Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shiwo

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
.vonalkod { position:absolute; visibility:hidden; border:solid 1px #CCC; padding:5px; }  A vártnál hamarabb elérhető az alkalmazás!   Végre elérhető az SPB Mobile Shell bétája az s60v5-ös platformra. Talán mondhatom, hogy ezt a programot rengeteg ember várta, mert…..
Shiwo 2010.04.08 01:08:39
Feltettem én is ezt a mobile shell-t. Egész jó cucc, ha végleges lesz, valószínűleg alap-progi lesz a telómon. Ami hibát találtam:
- Az időjárás-előrejelzésnél a város nevének bevitele iszonyat lassú, és nem minden városhoz talál előrejelzést (bp-hez talált, de én soproni vagyok, ahhoz nem lelt..)
- a dátumnál a napokkal valahogy hadilábon áll..a digitális óránál nem jelzi ki, a progi naptára szerint meg ma (így éjfél után) 2010.04.07 van, csütörtöki nap..tehát a dátum valahogy egyel csúszik nála, de azt jól jelzi, hogy csütörtök van..szerencsére a gyári naptár is előcsalható, abba jól írja a dolgokat, meg a bill záras dátum-megjelenítésnek se kavar be..
- a contacts részben nem látja a simre mentett számokat (nekem meg minden arra van mentve), az eredeti gyárit kell használnom
- a "programs"-ba bevan minden ömlesztve, mint a vmenu-ben, de itt legalább ami fontos, az kipakolható a főképernyőre, szal annyira nem zavaró
- task manager része se megy nálam, bár lehet azért, mert a jbaktaskman is megy..
- új program telepítése után az ikon nem látszik a programok között, míg újra nem indítom az SPB-t

Így hirtelen ennyi "hibával" találkoztam, bár vannak olyan részek, amiket még egyáltalán nem próbáltam (pl Favourite Contacts, Contacts Carousel)

A cumó tényleg iszonyat gyors, mint a vmenu, de annál sokkalta használhatóbb.. Nagyon frankón testre szabható (bár háttereknél mintha nem látná a png-t, csak a jpg-t)..mindjárt be is állítottam, hogy 5 "főképernyő" legyen, és kipakoltam egy rakat ikont..a vmenu-vel ellentétben ennél nem tűnt el a fele, mikor csatlakoztattam a telót a géphez...nagyon tetszetős, hogy bármely progi ikonját kipakolhatom a főképernyők bármelyikére...akár több példányban, méretben is..az is szimpatikus, hogy a főmenüben ha ki van téve digitális óra, akkor alatta látszik, hogy ébresztésig mennyi idő van hátra..

Összegzés: hiábi ellenére (amely betudható annak, hogy béta) eléggé tetszetős a dolog, bár nem árt valamennyi angol tudás hozzá..egyelőre marad a telón, oszt majd meglátjuk mennyire zavaróak a hibái, és milyen sűrűn jön hozzá frissítés...illetve remélem, hogy lehet majd valami mentést készíteni arról, hogy milyen ikonokat pakoltam ki a főképernyőkre..

esetleg aki tudja vagy rájött, hogy mi a különbség a professional layout és a lifestyle layout között, az írja le ide

amit még nem tudok,hogy a "show today" menűpont a hivatalos kikapcsolása akar-e lenni ennek a proginak, vagy csak simán elszáll az egész, ha rányomok...

nah, ennyi mára az én tapasztalatom a dologról..
HyperX eredménnyel járt a SE Vivaz alkalmazásának átportolásával   HyperX-től kaptunk egy kis húsvéti ajándékot. A Sony Ericsson Vivaz Conversation nevű alkalmazását sikerült átportolni, amely mostantó 100%-osan működik a telefonunkon. Hab a tortán, hogy nem tartotta meg…..
 Készítettem egy kis trükköt, hogy tudjunk olvasni a telefonon .prc könyveket!   Adott egy rendkívül jó ebook olvasó alkalmazás, a MobiPocket Reader. Ez olvassa a talán legnépszerűbb .prc kiterjesztésű könyveket. Az egyetlen bökkenő csak az, hogy a fejlesztők nem…..
Shiwo 2010.03.17 09:43:56
@Muveszur:

feltételezem, ha lehet variálni a gombok számával, akkor tán az is megoldható, hogy 2 gombhoz is ugyanazt a funkciót rendeled hozzá..abban az esetben meglehetne próbálkozni egy ilyen elrendezéssel:

iaro.3dmax.hu/kep/tj.jpg

így a menü mindig középre esne, a balra lapozás a képernyő bal szélének közepére, a jobbra lapozás pedig a jobbik szélének közepére, még akkor is, ha elforgatják a kijelzőt, s nem kellene 2 példány az olvasáshoz
Shiwo 2010.03.17 11:09:04
@galusz72: Jah sorry, akkor félreértettem
Shiwo 2010.03.17 09:24:19
@galusz72: erős a gyanúm, hogy az sajnos nem megoldható.. amennyire a virtualkey-t ismerem, az csak egy billentyűzet-alkalmazás, ami mindig az "előtérben" van...kábé mint amikor windowsban egy proginál beállítod, hogy "mindig felül" és utána bármit indítasz, az látszani fog.. nem hiszem, hogy annyira bonyolult lenne, hogy figyelemmel kísérné, épp milyen programok futnak a háttérben a telón, pláne azt, hogy az a progi épp fullscrean módban van-e...azt viszont meg teheted, hogy például nem a képernyő aljába, hanem a tetejébe húzod.. akkor értelem szerűen ott tudsz lapozni, viszont nem fog rálógni az opció menüre...vagy akár húzhatod középre is... hopp..közbe eszembe jutott egy megoldás, amivel tán megoldható lenne, hogy nem kell két virtual-key-t indítani...rögtön készítek egy vázlatot...