Regisztráció Blogot indítok
Adatok
z

0 bejegyzést írt és 784 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Győzött a rosszabbik Tapolca tegnap döntött. Ez már tény. Tartsuk tiszteletben honfitársaink akaratát, de... Azért én képtelen vagyok felfogni miért döntöttek így. Hogy a bánatban lehet, hogy a magyar emberek ennyire nem látják a saját érdekeiket? Az nem lehet az érdekünk,…..
z 2015.04.13 21:07:01
@SerLock: Az "anyahonlap" egy szó.
Elgurult a gyógyszer tegnap éjszaka némelyeknél. Vagy újjáéledt a Pártélet rovat. Megpróbáljuk röviden elmondani, mi a probléma ezzel az állásponttal. Mármint Bencsik Andráséval, aki szerint „Amerika nem a barátunk és még csak nem is a szövetségesünk”, aki a háborúban…..
z 2014.10.27 22:21:46
@bölcsbagoly: "Okoska", ez nem azt jelenti, hogy mostantól mindenkinek puszira kell adni a diplomát és a szakmunkásképzést meg be kell szüntetni. Nyugodtan lehet úgy is emelni a felsőoktatás színvonalát, hogy a lécet is feljebb tesszük. De az, hogy a magyar egyetemeken nemhogy érdemi kutatómunkára nincs sokszor pénz és lehetőség, de még szénszüneteket is kell tartani télen, az nem azt mutatja, hogy egy tudásalapú társadalom épül, ami kutatással, fejlesztéssel, jó ötletekkel és azok gyakorlatba való átültetésével alapozná meg az ország jólétét és tenné fel Magyarországot a tudományos, a technológiai vagy a művészeti világ térképére.

Ellenkezőleg, ezt mind el kell sorvasztani, hülyék kezébe kell adni és azt kell ünnepelni, hogy egyre több magyar kereshet minimálbér közeli összegeket azzal, hogy külföldi cégek gyártósorain végez olyan melót, amit csak azért nem gépek végeznek helyette, mert azok egy kicsivel drágábbak.

A munkát meg kell becsülni és jó is, ha minél több van belőle, de észre kell azt venni, hogy betanított munkából akkor se fog az ember soha saját házat építeni, ha napi 24 órát dolgozik. Sikeres országot sem.

A szakmunkások képzését meg még lehet és kell is ettől függetlenül támogatni és csinálni, de azért az valószínű, hogy nem ők egyedül fogják megalkotni a magyar gyártású hibridautót. Pedig az egy nagyobb dobás lenne annál, mint mások autóit összeszerelni, olcsón.
2013 január elseje óta ingyenes a tömegközlekedés Észtország fővárosában, Tallinnban. Az ingyenesség kizárólag a helyi lakosokra vonatkozik, azokra, akiknek a fővárosban van bejelentett lakcíme. A tallinni tömegközlekedési járműveket egy zöld színű kártyával lehet…..
z 2014.10.19 02:30:09
@pneumónia: De Budapesten az élet is drágább. Tudom, mert éltem itt is, ott is. Nézd meg, hogy pl. Miskolcon havi 30.000 (!) forintért már másfélszobás lakást lehet bérelni. Pesten ennyiért bérelhetsz mondjuk egy garázst.

@robotnyk: 14% az nudli? Bp-n rosszabb napokon egymillió autó is közlekedik. Abból 14% az azt jelenti, hogy 140.000 autóval kevesebb közlekedik minden nap. Ha ennyi autót egymás mögé állítanál, az egy olyan hosszú sor lenne, ami Budapesttől leérne az Adriáig.
Mesélek valamit. Abban a reményben, egy kormánytag kezébe kerül. Esetleg egy ellenzéki kezébe. Elgondolkodik. Elgondolkodnak. Tudom, hiú ábránd, de álmodni még szabad. Induljunk onnan, hogy a KSH takarékossági okokra hivatkozva nem adja ki a szegénységi adatokat. Majd csak az…..
z 2014.10.12 14:08:16
@anonymand: Azért valamennyi igazság van abban, amit Atesz1987 írt. Az a baj, hogy nagyon-nagyon-nagyon sok ember nem annyit keres Magyarországon (és nem is úgy él), mint amennyire be van jelentve. Papíron a szegénységi küszöb alatt él, de ha nem is veti fel a pénz, azért kap zsebbe annyit, amiből eléldegél.

Ad neked számlát az a falubeli, aki eljön és felszántja, megkapálja mondjuk a kiskertedet? Ad a frászt, kap pár ezrest zsebbe és annyi. Adnak azok szémlát, akik a kerttől a házig vezető járdátat megcsinálják? Dehogy adnak. Hát aki a gyümölcsösben dolgozik? Viccelsz? És így meg ez mindenhol. A fodrász levágja a hajadat otthon, kapja a pénzt zsebbe (ismerek pont olyan fondrászt, aki így keres havi százezreket, pedig papíron munkája sincs), a fordító lefordítja neked a cuccot zsebbe százér', a tanár így keres mellékest suli után, és még sorolhatnám.

Magyarországon papíron mindenki nyomorog és persze minimálbérre van bejelentve, vagy a tényleges fizetésénél kevesebbre. Ismerek olyat, aki lakhatási támogatást vett fel albérletre az egyetemen, mert a szülei minimálbérre voltak bejelentve, közben csak papíron költözött el otthonról és továbbra is eléldegélt a háromszintes házukban, amit összevállalkozott a család. De papíron persze ott is mindenki mélyszegénységben élt.

