Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baby Raptor

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha úgy tűnhet, mintha bizonyos jeleneteket már láttunk volna kedvenc fantasztikus történetünket nézve. Ha udvariasak akarunk lenni, mondhatjuk, hogy bizonyos ötleteknek más alkotók is tisztelettel adóznak, de nevezhetjük lenyúlásnak is, ha újra és úja ugyanaz a fordulat…..
Ezen a blogon általában tartózkodni szoktam attól – bár nem mindig sikerült elkerülnöm -, hogy a politika megértése helyett az események esztétikájáról beszéljek. Most mégis fontosnak tartom ezzel kezdeni: örülök annak, hogy az Országos Választási Bizottság zöld utat…..
Az MSZP az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert sérelmezi, hogy az MTV döntése értelmében a Fidesz és a KDNP egyaránt saját időt kap a választás előtti „bemutatkozó” műsorban. Amikor először meghallottam a televízió döntését, magam is hajlottam arra,…..
Baby Raptor 2010.03.24 19:18:01
@hoplita: ha nagyon érdekel, akkor válaszként akartam, csak véletlenül rámásoltam az elejére. Egyébként meg stílus... bár ismételten visszaolvasva látom ez máshol sem az erősséged.
Lassan talán túllendülhetünk a „miért rémesen szörnyű az oldal új megjelenése” témán, (aki még elmondaná a véleményét, itt örömmel fogadjuk) így azt javaslom, hogy beszéljünk ismét egy kicsit a politikáról. Van egy párt, amellyel elég régen foglalkoztam,…..
Baby Raptor 2010.03.23 11:02:06
@fontana_X: "A három kis párt esélyei az eljelentéktelenedéstől a komoly politikai erővé válásig terjednek már ebben a választási ciklusban is. Semmi garancia nincs arra sem, hogy a Jobbik meghatározó erővé válik."

A Jobbik szerintem is várakozáson alul fog teljesíteni,főleg ha az utóbbi egy hétben előadott marhaságokat meg meleg-parádézó pártszóvivőket nézzük. Az ilyen nyilatkozatok, mint a megszüntetjük a tv2-t meg az rtl-klubot, vagy a fidesz veszélyezteti a 2/3-os győzelmüket csak a hardcore jobbikosoknak jönnek be. Rengeteg olyan bizonytalan szavazót veszít ezzel, aki szimpatizál a jobbikkal, akár még gondolkodik is rajta, hogy rájuk szavazzon, de van akár csak egy kicsi realitásérzéke. Valahogy azért meg kéne maradni a radikalizmus és a realitások között, és ez egyre kevésbé sikerül a jobbiknak. Még néhány ilyen agyament nyilatkozat és megmaradnak a törzstáboruk mellett, ami pedig nem több mint 8-10%.

Ami a kispártokat illeti, szerintem egyedül az LMP, akinek van esélye bejutni, de ő sem lesz tényező, Ugyanis vagy könnyedén megszerzi a fidesz a 2/3-ot, akkor nincs rájuk szükség, vagy a LMP-vel együtt sem lesz meg, akkor meg szintén.

A vita meg egyáltalán az egész kampány pedig tény hogy csak árthat a fidesznek. (A minap már fogtam a fejemet, amikor megláttam a Mikolát talán az Echo tv-ben interjút adni...) Neki az az érdeke, hogy a jobbik meg az mszp a 2. helyért folytatott harcban minél több hibát kövessen el, és ebben jelenleg az jobbik jeleskedik.
Kivételesen semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy okosabbak legyünk, csak várni: mához három hétre sokkal többet tudunk majd a magyar politika jövőjéről. A parlamenti választás legfontosabb kérdései április 11-én eldőlnek: (1) kiderül, hogy van-e esélye a Fidesznek a kétharmadra,…..
Baby Raptor 2010.03.21 20:16:19
@faszorrúbába: "Nem akarom senki kedvét elvenni, de a baloldalon tényleg sokkal többen vannak, mint bárki gondolná..."

Sajnos, szerintem is sokkal jobban fog szerepelni az Mszp, mint ahogy várjuk (de azért 100 mandátum alatt). Abban biztos vagyok, hogy a Jobbik nem fogja megelőzni, legfeljebb néhány egyéni körzetben, de nem lesz jellemző.