Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maganvalo

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
maganvalo 2010.04.03 21:42:09
@laceesan: Akkor kérlek, vegyél most, azt még megvárom :D Amúgy én is pontosan így szoktam járni, az ismerőseim már röhögnek rajtam...
Mindazonáltal én is úgy gondolom, hogy ez év végére itthon is "sláger" ajándék lesz.

Egyrészt az e-Ink hegemóniáját megtörik az alternatív kijelzők (bár ez önmagában nem feltétlenül töri le az árakat).
Másrészt, sok új és meglévő gyártó hoz ki készülékeket (gyakorlatilag havonta). Ami fontos, hogy ezek közül nem is egy nyitott platformú (vagy legalábbis bővíthető), ami szerintem ismét ad egy pörgést a dolgoknak.
Harmadrészt, itthon is megnyílik az első (nagy) ekönyv áruház, a Txtr.hu. (Gondolom, ezt keményen reklámmal is megtámogatják majd.)
A fentiek miatt pedig megjelennek a forgalmazók, és elindul az árverseny, ami karácsonyra teljesedik ki...
Jaj, de szép is lenne :)

Persze türelmetlen vagyok, én sem szeretnék várni több hónapot, hiába mondja minden hozzáértő. Kinéztem az ONYX-ot - már a kezelési útmutatója is megvan. Majdnem elcsábultam az előrendeléssel, aztán mégsem, de majd áprilisban!
maganvalo 2011.01.14 18:11:14
@Komavary: Köszönöm, ezek szerint a nagy többség ezt használja?

Próbálgattam már, és bevallom, én lassúnak találom, mivel igen vénecske a gépem. Arra jutottam, hogy a több könyvtől még lassabb lesz... Valóban így van? Mi a tapasztalat?

Köszi!
Frissítve, aktualizálva 2011. december 1-jén. Eljött az ideje, hogy a Blog egy éves születésnapja apropójából összeállítsunk valamit, ami egy év tudásanyagát egyesíti magában abból a célból, hogy az új látogatók vagy általában az érdeklődők egy helyről, gyorsan és…..
maganvalo 2010.04.15 10:54:12
@Professzore: Gyomírtót nekije! :D

Különben hol ide, hol oda fognak menni a kommentek...

És szerintem az "Új játékosok - iRiver Story" -- "Rencee 2010.04.09. 09:59:25" hozzászólásától kezdődő résznek is itt, azaz ott lenne a helye...
maganvalo 2010.04.19 17:35:43
@kopogi: Nekem is van, igaz még csak bő 2 hete egy Onyx. Eddig tetszik... Neked mi a bajod vele?
Volt valaha pár évvel ezelőtt egy kompánia, akik ügyesen ötvözték a nyugati technológiaszeretetet a keleti, khmm, szerzői jogi liberalizmussal, és valami döbbenetesen jó mp3 lejátszókat csináltak. Mostanra kicsit módosult a valamikor példaértékű ár/érték-arány, szebb, de…..
maganvalo 2010.04.14 20:59:16
@SaGa: Mit nevezel szabványos formátumnak?

Aki kicsomagolj az epub-ot (pk-zip), olyasmit fog látni, mint amikor egy teljes weboldalt ment le. Tehát nem csak az oldal "szövegét", hanem az egyéb erőforrásokat is, mint képek, stíluslapok, stb. (Kipróbáltam, a Firefox megjelenítette, a legújabb FF pl. már a mellékelt betűkészlettel is.)

Ami a szabványt illeti: Attól még nem lesz "szép", ha maga a tartalom megjelenítési leírása és a tartalom megjelenítő is a szabványnak megfelelően működik.
Ha bénán, csúfúl van formázva/tördelve, akkor az bizony bénán és csúfúl lesz szabványos.

Én a közönséges TXT állományokat is meg szoktam tisztítani, áttördelem, rendezem mielőtt olvasóra tenném (legyen az PDA, mobil, vagy e-book). Nem viszem túlzásba, de az eddigi tapasztalatom szerint megéri vele dolgozni, különben az egész könyv alatt azon mordondírozok, hogyan kellene javítani... :)

Amúgy az ONYX esetén tényleg csodálatos, hogy mit képes kihozni egy ilyen formázatlan, de struktúrált szövegből. (Kiemeli, formázza a cím és fejezetadatokat, minden beavatkozás nélkül.)
Vagy, pl. a mobilos TCBR (TequilaCat Book Reader) esetén, a fejezetek és címadatok maszkját megadva a program rendezi el a dolgot. (Egy megjegyzés: ez a progi évek óta nagy kedvencem, a tequilacat.org/dev/br/index-en.html oldalon elérhető. Komplett megoldás, ingyen. Szívből ajánlom!)

Végül is kinek, mi a cél?
Mint azt már itt-ott látni lehetett, a Koobe Magyarország is belecsapott az Onyx Boox60 forgalmazásába. Az árverseny még nem érezhető, ellenben belevágtak a felület magyarításába, úgyhogy előbb utóbb magyarul is meg fog tanulni ez az egyébként roppant használható szerkezet. Hogy…..
maganvalo 2010.03.19 18:23:45
Ami az árversenyt illeti, a onyxboox.hu/index.php?oldal=megrendeles érdemes megnézni!

Az Onyx Boox 60 Wifi (89 990 Ft), az Onyx Boox 60 Simple (69 990 Ft), illetve további 10% kedvezmény is elérhető, viszont van szállítási költség, a részletek a fenti linken!

Keddves hozzáértők, mit gondoltok, így már árában van(nak)?

Én vacilálok a Wifi és a Simple között. Leginkább, ami eltántorít a Wifi-s verziótól, az üzemidő csökkenése... Úgyanakkor, nem kellene a PC-t bekapcsolni, hogy ránézzek a levelekre/hírekre... bár nem tudom, h a sok javasciptel hogyan bírkózik meg a készülék? (Esetleg van erről tapasztalat?)

Köszönöm!