Nem tagadom, soha nem is akarnám tagadni, hogy Magyarországon vannak szegények és azt is hajlandó vagyok elhinni, hogy nő a számuk és hogy ez ellen tenni kell. De én azért nehezen hiszem el, hogy a fél ország a létminimum alatt nyomorog, éhezik és fagyoskodik. Sok embert ismerek én Pesten, vidéken is, Nógrádban, Borsodban, Szabolcsban, Békésben is, vannak köztük, akik TÉNYLEG szegények, munkájuk nincs, a falut el se hagyták soha és alkalmi munkából élnek. Tény, hogy ők szar házakban élnek, rozzant biciklikkel járnak és ünneplőruhának max. a másik melegítőgatyájukat tudnák felvenni, de még eddig nem fenyegette őket sem éhezés, sem fagyhalál. Mert aki akar, annak azért csurran-cseppen mindig valahonnan, egy kis melóból, egy kis seftelésből, egy kis Németbő' hazaküldött pénzből a távoli rokonoktól, ilyesmi.

De se a statisztika, se te nem fogod ezt látni soha, mert bejelentett munkahelyük soha nem volt. És persze kicsit szégyellem, de szükségből én is éltem már úgy, hogy papíron nincstelen munkanélküli voltam, de mellette, ha nem is fényesen, azért jutott pénz mindenre, ami az élethez szükséges. De tegye fel a kezét, aki ebben az országban soha nem dolgozott zsebre egy percet sem. Biztos lenne ilyen, de hogy a többség nem ők lennének, az ziher.
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
z 2014.09.24 17:22:47
Nem feltétlenül gondolom, hogy mindenképpen "beteg" gondolkodás az, ha valaki nem vállal gyereket és nem értek vele egyet, hogy ez "természetellenes" lenne, mert éppen az a természetellenes (ha az állatvilágot vesszük példának, akár), ha mindenki szaporodik.

Az állatvilágban a társas lények csoportjaiban mindenkire más és más szerep hárul, a szaporodás pedig egy ezek közül. A méheknél sem szaporodik mindenki, van, aki dolgozik, van, aki a kaptárt védi, van, aki csak gondozza az utódokat. A falkában, csoportban élő állatoknál szintén csak egy hím szokott szaporodni néhány nősténnyel.

Az állatoknál persze inkább külső, mint belső tényezők játszanak határozzák meg, hogy valaki szaporodhat-e egyáltalán. Az ember viszont egy lépcsőfokkal feljebb áll és ezeket a körülményeket a szabad akarat váltja fel és inkább ezek alapján dől el, valaki alkalmas-e szülőnek. Magát kérdezi meg és értékeli ki: el tudom majd tartani? Lesz hozzá türelmem? És az első, legfontosabb kérdés: akarom ezt egyáltalán? Ha valaki erre a legfontosabb kérdésre nemleges választ ad, akkor nem lesz megfelelő szülője a születendő gyereknek (valószínűleg nem viseli majd kellő gondját, mert nem tartja ezt fontosnak), tehát jobb, ha nem is vállal gyereket.

Aki a szinglihordáktól fél és az ember kihalását vizionálja emiatt, az meg egyszerűen nincs tisztában a számokkal. Az emberi faj talán a legkevésbé veszélyeztetett a világon és elképesztő mértékben szaporodik, tehát a legnagyobb rá leselkedő veszélyt egyenesen a saját fajának túlnépesedése jelenti, hiszen a tápláléklánc legfelső fokán áll.

Vannak szerepek, amik nélkülözhetetlenek azért, hogy emberek egy csoportja fennmaradjon, de ezekre nem mindenki alkalmas. A sorkatonaságnál jobb, ha a tényleg alkalmas és a munkát önként vállaló, jobban kiképzett emberek védik a hazát. A rabszolgánál hatékonyabb az, aki kényszer nélkül dolgozik. A gyerekvállalás persze nem teljesen ilyen, mert ebből mindenki kiveheti a részét, de azért (ahogy a többi kategória esetében) itt is vannak teljesen alkalmatlanok, akiknél nem kellene mindenképp erőltetni ezt a témát. És szerintem addig jó, amíg ezt magukról is tudják, nem elmagyarázni kell nekik, mert akkor már nem biztos, hogy el is fogadnák a sorsukat.
Ennyi pénzt adnak francia cégek, ha biciklivel megy valaki munkába. Hat hónapos kísérletbe kezdett Franciaország, amivel növelni akarja a biciklivel munkába járók arányát. Húsz cég és szervezet (összesen tízezer alkalmazottal) döntött úgy, hogy 25 eurocentet (76 forintot) fizet…..
A blog láthatjátok alapvetően pozitív oldalról közelíti meg a dolgokat, de mostanában annyi barátnőmmel, ismerősömmel beszélgettem, aki azon siránkozik, hogy „csak neki nincs normális kapcsolata”, hogy ezt muszáj megosztanom veletek. Kezdjük az elején adott egy fiatal, csinos…..
z 2014.05.03 15:35:55
@z: Ezt csak azért akartam leírni, hogy magyarázatot adjak azoknak a csajoknak, akik nem értik, hogy a magas, széles vállú, jóképű, bmw-s befektetési tanácsadó csávójuk miért volt olyan szemét, hogy 2 hónap után eltűnt, és csak a punci kelett neki. Hát azért, mert fizetett érte, de te azt hitted, hogy az a "Nő"-nek jár. Nem, téged megvettek fillérre.

