Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Just_blogging

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Az AIESEC-es 2011.05.12 21:39:00
Szevasztok, Drágáim! <3 <3 Csak gyorsan és bocs a körlevélért, alig jutok nethez, ezernyi dolgom van, ki se látszom a tennivalókból! Oltári dolog ez az AISEC vagy Erasmus, vagy mit tudom én. Heidelberg gyönyörű város, azért látszik, hogy ezek a németek ha máshoz nem is, de a…..
Ki az a Kanos Srác? Nem megy ez az Aranyos Srác-figura, most mi legyen? - tűnődik a fiatalember. Megpróbált minden energiáját összeszedve figyelmes és aranyos lenni, tartózkodott minden perverz, szexista beszólástól, bármiféle zaklatástól - és nem kérkedett azzal sem, hogy…..
Just_blogging 2011.04.28 12:42:19
Sziasztok!
Kismilliószor szóltam hozzá ehhez hasonló blogokhoz - mindig lehurrogtak, gondolom most sem lesz másképp.

Ilyen jellegű megírásokkal van néhány problémám:
1) Ha nem is minden esetben, de a mai világban a "jó fej" túlnyomó részben azt jelenti, hogy milyen lehetőségeket kapott az élettől. Sajnos nem egyszer láttam már, hogy iszonyú könnyű úgy jó fejnek lenni, hogy olyan lehetőségekbe született bele (nemcsak anyagi: nyugodt gyerekkori családi élet, stb.), amelyre más egész életében sem álmodhat. Ehhez tessék hozzá venni azt a marginalzálodó társadalmat, amelyben élünk.

2) Sajnos sokkal, de sokkal kevesebb ilyen jellegű írást lehet olvasni, amikor jó fej srác után látni lehet látni azokat a romokat, amelyeket maguk után hagynak. És a mai a magyar társadalom elnézi. Nem szeretnék konkrét eseteket írni (nehogy bárki is magára ismerhessen), de számos olyan esetet láttam, hogy a jó fej srác "kihasználja a lehetőségeit" - monjduk 20 és 30 között -, de amikor kellene adnia magából valamit: mondjuk családot alapít 30 körül, amely a lehetőségeiről való lemondás jelentene, akkor tovább áll. Persze van ellenpélda is, de túl sok ilyen esetet látok.

3) Saját példámon is tudom - de láttam máshol is - a mai magyar világban nagyon könnyen belekerülhet egy negatív spirálba, amelyből irgalmatlan nehéz kitörni. Ehhez társul egy olyanfokú társadalmi szolidaritást, amelyet már sokan kiveséztek. És sajnos nemkevés jó fej srácnál láttam azt, hogy nem képes másra, mint magát eladni, semmilyen értéket nem teremt. (pl.: 30 évesen nem dolgozik, nem tanul - de van jó barátnője és el tudja adni magát.)

"Mielőtt megbotránkoznál a kokainistán, gondolkodj el az okain is tán." - mondta volt Kosztolányi Dezső. Sajnos ezeket az írásokat -mégha görbe tükör is- veszélyesnek tartom, mert ha humor eszközével ugyan, de fekete báránynak festenek le egy olyan réteget, amelynek nagy része önhibán kívűl került oda ahová, és akikből némi jóindulat árán sokkal több is kihozható lenne, míg olyan esetek mellett mint amit 2)-ben kröülírtam, szó nélkül megyünk el. Eredmény:
- Demográfiai viszonyok
- Párkeresőn regisztrálok száma.

Kérek mindenkit, kezdjünk el végre gondolkodni. Nem kell félni, nem fog fájni!

UFF
De régóta vártam már egy jó kutyás szakításra! (Milyen babakocsis sztori?)A kép innenSziasztok!Én küldtem be a babakocsis sztorit, most pedig a bátyám egyik szakítását osztanám meg veletek, természetesen az ő hozzájárulásával. A történet idején bátyám 22 éves volt, a…..
Just_blogging 2010.09.09 16:59:56
@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono): Tapasztalatból mondom, van.

