Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lúdvérc

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       A barátnő addig macerálta Levélírónkat a féltékenységével, amíg odaszólt neki egy durvát. A csaj besértődött és azóta elérhetetlen. A pasi üzenetekben kérleli őt, és arra kíváncsi, mikor érdemes abbahagyni ezek küldözgetését.                                   Fedezd fel…..
                       A pocak kialakulása nem mindig van összefüggésben a bevitt alkoholmennyiséggel, gyakran magától jelentkezik az idő előrehaladtával, vagy épp a rendszertelen táplálkozás miatt. Ha már megvan, nehéz megsemmisíteni, a felülések, és egyéb ledolgozási módszerek hasznosak ugyan, de…..
Lúdvérc 2023.05.27 18:12:23
@arthurthedent: nyilván egy posztban nem lehet mindenre kitérni, de kösz a pontosítást.
amúgy meg szerintem sokszor leginkább az igazi elhatározás hiányzik, ha az megvan, akkor után a lehet járni személyre szólóan, hogy mi működik.
illetve az se biztos, hogy szerencsés, ha valaki egy nő kedvéért kezd el csak edzeni. akkor majd lesz más baj vele :)
                       „Úgy reagált, hogy a férfi / nő haverságban senki nem hisz: ő se... és ha velem van, úgy érzi, megcsalja a párját” - Egy nő két módon veszítheti el a fiúbarátait: ha lefekszik velük, vagy ha nem. Posztolónk nem tudja, miért gondolja sok pasi azt róla, hogy épp társat keres,…..
Lúdvérc 2023.05.25 10:33:14
Mi pasik nagyon egyszerűen működünk ebből a szempontból, ha van vonzalom, akkor nem sok esélye van a barátságnak. Ha szép/vonzó nő vagy, akkor elég nehéz lesz férfi barátokra szert tenned. Olyanokat kell keresned, akinek abszolút nem vagy az esete, vagy meleg pasikat. Különben ebből mindig gond lesz, mert egyszerűen így működünk.
Másrészről ez a barátság szó nagyon félrement valahol. Szerintem az ember életében van 1-2 igazi barát, vagy annyi sem. Az nem barátság, ha valakitől figyelmet gyűjtünk be, szólunk ha valamit meg kell csinálni, az meg ugrik, mert reménykedik. Sok ilyen "férfiháremet" láttam már csinos nők körül. Ha egy ilyen nő kapcsolatban van, akkor szerintem a nő önismeretéből és a kapcsolatából nagyon hiányzik valami, ha mellette még ennyi férfi figyelmet kell begyűjteni. Nem azt mondom, hogy kapcsolat mellett ne lehetne egy ellenkező nemű barátság, haverság, de a "nagyon sok értékes embert vesztettem el" nekem azt sugallja, hogy itt másról lehet szó.
Érdemes ilyenkor megnézni, hogy nincs-e valamilyen "apasérülés" a gyerekkorban. Az ilyen nők rengeteg pasit bevonzanak, akik apapótlékok, arra jók, amit az apa gyerekkorban nem tett meg a lányával: elismerés, kedvesség, segítség. Ilyenkor a nő is vonzódik ezekhez a "barátokhoz", csakhogy nem felnőtt/egészséges módon, a kedvességet, lelki intimitást igénylik, de a szexet nem, hisz ki akarna az apjával szexelni. Viszont ezt a "szerencsétlen" férfiegyed ezt nem érzi, nem tudja, csak a kedvességet érzékeli, ami pont oda fog vezetni, amit a poszter ír. Azért idézőjelezek, mert nyilván ezeknél a férfiaknál sem stimmel valami, a zsák mindig megtalálja a foltját.