Ha valakit tényleg érdekelsz, az beszélgetni fog veled. Ha ez nem elég, akkor meg neked kell átértékelned a kapcsolatokhoz való hozzáállásodat.
z 2014.05.03 16:50:22
@emzéperiksz:

"Azt mondta: egyenrangú, nem azt, hogy férfi. Úgy illik, hogy egy moziban a pasi fizessen, ahogy az étteremben is. Azt is elvártad volna, hogy a kedvedért állva pisáljon?"

Aki fizet, az fogja megmondani, mi legyen. Én erről beszéltem. Az öntudatos, független, egyenrangú nő képébe (aki elvárja, hogy teljes jogú partnerként kezeljék minden téren) ez nem fér bele. Abban a világban, ahol a férfi fizet, mert úgy "illik", ott az is "illik", hogy a nő főzzön meg takarítson, meg adja a férfi kezébe a sört. Ennyi. Olyan nincsen, hogy valaki. Olyan emberi kapcsolat nincsen, ahol az egyik csak belead a dolgokba, a másik alanyi jogon élvezi. Vagy te a szüleidnek is azt mondtad, hogy elvárod, hogy eltartsanak, fizessék a kaját, rezsit meg mindent, de ha kérnek valamit, akkor milyen jogon kérik? Szerintem nem.

Én is meg szoktam hívni a barátnőmet mindenhol, persze. Cserébe néha ő bevásárol, vacsorát csinál. Ez teljesen rendjén van. Sok nő van viszont, aki szerint szexista elvárni, hogy ők például főzzenek, meg "kiszolgálják" a másikat, de szeretik, ha költenek rájuk. Én erről beszéltem.
z 2014.05.04 16:15:15
@emzéperiksz:

Nem sokan mondták még rám, hogy nem vagyok férfias. Sok barátnőm volt, és lehetett volna még sokkal több, ebből a szempontból szerencsésnek érzem magam.

Viszont soha nem hagyom magam bepalizni. Nem fizetek piákat, vacsorákat, ékszereket csak azért, hogy a nő velem maradjon, meg ez az elvárt viselkedés. Pont én érzem magam inkább férfinak attól, hogy nem érdekel, mi másoknál az elvárt viselkedés. Én így csinálom, mert ebből látom, hogy valakinek az a fontos-e, hogy meghívom-e vacsizni, vagy én érdeklem. Ha az előbbi nélkül nem bírja ki, akkor kalap-kabát. Mert arra gondolok, hogy kerülhetek még olyan helyzetbe is, hogy mondjuk egy fillérem sincs étteremre, és akkor bizony ez az illető nem fog mellettem kitartani.

Szívességből persze meghívom a barátnőimet, de ők is tudják, hogy ez nem "jár", csak úgy. Mint ahogy nekem sem jár az, hogy valaki a meccs közben a kezembe adja a sört, csak mert én meg férfi vagyok.

Van amúgy az a helyzet, amikor a férfi fizet és ennyi, azt hívják kurvázásnak.
[Fotó: cink.hu] Jaj, gyerekek, ez annyira nyomi. És főleg azért esik nagyon pocsékul, mert én tényleg örülök a Várkert Bazár felújításának. Ugyanis épp harminc éven keresztül mindenki tett rá, hogy itt rohad a város kellős közepén egy Ybl-műemlék. Még az sem…..
A gyerekeket veszélyeztető kegyetlen ősi rítusok uralják mindmáig az etiópiai Omo-völgy lakóinak életét. Steve McCurry lenyűgöző fotói az itt élő gyermekekről és egy férfi, aki a rituális gyilkosságok megállítására tette fel az életét. A világörökség részének…..
z 2014.03.09 12:42:10
@...elmúlik...: @Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: XXI. századi fehér ember, igen. Ebben a cikkben egy etióp ment meg etióp kölyköket. Előbb olvasni kell megtanulni srácok, aztán ha az jól megy, majd gyertek vissza filozofálni.
z 2014.03.09 17:20:27
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!:

Szerintem te vagy rasszista, mert eszedbe sem jut, hogy egy fekete ne a nyugati kultúrát majmolja, hanem saját magától jusson el arra a következtetésre, hogy nem volt az olyan jó az, amikor megölték a két nővérét.

Egyébként meg ebben a nyugati kultúrában tényleg elképesztő a túlnépesedés, nálunk Magyarországon is mindenki legalább 10 gyereket csinál. Ja, hogy az pont Afrikában van, bocs, elírtam.

De nálunk is jobb lett volna megtartani azt a szokást, hogy mondjuk a fattyakat agyonvágják és eltemetik, akkor nem haltunk volna ki már évszázadokkal ezelőtt.
A posztot Pataki Viktor, a 4K! egyik önkéntese írta. Az a helyzet, hogy igen naivan álltam neki az aláírásgyűjtésnek. Azt gondolná az átlagos, esetleg laikus ember, hogy két hét alatt azért 500 aláírást összegyűjteni egy választókerületben egyáltalán nem egy gigászi…..
z 2014.03.01 17:41:02
@nexialista: Hát a semmiből nem is lesz. De ha mondjuk jelöltetnéd magad, mindjárt eggyel több lenne.
1000 leütés Az Összefogás után 2014.02.26 19:34:21
A Tárki -- átvéve a már Medián által is alkalmazott választási közvéleménykutatási módszert -- a Fidesz és a Jobbik jelentős, az LMP számottevő erősödését hozta ki a biztos szavazók körében, míg az Összefogást jóval a korábbi értékek alatt mérte: választási…..
z 2014.02.27 14:12:59
@Szevasztok: A "csak az nem hibázik, aki semmit sem csinál" elvét követve még mindig jobban tetszik nekik egy vezér, mint mondjuk egy Gyurcsány, aki saját maga mondta, hogy "nem csináltunk semmit".

