Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MINARET ISKOLA

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MINARET ISKOLA MINARET ISKOLA 2014.10.15 20:04:29
..
Tartalom Bevezetés A KÖNYÖRÜLETES ÉS IRGALMAS ALLAH NEVÉBEN Az iszlám jelentése Az iszlám néhány alapvető hittétele Hit és cselekedet A nök helyzete az iszlámban Az emberek egyenlősége és testvérisége Az értelem Az iszlám és a háború Az iszlám öt alappillére…..
     TUDATOSSÁG ÉS ISTENSZOLGÁLAT   Az ember, az emberiség és a természet harmonikus működését tönkretevő modern őrülettel szemben, egy új, hit-központú élet felépítése kötelező. E kötelezettség teljesítése nem csak Mohamed Próféta követőinek megmenekülése,…..
Szayyid Abu-l-A'lá MawdudiAZ ISZLÁM ALAPELVEI (Világnézet és élet az iszlámban) Az 1977-es német nyelvű kiadás alapjánfordította: Fodor Ná'máI.I.F.S.O. Diákszervezetek Nemzetközi Iszlám SzövetségeForrás: www.iszlam.cjb.netElektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-tár…..
MINARET ISKOLA A Lelki Élet 2010.04.21 11:43:00
  A lelki élet szabályai és határai   Aki tanulmányozza Mohamed Próféta életútját és a korai muszlimok életét, tudhatja hogy a Próféta és társai egyszerű, átlagos és természetes életet éltek. Főként munkával és istenszolgálattal töltötték az idejüket.…..
MINARET ISKOLA Kicsoda ALLAH ? 2010.04.21 10:08:00
A Korán által felvázolt Istenkép minaretiskola@gmail.com    Kicsoda Allah?A Korán az elejétől a végéig azon dolgozik, hogy helyes istenképet építsen ki a megszólítottban. Allah személye teljességgel érzékfeletti, rejtett, láthatatlan (gayb). Az…..
MINARET ISKOLA Iszlám művészet 2010.04.15 15:36:14
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.(Iszlám művészet szócikkből átirányítva)  Arab mozaik (735) Ibn Battúta (1304-1369) földrajzi íróAz iszlám művészete a muszlim vallású országok hagyományos művészete, a muszlim kultúra művészeti megnyilvánulása. Fő…..
  Babócsa >>>TovábbTörök kút Buda >>>TovábbGül Baba türbéje, török síremlék, 1543-1548 Budapest, II., Mecset u. 18-20.Császár (Veli bej ilidzseszi) fürdő, 16. sz. Budapest, II., Frankel Leó u. 31.Király (Kakaskapu, Horoz kapi ilidzseszi)…..
 Géczi János:    ALLAH RÓZSÁI   Terebess Kiadó, Budapest, 2000 Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár Forrás: http://www.terebess.hu A szerző köszöni Monok Istvánnak és Szörényi Lászlónak a tárgyválasztáshoz nyújtott baráti…..
 ..
 Avicenna    Ez az utolsó megtekintett változat (összes); elfogadva: 2010. március 26.Pontosságmegtekintett   Avicenna Ibn Szína Abu Ali al-Huszajn bin Abdallah ibn Szína ابوعلى سينا Abu Ali Szína أبو علي الحسين بن…..
 Allah Küldötte: Mohammed „Az Allah Küldötte: Mohammed című könyvből sugárzik a Mindenható Allahban, a világmindenség egyetlen és kizárólagos Teremtőjében való hit, és átszövi az emberiség iránt érzett mélységes szeretet, a jóság és a hit…..
Dr. Alija Izetbegović Bosznia-Hercegovina 1. elnöke Hivatali idő 1990 – 1996 Bosznia-Hercegovina 2. elnökségének tagja Hivatali idő 1996 – 2000 Született Šamac, Szerb-Horvát-Szlovén Királyság 1925. augusztus 8. Elhunyt Szarajevó, Bosznia-Hercegovina 2003.…..
Elmélkedés és tudatosság - tefekkur minaretiskola@gmail.com    BiszmilláhirrahmánirrahímAlhamdulilláhi rabbi-l álemín, weszalátu weszelámu alá raszúliná Muhammed, wealá álihí weszahbihi edzsmáín, Ámín.Allah szemében két tényező van,…..
Ki kell-e érdemelni az Isteni Szeretetet, vagy az mindenkinek alanyi jogon jár?   A Korán fogalomrendszerében a pozitív kapcsolatoknak három fokozata van: az igazság (adl, kiszt): amikor az ember azt kapja, ami jár neki, amihez joga van, függetlenül attól, hogy az…..
Rövid történeti áttekintés a szúfizmusról  Az arab tasawwuf (szúfizmus, misztika) elnevezés eredetére többféle elmélet született. Az egyik, egyben leghíresebb elmélet szerint a szúf („gyapjú”) szóból származik, és föltehetőleg a korai muszlim misztikusok…..
  Ibn Khaldún szobra Tuniszban Autográf Ibn Haldún, gyakori átiratban Ibn Khaldún (arabul ابن خلدون – Ibn Ḫaldūn; Tunisz, 1332. május 27. - Kairó, 1406. március 16.) arab történész, történetfilozófus, társadalomtudós és politikus, a szekularizált,…..
 Allah bölcsessége Bevezetés az iszlám középkori nevelés- és művelődéstörténetébe Kéri Katalin Pro Pannonia Kiadói Alapítvány Ez a kötet (mely a szerző szinte valamennyi, az iszlámról eddig megjelent művét szintetizálja) alapvetően azzal a céllal…..
 Dr. Kéri Katalin Csillagászat az iszlám középkori világában Ponticulus Hungaricus · XI. évfolyam 7—8. szám · 2007. július—augusztus copyright © Ambrus Attiláné Dr. Kéri Katalin, 2003 kulcsszavak csillagászat, iszlám, középkor A muszlim vallás…..
  Fordította Adorjánné Farkas Magdolna Az amerikai kontinensek legrégebbről fennmaradt térképe. Készítette Piri Reis. 1513 CEAz FSTC szíves hozzájárulásával Yasmin Khan, a londoni Science Museum (Természettudományi Múzeum) munkatársa kifejti, hogy a régi…..
    Ez az utolsó megtekintett változat (összes); elfogadva: 2010. február 27.Pontosságmegtekintett    Ibrahim Müteferrika szobra Isztambulban a nagybazár oldalában Ibrahim Müteferrika ( Kolozsvár, kb. 1674 – kb. 1745) az első török nyomda magyar…..
  Mustafa İslamoğlu (Develi, Törökország, 1960. október 28. - ) török iszlámtudós, író. Develiben járta az általános iskolát, és a Develi Imam-Hatip (imám és prédikátor-képző) vallási középiskolában érettségizett. Már ekkor elsajátította arab nyelv alaktan és…..
  Germanus Gyula emléktáblája egykori lakhelyén, a Petőfi tér 3-5. szám alatt Germanus Gyula (Budapest, 1884. november 6. – Budapest, 1979. november 7.), felvett nevén Julius Abdulkerim Germanus,[1] nemzetközi hírű magyar orientalista, arab nyelvészeti, kultúrtörténeti…..
Mustafa Islamoglu: ALLAH A VILÁGOK URA - felismerni - megismerni - megérteniminaretiskola@gmail.com "A dolgok csak Isten létének fényében nyernek értelmet. A modern élet úgy kerül egyre messzebb az értelemtől, ahogy Istentől távolodik. Az értelem nélküli élet: teher, az…..