Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tibád (törölt)

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Családi okokból viszonylag gyakran utazunk Romániába, egészen pontosan annak Partium nevű szegletébe, Szatmárnémetibe. Előrebocsátom, a napi érintkezés szintjén nekem az égvilágon semmilyen gondom nem volt a románokkal, soha nem büntettek meg, nem szívattak, egyáltalán, rendőr…..
Tibád (törölt) 2012.01.06 08:26:31
@yetiric:
Helyesbíteni szeretnék, mivel nem igaz, hogy a külföldi hatóság nem vonhat be magyar okmányt. Romániában gyakorlatilag rendszeres, hogy elveszik a jogosítványt, (pl. záróvonal átlépésért és még sok minden másért)amihez természetesen joga van a rendőrnek. Forgalmit tudtommal nem von be, ahogyan útlevelet, személyit tényleg nem vehet el, de a rendszámot pl. leveheti, igaz erről még nem hallottam.

A jogsi esetében a rend az, hogy a bevonáskor kiállít egy 15 napig, Európában érvényes papírt, amivel haza lehet jönni. A román hatóság pedig később postázza a magyarnak az iratokat.

Amúgy szerintem a román rendőrökben több emberség van, mint a magyarokban; már nem igaz, hogy utaznának a magyarokra.
Őket is egyre jobban szorongatják (teljesítménykényszer), illetve unják az autópálya hiánya miatt, őrülten száguldozók miatt okozott baleseteket. Ezért ugranak pl. a záróvonal átlépésre is. Romániában a legtöbb az 1000 lakosra jutó halálos balesetek száma az EU-ban, közel ötszöröse, mint Hollandiában és duplája, mint nálunk. (Igaz a matrica nem ebbe a kérdéskörbe tartozik, de a faluban zebrán előztem és a köcsög rendőr megbüntetett már igen.)
Drága Felhasználók! Az első olyan foci-vb kezdődik el június 11-én, amelynek az összes mérkőzését élőben nézhetitek az Indexen! A Magyar Televízió közvetítéseit a Sport Gézán adjuk, ahol a meccs mellett visszajátszásokat, statisztikákat is nézegethettek, sőt folyamatosan…..