Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyepesJani

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány az ellenzéki, és a független gazdasági elemzői észrevételekre ezúttal konstruktívan reagálva, módosítja a Széll Kálmán Tervet. Matolcsy György döntése alapján korszerűsítik a programot, és átnevezik Széll Philipre. „Sokan támadtak, hogy megint a…..
gyepesJani 2011.03.27 00:03:22
@KolompárRómeó: csak nehogy valakinek rosszul maradjon meg: az 1-jén és az 1-én pontosan ugyanannyira helyes
Piroslap A Moody's hülye 2010.12.07 12:04:00
Hazánkat tegnap leminősítette a Moody's. Ami gyalázat. Először is honnan tudná a pénzügyi elemző intézet, hogy mi van nálunk? Ne gyere nekem azzal a szoci érveléssel, hogy kiszámolták…Mindenkit meg kell, hogy nyugtassak, a kiváló kormányzatunk gondolt erre is, január…..
gyepesJani 2010.12.07 18:06:45
@moophlander: „Ez okozta a sorozatos pofonokat, amelyek külföldről érték és érik az országot: a *leminősítések*, a *forint zuhanása*, vagyis az egész csődtömeg, amit ez a kormány az elmúlt években az ország, és mindannyiunk nyakába zúdított” ezt Orbán Viktor mondta 2009-ben (kiemelés tőlem). Érdekes módon akkor még zavarta a leminősítés, és a hívei sem kezdték el a zsidókra kenni. (Vajon a te logikád alapján a "zsidók" miért minősítettek le minket Gyurcsány alatt is?)
A Fidesz váltig tagadta, hogy létezne ilyen. Nos Szombathelyen előkerült belőle néhány oldal. További oldalak a listából itt találhatóak. Tudjuk, hogy Orbán Viktor számára "... a politika mindig azt jelentette, hogy a mindennapi élet gondjaival küszködő honfitársainkat…..
gyepesJani 2010.10.02 15:40:59
@Don Bandi: "a szombathelyi példa azt igazolja, hogy egyeek annyira unatkoznak, hogy űrlapot is szerkesztenek"

Ja, akkor hozott a Fideszes aktivista ugyanilyen (teljesen ugyanígy kinézö) listát Budapesten áprilisban, vonalkóddal és a hátoldalán kitöltési útmutatóval, mert csak egyes szombathelyi fideszesek unatkoztak, ugye?
2008 szeptemberében egy hasi ultrahang során kiderült, hogy a bal vesémen egy hatalmas daganat van, ami panaszokat nem okozott. Kivették a bal vesémet, majd sugárkezelést kaptam. Voltam hasi CT-vizsgálaton 2009 áprilisában és októberében. Ennyi volt az összes kontrol. 2009. szeptember…..
gyepesJani 2010.05.20 10:10:06
@lys7: Jó ez az oldal:
"A [B17-vitaminból keletkező] keringő tiocianát lassan választódik ki, és kifejt bizonyos élettani hatásokat [..] a pajzsmirigyműködésre."
Aha, konkrétan gátolja a pajzsmirigyműködést. Ettől még persze akár működhet is a szer, csak szólni kéne a használóknak, hogy figyeljenek a pajzsmirigyükre.
Korrektorblog Kornertörvény 2010.05.18 09:53:00
From: olvasó To: Index Fw: Staff Kedves Indexem! Kicsit elcsépelt a mondanivalóm*: Ezt: "Az úgynevezett három csapás..."** stb. pl. ti elkezdhetnétek következetesen "három dobás"-nak nevezni. Nem is elsősorban az eredete miatt, hanem azért, mert úgy lenne neki…..
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
gyepesJani 2010.04.12 15:30:26
@Dhanur: A szavazati joguk nem más, attól hogy más jelöltre szavazhatnak. Kifejtenéd, hogy milyen előny/hátrány éri azt aki egri lévén egy bp.-i jelöltre szavaz?
Szerintem (és az Alkotmánybíróság szerint is) sokkal inkább attól lesz egyenlőtlen a szavazójog, hogy van ahol 40 ezren, van meg ahol 70ezren vannak egy választókerületben.
gyepesJani 2010.04.12 15:36:16
@Kendaq Pendragon: eddig mindenki ott szavazott a településen, ahova átjelentkezett, ahol akart.
gyepesJani 2010.04.12 16:06:21
@Dhanur: Nem kötelez rá senki, éppen így adják meg neked a lehetőséget, hogy szavazhass. Ha mindenki a lakcíme szerinti jelöltre szavazhatna, akkor szerinted mennyi idő lett volna a szavazás a szavazólapok keresgetése miatt, arról nem is beszélve, hogy minden szavazókörbe minden evk szavazólapját kiszállítani is elég bonyolult lenne.
Nem válaszoltál amúgy arra, hogy milyen hátrány ér téged emiatt. Ez nem polgármester-választás, az egyéni képviselők szava pont ugyanannyit a parlamentben, és érdemben egyik se befolyásolja a saját körzetének sorsát.
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
gyepesJani 2010.04.11 14:58:51
@Navégre:
+@email:
köszi mindkettőtöknek
Tegnap délután óta tudni lehet, hogy hat pártnak (Fidesz, MSZP, Jobbik, MDF, LMP, Civil Mozgalom) lehet idén országos listája. Seres Mária pártja ugyan még nem rendelkezik hét elfogadott területi listával, de annyi jelöltje adta le az ajánlószelvényt, hogy akár kilenc megyében is…..
gyepesJani 2010.03.20 18:18:42
@kiszol:
A D'Hondt-elosztás tényleg teljesen arányos a szavazatokkal, az osztogatás a növekvő számokkal csak a megvalósítás az elvnek.
Ha belegondolsz, valószínűleg nem alkalmaznák sehol, ha csak egy matematikus elvont agyszüleménye lenne, ami egy random matematikai képlet alapján osztaná el a mandátumokat, aminek semmi értelmes összefüggése nincs a szavazatokkal.
gyepesJani 2010.03.20 18:35:16
@Ordnassac:
Nagy nem csak a soproni, hanem a Győr-Moson-Sopron megyei elnök is, aki az utóbbi időben eléggé sok munkával érte el, hogy előretörjön a pártban. Ráadásul az egész országban a soproni evk területén érte el a legjobb eredményt az MDF az EP-választáson, ami szintén nagyban köszönhető neki.
gyepesJani 2010.03.20 18:41:06
@kiszol: ok, no offense. Sajnos tényleg nem látszik rajta első ránézésre a linearitás, de még másodikra se. Én is csak egy német, választási rendszerekkel foglalkozó nagyon jó honlapon olvastam a részletes levezetést, és addig fogalmam se volt, hogy mi az értelme az egész mátrixosdinak.