Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mateka00

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sose gondoltuk volna, hogy Havas Henriknek még osztunk majd lapot, de ez itt simán az év interjúja. A puffogó párnaember valami hihetetlenül betalált! Végre valaki megkérdezi azt ami mindenki fejében megfordul amikor meglátja Szabó Patríciát, ezt a teljesen átlagos kinézetű nőt,…..
mateka00 2010.06.19 03:05:07
@sanyox:
Hello!
Sajnos lemaradtam az eseményről... Valaki valami elérhetőséget tud nyújtani?!!! Teljesen felszívódott ez a rusnyaság... Úgy látszik van pénze ügyvédre...
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
És tessék itt az újabb - mindent jobban tudok másnál és azt kinyilatkoztatom, de kétely nélkül ám - picsogó. Hogy eddig folyamatosan tévedett és csak ártott minden tevékenysége, arra ne is gondoljunk. Megint talált valamit amihez hozzáírhatja, látjátok igazam van. Gyűlik is…..
mateka00 2010.06.13 16:32:11
@Senkifia: tótawé sosem örvendezett az általad leírtaknak. Szóval ilyeneket nem muszáj terjeszteni. Ő csupán úgy gondolkodik, hogy Európában nem magyarkodó és "szlovákkodó", hanem szimplán magyar, és szlovák EURÓPAI emberekre van szükség. Csak tudnám mit nem lehet ezen megérteni. Épp ezért örült a mostani választási eredménynek, mert látszik, hogy a szlovák társadalom(ebben benne van a magyar kisebbség is)is kezd így gondolkodni. Az MKP mellesleg az utóbbi időben kezdett elnemzetiesedni(magyarkodni) és ennek köszönheti a vereségét, amellett, hogy örömtáncot lejtett Orbán kettősállampolgársággal kapcsolatos törvényének, aminek hatására nem akármilyen válasz törvény született Szlovákiában. Mindenesetre a megalakululó új szlovák kormány nyílván emberbaráttá fogja alakítani, és kiszedi belőle a különböző kisebbségellenes részeket. Megjegyzem a magyar kettősállampolgársággal való törvénnyel az égvilágon semmi gond nincs, csupán az időzítésével, mert ha vártak volna vele pár hetet, akkor nem született volna egy ilyen torz választörvény, és akkor Slotáék se erősödtek volna meg annyira, hogy ippeghogy bejuthassanak a parlamentbe...
PTinfo Miskolc újrakezdi 2010.05.22 12:04:00
A Közbeszerzési Döntőbizottság május 21-i határozatában megsemmisítette a sorrendben harmadik miskolci villamostender lezárásáról szóló döntést, érvénytelenítette az Ansaldo és a CAF ajánlatát, azaz lényegében eldőlt, hogy nem dőlt el semmi ismét, a járműbeszerzéshez…..
PTinfo Siklóval az Avasra 2010.04.17 17:14:00
Ferde villamos fog az Avasra felkúszni, pont olyan fogaskerekű, mint amilyen a Budai Vár oldalában van, szól a hír a Boonon. Természetesen ennek az égvilágon semmi értelme nincs, a villamos legfeljebb akkor ferde, ha ellopják az egyik oldalról a kerekeket alóla, a Budai Várba a Clark…..
mateka00 2010.04.17 22:59:10
@kíváncsivagyok:
Hát most mit mondjak... Először is pályázati pénz, csakúgy mint a villamosprojektnél... Volt egy ötlet, megpályázták(ingyér EU pénz), megnyerték, és innentől kezdve nyugodt lelkiismerettel el lehet rá szórni a pénzt... Egyébként hosszú távon gondolkodik a város. Ha nagyjából átnézegeted az integrált városfejlesztési stratégiát(IVS), akkor belefér. Elég komolyan kielemezték, hogy melyik városrész mire alkalmas, mit kellene vele csinálni. A belvárost muszáj volt kipucolni(bár még közel sincs kész), mert eddig ha benézett egy befektető, vagy túrista, akkor az elmenekült... Ha már lúd, legyen kövér... Miután kisétáltuk magunkat a főutcán, nézzük meg felülről is...:) Még ha nem is egy budavári csikló...:P
Ami bekövetkezett korábban Debrecen esetén, az most megismétlődik Miskolcon is. A villamostenderen résztvevő négy cég közül előbb a három vesztes élt jogorvoslati kérelemmel a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, majd a beadványok hatására a Döntőbizottság megtiltotta Miskolc…..
mateka00 2010.04.13 11:41:30
Bocs a hülye kérdésért, de ugye ez most nem egy új hír arról, hogy teljesen offolják az AnselmoBreda győzelmét, hanem csak ennek az itteni megjelenése? kotottpalya.blog.hu/2010/04/06/mindenki_megtamadta_a_miskolci_villamostendert
Mármint úgy értem, hogy akkor csak annyi, hogy jogorvoslati kérelmek benyújtásakor szokásos elbírálási idő miatt tolódik a szerződéskötés ideje, vagy egy esetleges új döntés...
