Regisztráció Blogot indítok
Adatok
the droid

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt munkahelyi terror! Nekem is van egy storym számotokra. Bevezetően annyit, hogy It-menedzser vagyok, egy jó nevű egyetemen tanultam 5 éves képzésben. Pályakezdő, ezért ilyen pozíciókat is pályázok meg. Egyetemi éveim alatt azért dolgoztam kisebb nagyobb IT munkáknál, így…..
the droid 2010.05.25 07:46:11
@uni1002: "de a kódolt szöveget is idönként meg lehetett érteni"

Nekem ha ráállt a fülem, majdnem tökéletesen értettem. Szóval a spektrumforgatás nem túl nagy titkosítás, mert a beszéd dinamikáját alapvetően megtartja.
the droid 2010.05.25 08:09:25
@Mylady: "mondjon 3 rossz tulajdonságot magáról"

Tőlem nem hármat kértek, hanem h soroljak fel néhányat. Egy se jutott éppen eszembe. Talán listát kellene írni, hogy legközelebb kéznél legyen. El is kezdem...

Tegnap például eléggé pofára estem ezzel a processzorral. Mert amit az egyik helyen olvastam, azt nem ellenőriztem több másik helyen is. Annak ellenére, hogy a dolog gyanús volt, mert a program nem egészen azt csinálta, amit kellett volna. Persze ez nem általános, néha kifejezetten paraniás vagyok, és bizonyos dolgoknak több helyen is utánanézek. Mert ugyebár lehet sajthiba a doksiban, könyvben. Meg az is lehet, hogy az egyiket a másikból másolták. Gyakran ki is szoktam próbálni (bár egy mérés nem mérés, mint az közismert). Szóval néha túlságosan is utánajárok bizonyos dolgoknak, ami a környezetemet felettébb idegesíti. Tegnap ezt nem tettem. Talán azért, mert a kollégáim mindig morognak érte. Meg is lett a következménye. Be kellett látnom, hogy tévedtem. Nem pontos adatokra támaszkodtam.
Viszont továbbra sem értem a jelenség okát. Emlékezetből úgy tűnik, hogy minden ugrás BRA; akár feltételes, akár feltétel nélküli (de ezt majd reggeli után megnézem). Talán a fordító hibázott, vagy az utána következő ASM optimalizálás. Ennél mélyebbre nem tudok ásni, mert a proci layout-ját nem ismerem. Találtam megoldást a problémára (workaround), de mostantól nem bízom a fordítóban.
Na ez már egy. Most már csak tömörebben kellene megfogalmazni. Nem hinném, hogy ezt a sztorit ilyen részletességgel végighallgatná egy HR-es.

Na akkor ugyanezt rövidebben: a kollégáimat zavarja, hogy néha szükségtelen alapossággal utánanézek bizonyos dolgoknak, és megpróbálnak lebeszélni róla. Viszont ha nem teszem, abból gubanc van. Mint például tegnap is.
the droid 2010.05.25 08:16:43
@nyíregyházi betti: "gyártásnak itt lett vége"

1. Sajnos nem csak annak lett vége. Olyan dolgokat is importálunk, amit itthon is tudnánk gyártani. De ez nem politikai rovat, ezért mélyebben nem megyek itt bele.

2. Néha kifejezetten jó lenne, ha a jövőbe tudnék látni. Más szakmát választottam volna. Pedig kifejezetten érdekelne mikroprocesszorok tervezése. Sajnos be kell érnem a programozásukkal. Mostanában már azt is inkább csak hobbiból.