Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pislogó Pincekulcs

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Létezett egykor egy világ, túl a téridőn, a képzelet határán. Egy világ, ahol emberek, törpék, elfek, fél-orkok, fél-elfek, sötételfek, és gnómok élték mindennapjaikat. Születtek itt intrikák és szerelmek, sok öröm, és sok fájdalom. Ahol az elvek találkoztak, ott klánok…..
Pislogó Pincekulcs 2015.09.07 15:43:39
Ó, igen... a TK...

Valamikor 2002 őszén vehettem észre az akkori munkahelyemen, hogy az egyik kollégám monitorján mindig van nyitva egy böngésző a többi ablak mögött (vagy inkább előtt) egy jellegzetes, fekete-arany honlappal. Elkezdett érdekelni, hogy mit tud ezen annyit bámulni, megkérdeztem. A többi már csak jött.

Csak két karakterem volt, de mindkettő jó hosszú ideig. Az első egy középkorú zsoldos volt a Távolrév-szerte közutálatnak örvendő Fekete Sereg tagja - ha jól csalódom zászlósi rendfokozatig sikerült eljutnia a Seregben. Azt hiszem, ez az idő volt a TK hőskora. Akkor nem kizárólag klánfórumokon volt élet. Sőt! Persze el kellett viselni az olyan jeleneteket, mint amikor - teszem azt - egy Királyi Gárda - Del Quare Maramar barátságos mérkőzés kellős középére betoppant az aktuális VP talpig páncélban, szaltózva lekaszabolt mindenkit és egy pördülős halálrúgás után elrepült a tetthelyről, de az ilyesmit megtanulta az ember helyén kezelni.
De milyen szép esték voltak a Sereg törzshelyének számító Piros Polip kocsmában... Szinte garantált volt, hogy betoppan a Sereg ősellenségének számító Aranyhorda pár tagja és a kellemes este a fogadó berendezésének és néhány vendégének módszeres feldarabolásával ért véget.

A másik egy lényegesen fiatalabb, lényegesen nagyszájúbb, lényegesen szemtelenebb fruska volt a Vidám Gazfickóktól. Neki sikerült klánvezérségig jutnia - akkoriban volt valami meglehetősen paprikás hangulatú és emlékeim szerint IRL pár hétig tartó tanácsülés Távolrévben holmi adóztatás tárgyában és ennek során Kulgar kilátásba helyezte, hogy karóba húzza a karakterem túlzott orcátlansága okán. Arra már nem emlékszem, hogy szexuális inzultust vagy kivégzést értett ez alatt.

Amikor elkezdtem a TK-t a 25 évemmel az idősebb játékosok közé tartoztam. Ha pedig mostanában újraindulna a játék... na nem, nem fogok járókerettel játszani.

De azért nekem is jólesett nosztalgiázni.