Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leo48

6 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a szolgáltatói tárgyalások és a szociális területen dolgozó szervezetek visszajelzése alapján döntött úgy, hogy a gyakorlati végrehajtás tapasztalatait figyelembe véve javaslatot tesz a földgázellátásról szóló 2008. évi XL.…..
Ha egy külföldi befektető 100%-ban tulajdonol egy céget, akkor nem biztos, hogy célszerű megszabadulni tőle, mert törvényesen legfeljebb megvehetjük azt, ha hajlandó eladni.  Abban az esetben viszont, ha úgy adódott korábban, hogy „csak” társtulajdonos, mondjuk…..
A Magyarországon felhasznált gáz meghatározó mennyisége keletről érkezik. A csővezeték induló oldalán az eladó Gazprom, a fogadó oldalon pedig a vevő E.ON nagykereskedő áll. Közöttük van a szállító, azaz a Panrusgáz, melynek tulajdonosai (minő meglepetés) a Gazprom és az…..
leo48 2011.01.05 19:49:27
@szulfit: A hivatkozott grafikon számai kis eltéréssel megegyeznek az írásban szereplőkkel, de a grafikon nem ad választ arra a kérdésre, hogy a beszerzési ár fölötti díjak miből állnak, azaz miért annyi az annyi.Nincs válasz arra sem, hogy mi indokolja a hangoztatott két számjegyű emelést. A Gazprom az árat maga közölte, tehát az annyi. Amikor az EMFESZ és a Telekom üzleti tervébe bevette a 8% ill. 5%-ot, nyilván megvolt a fedezete.
Egyébként biztos, hogy az EMFESZ csődben van, és nemcsak egy Hodorkovszkij féle akció magyar változatáról van szó?
Korábban az olajárhoz volt kötve a gázár, de úgy, hogy amíg az olajár emelkedett is és csökkent is, a gázár csak emelkedett. (Az utóbbi hét évben 15-ször).
leo48 2011.01.06 21:44:33
@szulfit: Köszönöm a tájékoztatást, a lényeg a második mondatban van. Van némi problémám az önköltség típusú árakkal, és a háttér megállapodásokkal. Nekem is van néhány tippem, hogyan lehet magas költségeket produkálni, a cégcsoport mégsem fizet rá.
A dollár árfolyama 2004-2007 folyamán 180-220 Ft között ingadozott. 2008 első félévében ment le 150 Ft-ra, majd egy negyedév alatt 220 Ft-ra emelkedett. 2009 márciusában 180 Ft, júliusban 145 Ft, novembertől év végéig 200-220 Ft volt. Az árfolyam emelkedés mindig ok az emelésre, a csökkenés sohasem.És akkor még szó sem esett az 1000 Ft/hó alapdíjról.
Megismétlem: az utóbbi hét évben 15-ször emeltek árat. Egyetértünk, a tájékoztatás hagy kívánnivalót maga után.
Növekvő fogyasztást jósol az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Ez azt jelenti, hogy „az emberek” többet fognak költeni, ami többletbevételt jelent az állami költségvetésnek, következésképpen csökken a hiány. Hurrá! Ilyen nyilatkozatokat szívesen hallanak…..
Először L. Simon László magyarázkodott, és bíztatta a bírálókat, hogy olvassák el a médiatörvényt, de róla kiderült, hogy vagy nem olvasta, vagy csak felületesen. Szerinte a Médiatanács majd visszafogja magát. (Első beismerés).   Ezután a magyarázkodásba beszállt…..
Korábban több híradásban is megjelent, hogy a magánnyugdíj-pénztárak vagyonából hiányzik mintegy ötszáz milliárd forint. A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában Selmeczi Gabriella miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy számításaik szerint több mint félmilliárd…..