Regisztráció Blogot indítok
Adatok
toiart

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon divatos manapság egyes ügyek, egyes személyes történetek kapcsán pálcát törni emberi esendőségeink felett, sutba dobva szakmai és észérveket, pusztán az emóciók szintjén ítélni meg a hibát vétő, akár gyarlónak is nevezhető embertársainkat. Ez a társadalom…..
toiart 2013.06.26 20:22:48
@bandigyerek: valamit félreértettél tesó: nem védtem, pusztán próbálok rámutatni, hogy olyan emberel ítélik el, akiknek szintén szar van a füle mögött... lehet, hogy neked is... én dolgoztam orvossal, aki a betegéért lemondta a házassági évfordulós vacsoráját: te ezt megtennéd-e akár a legjobb barátodért? na ugye, hogy sarat dobálni mindig könnyebb! az a doki egy birka: meg kell büntetni, ez nem vitás: a hogyan és a ki a lényeges kérdés.
amúgy lehet, hogy ha te az én beosztottam volnál, 3 nap alatt ki tudnálak rúgni, szinte bármilyen munkakörből: indokot találni a legegyszerűbb!
a pultosokról meg csak annyit: amíg gyanútlan lányok poharába GHB-t csempésznek egy ezresért, addig miért is kellene őket annyira ajnározni (belátva, hogy vannak tisztességesek is köztük!)? a borravalóért pedig, ha nem vagy észnél, másodszorra már vizezett sört kapsz!
de ugyanezt teszi a taxis, a pék, a boltos, a fürdőmester, a miniszterelnök... csak a másik segge mindig büdösebb...
toiart 2013.07.15 22:43:11
@bandigyerek: az analógiáddal élve: akkor neked az orvosod sem mond ilyet ugye? ergo nem vagy érintett az ügyben... jól vezetem le? én nem azt írtam a pincérfiúnak tanácsként hogy: "szar helyre jársz tesó..." pedig akkor ezt is lehetne. De... én dolgoztam egészségügyben és ki merek jelenteni pár dolgot tapasztalatból: a fele az orvosoknak gyökkettővel végzett az orvosin: ezeket szeretnéd magadnak? mert az olcsón van ugye... Aztán vaan egy rész, aki profi, de megkéri az árát? ezt nem szeretnéd, mert pénzéhes? Van olyan, amelyik profi, nem kér pénzt, de szereti betartani a szabáűlyokat: ha letelik a munkaidő, műtét közben lejti a szikét... ugye ilyet sem szeretnél? És akkor van egy elenyészően kis hányad, amelyiket még nem sikerült demotiválni a szar fizetéssel, az állandó fenyegetettséggel, a pocsék infrastruktúrával, a gyengeelméjű hozzátartozókkal. Na ez a minimálhányad, akihez oda szeretnél jutni ugye? Csakhogy ezek előtt olyan hosszú a sor, hogy soha sem érsz oda... Ahelyett, hogy kivárnád, inkább elmész a henteshez, a pénzéheshez vagy a beleszaróshoz, minden mindegy alapon...
Úgyhogy nagyon nem mindegy ez a pálcatörögetős dolog...
Az empátiát, meg az emberséget, meg az egyebeket pedig hol látod előírva? GYÓGYÍTSON: ez a szabály, nem az hogy turbékoljon!
Nézzél több dr. House-t... megérted a lényeget...