Regisztráció Blogot indítok
Adatok
landilevente

17 bejegyzést írt és 1181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mármint ez. Oké, könnyen lehet, hogy semmi, mert akár még fake vagy rég lezárt zsákutca is lehet a korábban felbukkant 3 centiszer három centis touchscreen, de a vonaton utazva és dolgozva megvilágosodtam, mire lehetne használni egy ilyet.Ugyanis az állomáson állva a vonattal,…..
landilevente 2010.07.12 12:26:03
landilevente 2010.07.16 04:36:19
@szucsadam: Ennyi volt a véleményem. Jósolgatni pedig nem szoktam.
Megdöbbentő képsorok ezek, csak erős idegzetűeknek. Jellemző, hogy megint hülyének vagyunk nézve, drágán veszünk olcsót, kiszipolyoznak minket, mert tessék. Valaki valahol felnyitotta az iPadet, és ezt látta benne.Az alkotás találó válasz arra a hírre, hogy gyenge hardverektől…..
landilevente 2010.07.01 14:30:36
@vincce: Ez ugye nem komoly?
Ha igen akkor 4:30 nál veszik ki. Nézd meg a saját szemeddel. :-)
landilevente 2010.07.02 21:40:13
@vincce: Arról, hogy nem figyelsz eléggé nem én tehetek. 4:15 kor kezdi el kicsavarozni és 4:30-kor veszi ki.
www.youtube.com/watch?v=qnjtvMCndcw
Segítségként ajánlom a appleblog.blog.hu/2010/04/04/gyenge_hardverelemektol_gyors_az_ipad cikket.
landilevente 2010.07.16 04:25:30
@vincce: Feladom.
Több mint 18 év telt el azóta, hogy az Autodesk kiadta az AutoCAD utolsó Mac-kompatibilis verzióját. 18 év! Akkoriban kezdődött az Apple hosszú ideig tartó mélyrepülése, aminek csak Steve Jobs visszatérése vetett véget a kilencvenes évek végén. A folyamatos erősödés ellenére…..
landilevente 2010.05.23 23:17:52
@doors: Nem tartom valószínűnek, hogy elnagyolják a dolgot. Ha ennyi év után visszatérnek, gondolom nem akarnak rossz benyomást tenni, mert utánna már csinálhatnának amit akarnak.
landilevente 2010.06.23 18:16:44
@gaborsandor2: Attól, hogy egy a munkádhoz szükséges feladatra nem alkalmas nem jelenti azt, hogy minden másra ne használhatnál mac-et. BootCamp segítségével natívan megy a Win.
Ha számítógépet csak erre az egy feladatra használsz akkor megértem, hogy nem jó a mac.
landilevente 2010.07.16 04:23:07
@gaborsandor2: A túlárazott vitatott. Számomra a munkán kívüli 1-2 óra megérné.
Nemrég jelentette be a Fring, hogy 3G-n is kínálja a videochatet az iPhone 4-tulajdonosoknak, máris összekapott a cég a Skype-pal. Pedig az volt a Fringben az egyik legjobb tulajdonság, hogy nem volt kötelező külön account, Skype azonosítóval, Skype-ot juttató eszközökkel is lehetett…..
A Consumer Report is elvégezte a maga tesztjét az iPhone 4-gyel, és a következőkre jutottak. A három különböző helyen vásárolt iPhone 4 mindegyike eldobta a jelet, ha az ujjukkal megérintették az antennák találkozásánál található részt, így vezetőkké váltak. Egy…..
Lehet ezt már szépíteni, de az iPhone 4 antennája akkor is egy FAIL. Nem zavaró, lehet vele élni, a tesztek is azt mutatják, hogy a mobil stabilabb, mint elődei, amik meg nem voltak híresen instabilak, akkor is elő lehet idézni egy olyan problémát, amit normális esetben nem lehetne…..