mateka00 2010.04.13 13:08:10
@mestska: Akkor megnyugodtam...;)
w A római patkányfogó 2010.04.02 05:45:00
Oké, feladom, eddig bírtam. Direkte igyekszem kerülni már, hogy a vallás, és azon belül a kereszténység abszurditásán rugózzak. Bár nem nagyon értem, miért ne tehetném akár hetente, elvégre a templomban is sok a műsorismétlés, mégis szeretnek az emberek rendszeresen ugyanarról…..
mateka00 2010.04.03 02:19:10
@Tóta W. Árpád:
Hát igen, ez a saját "belügyük", csak az a bajom velük, hogy azáltal, hogy van ilyenekre precedens, elveszik a hitelessége az ilyen általuk égbe kiáltó bűnnek titulált dolgok elleni tűzzel vassal történő fellépésnek... Ha már ennyire nagy felelősséget vesznek a vállukra, hogy ők jó irányba próbálják terelni az erkölcstelen, halandó birkákat, akkor náluk kéne a legkomolyabban kiszűrni az erre alkalmatlan ferde hajlamú barmokat, mert így ugyanúgy a borivás és víz produkálás marad az egyetlen "kollektív" bélyegük...
Végre! Úgy tűnik, végjátékához közeledik a három hazai, párhuzamosan futó villamostender közül a második, a miskolci is. A tender nyertese az olasz Ansaldobreda lett - ahogy várható volt -, így ő szállíthatja le a miskolciak által beszerezni kívánt 31 darab villamost. Persze…..
mateka00 2010.03.26 14:39:26
@stefipeti: Sztem amíg nem tudják, hogy pontosan milyen jármű közlekedik majd a jövőben, addig felesleges elkezdeni "kapálni". Azért pl az fontos, hogy milyen széles, magas a kocsi pontosan mondjuk a megállók kialakítása, ill a párhuzamos sínpárok közötti távolság szempontjából. Na meg meg kell oldani, szervezni a villamos pótlását hatköbméter busszal, mert ha ezt elkezdik, akkor onnantól kezdve sztem muszáj leállni a teljes villamosközlekedésnek. Hát meg igaz, már egy ideje megvan az eredménye a pályaépítési tendernek, azért bele telik egy időbe míg összeszedik az építkezéshez hozzávaló "cókmókot". Nem hiszem, hogy ekkora volumenű melóhoz csak úgy raktáron van minden...
Az ismét problémássá váló debreceni tender mellett nem igazán esett még szó a legújabb, sorrendben immár harmadik miskolci villamostenderről. Ez nem csoda, a három vidéki, villamosbeszerzést bonyolító városunk közül Miskolcon a legnagyobb a titkolózás, a projekthonlapjuk…..
mateka00 2010.03.24 13:08:18
@mestska: Mert megvolt az aktuális 1-2 havonta történő frissítése az oldalnak...;) Arról inkább nem beszélek, hogy egy fórumhozzászólást is kb 2 hétig moderálnak...Na de remélem olyan értelemben is csoda fog történni, hogy eredményes lesz végre a tender... És hát ha a kommunikációs pályázat is az lesz, akkor remélhetőleg nem fog csoda számba menni egy-egy bejegyzés...:)
mateka00 2010.03.25 17:13:14
@mestska: Elméletileg 2.4 méter... Legalább is eszerint: en.wikipedia.org/wiki/Sirio
Csütörtökön derül ki a helyi önkormányzat rendkívüli közgyűlésén, hogy eredményes lesz-e a miskolci villamosprojekt harmadik járműtendere, írja a beruházás honlapja.A PTinfo szakblog jóslása szerint ezúttal valóban kiválasztják azt a gyártót, amely a 31 járművet…..
mateka00 2010.03.24 20:07:42
@kíváncsivagyok: Nem lesz sivító, zörgő villamos, mivel gumi ágyra épített pályán(ami elnyeli a kellemetlen rezgéseket) vadonat új modern, csendes járművek fognak szaladgálni fel, s alá. 8 amúgy is romos épületet kellett kisajátítani( www.minap.hu/mivid.php?ext.a21862 ), ahol mellesleg a villamospálya mellett egy szép park, vagy tér is lesz. Arról pedig nem tehet a város vezetése, hogy pár napon belül 30 fokos hőingadozások voltak idén és rövid idő alatt olyanná váltak az utak, mintha szőnyegbombázás lett volna néhol... És újra mondom, hogy ez egy EU-s pályázat konkrétan erre a célra, nem pedig bármiféle útrendberakásra fordítható összeg Miskolc város "óriási" büdzséjéből... Ha gondolod találkozzunk, én dicsérem a projektet...;)
mateka00 2010.03.24 20:19:53
@hegylako01: ez valóban így van. Nincs semmi tájékoztatás. A www.zoldnyil.hu/ egy katasztrófa. Gyakrabban járnak a Holdra emberek, mint ahogy azt az oldalt frissítik... De reméljük, hogy holnap lesz nyertese a kommunikációs tendernek is, és akkor megoldódnak ezek a problémák...