Megoldás: családállítás, terápia, pszichodráma valamelyike. Ha itt rendbejönnek a dolgok, akkor van esély egy igazi barátságra tudatalatti programok káros/félrevivő hatásai nélkül. Akkor valóban találkozhat két ellentétes nemű ember és kialakíthatnak egy normális barát/haver kapcsolatot. Addig csak a friendzone fog menni, meg a sok csalódás, veszteség. Persze nyilván ezek a veszteségek is kellenek ahhoz, hogy az ember felismerje, hogy valami nem stimmel.
A poszter észrevette, hogy valami nem ok, de szerintem rossz helyen keresgél, a szexre áhítózó férfiakat nem fogja tudni megváltoztatni, legfeljebb saját magát, és nem kevés önmunka után majd nem vonz be ilyen "tapizó" egyedeket.
                       „Nem rázná meg egy szakítás, a tetteit nézve szerintem várja is, de az milyen, ha a haverjával járnék nem sokkal utána?” - Levélírónk még nem vetemedett ilyen manőverre, viszont a jelenlegi kapcsolata már alkonyulóban, így vetődött fel benne a kérdés, hogy maradni a…..
                       Levélírónk úgy véli, elátkozták, mert bármit tesz, egy kapás se jön össze mostanában neki. Elmélete szerint a nők kiszagolják, hogy mire használható egy pasi és mire nem, így ő eleve hátrányos pozícióból indul, mert úgy érzi, párolog belőle a férfierő.                …..
                       A barátnő stressztűrő képessége vészesen alacsony, sok mindent túlreagál, a pasi pedig úgy érzi, hogy 180 fokos fordulatot vett a kapcsolat. Szerinte a csaj már nem is fog azzal bajlódni, hogy szünetet kérjen, lehet, hogy már egyenesen egy szünetben vannak, még ha nincs is…..
                       „Volt, amelyik nyíltan megkérdezte, mennyi pénzem és megtakarításom van” - Levélírónk észrevette, hogy az utóbbi időben önállótlan és nőies pasikat vonz be, aminek talán ahhoz is köze lehet, hogy az eddigi kapcsolataiban mindig ő viselte a nadrágot.                      …..
Lúdvérc 2022.08.13 16:34:22
Érdemes lenne elmenned egy terapeutához. Valószínűleg egy gyerekkorodban megbúvó rossz apakapcsolat van a háttérben. Fel kéne tárni, hogy édesapád esetleg fiúnak várt, esetleg nem tudott téged megfelelően szeretni. Milyen dinamika volt a szüleid között? Ki viselte otthon gyerekkorodban a nadrágot? 6-7 éves korunking különösen nagy jelentősége van annak, hogy mit látunk mintának.
Hogy mi köze ennek a párkapcsolataidhoz? Egy eset lehet véletlen, de ha ez a minta ismétlődik, akkor megláthatjuk, hogy a párkapcsolatok tükrözik vissza a legjobban a gyerekkori sérüléseket. Gyakran vonzunk be olyanokat, akik anyánkra vagy apánkra emlékeztetnek és akikkel megélhetjük a feldolgozatlan sérelmeket újra és újra.
Valószínű, hogy addig kapod ezeket a kapcsolatokat, míg meg nem vizsgálod azokat az érzéseket, amiket ilyen helyzetekben átélsz, és ezek mennyire hasonlítanak a gyerekkoriakra. Ha ezt sikerül megtalálni és meggyógyítani, akkor másféle kapcsolatok jelentkeznek majd. Vagy éppen egy hosszabb egyedüllét, hogy önmagadra tudj összpontosítani. Hogy rájöjj, kit akarsz igazából, és miért.
Tudattalanul tehát te is tehetsz arról, kit vonzol be, hiába nem ilyet akarsz. Azért is érzed furának. Természetesen ez nála is hasonlóan van, ő valószínűleg nem kapott elég önbizalmat, dícséretet kisgyerekként, amitől egészséges férfi lehetett volna. De az az ő ügye, azt te nem tudod megoldani, csak a sajátodat.
