Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Patchoulie

4 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki előtt ismeretes, hogy a nyelvvizsga hiánya komoly akadály a diplomázni vágyó végzősök előtt. Sokan csak az államvizsga után 1-2 évvel vehetik át a diplomájukat, addigra tudják letenni a nyelvvizsgát, habár a kreditrendszer bevezetése előtt sok felsőoktatási…..
Patchoulie 2010.03.23 13:15:02
@MortálWombat:
Tudod mi a gáz? Ha kéttannyelvűből jöttél de még azt a nyelvet sem makogod, ami a fő nyelv volt.

A mai iskolákban egyáltalán nem a tanuló részéről gáz, hogy nem tud két nyelvvizsgát lerakni. (Persze kivételek mindig voltak, vannak és lesznek is). 13 éve (!) "tanítanak" németül, teljesen sikertelenül. Angolul 3 évig tanultam, aztán inkább előrehozott érettségit tettem és kiszálltam a hülyeségekből, ugyanis a csoporttársaim 90%-a folyamatos múltban sem volt képes szöveget alkotni, mert a tanár egyszerűen nem tanította meg rá.
Mi volt nekünk a nyelvtanulás? Angolból állandóan szövegek és egyházi főméltóságok bemagolása (első órán megtanultam, hogy mi az, hogy kolostor, a gombát viszont csak két évvel később tudtam meg...) és így nagyjából ennyi. Németből két évente tanárcsere, ahol mindegyiktől azt hallottad, hogy az előző milyen hülye volt (tényleg azok voltak), majd a másik ugyanolyan hülyeségeket tanított meg ( az egyik összekeverte az angolt és a németet, így az angol szabályoknak megfelelően tanította meg az órát németül).
Erre most jöhetne, hogy abszolút nincs nyelvérzékem, de ez az, ami pont nem igaz. 1 év alatt jobb a spanyolom, mint a németem és az angolom, csak azért, mert egy jó tanárom volt.
Ezek után biztos, hogy annyira gáz, ha nincs két nyelvvizsgád gimiben/középiskolában? Szerintem kész csoda, ha van.
Ma volt az összetegeződős borozás, melynek folyományaként meghívtak minket véradókat Bicskére, ahol két hekto bor árválkodik... Azonnal felcsillant a szemünk és készséggel elfogadtuk az ajánlatot.Azért írok egy ilyen posztot, mert rengeteg tévhit van ezekről a szóbelikről,…..
Kimondhatalan boldogságosságban úszom! Jön a hetedik Internátus évad! :):) Yahoo Espana nélkül ezt sosem tudtam volna meg, azt hittem a hatodikkal vége lett, amikoris ... Nem kéne spoilereznem, hátha valaki szereti még rajtam kívül :)A sztori első olvasatra nem tűnt semmi extrának,…..
Újra itt, angol nyelvvizsga pipa (úgy érzem... remélem). Tegnap békésen pihengettem itthon, olvastam, kicsit neteztem, megnéztem az e-mailjeim... És egy akkora baromsággal találtam szembe magam, hogy majdnem leestem az ágyról.Imádok nyelvet tanulni, jól is megy (nem az angol, az…..
Igazából terveztem én már a blogolást egy ideje, de várni akartam addig, amíg külföldre nem költözöm. Aztán valahogy eszembe jutott, hogy miért is ne, elvégre a tanítást is csak érettségi után akartam elkezdeni, aztán azon kaptam magam, hogy már három helyen is feladtam egy…..
Patchoulie 2010.03.19 16:32:30
@tesz-vesz:
köszönöm, de ez a cikk már négy évvel el van késve részemről