A Fortune magazin ismét listát készített, mert azt ugye mindenki szereti, a smartest CEO in technology industry munkanevű táblázat élére Steve Jobs került természetesen, a tech-sektor legnagyobb koponyája mellett az Apple-től Jony Ive-ot is díjazták, mint a "smartest…..
landilevente 2010.07.12 12:22:18
Újabb rovatbontó reggeli következik, bizonyítva azt a sejtést, hogy minden lény máshogy étkezik a kék bolygón. Kivéve persze a vízidisznókat. De hát a vízidisznók hülyék.Megátalkodott Gáborunk nem otthon, hírolvasás közben táplákozik kekszet kávéval, hanem bemegy a…..
landilevente 2010.07.11 12:53:45
Nyilván sokan gondolják úgy, hogy szuper lehet a világ egyik elitcsapatában dolgozni, de nem árt tudni, hogy azért nem minden úgy történik Cupertinóban, ahogy kívülről látja az ember.A legfontosabb információ, hogy két Apple van: az egyik a massza, a másik azoknak a…..
landilevente 2010.07.09 12:49:08
@intruderjani: Legközelebb ne fáradj. Nincs sok értelme...
landilevente 2010.07.09 14:32:05
@Nakhchivan: Persze lehet ezért kritizálni őket, de OpenCL,... kompatibilis programok mennyire jók lesznek, amit azért készítenek, mert a felhasználók nagyrésze a legújabb OS-t használja. Kíváncsi lennék hogy az MS-nek mennyi ideig tartana kiadnia egy OS funkciót és azt elterjeszteni hasonló szinten. Még a 64bit-tel sem birkóztak meg.
@lyken:
"win eddigi legstabilabb OS-e az XP"
Ezzel tudnék vitatkozni.
Ha új OS-t vásárolsz akkor fizetsz, ez nem olyan hihetetlen. Az, hogy a Microsoft nem volt képes évekig normális Win kiadást készíteni az nem az MS hibája, hanem funkció, hogy a felhasználók ne költsenek? Az Apple pedig azért gonosz, mert gyakrabban ad ki új OS-t új funkciókkal és ezért pénzt kérnek?
Egy tegnapi posztra linkelte be MoxNox a Statcounter statisztikáját, ami havi körülbelül százmillió magyar találat alapján rangsorolja az itthon elterjedt operációs rendszereket. Természetesen elképesztő a Windows hazai főlénye, a többiek szóra sem lennének érdemesek, ha nem az…..
A forrás rendkívül megbízható, "a beszállítók felől érkező hangok", amik azt állítják, szeptemberben érkezhetnek az új iPod touch-ok, 5 megapixeles kamerával, HD videó felvétellel, giroszkóppal és FaceTime használati lehetőséggel.Ezeken kívül vaku, Retina Display…..
Pedig mennyivel jobb az iPhone 4-esé. De Lee Morris bebizonyította, hogy egy szar fényképezőgéppel is lehet remek felvételeket készíteni, sőt. Állítása szerint az iPhone 3GS-sel készített képeket a weboldalára látogatók a legjobb valaha lőtt képeknek titulálták a fotós…..
Már három beadvány is érkezett a bíróságokhoz az Egyesült Államokban, amiben a vásárlók következményeket akarnak az antennaprobléma miatt (amit nekünk egyetlen egyszer sikerült reprodukálnunk a teszt során, azt továbbra sem tudni, pontosan hány olyan panaszos van, aki nem tud…..
landilevente 2010.07.02 21:09:54
@csintapala: Szernitem jelentkezned kellene a meghirdetett állások egyikére. :-)
landilevente 2010.07.04 15:20:38
@gitáros: Felfogóképességemmel semmi gond nincsen.
"Arra azért kíváncsi vagyok, hogy az antennák egymástól való korrekt elszigetelését hogy oldják meg szoftveresen." És a tiéddel?

"Az meg külön érdekes lenne, ha pont az antenna műanyag borítása árnyékolná a jelet mondjuk egy lakótelepi liftben..."
Nem tudom, hogy ezt hogy hoztad össze, de csak gratulálni tudok hozzá.