Időről-időre elém kerül ez a film, és még 20 év távlatából is zseniális. A cukormázas amerikai álom széthullásának ékköve, ahol a felszínes, képmutató "tökéletesség" alatt bizony rohad az egész mindenség. Lester Burnham (Kevin Spacey) élete is egyenes ágon tart az "Összeomlás" William Fostere felé,…..
Lúdvérc 2021.08.07 13:25:57
@Zionnépe: de hát a film nem is mondja, hogy ez jó lenne. mekkora kijózanító pillanat, amikor a csaj bevallja, hogy még szűz. emberünk azonban mégsem depressziósan hal meg, mert legalább élete utolsó heteiben mégis élt, szerelmes lett, ha ez érthető okokból beteljesületlen maradt. egyedüli két szereplő, akik jól jönnek ki a filmből, az egy heteroszexuális fiatal pár, a két kiégett felnőtt férfi szereplő gyerekei. tehát mi a probléma a filmmel? talán sokaknak az, hogy az exkatona szomszéd az elfojtott homoszexualitásával óriási károkat okoz, nem csak a befejezésre gondolok, hanem a saját apa-fia kapcsolatában is.
a sors iróniája, hogy Spacey-ről is nemrég derült ki, hogy homoszexuális, ami önmagában nem baj, de molesztáló is, az akkor fiatal lánykát játszó Mena Suvariról pedig, hogy bántalmazták-megerőszakolták, és sajnos lehetéges, hogy ezen a forgatáson Spacey által valóságosan is megtörtént. így kicsit másképp nézi az ember utólag ezt a filmet, de szerintem ettől függetlenül elgondolkodtató, ütős film még ma is.
Ha attól félsz, hogy a túlzott ragaszkodásod eltaszított valakit tőled, akkor lehet, hogy most kiborulsz és azon gondolkodsz, hogy hogyan lehetne megoldani a dolgokat. Ha valakit nagyon szeretsz, úgy tűnhet, hogy az erős érzelmek meglehetősen intenzív módon átveszik a hatalmat. De ki lehet-e…..
A Star Wars kultusz 1977 óta része a filmes világnak, mely azóta valódi univerzummá nőtte ki magát: 11 mozifilmmel, számtalan rajzfilm-feldolgozással, kisfilmmel, játékfigurával, újsággal, rajongói közösséggel, rendezvényekkel, sőt még hivatalosan bejegyzett Jedi vallással is. Ma már tízmilliók…..
Lúdvérc 2020.10.27 18:07:19
@Billy Hill: Csatlakozom.

Szerintem talán ez a legnagyobb csoport.

Egyébként attól függetlenül, hogy sokan utáljuk a 8-9-et, azért a film tényleges készítői előtt akkor is tiszteletem. CG, díszletek, jelmezek. Talán ezért volt velem is az, hogy a 8/9 után nem lőttem főbe magam, végignéztem, csak egy idő után jött a keserű ébredés, hogy ez tőlem teljesen idegen, sőt, hogy megerőszakolták a 4-5-6 mondanivalóját, karakterfejlődését, tragédiákat, mindent.

A 7-essel kapcsolatban ambivalensek az érzéseim. Amikor láttam a moziban, nem volt tőle rossz érzésem, sőt tetszett is, de a végén azt mondtam, a 7 majd akkor kapja meg a végső értékelést tőlem, ha láttam az összes részt. Így hogy ez márt megtörtént, viszont sajnos vesztett az értékéből, akkor még reméltem, hogy van valami értelmes koncepció, de kiderült, hogy nincs. (Legalábbis a nézők-rajongók számára, a Disney biztosan nem járt rosszul.)
