Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vadaika

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt hét pénteken érkezett meg Balázs Kolozsvárra. Az első napon megnéztük a várost, este pedig pár erasmusos barátommal voltunk az Insomniában. Tök jó kis este volt, de nem maradtunk sokáig, mert reggel 6-kor indultunk is Nagyszebenbe.Nagyszeben gyönyörű város, olyan mintha nem…..
Az imént összetalálkoztam véletlenül azokkal, akiknél 5 éve aludtunk Mónival. Csak egyszer találkoztunk 5 éve, de megismertem Csabit és az anyukáját, így odamentem hozzájuk az utcán. Aztán együtt mentünk egy darabon, és beszélgettünk. Kiderült, hogy Lillával, Csabi húgával…..
Na, jó régen írtam. Most már ritkulnak a bejegyzések, talán azért, mert kezd megszokottá válni a kolozsvári élet. Lassan két hónapja vagyok itt, és már megvan az otthonérzésem. Hétvégén erasmusos szervezéssel Moldvában és a Békás-szorosnál, Gyilkos-tónál voltam. A…..
vadaika 2011.03.29 22:50:10
Szombaton reggel 7-kor indultunk Nagyenyedre az Erdélyi Kárpátok Egyesülettel. Mint kiderült, csak idősek jöttek az útra, magasan én voltam a legfiatalabb:) Nagyon vicces volt, mert én voltam Az unoka:) Mindenki sütivel tömött, én meg segítettem cserébe a fényképezőgépek…..
vadaika 2011.03.14 22:27:00
@v_misi: Így van, egyszer majd körbeérnek a magyarok a vándorlás során!
Ma volt az első román nyelvkurzusom. Tök érdekes volt. Eleve a helyzet, hogy amerikaiakkal, olaszokkal, németekkel, hollandokkal, koreaiakkal, stb. együtt tanulom a románt úgy, hogy angolul magyarázzák. De szerencsére mindent értetettem angolul is, és románul is. Először a betűket…..
vadaika 2011.03.09 10:34:08
Szép város Kolozsvár Spritz 2011.03.08 11:51:00
Az imént egy tök jó magyar helyen, a Spritz Kávézóban voltam ebédelni. Itt elég olcsón lehet kapni igazán jó magyar ételeket. Én kolozsvári káposztát ettem, egy fehér hosszúlépéssel. Nagyon jól laktam. Vagány volt, ahogy itt mondják. Közben Tankcsapda szólt:) Jó hangulata…..
A szombati nap az csak úgy elment, filmeztünk, beszélgettünk. Egy török erasmusossal elmentem egy török étterembe. Az étterem falán sok történelmi személyiség képe volt, így persze itt is megvolt a közös téma, a történelmi dolgok, meg a jövevényszavak. Nem tudom pontosan, mit…..
Szép város Kolozsvár Süt a nap! 2011.03.02 21:22:00
Úgy látszik működik ez a tavaszváró márciuska dolog, mert ma nagyon szépen sütött itt a nap. Jó volt sétálni a városban. Ma csak egy órám volt, szemiotika, ahol egy filmet néztünk a rovarokról. Sanyi bácsi azt mondta, hogy csak azért nézzük, mert szép, és nem azért, hogy…..
vadaika 2011.03.05 21:46:02
@bandykata: erről eszembe jutnak azok a jó kis Bravós hozzászólások, hogy teherbe eshetek-e a golyóstollamtól és társaik...
Ma elmentünk Florral egy közeli sushibárba reggelizni, 3-kor, de ez volt a vacsoránk is, annyit ettünk. Utána kiköltözött Flor, úgyhogy most megint kíváncsi vagyok, ki lesz az új lakó. Jó lenne egy olasz nyaralás is, nem csajok?:) De holnap találkozunk a román nyelvtanfolyamon, itt…..
Ma végre nekiálltam újra a szakdolgozatomnak:) Beosztottam az időmet, és ha sikerül tartani, akkor március 13-ára be is tudom fejezni. Persze kétlem, hogy tudom tartani, hiszen még nem vagyunk az utolsó pillanatban:)Kis szünetet tartva elmentem a Heltaiba enni, és kiderült, hogy minden…..
Egész nap suliban voltam, ez leszívta az energiámat, így a blogírásra is kevés maradt. Csak vázlatosan: a piros ládában régen tűzoltó-felszerelés volt, ma már a találkozási pont funkcióját tölti be csak. Van olyan általános suli, ahol tényleg délután járnak a gyerekek…..
Ma 10-re mentem suliba, de kiderült, hogy áttették ezt az órát 4-re. Gondolom ment erről egy körlevél, de annyira még nem sikerült beépülni, hogy ezt megkapjam:) De nem volt gond, mert 11-től úgyis a román nyelvkurzusra mentem. 4-kor egyébként a piros ládánál fogunk találkozni a…..