Ezt fejben kiterjesztik a többi, jellegtelen teszetoszára is (itt van most a játékban pl. Fodor is, akinek az egykori pártja a sorkatonaság eltörlésén kívül semmit nem tudott felmutatni húsz év alatt, el is tűnt a süllyesztőben).

Az embereknek látványos eredmények is kellenek, panem et circenses, ezt figyelembe kell venni. Senkit nem érdekel, mi változik a makrogazdaságban, ha minden ugyanúgy néz ki, egy lerobbant közteret nem újítanak fel, a kormáyzati negyedüket hiába tervezgetik, abból se lesz semmi, mittudomén már hány lépés programot jelentenek be, de abból sem látszik semmi, se az adócsökkentési programból, semmiből.

Ezzel a "programmal" nagyon nehéz azonosulni.
z 2014.02.27 14:24:05
@Bogyó 2: Svédországban és Svácjban van pénz, ez ennyire egyszerű.

Magyarországon nézheted a gazdasági érdekeidet, de azt már azért ennyi idő után mindenki érzi, hogy még jó ideig nem lesz itt olyan életszínvonal, mint mondjuk Nyugat-Európában. Havi nettő nyolcvanat, százat meg százhuszat, max. kétszázat fog keresni az átlagember mindegyik kormányzás alatt, ez ellen sokat nem is lehet tenni, nem fog ez se új törvényektől, se tíz-, száz- meg ezerlépés programoktól, Széchenyi-tervektől sem megváltozni egyik napról a másikra.

Ha nincs sok pénze az embernek, pont akkor mondja, hogy minden mindegy, veszek rajta valami szépet inkább, mit tartogassam. Na, ezt az élményt megkaphatják Orbánéktól is, a Kossuth téren is lesz majd a csatahajótól emlékközpontig minden.
Ha van mit félteni, akkor jönnek a képbe a szakemberek, de mivel itt a legtöbbeknek nincs, majd arra szavaznak, aki szebben beszél a tévében. Mert attól se lesz jobb neki, de legalább nem egy balfaszt kell néznie máricus 15-én a tévében.
Lázár Jánosnak nem csak rosszul esett, hogy a Mazsihisz nem fogadta szívesen a kormány gigantikus méretű történelmi hazugságait, de még ezt is találta mondani: a Mazsihisz ultimátuma (a Szabadság térre tervezett emlékmű ügyében) többekben aggodalmat kelt, és "nem befolyásolja…..
z 2014.02.26 18:29:39
@Kotkodus: Csak azt mondom ezzel, hogy mindent figyelembe véve kell gondolkodni. Nem szabad elfelejteni a Fidesz elhajlásaival párhuzamosan azt sem, hogy például az MSZP sem nagyon igyekezett pl. Horn Gyuszi bácsit elítélgetni azért, mert nem is csak valami intézet elnöke volt, hanem miniszterelnök (!) volt, mégis, ő is köztörvényes intézkedésnek nevezte a pufajkások vérengzését és nem nagyon ítélte el az 56 utáni megtorlásokat sem, sem a kommunisták bűntetteit úgy egyáltalán.

Itt most nem azt mondom, hogy mindig a másikra kell mutogatni, csak azért érdekes, hogy ebben mégsem látott senki akkor veszélyt, ahogy a Szabadság-téri szovjet emlékmű (!) miatt sem megy a hiszti, hogy kinek hol van itt a felelőssége. Mégsem riogat senki vöröskatonákkal.
z 2014.02.26 18:35:20
@Kotkodus: Szomorú is lenne, ha tényleg lepatktálnának a szélsőjobbal, és én és jobban csíptem őket liberálisabb kivitelben, de ebben az országban az ilyen előfordul, a baloldal meg konkrétan milliárdosok gyülekezete, az is baromi hiteles. :)
z 2014.02.26 21:07:52
@Kotkodus: Tudom, hogy Gyuszi bát a bosszú is vezérelte, de ettől még pufajkás volt, aki később sem ismerte el ezt a tényt, hanem a törvényes end fenntartásáról beszélt, ami ugyanúgy ferdítés, mint Szakály hülyesége. Azzal súlyosbítva, hogy Gyulának még dobtáras is volt a kezében, nem csak szájhősködik.

A kommunizmus eszméje lehet, hogy integrálni akar, de sem Rákosi, sem Sztálin, sem mondjuk Pol Pot nem volt jobban kommunista, mint amennyire a keresztes háború keresztény volt.
Integrálódni nem mindig volt lehetőség a kommunista diktatúrákban sem, mert az embert kulák/nemes/burzsoá/értelmiségi/nemzetiségi vagy bármilyen más jogcímen sokszor még azelőtt bezsuppolták egy vagonba, mielőtt annyit mondhatott volna, "aláírom".

Egyébként az együttműködésre megvolt a lehetőség a nácik esetében is, itt van pl. egy illusztris lista a zsidó kollaboránsokról: en.wikipedia.org/wiki/Category:Jewish_Nazi_collaborators

Plusz, tulajdonképpen mindenki halálraítélt kollaboráns volt a nácik nézőpontjából (hiszen csak magukat tartották felsőbbrendű fajnak), mégis elszövetkeztek bárkivel a céljaik érdekében, az SS meg nemzetiségileg színesebb volt, mint egy cserkész világtalálkozó. Ezek érdekes képek, például: answers.yahoo.com/question/index?qid=20131120093238AAawEiM .