Lúdvérc 2020.10.29 22:04:19
@gyongyi70: sajnos nem volt egységes koncepció. lehet bírálni Lucast, de mégiscsak neki volt egy egységes víziója. sajnos nagyon a szívére vette a részben jogos kritikákat a PT kapcsán, és teljesen visszavonult. szerintem jobb trilógiát kaptunk volna, ha ő marad a creative supervisor és az ST rendezői a keze alá dolgoznak.
igen, a 7. még menthető lett volna, és Snoke-ban is volt némi potenciál. a 8. részt egy szóval tudnám visszaadni: trollkodás :) RJ mintha be akarta volna bizonyítani, hogy ő mindent kifordít, de nem volt tisztelettel a régi trilógia iránt. kár, mert amúgy egyikőjüket (JJ,RJ) se tartom alapból rossz rendezőnek, de nem volt aki összefogja az egészet.
külön szomorú, hogy amúgy jó színészeket találtak, felsorolni is hosszú lenne, akiket egyáltalán nem használtak ki. szinte mindegyiküket láttam már brillírozni más filmekben.
no mindegy. én elvagyok a Mandaloriannal (lányom pl ezt az egyetlen SW-t szereti), érdekel az Obi-wan sori is, szóval azért akad még jó SW. a sequel trilógiát pedig jobb, ha elfelejtjük :)
A héten moziba kerülő Előre című animációs film ismét bebizonyította, hogy a Pixar könnyfakasztásból jeles...
Amikor az első hírek megérkeztek arról, hogy Lindelof a fantasztikus A hátrahagyottak után a Watchmenből fog sorozatot csinálni, nagyon megörültem. A forgatókönyvíró korábbi sorozatait is szerettem, így egyértelmű volt, hogy az Alan Moore és Dave Gibbons képregényére épülő szériára is benevezek. Az…..
Lúdvérc 2019.10.22 22:16:06
                        Miért ragaszkodnak a fiatalabb nők egy idősebb pasihoz, aki dobta őket? Levélírónk próbálkozik egy lánnyal, aki még mindig az exe után sóvárog. Gyanítja, hogy azok a férfiak is, akik előtte voltak, azért adták fel az ostromot, mert nem akarták tovább hallgatni a sirámait.   …..
                       „Olyan ruhákat hord, amiket már a nagyanyám se venne fel, ha élne...Hogy engedhetik el magukat annyira a nők, hogy ez legyen a vége?” - Posztolónk egyik kérdése az, hogy érdemes-e 45 éves férfiként gyereket vállalni, a másik pedig az, hogy mit lehet tenni, ha a párja, aki a…..
Lúdvérc 2019.09.10 21:15:02
Ha szereted, egyéb dolgokban jó az összhang, mindenképp beszéljetek. Szerintem szakítani olyasvalakivel érdemes emiatt, akivel még az összhang sincs meg, csak addig jól nézett ki és most már az sincs. (Van ilyen.)
Szerintem nincs az a nő, aki ne sértődne meg kapásból egy durván vagy finomnan bedobott "kapd össze magad, hogynézelmárki" témájú beszóláson, beszélgetési kezdeményezésen, szóval én valahogy trükkösen próbálnám. Pl ajándékozd meg egy olyan ruhával, amihez hogy felvegye, kéne egy kis meló. Ekkor előveszel a zsebedből két kondibérletet. Nem tudom, te hogy nézel ki, de a pasik nagy része 40 felett amúgy bőven apukatestű, közben azt hiszi, jól néz ki.
És persze nehogy azt gondold, hogy egy nő azért hagyja el magát, mert egy reggel felvillant benne a gondolat, hogy jó lenne kipróbálni. Annak bizony oka van. Lehet, hogy ahogyan te nem érzed most őt vonzónak, ő már régebb óta nem téged, így megspórolja a "ma fáj a fejem" kifogásokat, mert nem kívánod. Tehát nem kizárt, hogy ez a vonzalomvesztés kölcsönös. A gyerekhez meg nem kell okvetlenül vonzalom, és utána jó ideig meg is lesz a kifogás.
Szóval mielőtt letámadod a kondibérlettel, egy pillantást azért vess a tükörbe is. Persze lehet, hogy te jól tartod magad, nem ismerlek, más a baj, mert a nőknél a vonzalomvesztéshez az is elég, ha nem viselkedsz számára eléggé férfiként, és tökmindegy mennyi izom van rajtad.