@LimpiHun: Nincs mit! :-)
landilevente 2010.07.09 12:49:58
@Hunnenkoenig: Nagyon. :-)
Én továbbra is szeretem a Firefoxot, úgyhogy hírül is adom, hogy letölthető a 4-es bétája, amiben a legfontosabb újítás azoknak, akik nem szeretik: Crash Protection, ami akkor lép életbe, ha az Adobe Flash, Apple Quicktime vagy Microsoft Silverlight plugin beszarik.Már csak…..
landilevente 2010.07.07 12:32:49
@hartam: Mivel béta én nem javasolom, hogy mindenre ezt használd. Nem tudom mennyire satbil..., bár eddig egész használhatónak tűnik.
landilevente 2010.07.07 12:54:04
@hartam: Nincs mit. Nekem a click-to-flash segített, hogy ne fagyjon a Safari. :-)
Az Apple a tegnapi sztori folytatásaként hivatalosan is elismerte, hogy Thuat Nguyen körülbelül 400 felhasználó számláját törte fel, és vásárolt a nevükben a saját alkalmazásaiból. Egyúttal azt állították, hogy az iTunes szervereit nem érintette a támadás, a felhasználók…..
landilevente 2010.07.07 12:28:54
Az egész sztori abból indult ki, hogy egy fejlesztőnek álcázott hacker különféle iTunes accountokat feltörve állítólag elkezdett garázdálkozni az AppStore-ban, egyénenként 100-1400 dollár (23-320 ezer forint) értékben letöltve a saját programjait. Nem, nem a toplistán szeretett…..
landilevente 2010.07.06 15:07:33
@zila: Így is rengeteg programot dobtak ki az AppStore-ból. Nem lehet drágának ítélni egy programot és eltávolítani.
Szerintem senki nem akart meggyőzni.

@blackdogone: Ha gyorsan akarsz hírekhez jutni tényleg rossz helyen jársz. Az Apple, mint tartalom pedig nem túl specifikus, ha friss híreket akarsz ne ezt a blogot látogasd hanem keress mást. Elég nagy a választék.
landilevente 2010.07.07 01:38:56
@zila: Ha iPhone-t használsz tudhatod, hogy nem az engedélyeztetés az egyetlen biztonsági intézkedés. App telepítésekkor kéri a jelszót, vásárolt programokról naponta e-mail érkezik, vissza lehet kérni a pénzt...
"egy alkalmazás semmiképpen se tudjon vásárolni felhasználói beavatkozás nélkül és/vagy ne férjen hozzá az account adatokhoz"
Feltörni mindent fel lehet. Nem arról volt szó, hogy a letöltött programmal volt probléma, hanem az iTunes account-ot törték fel és a saját programjaikat vásárolták, így generálva hasznot maguknak.
A 33 éves New York-i festő, David Kassan ilyen durván fest az iPaden (az ige a cselekvést kifejező jelentésre utal):Korábban iPhone-on is dolgozott, de elmondása szerint az iPad sokkal jobb, mert nagyobb. Ki hitte volna.Ilyenekre kényszerülnek fényképezőgép híján az emberek. Nem…..
Készült egy ilyen felmérés több mint 55 ezer fejlesztő megkérdezésével, amiből kiderült, hogy körülbelül négyszer annyian fejlesztenek az Apple platformjára, mint a Google-éra. Tessék, nézzétek csak, nézzétek: Ami ennél is meglepőbb, az a közös halmaz mérete. Az 55 ezer…..
landilevente 2010.07.06 13:25:01
Sokszor hallani olyan véleményeket - főleg az idősebb generáció felől -, hogy a gépek elveszik az emberek munkáját. Hát most itt egy videó arról, milyen lenne egy irodai dolgozó munkanapja, ha visszaadnánk az emberek kezébe a hatalmat, és egy sikeres gépromboló hadjárat után…..
landilevente 2010.07.05 15:21:12
Nem, nem jelent meg. Viszont feltörés után kompatibilissé lehet tenni a netes szabvánnyal, legalábbis pont ezt művelte a Comex nevű fejlesztő a tablettel. Az Androidon is használt Flash portolásával bizonyította, hogy a kütyü képes megjeleníteni az eddig elérhetetlen tartalmakat,…..
landilevente 2010.07.05 15:13:14
@sertésmájkrém: Mitől lenne csalás? Akkor az lenne, ha ráírnák a 10 órás üzemidőt és csak kikapcsolt wifivel, minimum fényerővel,... legjobb esetben lehetne elérni azt. Én szívesen lemondok a flashről. A MacBook-omon is kb hetente 2szer kell click-to-flashre kattintanom.