Tegnap egy egyetemi játékklubban voltam, ahol az angol Scrabble után, székely ektivitiztem, többnyire székelyekkel. Ez hatalmas élmény volt, főleg, amikor ki kellett találni a hutyurut, a kerenbabázik kifejezést, vagy le kellett rajzolni a rángát, ami szerelővas, de ezt magyarul sem…..
A tegnapi nap nagyon jó volt ismét. Délután mostam, a visszatérő témáról beteszek egy képet.Aztán suliban voltam, egy nagyon-nagyon jó órán, amit Szilágyi N. Sándor tartott. Ő egy 63 éves ember, nagy egyéniség.A Szemiotika óra egy Big bang theory (Agymenők a magyar címe a…..
Tegnap elindultam negyed 8-kor a suliba, hogy biztosan odaérjek a 8-as órámra (amúgy fél óra volt az út gyalog, de a héten kapok bérletet). Nagyon szép volt az idő: Az első órám Antropológiai nyelvészet volt, szerintem érdekes. Az a tanárnő tartja, aki a kapcsolattartóm volt,…..
Panni kérésére teszek fel képeket a suliról. Az első kép nem túl életszerű:) Ezt még a suli kezdete előtt csináltuk Lacival. Ez a Brassai terem. Nekem a 203-as teremben, a Brassaiban és az Eminescu termben vannak az óráim.A padok állapota a Brassaiban elég rossz. De a többi terem…..
Tegnap reggel 7-től 6-ig suliban voltam. Erről írok majd egy külön bejegyzést képekkel. Aztán hazaérve elkezdtünk beszélgetni Florral, előkerült a szekszárdi bor részemről, részéről a sajt és az olívabogyó. Több órán keresztül beszélgettünk, angolul, néha egy kis spanyol…..
Megérkezett Flor, a spanyol lány. Nagyon-nagyon szimpatikus, és magamon is meglepődök, de jól tudunk beszélgetni angolul (az vicces, hogy amikor tüsszent, és magyarul mondom neki, hogy egészségedre, ő meg spanyolul megköszöni). Sajnos csak március 7-ig marad, ha jól értettem:)…..
vadaika 2011.02.22 20:20:51
Ma 10-től 6-ig voltam bent a városban, és nagyon sok minden történt ezalatt. És ma volt az első nap, hogy már ismerősökkel is találkoztam. Elizával, a francia lánnyal kétszer is, a külügyi irodában és az iskolában is. Mint kiderült, őt a szobatársam is ismeri. De mindegy is,…..
vadaika 2011.02.21 18:51:04
@v_misi: ohóóó így már mindent értek :)
Szép város Kolozsvár Iulius Mall 2011.02.20 16:22:00
A mai napom az első trolizás élményével és egy bevásárlóközpont felfedezésével telt. A Iulius Mall-ig a kolitól a 25-ös trolival kell menni. Un bilet (egy jegy) 3 lej 50 bani, de ezzel kétszer lehet utazni, oda-vissza. A troli egész tiszta, műanyag ülések vannak benne. Mind a két…..
vadaika 2011.02.21 18:48:50
@v_misi: de szerintem akkor a plázáknak sem kellene ilyennek lenniük...
Hello everyone,My name is Cristina and I will be your ESN coordinator this semester. To begin with I would like to say 'welcome' to Cluj Napoca on behalf of the Erasmus Student Network Team and Babes Bolyai University. ESN  is an NGO that works together with UBB to…..
vadaika 2011.02.19 15:59:42
Nagyon korán keltem péntek reggel, otthoni idő szerint fél 5-kor. Taxival mentem le az állomásra (itt nagyon olcsó a taxi, vetekszik a szekszárdi árakkal). Megszoktam, hogy itt a kollégium mellett állnak taxisok, így erre számítottam reggel is. De nem álltak ott. Még soha nem…..
vadaika 2011.02.19 15:17:05
Csütörtök este filmklubban voltam, amit az itteni Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és az EMKE (Erdélyi Magyar Kulturális Egyesület) szervez, kéthetente tartják a Györkös Mányi Albert Emlékházban. Minden alkalommal egy rövidfilmet vetítenek, amit egy végzős hallgató…..
Nagyon jól telt a napom. Amikor kijöttem Romániába, kicsit féltem ettől a naptól, hogy egyedül leszek, stb. De nagyon jól éreztem magam. Itthon pedig egy csomó jókívánság várt, ami nagyon jól esett.Marosvásárhelyen kijött elém Kinga, akivel szerdán találkoztam itt…..
Ma csak úgy mászkáltam a városban, benéztem a Gyógyszerészeti Múzeumba, ami elég érdekes, de nem lehetett fényképeket készíteni, úgyhogy higgyétek el nekem. Sikerült házi padlizsános zakuszkát beszerezni, ezen kívül spagettit szénégetőné módjára (tehát carbonara) enni a…..
vadaika 2011.02.18 12:04:22