Minden csak azon múlt mindkét esetben, hogy kinek milyen haszna származik egy együttműködésből, "gonoszsági" különbséget én nem nagyon látok köztük...
Nemzetpolitikai gyakorlatok kezdőknek és haladóknak: I. Kezdő szint Első feladat: Ön egy túlnyomórészt magyar lakosságú település lakója a Kárpát-medencében. Jön a menetrendszerű influenzajárvány, belázasodik, ezért elmegy a körzeti orvoshoz. Az érintett a gyerekkori…..
z 2014.02.25 13:39:24
Magyarországi magyarként én is örülnék neki, ha magas szinten beszélném egy szomszédos ország nyelvét. De annak is örülnék, ha a családomban a mai napig használatos lenne otthon a német nyelv, pár jól fizető melóhoz már hozzásegített volna az életben.

A nemzetiségi kérdés egészével nekem az a bajom, hogy megmaradási és nemzetstartégiát csinálnak abból, hogy valaki egyszerűen használhatja-e a saját nyelvét egy hivatalban és tanulhat-e az anyanyelvén, esetleg megverik-e néha, ha erre vetemedik. A teljes, aktív belefeszülés helyett elég lenne sokszor csak nem megakadályozni ezeket a törekvéseket és rengeteg probléma máris megszűnne létezni (lásd a szlovákiai nyelvtörvényt, Hedvig kisasszony meghurcolását, a kettős állampolgárságról szóló vitát). Elég lenne, ha a magyar állam helyett csak Brüsszel beszólna (a banán görbületének számítgatása helyett), hogy a kisebbségeket tessék már békénhagyni. Ez persze Magyarországra is érvényes kellene, hogy legyen. Ha valaki román iskolát akar csinálni Gyulán, hát tehesse meg.

De Brüsszel nem fog beszólni, mert a "divide et impera" elvét követve egyáltalán nem érdeke egy nagyobb, nyugati államnak sem, hogy béke és egyetértés legyen ebben a régióban, sőt. Az ilyesmi szövetkezéshez vezethet, meg valamiféle helyi unióhoz, az pedig nem mindenkinek tetszene arrafelé. Amíg elhonfoglalóznak magukban, de este azért egy német boltban vásárolnak, addig nincs nagy gond.
A magyar nép a világ egyik legpesszimistább csoportja. A kimutatások szerint nálunk egyértelműen félig üres a pohár, miközben a pesszimizmus és kilátástalanság mély bugyraiban vagyunk kénytelenek szenvedni olyan országok embereivel egyetemben, ahol népi szokás a polgárháború,…..
z 2014.02.20 13:16:26
Az a baja a magyarnak, hogy zárt társadalomban él és nem látja, hogy máshol is sírnak az emberek.
Bármekkora a jólét, mindig lehet találni egyetlen kiálló kockakövet a főutcán vagy aggódni a rozmárok abortuszhoz való joga miatt. Nincsenek olyan országok, ahol nincsenek problémák, ahogy nincsenek problémamentes életek sem.

Magyarország MESSZE nem olyan szar hely, mint amilyennek sokan lefestik és szerencsére látok valami halvány szemléletváltást a fiatalabbak között, akik nem mindig viszik tovább ezt a tipikus "szarosbudapest, szarbékávé, szarafizetésemdekétszalmaszálatnemtennékkeresztbe" felfogást.

Nekem nincs bajom pl. Budapesttel, itt élek, szép, jó helyekre lehet eljárni, pontos a busz meg a metró és a turisták se hiába jönnek annyian (nem, nem csak az olcsó pia miatt).
De nemrég hallottam egy negyven körüli nőt arról beszélni egy idelátogató angolnak, hogy annyira szégyelli magát, hogy a Fasza Angliából idejőve neki ezt kell látnia, mert ennél szarabb hely a világon nincs. Az meg nem értette, hogy miről beszél.

Lehet amerikai fizetésekkel is példálózni, de azt is vegyük észre, hogy nálunk nincs ingatlanadó, kocsi nélkül is lehet közlekedni, a tandíj messze nem annyi, mint náluk és ha az embernek ki kell venni a vakbelét, azt is megoldják anélkül, hogy az ember milliókat hagyna a kórházban.

De mi azt nem látjuk.

Egyébként is tök felesleges a világ legjobban élő 5 százalékával összehasonlítgatni magunkat, örüljünk inkább neki, hogy még mindig az élhetőbb országok közé tartozik Magyarország. Itt nincs polgárháború, malária, éhínség, egy nem köveznek agyon az öltözködésed miatt és nem gyújtják rád a házadat, ha más vallású vagy.
Vagy iszol rovarirtót, mint az indiai farmerek, mert minden pénzedet génmanipulált vetőmagra költötted és nem tudod etetni a családot, mert nem terem.
A világ jórészén ezek mindennapos sztorik. Tessék azt is megnézni, utána sírni, hogy tízéves kocsival járok, igénytelen az RTL műsora és haverok kapják a trafikot.
Érdekes, hogy sírók között mindig sokan vannak, akik csak a kezüket tudják feltenni, hogy nem adnak nekik munkát, teljesítményt kérnek tőlük a pénzért cserébe és ki kell menni reggel a hidegbe munkába menet.
Én SOHA nem utasítottam vissza olyan munkát, ami egy hajszállal is jobb volt a semminél, nem vettem fel hitelt és nem sírtam, ha hajnalban kellett kelni tömegközlekedni a mínusz tízben vagy ha hétvégére is becsúszott egy kis plusz meló és nem dögölhettem a tévé előtt a vasárnapi ebéd után. Pedig lett volna hozzá kedvem sokszor, de az élet az ilyen. És hogy ne csak magamat fényezzem, sok ismerősöm ugyanúgy minden nap megküzd a céljaiért, itt, Magyarországon, és csodák csodájára vannak is sikereik az életben.
z 2014.02.20 16:58:27
@Szelid sunmalac: Az, hogy megbecsülöd amid van és nem érzed magad folyamatosan szarul az irigységtől, az semmilyen kapcsolatban nincs azzal, hogy hova jutsz. Nem tudom, hány éves vagy, hogy erre még nem jöttél rá, de akkor elmondom most, hogy legközelebb ne fuss bele ebbe a fajta érvelési hibába.
Úgy tűnik nem csak a norvég black metal színtér tud felmutatni kegyetlenkedést. A thaiföldi zenekarok körül is történnek brutális események. A bangkoki Surrender Of Divinity frontemberét például a napokban ölte meg egy rajongó, mert szerinte nem volt elég sátánista. Samong…..
z 2014.01.14 18:32:27
@MailMan: Ja, akkor mondd már meg, hogy milyen igazából a black metal?

