Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anekiss

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!Orvosi publikációkban olvasható, hogy egy egészséges pár esetében abszolút normális, ha egy éven belül jön össze a baba. (Egy pozitív teszt esélye - 30 éves kor körül - 25-30% ciklusonként, 40 éves korban ez mindössze már csak kb 5% - Itt jegyeznénk meg: ez csak…..
anekiss 2010.04.29 11:43:59
@Tapi: Sziasztok!
Van egy rossz hírem - nem akarlak elkeseríteni kedves másodszor!
A TB felé jelentett inszemeket központilag tartják nyilván. Való igaz, hogy nem kapsz igazolást, hogy már hányat csináltak, viszont ha tb támogatott eljárást akarsz igénybe venni, akkor büntetőjogi felelősség tudatában kell nyilatkozni, hogy már hány volt. Az intézet pedig minden támogatottan igénybevett inszemet jelent a tb felé, mert csak akkor jut hozzá a pénzéhez.
Kedves Tapi! Szerintem a Kaáliban azért nem probléma, mert a budai Kaálinak nincs szerződése a tb-vel az inszemre, csak a lombik eljárásokra. Így ott az inszem emlékeim szerint 50e/alkalom, de így nem fogy a tb támogatott hely, tehát annyit csinálnak, amennyit kifizetsz.
Szóval szerintem a támogatott inszemek nem tagadhatók le, mert csúnya büntetéssel együtt nyújtják be majd a számlát. Én semmiképp nem merném megkockáztatni.
Az viszont igaz, hogy nem véletlen az sem, hogy 6 inszemet támogatnak és utána már a lombikot (abból 5-öt), mert erőst megkérdőjelezhető, hogy van-e értelme az inszemmel tovább kísérletezni.
Lombik 5 alkalom is úgy értelmezhető, hogy 5 embriótranszfert támogatnak, nem 5 teljes eljárást. Ami azt jelenti, hogy pl a fagyasztott embriók visszaültetésével is fogy az államilag támogatott hely. Így ha valaki tartalékolni akarja az 5 támogatottat, akkor ezeket a visszaültetéseket általában saját zsebből fizeti. Így ha számolunk, akkor pl nem 5 alkalmad van a teherbe esésre, hanem akár 5-ször annyi.

Bocs az elkeserítő válaszért, csak van egy kis közöm az egészségügyhöz meg a finanszírozásokhoz, így gondoltam jobb az őszinteség...
Üdv és sok sikert!
Ági
Kedves Blogolvasó Barátaink, Sorstársaink! Tegnap este 8 óra 22 perckor végetért egy több, mint hat éves utazás: megszületett lányunk, Ajna Viola! Nagy öröm ez és azt kívánjuk Nektek, hogy minél hamarabb legyen részetek hasonló örömökben! Ne adjátok fel: a sikeres…..
anekiss 2010.04.29 09:29:15
@Tapi: Szia!
Köszi a jókívánságokat! Azt hiszem rám(ránk) is férnek. Múlt héten egy hatalmas vérzéssel kerültem kórházba. Szerencsére kiderült, hogy "csak" egy méhfali haematoma, ami kifakadt. 55X16mm-es volt. Nagyobb mint bármelyik gyerkőc... Most már a gyógyulás útjára lépett és a kis vasgyúrók is hősiesen kapaszkodva túlélték. Most engedtek haza a kórházból, de még 6 hétig tuti feküdnöm kell.
Sebaj, a kis lurkókért mindent! De azért nem számítottam rá, hogy ennyire bonyolult lesz már az eleje...

Én is nagyon tartottam a lombiktól. Aztán persze mindenki másképp reagál a kezelésekre, de nekem pl semmi bajom nem volt. Még a műtét után sem kellett fájdalomcsillapítót szednem, mert semmit nem éreztem. Az injekciókat meg 2 nap alatt meg lehet szokni, és magadnak is be tudod adni.
Azért az hozzátartozik az igazsághoz, hogy a doki pont azzal biztatott bennünket, hogy legalább tudjuk mi a gond, tehát így könnyebb is kezelni. - Úgy tűnik igaza lett.
A Kaáliban kihez jártok?

Sok sikert! A lényeg, hogy nehogy feladjátok!