Az Apple hivatalos sajtóközleményt adott ki az iPhone 4 antenna-problémáira. A levél lényegét az alábbiakban lehet összefoglalni: 1. Az Apple feldolgozta a hozzá beérkező vásárlói információkat, ezek között voltak megszakadó hívásokról szóló, és a történelem legjobb…..
landilevente 2010.07.04 15:53:05
landilevente 2010.07.05 03:17:19
@Chris London: Már napokkal ezelőtt csak egy felfújt lufinak tartottam a dolgot, de ez már sok.
landilevente 2010.07.05 12:00:26
@Chris London: Valószínűnek tartom, hogy nem 2 sort kell átírni. Különben teljesen mindegy, hogy mikor jön ki a frissítés. Vele és nélküle ugyanúgy működik a telefon, csak a kötözködők már nem azt látják, hogy az AT&T tökéletes térereje megy le 0-1-re hanem a valós vacak térerő.
Ha rosszindulatú akarnék lenni azt mondanám, hogy az Apple az utóbbi 3 évben fedezte az AT&T silány hálózatát a konkurenciával szemben, de mivel nem tudhatom hogy volt e szándékosság a háttérben, így... :-)
Appleblog Vége az iPod-korszaknak 2010.07.04 09:06:00
Emlékeztek még? Alig pár éve minden az Apple mp3-lejátszóiról szólt, amik a saját kategóriájukban nem ritkán 75 százalékos piaci részesedéssel bírtak az amerikai piacon. Az iPod köznevesült, az mp3-lejátszók nagy közös tudatává vált, olyan jól fedte a kategóriát, mint a…..
landilevente 2010.07.05 03:15:18
@czanga: Szerintem ez teljesen korrekt dolog. Minden cégnek olyan termékeket kellene csinálnia, hogy az ember tőlük akarjon vásárolni legközelebb is.
Én a MacBook-omat vettem először és utána az iPhone 3G-t. Az előző notebook-om olyan mély benyomást tett rám, hogy soha többet nem vennék a cég által készített terméket. :-) Mac-et pedig már a gép problémáival küzdve is nézegettem, de nem akartam váltani amíg működött. Aztán eljött az a pont amikor már a zsanértörés, 2 videokártyacsere, akku halál és végül merevlemez halál után feladtam és megvettem a MacBook-om. :-)
landilevente 2010.07.05 11:49:37
@iMages: Elképzelhető, hogy nem volt szerencsém, de szerintem inkább a Clevo nevű átoknak tudható be a dolog. :-) Én akkor tanultam, a "miért fizessek egy brand-ért sokkal többet, ha ugyanazt megkaphatom olcsóbban kevésbé ismert cégtől" gondolkodásmódomból. Senkinek nem kívánom.
A MacBook-om pedig az utóbbi 2 évben a csuklótámasz repedésén kívül, amit 5 perc alatt cseréltek problémamentes.
Alig három hónapja van piacon, máris átvette a vezetést az iPad az Android fölött, ha a netes forgalmat vesszük figyekembe. A Net Applications szerint legalábbis a teljes netes forgalom 0,17 százalékát már az Apple tabletje ata júniusban, szemben az Android 0,14 százalékával. Ebben…..
landilevente 2010.07.04 16:33:44
@Kulminaator: Igen. :-)

Ez különben nem jelent semmit. Lehet, hogy az Android felhasználók nem szeretnek böngészni. Pedig flash már van.
landilevente 2010.07.05 03:25:51
@Tájgermájszter: Nem! Pontosan olyan, mint eddig volt.