Az egész egy kurvanagy pózer dolog. De most komolyan, mutass már egy black metál zenészt vay rajongót, aki nem ugyanolyan, mint a többi.

Véletlenül miért van az, hogy a tökfeketében virítók és sátánista verseket írogatók mindig az iskola lúzerei, akik arról álmodoznak, hogy egyszer majd Baphomet oldalán visszatérve jól seggberakják az őket szünetben felpofozókat?

Annyival találkoztam már életemben, de komolyan. Mindnek van egy primitív gondolatvilága, ami lehet, hogy nem sátánista, de arra van felépítve, hogy "amit mások jónak látnak, az rossz és fordítva".

Azt hiszik, hogy az tök félelmetes, hogy szerintük oké csecsemőket belezni meg templomokat felgyújani és "ne ítéld meg őket, mert a te rózsaszín kis világod sem biztos, hogy jobb ennél". Továbbá ők nem utálnak senkit "csak felerősítik azt, amit kapnak, és a világ gyűlölete azt váltja ki belőlük, hogy szenvedést hozzanak az agymosott birkákra".

Euronymus jellemzése jó alapot ad ezeknek a gyökereknek a megértéséhez:
"He was always dressed in black from head to foot, his hair dyed black for added effect. He sported long, aristocratic mustaches and wore knee-high boots. His black leather biker jacket was decorated with badges [...] When talking, he seemed stern and serious, sometimes with pomposity verging on the theatrical".

Meg felgyújtottak pár templomot Varg Vikernessel, aztán az meg leölte a csávót. Édes istenem, mekkora keménység.

Na, ilyen a többség, aztán még latinul is nagyon szeretne tudni, de aztán rájön, hogy az se olyan, amilyennek elképzelték.

Aki ezt az egészet 16 éves kora után is komolyan veszi, az meg simán bolond.

Művészetnek meg nem művészet, mert ezen a szorongásos kamusátánizmuson kívül mondanivalója abszolút nincs.

De tényleg. Cáfoljon már meg valaki.
A Super Bowl félideje annyira értékes reklám szempontjából, hogy a sztárok állítólag teljesen ingyen lépnek fel. Így tett Madonna és Beyoncé is az elmúlt években, és így tesz majd Bruno Mars is, aki az idei NFL-döntőn szerepel zenei főattrakcióként, hogy ne unatkozzon a…..
Üdv! Négy rövid történetet mondok.   történet Kávéautomata üzemeltető cég felvételt hirdet technikusnak. Csináltam én már ilyet korábban, jelentkezek, behívnak. Ott ül egy koma, a szokásos tánclépések után ilyet szól nekem: "én most mindenkit ki fogok rugni, mert…..
z 2014.01.02 16:31:35
@metal: Még mindig nem érted? Ez nem egy poroszos iskolai felvételi, ahol azt fogják lemérni, hogy mennyire tudja egy gyerek, hogy hol a helye, és "válaszoljon szépen illedelmesen", de "csak akkor, ha kérdezik".

Itt felnőtt emberektől, akiknek nyilván nagy szüksége is van a munkára, arról kérdezgetik, miért akar topboxot szerelni.
Tudod, hogy miért kérdezik meg ezt még a mekiben is? Nem azért, mert annyira kíváncsiak rá. Az se érdekli őket, hogy az az ember mekkora csapatjátékos, mert itt nem ilyen munkákról van szó.
CSAK azért teszik fel ezt a kérdést ilyen munkákra jelentkezőknél, mert nincs jobb ötletük, de a munkájukat valahogy el kell végezni, hogy kapjanak ők is fizetést.

Dögöljek meg, bármennyire is utálom a jelenséget, még lehet, hogy én is megkérdezném, ha engem ültetnének oda. Mert szar HR-es lennék én is, és nekem sem lenne jobb ötletem.
De én repülőt se tudnék jól vezetni. Viszont ettől még nem örülnék neki, ha utasként egy olyan pilóta mögött kellene ülnöm, aki szintén nem tud.

Egyébként a munkakeresők nagyobb részét nem tudnám azzal megvádolni, hogy túl nagy lenne az arca és sokat kérne a szar munkáért, amit adhatnának neki.
Nézd csak meg például a fizetetlen gyakornokság jelenségét, aminek értelmében a munkakezdő örüljön, ha bejárhat dolgozni ingyen és meghallgathatja, hogy "nincs pénz felvenni bejelentett állásra", miközben a főnök a mantra közben egy félmillás forgószékben hintázik és arra gondol, melyik golfklubba vegyen éves bérletet a cég pénzén.

