Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ToF111

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fico a kettős állampolgárság megadása mellett egy másik durva szlovákellenes lépést is felfedezett Orbánék tevékenységében: az új miniszterelnök első hivatalos útja Lengyelországba vezet.  Hogy mi ezzel a probléma? Hát az. Az, hogy Orbán ezzel azt sugallja, hogy nem is…..
ToF111 2010.05.26 16:55:16
A szlovák politika 90 éve túszként kezeli a felvidéki magyarságot! Ellenséget lát bennük, és ha tehetné az utolsó szálig kitelepítené őket. Meg is tették amikor volt rá mód, csak nem tudták befejezeni. A szlovákosítás a kommusta érában is folyt, csoda, hogy még maradtak néhányan. Emlékszem, a '70-es években Kassán a bolti eladó nem akart magyarul megszólalni. Amikor a másik (szlovák) eladó kiment, odasúgta, hogy ha magyarul beszél, besúgják, és kirúgják. Benes és Ficó-Slota között egyenes a vonal. Eltaposni és kirabolni azokat, akik évszázadok munkájával felépítették az országot (felvidéket) amelyet a szlovákság a velük szövetséges csehekkel (mert egyedül még ezt sem tudták) fehérgalléros bűnözőként lenyúltak (Trianon). Azért rossz a szlovákság lelkiismerete, mert még még mindig itt vannak a tulajdonosok, akiktől elrabolták az országot és az emberek javait. Titus Pullo hozzászólásával nem értek egyet. Magyarországon más szlováknak lenni, mint felvidéken magyarnak. A szlovák politika az elmult 20 évben rendre a magyarellenességgel operált -sikerrel- hiszen a sovin nacionalista pártok vannak hatalmon. Ha igaz lenne amit Urbanics Gábor ír, akkor a választások alkalmával Ficót Slotával együtt elküldték volna (Horn Gábort idézve) a picsába. Közvélemény kutatás szerint a szlovákság (reprezentatív felmérés eredménye) jobban utálja a magyarságot, mint a cigányokat.
A kettős állampolgárságról: túl azon, hogy az elfogadott szabályozás gesztus értékű, semmien előnyt, vagy anyagi jövedelmet senkinek nem ad. Ennél szélesebb körű kedvezményt biztosít a szlovák állam a területén élő cseheknek, és Csahországban élő szlovákoknak. A magyarországi szlovákokról nem tudok, de lehet hogy azok is lehetnek kettős állampolgárai szlovákiának.
Összefoglalva: egyetértek a főszerkesztővel. És mé egyet a kezébe, lássa mi van a seggében.
Jocó képei akár poénnak is felfoghatók, én is mosolyogtam, mikor először megláttam. A cél egyértelmű, de mi van akkor, ha ebben a kereszteződésben baleset történik? Mert a KRESZ-ben nincsen ilyen tábla. Kié lenne a felelősség? Az "Irányonként más sebességkorlát?"…..
ToF111 2010.05.14 13:16:57
@blogsámán:
Végre egy emberi hang, aki megpróbálja értelmezni az ott kialakult helyzetet. A Lakó-pihenő övezet vége tábla mindössze annyit jelent, hogy most már (ha van rá mód) mehetek gyorsabban mint 20 km/ó, és nem kell türelemmel megvárnom hogy elballagjanak, ha két gyalogos az utca közepén beszélget (kiemelt elsőbbséggel bírnak, még dudálni se szabad rájuk). Az övezet vége tábla tehát egy különleges forgalmi renddel működő terület elhagyását jelenti. A szabályzat szerint egy oszlopra max 3 db tábla helyezhető el, és sorrendben legfelül kell legyen az elsőbbséget szabályozó, második helyen a veszélyt jelző vagy utasítást adó, alul pedig valami egyéb pl. kiegészítő tábla. Így is táblaerdő van, ha minden tábla külön oszlopon lenne, igazi káosz lehetne. Szóval a konfiguráció elvileg rendben lenne, csak az elhanyagolt jelzés miatt alakult ki ez a szituáció. A közút kezelőnek azonnal intézkednie kell ilyen esetben. Balesetért a közút kezelője lenne elsősorban felelős, de helyszín adottságait tekintve egy bíró (ha véletlenül van fogalma a dologról) nem biztos hogy elfogadja a hivatkozást a tábla tartalmát illetően.
Olvasónk szerint nonszensz, hogy családi hitelükkel kapcsolatban nem kapnak megfelelő tájékoztatást."A Szocpol helyett Raiffeisen levélhez további ügyfélbarát ügyintézésre hívnám fel a figyelmet.Sajnos nem vettük észre a hitelfelvételnél, hogy túl könnyen és gyorsan ment…..
ToF111 2010.05.03 21:03:04
@Deneware.:
A kormányok megtalicskával töltik a (köz)pénzt a bankokba, nehogy csökkenjen a profitjuk. Némi suska visszacsorog pártkasszába, oszt el van kapálva.
ToF111 2010.05.03 21:09:31
@ReggieHammond:
Nagyon nem tudom sajnálni a nem fotelben terpeszkedő banki alkalmazottakat. Nagyon gyorsan beleélik magukat abba a képbe, hogy ők a hatalom, mivel a pénzkupacon ülnek. Melesleg a bank ugyan úgy szopatja az alkalmazottait mint az ügyfeleit. Az összes bank kis hazánkban gyarmati politikát folytat: kitaposni a belét is, legfeljebb beledöglik. Az állam pedig megint csak a polgáraival tud kemény lenni. A leánybankok meg dömperrel viszik a pénzt az anyjukba.
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette az öregségi nyugdíjasok ellátásainak összegét születési idő szerinti bontásban (pdf). Az öregségi nyugdíj a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott életkor elérése és…..
ToF111 2010.04.24 12:01:07
@kgl: Továbbra is fenntartom: az agyonhajszolt kommandós nagyon kevés kivételtől eltekintve a való világban kb. 10 perc alatt halna éhen, vagy beáll rablónak, ahol kamatoztathatja erőszakra kiképzettségét. Nem véletlen, hogy az eddigi nagyobbacska bankrablásokban szinte minden esetben benne volt a biztonsági őr, akikről tudjuk, pontosan ők a blog főszereplői: a fiatalon nyugdíjazott állami erőszakosak.
Régi lemaradásomat pótolva, tegnap végre elzarándokoltam a legújabb magyar sörínyencellátóba, a Kacsa utcai Sörspecialistához, és míg megcsodáltam veretes német söreit, azt is megtudhattam, hogyan noha az EU lebontja a nemzeti határokat, az erre hivatott állami szervek titokban…..