Ahogy kivettem a sztoriból, a szülök nem hagytak kifutást ennek a kapcsolatnak.
Just_blogging 2010.09.09 17:13:21
@tuli _: Velem két relációban fordult elő, hogy a lány agyát tele lehetett beszélni. Ill. hogyta magát telebeszélni, mert "jó" kislány akart lenni.
Just_blogging 2010.09.09 17:42:12
@tuli _: Nem. Csak nem voltam vallásos.
Az alapoknál kellene kezdeni: jó volna végre tudni, hogy mit is akarunk a Magyar Honvédséggel. Az ilyen szintű víziótlanság és sodródás legfeljebb az egészségügyre jellemző még. (Fotó: AFP/origo) Tegnap támadás ért egy magyar katonai konvojt Afganisztánban: egy katona elesett,…..
Just_blogging 2010.08.24 12:35:29
Néhány dolog. És ehhez a hozzászólásomhoz kifejezetten kérem a katonaként dolgozó hozzászólók véleményét kritikáját:
1) Afganisztánban világnézeti és ideológiai háború folyik. Amit szerencsére sikerült Afganisztánban "éles háborúvá" változtatni. Szerintem annak a háborúnak az a tétje, hogy lesz-e olyan ország, amely egyrészt az állami státuszával visszaélve területet, infrastruktúrát és logisztikát biztosít olyan terrorista képződményeknek, amely egy ideológia (Iszlám) nevében támad minket, európaikat, a kereszténységen alapuló kultúránkat és társadalmunkat. Mert senki ne higyje, hogy "csak" Afganisztán vagy Palesztina "felszabadítása" a cél. Az első szalámi-szelet. Csak tessék végiggondolni, hogy hány olyan európai város van, ahol iszlám imahelyből több van, mint keresztény templomból vagy zsinagógából.
2) Amit nagy hibának tartok, a NATO részéről történő igen liberális harcmodor. Történelmi tudásom alapján, ezek a "felkelők" háborús bűnt követnek el:
2.a) Harcban érintett félnek kötelessége a Genfi egyezmény alapján magát magát megkülönözető jelzéssel (egyenruga) ellátni: innentől kezdve a felkelők háborús bűnt követnek el. (Ha pedig kifejezetten civil ruhában teszik ezt, pláne.)
2.b) Szerintem miután a Tálib kormány megbukott, ez tény felfogható kapitulációnak is. Kapituláció után hadat viselni: hitszegés.
2.c) Civil embereket felhasználni, akár fedezékként, akár élő pajzsként, akár csak civilek lakta területen bombát robbantani vagy harci tevékenységet kifejteni: emberiség elleni bűntett.
ezek után megkérdezem, hogyha elfognak egy tálib felkelőt, miért nem lehet egy szabályos rögtönítélő eljárás után kivégezni őket?
Just_blogging 2010.08.24 14:26:13
Sziasztok!
A további felvetésekre később válaszolok.
@Vérnűsző Barom:
- Induljunk ki a 150 éves török uralomból. Persze voltak híres diadalaink (Eger, Kőszeg), de az Ország területéről a törököket mégiscsak egy nemzetközi had űzte ki, amelynek az eredménye, hogy az egyik függő állapotot felváltotta a másik.
- Bocskai felkelés: rendben árnyaljuk a képet, egy döntetlennel zárult. Nem nyertünk, hanem egy modus vivendi.
- Thököly-felkelés: vereség, ügye ez nem vita.
- Rákóczi-felkelés: egy katonailag vesztett ügyet hoztunk ki némi szerencsével is diplomáciailag döntetlenre.
- 1848/49-es Szabadságharc: ügye nem vita tárgya...
- I. és II. világháború: ügye ez sem?
-1956...

Mikor nyertünk meg mi bármilyen komoly erőpróbát az elmúlt 500 évben? Úgy érte, hogy önállóan? Nem átmeneti eredményekről vagy győztes csatákra gondoltam. Háborúra. Értem én, hogy mondjuk felrémlik benned az 1916-os Bukaresti Béke, de meg tudtuk tartani az eredményét? Ma Erdély hová tartozik?
Just_blogging 2010.08.24 15:08:33
@Viktus: Szia! Kezdünk szerintem egy kicsit elbeszélni egymás mellett. Nem a magyar nép érdemeit akartam csökkenteni, csak azt a gondolatom szerettem volna kifejezésre juttatni, hogy egy "ilyen speciális" történelemmel rendelkező ország esetén egy ütőképes hadsereg nevelésénél nagyon-nagyon oda kellene figyelni pszichikai-pszichológiai felkészítésre. Ennyi.
Levélírónk az "Elfogadható-e a tanár-diák viszony?" című posztunk után ragadott tollat és megosztotta velünk a fia történetét. Leírja, hogy fiát az osztályfőnök kiszemelte magának és 9.-es kora óta kivételez vele, maga mellé ülteti az osztálykiránduláson és…..
Modorosblog Az Assessment Center 2009.07.16 12:43:00
-Szervusz Tibor, Beloiannisz Ariadné vagyok a Kopf & Jäger munkaerő-közvetítő irodától, és örömmel fogadtuk jelentkezésedet a meghirdetett Senior Credit Controller & Analyst pozícióra. Partnerünk - most már elárulhatom - a francia Bitumex, építőiparban érdekelt…..
Modorosblog Az aranyos srác 2009.08.31 12:40:00
Nice guys finish last, azaz az aranyos srácok mindig utolsóként érnek célba - hallhattuk A maszk c. óriási, immáron tizenöt éves vígjátékban, nos, ebben biztos van valami. Az Aranyos Srácnak (már megint) több alfaját különböztethetjük meg, de egyvalamiben…..
Just_blogging 2010.04.28 11:10:09
@GAbica: "Ez a nem járunk, de barátok legyünk a legősibb lekoptató/szakítós szövegek egyike :)" - persze, tudom.
Just_blogging 2010.04.28 11:12:09
Just_blogging 2010.04.28 11:24:16
@lárvalányhaj: Őszintén, tiszta szívből tisztellek. Jó tudni, hogy vannak ilyenek.