Én erősen támogatom azt, hogy ha valaki ilyennel találkozik, vagy hülye kérdésekkel alázzák egy nettó százezret fizető állásnál, akkor menjen inkább haza és vállalkozzon, mint a posztoló. Vagy én, mert én is abból élek, kétszer jobban, mintha valami Ricky Gervais-utánzat oktatna ki arról, hogy hogyan kell lelkesedni egy szar munkahelyért.
Tanulságos közéleti akció volt Teczár Szilárd hadjárata a lányoknak ingyenes belépést biztosító bulik ellen. Az éber erkölcscsősz és genderharcos felvette a harcot egy budapesti szórakozóhely megalázó, elnyomó gépezete ellen, így nincs több ladies free party a Dobozban. A…..
z 2013.11.28 12:32:14
Szerintem akik buzizzák ezt a gyereket, azok nem értik, hogy miről van szó. Simán lehetett ez egy görbe tükör azoknak a feminista és családvédő trendeknek, akik egyoldalúan mutatják be a férfi-nő kérdéseket.

Aki még csak magyar viszonyokban gondolkodik, annak tényleg az jöhet le, hogy most mit fáj ennek a kis csírának ez, hát nem érfi, vagy mi baja van.

De ha megnézzük, hogy amikor a női egyenjogúságról meg mondjuk családon belüli erőszakról van szó (és péládul nálunk nyugatabbra többször is kerül ez szóba), a képlet az mindig úgy néz ki, hogy a férfi egy despota állat, a nőt meg bántják.
Olyan matricát látsz, hogy "ha bántalmaznak, akkor hívd ezt meg ezt a női szervezetet", olyan posztert is, ahol az anya meg a gyerek fél a részeg apától, de olyat soha, hogy mondjuk mit csinálj apaként, ha a feleséged azzal zsarol, hogy nem láthatod többet a gyerekeidet, vagy hogy egy anya is verheti a gyerekeit, arról ritkán van szó. Pedig bizony ilyen is van, nem is kevés.

De itt van például ez a cikk is:
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120718_ferfibun_varro , ami konkrétan a "férfibűnözésről" szól és arra alapoz, hogy a börtönökben a nemek arányában több a férfi, és az erőszakos bűncselekmények többségét is ők követik el. Érdekes lenne megkérdezni a szerzőt ilyen alapon pl. a cigánybűnözésről is.

Én nem vagyok nőellenes, sőt. Szerintem ugyanazoknak a jogoknak kell megilletniük mindenkit, nemre, korra, bőrszínre való tekintet nélkül. De ismerek elég olyan nőt is, aki az első sorba áll be, ha a nőket ért igazságtalanságokat hirdető szervezetek és a "férfiuralom" megdöntése elleni véleményeket kell osztani, de rettentően felháborodik, ha a fickójával mondjuk moziba menve a saját jegyét is ki kell fizetnie. Vagy mondjuk dolgoznia, ha a férje jól keres. A fejekben meg zavar van arra vonatkozóan, hogy kinek mit kellene, meg kinek mit szabad csinálnia.

Ezen kívül én is meg szoktam hívni a barátnőmet, ha moziba vagy étterembe megyek vele és én viszem fel az emeletre a bevásárlószatyrokat is, meg kereket is én cserélek.
Viszont azoknak a macsóknak, akik szerint csak "kis buziknak" jut eszébe ilyenekkel foglalkozni, azért felhívom a figyelmét, hogy pár éven belül nálunk is simán elterjedhet az a hülyeség, ami Amerikából, Skandináviából gyűrűzik be hozzánk, és lehet, hogy már azért is hibás lesz valaki, ha csak odamegy egy nőhöz.
Pillantsatok csak rá erre:
www.stopstreetharassment.org/resources/male-allies/how-to-talk-to-women/

Eközben egy férfitől azt is elvárhatják majd, amit a konzervatív társadalmakban és gondolkozhat, hogy egy nő akkor küldi majd el a francba, ha kifizeti az ő belépőjét is, vagy akkor, ha nem. Ha valaki nem hiszi, hogy ilyen is lehet, az próbáljon meg mondjuk angolszász csajokkal ismerkedni.
Nagyon elégedett a főpolgármester 20 pontjával a Critical Masst fasisztázó Empamo (Emberibb Parkolásért Mozgalom). Az autósok hegemóniájának fenntartásáért küzdő társaság szerint Budapest nem lehet a hangos kerékpáros lobbi kísérteti terepe, azért szavaztak annak idején…..
z 2013.11.12 14:42:25
@protézisesh:
Azért magasabb rendű lény a biciklis, mert nem egy puhány nulla, aki nem bírja ki, ha használnia kell a törékeny kis testét ahhoz, hogy eljusson a-ból b-be.
Nincs tömegközlekedés? Érdekes, szerintem van. Pontosan honnan nem lehet hova eljutni BKV-val? Ezt el tudod mondani? Szívesen segítek és megmutatom neked, nekem szokott sikerülni. Ha el is mentél volna valaha az általad felsorolt városokba, akkor látnád, hogy semmivel sem jobb ott a tömegközlekedés. Ja, hogy az nem annyira kényelmes mint kocsival?
Mondom én, megint a puhányság. Úristen, még valaki hozzám ér. Meg büdös.
Ja, meg a bevásárlás. Heti ötször. :DDDDD Menni a gyerekért? Én mentem magamtól is haza, 7 éves koromtól fogva. Egyedül, gyalog meg busszal. És itt vagyok.
Átfázni? Kabát. Eső? Esőkabát. A londoni polgármester bicajjal jár, pedig ott hideg is van sokszor, meg esik is. Pedig neki öltönyben kell megjelenni. Csak ő például egy férfi, nem egy nonfigis-fóliázott bmw-s kis csíra, aki nem mer a kocsijából kiszállni. Szerintem te sem mernél, miután ráhúztad a kormányt egy bringásra, de nem gond, jobb is elbújni egy másfél tonnás kocsiban, ha az embernek nem szálltak le a golyói.
Erről ennyit.

