Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kopaszskodas

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Józsefváros újság legutóbbi száma szerint a kerület 8 millió Ft-ot szán új utcanévtáblák készítésére. Úgy tűnik, hogy a kivitelezés elkezdődött, annak ellenére, hogy a képviselő testület szeptember 27-i ülésén még csak arra kérte fel a polgármestert, hogy a…..
"Egy önmagát finanszírozni képes felsőoktatási rendszerben gondolkodom, ahol az állam minden egyes magyar diák számára, aki az egyetemek által előírt minimális követelményt képes teljesíteni, biztosítja annak lehetőségét, hogy saját maga finanszírozhassa a tanulását úgy,…..
kopaszskodas 2012.12.06 13:46:35
@tozse76: Jajj, tee. Érteni is kell a viccet, nem csak szeretni... Lajtoskocsi, tudoood
kopaszskodas 2012.12.06 15:21:10
@ensorcelant: Nem szeretnék elképzelni sem egy olyan világot, amelyben nincsenek művészek. Egyértelműen többet kellene képezni belőlük.
kopaszskodas 2012.12.07 15:10:10
@KopaszMercis: Szeretlek téged, Mercis. Kérlek, ne haragudj rám, hogy elloptam a nevedet.
" 07:34 Megérkeztem a börtönbe, ahol adatfelvétel, fertőtlenítés, testüregvizsgálat és a ruhák kézhezkapása után beosztottak minket a cellákba. Én egy alacsony, keménykötésű, furcsán affektáló faszival vagyok. Azt mondta, hívjam Margitnak. De hogy azért majd én is…..
Az SZDSZ 1998-as és az LMP 2010-es eredményeit nézve komoly átfedést találunk. Az LMP-sek nagyon hasonlítanak az egykori SZDSZ-szavazókra. (Kép: vokscentrum.hu) Lendvai Ildikó hétfőn azt bizonygatta, a Fidesz kétharmadát csak az LMP-vel együtt lehet megakadályozni. Lendvai…..
kopaszskodas 2010.04.13 12:41:47
@peregrinus@index.hu: Nagy az arcod. A szerzőnek nincs szüksége a védelmemre, de te bizonyosan szövegértelmezési problémákkal küszködsz. A cikk nem arról szól, amit te próbálsz a szerző szájába adni.

Minden ember túl kevés másikat ismer ahhoz, hogy abból statisztikailag releváns következtetést lehessen levonni, de az én SZDSZ-re szavazó ismerőseim közül most a nagy többség az LMP-re szavazott. Ez, meg a térképek, meg az adatok, meg sok más azért elgondolkoztat, és, bizony, bizony, nekem most pontosan az a véleményem, amit te próbálsz a szerző szájába adni, hogy hát az LMP szavazói ténylegesen egykor az SZDSZ szavazói lehettek.
Alice Csodaországban - filmkritika Vajon mi lesz a következő? Micimackóék gépágyúval, esetleg Alien vs. Pinokkió vagy végre elkészül a Jézus élete a Mátrixban? Ha a 3D mozi jelenlegi tendenciáit nézzük, bizony nem nagyon számíthatunk másra, mint a látvány érdekében…..
kopaszskodas 2010.03.16 23:59:17
"Hivatalosan a viktoriánus kor társadalomkritikája"

Hm. Érdemes utánanézni, hogyan keletkezett az Alice Csodaországban.

Dodgson (aka Lewis Caroll) elment egy cimborájával evezni a Temzére, a két fiatalembernek jólesett a friss levegő és a mozgás. Amúgy mindketten matematikát oktattak az Oxfordi Egyetemen. A dékánjuknak, vagyis a főnöküknek volt három lánya, a középső Alice. A három lány ekkor olyan 7-12 éves lehetett, nyilván szép ruhában felöltözve a vízitúrához. Ami a két fiatalember számára kellemes kirándulás volt, az a lányok számára unalmas, ingerszegény környezet: egyhangúan csikorognak az evezők, a táj sem túl változatos, a Temzét kétoldalról zöld bokrok szegélyezik, a nap egyre jobban süt, mozogniuk érthető okokból nemigen lehet az evezőscsónakban. Elkezdik unni magukat, és közülük az egyik, Alice, arra kéri a felnőtteket, hogy meséljenek valamit.

Dodgson, miközben evez, nem akarja megbántani Alice-t, a főnöke lányát, inkább kitalál valamit. A történetnek íve nincs, apró hurkok sorozata inkább, amelyek egymásbahorgolásához Dodgson egy eszközt használ: az asszociációt. Sok szereplőt a saját környezetéből mintáz (pl Duck az evezőspartnere), a történések pedig néha matematikai koncepciókon alapulnak.

Amikor Alice megissza az üveg tartalmát, és zsugorodni kezd, azon tűnődik, hogy lehet, hogy egyszer teljesen eltűnik (határértékszámítás) stb.

Az Alice-t nagyon-nagyon fárasztó olvasni, mert az égvilágon semmit nem akar mondani, csak ébrentartani három kislányt. Ez nem a viktoriánus kor kritikája, ez anti-estimese, az irodalomtól nagyon messze áll. Dodgson később üzleti vállalkozás gyanánt kiadta, és ő volt a legjobban meglepődve a sikeren.

Mindazonáltal később rengeteg értelmezést nyert, szent meggyőződésem szerint a genezisét nem ismerő sznoboktól.
kopaszskodas 2010.03.19 14:40:29
@Môžeš mi pomôct'?:

1. Sajnálom, ha nem tűnt fel, hogy amit írtam, az nem a "mű" "kismillió értelmezése közül az egyik", hanem a keletkezését megvilágító tény.

A művészet egyebek közt a világ megismerésének az egyik eszköze. Az Alice a számomra egy érdekes kísérlet arról, hogy hogyan lehet ébren tartani három kislányt vízitúra közben. Hogy ettől művészet-e, erősen vitatható, inkább egy tömegpszichózist is kiváltó pszichológiai kísérletnek nevezném.

2. Charles Dodgson felvett nevét két "l"-lel szokták írni.

3. Ha le akarod magad nyűgözni Dodgson alkotói nagyságával, ajánlom a figyelmedbe ezt a találós kérdést:

wiki.answers.com/Q/In_%27Alice%27s_Adventures_in_Wonderland%27_what_is_the_answer_to_the_Hatter%27s_riddle_%27Why_is_a_raven_like_a_writing_desk%27

Jó mulatást.