Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabesz00

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén utolsó alkalommal látogattam el barátaimmal kedvenc vizemre, a tatai Római tóra, mely ebben az esztendőben már oly sok termetes hallal ajándékozott meg minket. Év végéig rengeteg terv áll még előttem. Szeretnék eljutni sok általam már ismert és még felfedezésre váró…..
Október elején lesz kereken egy éve, hogy elhatároztam, elindítom horgászblogomat. Akkor még remélni sem mertem, hogy mi fog kisülni ebből a dologból, de bátran belevágtam. Ez idő alatt közel harminc történettel álltam elétek, ami rendkívül sok munkát, időt és energiát…..
Lassan a végéhez közeledett a kíméletlenül tűző napon töltött vesszőfutásunk, ahogy a narancs színű labda lomhán közelített a horizont felé. A tikkasztó meleg, bár csodás halakkal ajándékozott meg minket, erősen próbára tette kitartásunkat. A késő délutáni órákat az…..
A történet címe ne tévesszen meg senkit sem! Nem arról van szó, hogy beálltam volna a határőrség kötelékébe, vagy az Afrikából érkező utazókat zargatnám. A cím arra utal, hogy legújabb horgásztúrám alkalmával megpróbáltam megfogni életem első afrikai harcsáját. Már…..
Hazánk legnagyobb folyama, a Duna kiemelt helyet foglal el a szívemben. Ez az a víz, mely szinte kiismerhetetlen rejtélyességével, csak azokat a horgászokat ajándékozza meg élményekkel, akik kellő tiszteletet gyakorolnak iránta és nem sajnálják az időt titkainak kifürkészésére.…..
Gabesz00 2010.06.13 10:25:11
Hello Mindenkinek!
Ez a cikk is nagyon jó lett. Nekem igazából nem sok tapasztalatom van a dunai pergetésben, inkább a Tiszát szoktuk vallatni, de gondolom sok helyen hasonlóak a körülmények.
Sajnos ott néhány helyen már annyira rafináltak a balinok, hogy elég nehéz őket bármivel becsapni.
Furcsa, hogy ma reggel sikerült nekem is megfognom életem legnagyobb balinját a Dunán. Elvileg minden reggel lejárok a Margit-szigetre futni, de most mivel elég ramaty állapotban van a lábam, úgy döntöttem, hogy nem lenne egészséges dolog futkározni, ezért vittem magammal egy kis 2,10-es Shimano pergető botot, eggyetlen kis spro körforgóval. Úgy gondoltam amíg a családra várok, dobálok egy kicsit. A legelső dobás eredménye egy nagyon szép balin lett, sajnos nem tudtam lemérni, mert semmi erre a célra szolgáló eszköz nem volt nálam, de olyan két kiló körül lehetett. Ez volt életem eddigi legnagyobb balinja. A második dobásra sikerült szakítanom, úgyhogy eddig tartott a reggeli peca, mert nem is vittem magammal több műcsalit, de azért nagyon nagy élmény volt.
Tök jó helyen horgászol, szerintem gyakran megfordulnak éjszaka ott a süllők, sőt még a harcsát is el tudom képzelni. Egyébbként azt mondják a sporik, hogy a fővárosi szakaszon is szoktak kisebb-nagyobb harcsákat fogni pergetve. Van olyan ismerősöm, aki szinte minden este végig dobálja a Margit-Szigetet és elég eredményes, mint süllő, mint harcsa szempontból.
Amúgy tényleg nagyon jó egyedül kint lenni a természetben, mikor nem zavar senki és vallatni a vizet. Főleg egy olyan „vad” vizen mint mondjuk Duna, ahol bármikor bármi bejöhet.
Gratulálok a balinokhoz!
Üdv.: Gábor
Már tavaly ősz óta nem volt részem egy jó csukás horgászatban, pedig ezek a ragadozók kedvenc horgászhalaim közé tartoznak. Imádok rájuk vadászni, akár villantóval pergetve, akár élő kishallal csalizott úszós készséggel. Sajnos, a megyében elég kevés jó csukás víz…..