@Makkasz: Igen, nagyon bírom, amikor mindenki ezzel jön, hogy ezek az emberek járnak autóval, mert nekik nincs más választásuk.
Közben az az igazság, hogy ha csak azok járnának autóval, akiknek muszáj, akkor kb. feleannyi autó lenne, nem lenne dugó sem, és probléma sem.
Volt, hogy munkaügyben többször kellett találkoznom valakivel a Ferenciek terénél (huszonéves, egészséges csaj), aki minden alkalommal késett negyed órát, mert nem talált parkolóhelyet. Kérdeztem is, hogy honnan jön és mondta, hogy a Nyugatitól. Metróval annyi idő alatt ideért volna, mint amennyit parkolóhely keresésével töltött, fizette a benzint, az autó karbantartását, áll a dugóban és mikor ideért, dobálta be az órába a pénzt. És nem, nem volt más dolga aznap, ment haza, és csomagja sem volt.

Én teljesen megértem azt, aki családostul jár be az agglomerációból autóval, de a frász kiver attól, hogyha valaki a Király utcából a Wesselényibe gurul át kocsival (cucc, egyedül), mert nem bírja ki, hogy egy megállót villamosozzon, vagy simán átsétáljon.
Emlékszik még valaki arra, mennyire trendi parkot alakítottak ki a lefújt Nemzeti Színház-építkezés helyén? Tele volt olyan menő megoldásokkal, amelyeket azelőtt nem nagyon látott még Budapest. (Legfeljebb a Millenáris büszkélkedhetett hasonlóan színvonalas kialakításokkal…..
z 2013.07.26 13:05:35
@dr. Közbiztonság Szilárd:

Te nem nagyob szoktál tájékozódni afelől, hogy ki mit csinal a kerületben, igaz? Nem baj kispajtás, azért hülyézzél le másokat.
Szerinted azt az óriáskereket ki rakta oda most az egésznek a közepére, például? Hát elárulom, hogy a Gerendai. És biztosra veheted, hogy nem most jelent ő meg ott utoljára.

A BMX-esekről meg a deszkásokról meg nyilván tudod te is, hogy Rogán nem fogja őket "orrba baszni", mert ő épített nekik oda egy kis infrastruktúrát és miután ő maga ment oda bmx-szel jófejkedni, nem fog magából hülyét csinálni azzal, hogy most szétbírságoltatja őket, hogy inkabb tényleg menjenek haza.

A Ferencieket meg a környékét meg tényleg baj, hogy átépítik, végülis én is imádtam, hogy az Irányi utca 2 sávos kis autópálya az egész, Margit-hídon átmenni akaró forgalomnak és hogy a Ferenciek tere sem egy rendes belvárosi tér, hanem egy aluljáró, összehugyozott, 50 éves beton virágládákkal.
Elkaszálta a napokban a szlovák parlament a kétnyelvű vasúti tábláról szóló törvénytervezetet, a kisebbségi biztos lemondott. Most mindenki csodálkozik és a másikat hibáztatja a szlovmagyar mátrixban, holott a végeredményről már száz éve is tudni lehetett. Nyitra vármegye…..
z 2013.06.23 13:05:39
@Csehszlovák Kém:

Azt nem lehet ezen érteni, hogy mire jó.
Szépen leírod a következőt:

"Várom azt a szlovák politikust, aki feláll és elkiálltja magát: de hiszen nekünk szlovákoknak teljesen mindegy, hogy az autóbuszmegállóban +1 kisebbségi nyelven tájékoztatják az utasokat, nem vagyunk, olyanok, mint a magyarok a 19. században."

amivel még egyet is lehet érteni, és aztán tolod ezt a kamu, Slota-féle, hazugságokra alapuló uszítást azzal, hogy hol volt szlovák felirat olyan településeken száz éve, ahol szlovák se nagyon volt. Amivel kb. az egész gondolatmenetet le is rombolod. Mert akkor megint lehet mutogatni, hogy na tessék, a magyarok se voltak különbek.

A különbség pont annyi, hogy amíg én nem feltétlenül értek egyet se Apponyi kisebbségi politikájával, se egy csomó minden mással, ami azóta közbejött az utolsó száz évben (nemzetiszocializmus, szocializmus stb.), addig Szlovákiában a magyarok dolga aktuális kérdés.
Ezek egyszerűen nem érvek. Ez most majdnem ugyanaz, mintha elrabolnám egy török gyrosos gyerekét, aztán mutogatnék, hogynade a janicsárok is anno, akkor most ki is a jobb ember?

De végül is jó ez, inkább mutogassunk ezeréves sérelmekre és szájkaratézzunk, minthogy azzal foglalkoznánk, hogy akkor a kisebbségben élők kapnak-e táblát a buszmegállóba vagy sem.
z 2013.06.23 21:13:36
@komolytalan samu: Erről van szó,nagyon jól összefoglaltad, én is ezt magyaráztam neki, de szerintem felesleges.
Talán párhuzamállítgatásban nyer egyszer egy egyéni aranyat.