Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lekter kapitány

18 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú idő után ismét jelentkezem. Távollétem oka természetesen a kutatás volt. Jártam Brazíliában, Kongóban, Palesztínában, Romániában, Hollandiában, Krakkóban, Egyiptomban, valamint a világ szívcsakrájánál, a Csabacsűdön (nagyközség Békés megye Szarvasi…..
Kocsmablog Control Pub 2008.03.20 14:00:00
A cikkben szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, jelen témában újabb írást ITT olvashattok!Helyszín: 1064 Bp., Podmaniczky u. 31. Látogatás: 2008. március 19. 21:20-22:35 > Lepukkant krimó volt ez azelőtt, szakadt punkok, rockerek és skinheadek játszótere, miközben a…..
Sok hitvallás sokféleképpen közelíti meg ezt a kérdést. Van, amelyik azt mondja, hogy van, de nem evilági testben élünk tovább, van, amelyik azt mondja, hogy evilági testben újjászületünk, de nem ezzel a tudattal. Van amelyik azt mondja, hogy nincs élet a halál után, sőt olyan…..
A politika, mint azt tudják, a polisz, azaz rendőrség szóból ered. Ez azért van, mert az ókori görögországban a tolvajokat, csalókat, árulókat úgy nevezték, hogy poll (innen a pollen, a pokol szó), akik pedig a pollokat üldözték azok lettek a poll iss-ok, mely rendteremtőt…..
Ez a kérdés nehezebb, mint gondolnánk. Ha a Bibliát vesszük alapul, akkor a Sátán létezése megkérdőjelezhetetlen. Ha egyéb vallási alapokra helyezzük a kérdést, akkor nem feltétlenül Sátánként találkozunk a jelenséggel, hanem Gonosz, Ördög, Minden Roszz Okozója, stb. néven…..
Egy igen fontos téma ez, mellyel szembesülnie kell az egész világnak. A határtalan és esetenként gátlástalan és ugyanakkor tudatos pusztítás egy olyan fokára érkeztünk, ahol már nem nyerhetünk bűnbocsánatot. Nincs másról szó, mint a répákról. A répák egy ártalmatlan…..
Professzor Lekter blogja Anélkül 2010.08.15 21:06:00
Azzal szeretném kezdeni, hogy elnézést kérek a kedves olvasóktól, hogy ilyen sokáig nem adtam hírt magamról. De most újra itt vagyok, és készen állok arra, hogy felvilágosítsam a világot. Mai okfejtésem címe: Anélkül, azaz "a" nélkül. Képzeljük csak el, milyen…..
A lopás bűn. De vajon bűn-e kiszabadítani egy szabadnak született állatot (teszem azt egy pingvint) az ember kreálta börtönből, melyet állatkertnek hívnak? A lopás bűn! A jog szerint mindegy, hogy mit lopunk, a lopás lopás marad a lopás tárgya nem számít. Sem a lopást megelőző…..
Nem régiben diskurálgattam egyik jó barátommal Jürno Isaac Feglfelddel a tortakészítés csínjáról-bínjáról, és elmondhatom, hogy ma már szinte professzionális tortakészítő vagyok. Persze ennek semmi köze a mai témámhoz, csak gondoltam megemlítem.A mai témám az, hogy vajon…..
Azt hiszem két, vagy három napja nem írtam semmi értelmetlent. Hogy miért is van ez? Mert elszállt az ihlet. Most is csak ülök itt és érzem ahogy az apró izzadságcseppek legurulnak a homlokomon, mert annyira próbálok kitalálni valami érdekeset. Írhatnék politikáról, de minek?…..
A húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe. A Biblia szerint Jézus - pénteki keresztre feszítése után - a harmadik napon (vasárnap) feltámadt. Halálával megváltotta az emberiséget bűneitől, és győzelmet aratott a halál fölött. Az eredileg zsidó ünnep (pészah) az…..
...holnap egy túzok, tartja a közmondás. Ez annyit tesz, hogy jobb ma egy kicsi, mint az ígéret, hogy holnapra (ami bizonytalan) többet kapunk. Hogy igaz-e a mondás? Meglátjuk...Nem tudom mennyire jártasak a kedves olvasók a biológiában, valamint a földrajzban, de azt mindenkinek…..
Mai témánk, hogy milyen folyadékkal a legcélszerűbb locsolni a lányokat húsvétkor. Az egyik jól bevett szokás a szódavíz. Ez egy nagyon jó szokás, a lányok is szeretik (még akkor is, ha a locsolás pillanatában nem erről adnak tanubizonyságot). Nem beszélve a víz jótékony…..
Múlt héten hosszas filozófiai vitát folytattam Dr. Günter von Hazelnut-tal, a vadon élő patások (ide értve az albatroszokat is, akik ugyan nem patások, inkább szárnyasok, de ezt Günter is tudja) szakértőjével. A vitánk tárgya az volt, hogy vajon képes-e egy szürke marha…..
Professzor Lekter blogja Az árkok 2010.04.01 23:53:54
Első ízben engedjék meg, hogy leszögezzek valamit. Az árok csak akkor veszélyes, ha beleesünk. Az árkok jó hatást gyakoroltak az emberiségre a történelem folyamán. Az árkok elvezetik a vizet, elmossák az árokba dobált szemetet, ezzel mintegy megtisztítva a környéket, remek…..
A nevek, melyet emberek adnak embereknek (esetenként állatoknak), nem véletlenszerűen választódnak ki. Higgyük el, hogy mikor megszülettünk és anyánk így szólt, "legyen a neve Fajszász!" nem kitolni akart velünk. Vagy, mikor apánk egy nagyobb embersereglet szeme láttára,…..
A mai témám a magyar közmondások születésének története és értelmezése.Bizonyára sokan halljuk (szinte nap, mint nap) a közmondásokat, melyek értékvesztetten hangzanak el az utcákon, a lakásokban, az autóban, néha napján pedig az Eiffel-torony tetején. Nem fogom az…..
Sokat foglalkoztam metafizikával. Ennek persze semmi köze a mai témához, de legalább értelme sincs.Mai témám az, hogy milyen különböző dolgokat ehet meg az ember. Persze a többségét (zöldségek, gyümölcsök, húsok, kenyér, stb.) már ismerjük, ezért olyan dologról lesz itt…..
Nyilván sokszor és sok témában felmerül önökben is a kérdés: vajon képes vagyok-e rá?Nincs ez másképp velem sem. Nem is olyan rég felmerült bennem a kérdés, hogy képes vagyok-e annyira bután nézni, hogy ne ismerjek magamra. Először a tükör előtt próbálkoztam, de…..