Gabesz00 2010.05.28 03:07:05
@Bogyo_bacsi: Lehet, hogy a Faterod a pergetésnél is valamilyen szakszerűen felhelyezett villantót használ...:-)
A végén még le ne alázzon minket Nagybivalyoson a különleges módszereivel...:-)
Ahogy beköszöntött a május, úgy döntöttünk faterral, hogy kinézünk az Által érre egy tavaszi patakpecázásra. Ahogy bandukoltunk a vízparton feltűnt, hogy milyen csodás zöld ruhát öltött a táj, mióta utoljára erre jártam. A fák lombja sok helyütt szinte ráborult a patak…..
Gabesz00 2010.05.24 17:58:54
@Bogyo_bacsi: ÁÁ, egy kilós kárász alatt már fel sem teszek csalihalat a stupekre...:-))
Egy ilyen bodorka az egyik legjobb csali lenne, néha ölni tudna érte az ember. A múltkor a rómain, ha lett volna nálam vagy öt ilyen valószínű nem csak egy harcsa jött volna.......
Gabesz00 2010.05.25 13:53:33
@Bogyo_bacsi: A Faterod a kifolyón is a szakszerűen felfűzött gilisztával nyomja????:-)
Lassan beborította a tájat a sötétség, ahogy botjaink mellett ülve csodáltuk a lemenő nap utolsó sugarai által beragyogott aranyhidat a Római tó víztükrén. A mögöttünk álló nehéz nap egy életre szóló élményekkel ajándékozott meg minket. Elégedetten pihentettük…..
Gabesz00 2010.05.19 08:53:33
@Kapásjelző: Szia!
Mint már Tomi is leírta, nem hiszem, hogy az időjárásnak vol köszönhető ez a halbőség, hiszen egész héten fogtam a bőven 10 kiló felettieket. Inkább a tapasztalat, hogy kint tudtam lenni egy hétig, megtaláltam a nagyobb halak búvóhelyét és természetesen a csaliválastás. Egész héten nagyon ment a halibut pellet, furcsa módon bojlival talán csak két halat fogtam.
Nálam az alapozó etetés, csak bojliból és pelletből áll, soha nem etetetek szemes takarmánnyal, nagyon ritkán egy kis tigrismogyoróval. Ezt általában reggel és este szoktam elvégezni, attól függően, hogy mennyire eszik a hal. Kb. egy szobányi területet szórok meg. Ez általában mindig bevállik. Egyébbként nagyon sok hal van a tóban az ötödik napon már meguntam a bojlizást és egy sima egyszerű finomszerelékes fenekezővel 28 db. pontyot fogtam egy nap alatt egy bottal,1-4 kg.-ig. Harcsára is több kapásom volt, sajnos csak eggyet sikerült megfognom.
Üdv.: Gábor
Horgászkalandok Legények a gáton 2010.05.09 13:40:00
Magyarországon a horgászok többségének a kedvenc hala a ponty, így a legtöbben ezt a halfajt próbálják horogvégre keríteni. A legtöbbünknek egy betévedő tíz kiló feletti potyka élete halát jelentheti. Így voltam idáig én is, hiszen bár sokat horgászok pontyra, tízpluszost…..
Gabesz00 2010.05.12 09:10:15
@Szákos Frodó: Hello Frodó! Nekem is az egyik kedvenc helyem a Tisza és a holtágai. A nyaram egy jó részét ott szoktam tölteni. Mi általában ott is megtaláljuk a nagyobb halakat, legyen az harcsa, vagy akár ponty is. Egy igazi tiszai nyurga sokkal nagyobb ellenfél ezeknél a ponytyoknál....
Gabesz00 2010.05.12 09:13:34
@Bogyo_bacsi: Hát a 8. nap végére már én is ki voltam egy kicsit, de csak azért, mert nem igazán tudtam kipihenni magam. Legrosszabb a sok pakolászás volt az eső és a viharok miatt. Nem tudom hány órát aludhattam a nyolc nap alatt, de az biztos, hogy nem sokat!