                       „Nem csaltam meg, nekem a többi nő idegen, sosem voltam áruló kapcsolatban. Azt hittem, ami köztünk van, egy életre szól” - Amikor egy házasságban az egyik fél hirtelen megváltozik és már nem lehet vele beszélni, hiába szereted őt, valamit lépni kell, ha nem akarsz idegileg…..
Lúdvérc 2019.09.07 15:20:57
Poszter, az önbecsülésed amúgy sincs már túl magasan, ilyenkor jobb ezt a nulláról kezdeni, mert ami most van, az nem valódi, ehhez a nőhöz van hozzákötve. Talán hoztál egy rossz mintát, apád is ilyen volt anyáddal szemben, tűrsz, az évek meg csak múlnak, a helyzet meg csak rosszabb. A "párod" lehet, hogy egy hasonló fórumon szintén anonim sírja el fájdalmát, hogy te már nem az vagy, aki voltál, nem vagy férfi, túl odaadó (pincsi) vagy, semmi tűz és vonzalom nem maradt, és ilyenkor nem csoda, ha egy nő nem kíván.
A rossz hír az, hogy ezt nem lehet egyik napról a másikra megjátszani, alaposan meg kell változnod, amiben sajnos benne van az, hogy elvált ember leszel. Miért rettegsz tőle? Nagyon nehéz dönteni, kilépni és átgondolni, hogy milyen kapcsolatot akarsz valójában, valóban férfi vagy, esetleg egy koros gyerek (ez nem sértés, a többség ilyen). És azt, hogy vajon az általad elképzelt nő milyen férfit akar magának, olyat, mint most te vagy? Az élet magasról szarik rá sok esetben, hogy mit akarunk, de közben mégis csodálatosan geci módon pont olyan kapcsolatokat ad, amiben sokat tanulhatsz magadról, és ha ugyanaz ismétlődik sokszor, hát akkor az ember elgondolkozik, hogy hol a hiba. És az egyetlen hiba, amivel ilyenkor megéri foglalkozni, az a sajátod. Ne érezd ettől magad selejtnek, hibát mindenki örököl a kedves családjától, ami program szintén uralhatja az életét, a kapcsolatait.
Szóval a jó hír, hogy ne félj az egyedüllétől, eleinte nagyon kellemetlen, aztán rájössz, hogy így is lehet élni, és újra szabad lehetsz, válaszokat kaphatsz, és nem csak kapcsolatfüggőként egyik megalkuvó, megalázó kapcsolatból a másikig sodródsz majd.
No egyszer megkérdeztem egy tapasztalt teraputát, hogy érdemes-e még próbálkozni, meg lehet-e menteni a kapcsolatot. Azt mondta próbálkozni érdemes, bár valószínűleg már nem fog sikerülni. De legalább elmondhatod, hogy te megtetted, amit tudtál, és talán viszel majd tovább valamilyen tanulságot. Persze ritkán, még csodák is megesnek (apróbetűs rész: de ezek 3 napig, esetleg 3 hónapig tartanak csak).
                           Sok kérdés, amikre mindenkinek saját magának kell megválaszolnia.                    Neki élsz, miatt vagy vele, vagy azért mert neked így a legjobb?         Azért vagy hűséges hozzá mert megígérted neki vagy csak sajnálod, vagy mert magadnak is…..
Lúdvérc 2019.08.12 20:03:21
Horvátországi utazás során, még szép, hogy kötelező megállni a Plitvicei-tavaknál. Se bejelentkezés, se szállás foglalás, csak megyünk „majd valahogy bejutunk!” -gondoltuk. 1., Előzetes bejelentkezés szükséges. Igazából nem, mert helyszínen lehet venni felnőttjegyet, diákjegyet és gyerekjegyet…..