Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KockásLiliom

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Város Mindenkié véleményezte “Az utcán élő hajléktalan emberek számának csökkentését, a lakhatás biztonságának megerősítését, a hajléktalanság megelőzését és a hajléktalan emberek ellátórendszerének fejlesztését célzó Középtávú Intézkedési…..
A Város Mindenkié hajléktalan érdek- és jogvédő csoport üdvözli, hogy – számos közelmúltbeli megnyilvánulás alapján – az új kormány és a főváros új vezetése is tenni kíván a hajléktalan emberek problémáinak orvoslása érdekében.A Fidesz programja szerint a kormány kiemelt céljai között szerepel az…..
Megszavazta az Európai Parlament a cianidos technológia betiltásáról szóló határozatot! fidusz Verespatak lmv Sze, 2010-05-05 16:49 "Ma délután megszavazta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely arra szólítja fel az Európai Bizottságot, hogy…..
KockásLiliom 2010.05.06 13:56:29
Moldován László ... és a budapesti LMP esélyek2000 db ajánlószelvény - ennyit gyűjtöttünk eddig a 6-7-8. kerület 4 egyéni választókörzetében, hideg kopogtatással, LMP tagok, aktivisták, önkéntesek és szimpatizánsok segítségével  ... és szórólapozással, …..
Nem a választás most már a kérdés - mondta ma reggel a köztelevízióban Pokorni Zoltán. Bármi is történt a két forduló között (vagy inkább nem történt), nekem is folyamatosan ez volt az érzésem: ezért is nehéz már újat mondani a vasárnapi voksolásról. Most egyelőre nem is…..
  Karrier vagy család? Esetleg kevésbé „törtetőknek”: munka vagy gyerek? A nők már az állásinterjún szembesülnek hátrányos helyzetükkel – ha van gyerekük, pláne kicsi, netalántán több is, eleve baj („Ugye van kire bízni, ha beteg?”), ha…..
KockásLiliom 2010.03.31 13:36:24
@Bartoki: érdekesek a korfák, egyetlen dologgal viszont vitatkoznék. Annak, hogy egy országban nem csökken a termékenységi ráta, semmi köze a fenntarthatósághoz. Pont, hogy nem tartható fenn az az ország (pl. USA), amelyikben túl sok ember túl sok javat szeretne élvezni. Jól tervezett csökkentés-politikára van szükség, aminek érdekében Magyarországon a nők oktatását célszerű támogatni, mert ez hat legközvetlenebb módon az első gyermekvállaláskori életkorra. Szerintem nagyon előnyös a lakosság csökkenése és ha a káros következményekre (időlegesen nagy arányú idős lakosság) jó megoldásokat találunk, sokan követhetnének minket az úton...

Ennek viszont nem sok köze van a nők munkaerőpiaci és közéleti szerepéhez.

A program sokkal inkább foglalkoztatási szempontból nézi a kérdést és a társadalmi igazságosság felé mutat szerintem rendkívül jó konkrét lépéseket. Ezek közül néhány a blogba is bekerülhetett volna, ha nem írjátok meg, majd idézem, feltéve, hogy valakit érdekel és szeretne róla vitatkozni. Az egyik legfontosabb kérdésnek tartom a gyerekek elhelyezését, és a lehetőségek megteremtését. Belgiumban például a szülők minden megszületett gyerek után kapnak 12 hónap államilag finanszírozott szabadságot, amit a gyerek 12 éves koráig használhatnak el, tehát pl. fél évre minkét szülő otthon marad, majd mindketten újra dolgoznak, vagy 8 hónapig otthon marad az anya, majd minden évben az apa kivesz egy hónap szabadságot, hogy a gyerekkel lehessen. Nekem ez a rendszer tetszett eddig a legjobban, mert teljes szabadságot ad a családnak, hogy a munkaviszonyoknak és a gyermekhez való viszonyuknak megfelelően dönthessenek.