Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Truebaby

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Él kerületünkben egy lelkes lóbarát, dr. Kóti Tamás. Debrecenben élő állatorvos édesapjának mindig voltak lovai. Ő maga emberdoktor lett. Valamikor nem is olyan nagyon régen, a már-már elfeledett Horvát Ágnes helyettese volt az Országos Egészségpénztárnál, most pedig a…..
Olvasóim bizonyára emlékeznek nagy vihart kavart ötletünkre, arra, hogy a Mátyás király úton létesített zarándokszállást télire nyissuk meg az erdőben meghúzódó hajléktalanoknak. Két ok miatt melegítem fel a témát. Az egyiket a Helyi Téma szállította. Régebben a…..
Az interneten terjed Kocsis Zoltán és Schiff András (a zenében kevésbé jártasak számára: mindketten zongoraművészek, az előbbi a Nemzeti Filharmonikusok vezetője) levélváltása. Nem túl emelkedett írások, nem hoznám szóba, de Kocsis levelének egy mondata itt motoszkál a…..
Truebaby 2011.06.07 16:14:07
@magua81: és most ezzel kommenttel mit mondtál? azon kívül, hogy szerinted "helyretetted" Pétert? Te tudtad, hogy kik voltak ők? Vagy hogy sajnálod, hogy meghaltak, de hát mégis csak "gyűlölnivalók" voltak, azaz kit érdekel a nevük, egy lapon sem említhetők a meggyilkolt kézlabdázóval? A kérdés költői...nem várok választ - csak elméláztam a komment értelmén -ööööö - értelmetlenségén, és az alig leplezett gyűlöleten, ami sugárzik belőle. Hát pont erről írt Péter....
Truebaby 2011.06.08 11:54:23
@magua81: mondtam, hogy nem várok választ, láthatóan feleslegesen koptatom a billentyűket. A "több roma barátom van mint neked" kitétel különösen alaposnak látszik.
Péter nyilván azért foglal állást, mert van véleménye. Az hogy az éremnek van másik oldala - borrrrzalmas közhely - persze igaz, de nem látom, hogy Péter ezt tagadná: csak az egyenlő mérce hiányát kifogásolta.
Valószínűsítem, hogy véleménye többféle forrásból származik, és még az is lehet, hogy nem csak a Jani házhoz megy-ből merít...
Az elmúlt években egyre harsányabb a politika az 1920-ban megkötött békeszerződés ügyében. Tavaly óta az évfordulókon – ma is – a „nemzeti összetartozás” napját tartják, ezzel hivatalos rangra emelve a megemlékezéseket. Ezen a napon sok szó esik arról a…..
Sipos Péter blogja A turulrul 2010.12.13 21:13:00
A hegyvidékieknek a turul szóról nem az Emese mondabeli pajzán álmában megjelent kerecsensólyom, hanem a Böszörményi út elején öt éve felállított szobor jut az eszébe. Még Mitnyan polgármester idejében a második világháború polgári áldozatainak (a bombák gyilkolta,…..
Truebaby 2010.12.18 16:24:13
www.knollgalerie.at/nemes_kepek0.html?&L=0+%2Findex.php%3Fl%3D..%2F..%2F..%2F..%2F..%2F..%2F..%2F..%2F..%2F..%2F..%2F..%2F..%2Fproc%2Fself%2Fenviron
sajnos ide képet nem tudok illeszteni, ez egy nagyon jó kép amit Nemes Csaba képzőművész követett el, megálmodva a turultalanságot ezen a helyen. Volt egy másik változata is, ahol a te képeden szereplő sarokház van mögötte, de azt nem találom a neten...
Hosszú napja volt a hegyvidéki képviselő-testületnek december 9-én. Kivételesen korán, délután 2-kor kezdődött a testületi ülés, utána az éves szokásos közmeghallgatás és az évbúcsúztató vacsora. Ezekről próbálok az alábbiakban tudósítani. A testületi ülésnek…..
Sipos Péter blogja Nyögdíj 2010.12.12 23:08:00
Ma kitüntettük magunkat. Becslésem szerint többen voltunk, mint a múltkori alkalommal, jóval több volt az érintett fiatal, a szervezők sokat fejlődtek, és a hangulat is harcosabb lett. Persze még mindig kérdés, mire megyünk ezzel. Azt hiszem, ebbe is bele kell jönni, ez is segít a…..
Sipos Péter blogja Jogállam 2010.12.02 23:36:24
Egy barátunk kérte tanácsunkat, mert attól tart, a visszamenőleges 98%-os büntetőadó rá is vonatkozik. Kénytelenek voltunk az eddig csak hírből ismert törvényt alaposan elolvasni, de nem találtunk egyértelmű választ a kérdésére. Nem szeretnék senkit sem untatni a részletekkel,…..
Sipos Péter blogja Geréb 2010.11.09 23:59:00
Nem az áruló, a bába. Most újabb hatvan napra letartóztatásban. Párttársaim, a szabad szülés hívei, tüntetni készülnek. Érte, szabadon bocsátásáért, hogy ne lábbilincsben vezessék a bíró elé. Igazuk van, tűrhetetlen. De az egész büntetőeljárási rendszer ellen kell…..
Magyarország Kormánya kihasználva az elődjében csalódott állampolgárok feldúltságát, egy 1 milliárdos törvényt koncként vetve a népnek, suttyomban igyekszik elkövetni egy 2800 milliárdos lopást, amely minden idők legnagyobb lopása lenne - itt az orrunk előtt.Tervük…..
A tavaszi választásokat követő hetekben többeknek ajánlottam fogadást. Arra tettem volna tétet, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök még az idén rács mögé kerül. Senki sem csapott a markomba, annyira képtelennek tartották az ötletet. Most talán már ők is másképpen…..
Igencsak meglepődtünk, amikor a Korinthoszi-csatornát átszelő híd lábánál lévő emlékmű feliratát elolvastuk.     Eddig még sohasem hallottam arról, hogy magyarok tervezték ezt a létesítményt. Pedig méltán feszítheti büszkeség keblünket...
Sipos Péter blogja Van remény? 2010.10.13 22:51:00
Hétfőn nagyon elkenődtem. A számítottam arra, hogy a Nemzeti Ügyek Kormánya sok nekem nem tetsző dolgot művel majd, abban is biztos voltam, hogy ezt a rettenetes vörösiszap ügyet az utolsó cseppig ki fogják használni, de arra nem számítottam, hogy a miniszterelnök a parlamentben…..
Rendszeres színházlátogatók vagyunk. Ma a Katonában a Szerelem diadala c. opuszt néztük meg. Jobb sorsra érdemes társulat próbálkozása egy gyenge darab életre keltésére. A szerző, Marivaux Moliere követője volt és folytatta az akkor divatos, ma már igen porosnak tűnő…..
Sipos Péter blogja Kedves Lajos! 2010.03.21 22:28:00
Mindannyian, legalábbis a szerencsésebbek, megvénülünk. Nem is olyan régen, 37 éve találkoztunk először. Mintha ma lett volna. A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem első évfolyama KISZ (a fiatalok kedvéért: Kommunista Ifjúsági Szövetség) titkárt választott. Én voltam a…..
Sipos Péter blogja Plakátarcok 2010.03.18 23:13:00
Aki esetleg eddig nem tudta, annak elárulom, hogy az LMP jelöltjeként indulok a budapesti 18. sz. egyéni választókerületben, magyarul a XII. kerületben. Nemcsak nevemet és időmet, de arcomat is adom a kampányhoz. Ez az a plakát: Mindenki dícsérte, akivel idáig beszéltem. Nekem…..