Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hegedűs Imre

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy kommunista kísértetek jártak 2009-ben Ferencvárosban. A Magyar Kommunista Munkáspárt ugyanis igazi kísértet-szimpatizánsokat tudhat magáénak. A párt 783 [hétszáznyolcvanhárom] darab kopogtatócédulát adott le, de az első fordulóban az egyébként jóravaló…..
Hegedűs Imre 2010.03.16 16:44:33
@simplicio: Nem erről van szó. A párt egyszerűen képtelen aktivizálni vásztáson még saját tagjait is. Másképp hogyan lehetne magyarázni azt, hogy kevesebb szavazatot kap a párt egy adott körzetben, mint ahány tagja van?

Az ajánlószelvényért rendszerint egy, az ajánló számára ismert párttárs megy el, akinek odaadják az ajánlást. Ha a jelöltet nem ismeri az adott párttag - annak, személyesen nem adja oda a cédulát! Szavazni pedig a szavazóhelyiségben kell(ene). Oda már sokan nem mennek el még a párttagok közül sem, otthon maradnak.
Én soha nem voltam tagja semmilyen pártnak - de amikor leadtam saját jánlószelvényemet, megkértek, hogy legyek a szavazatszedő bizottság tagja. A következő - önkormányzati - választáson már azt kérték - hogy legyek jelöltjük. A fent leírt módon megkaptam a szükséges 46 ajánlást - de, mint írtam, ha egyedül mentem érte, mem adták ide, csak az ismert párttársnak. A szavazáskor pedig mindössze 18-an szavaztak rám.