Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mbazs

0 bejegyzést írt és 529 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az angolul általánosságban bullyingnek vagy workplace mobbingnak nevezett munkahelyi pszichoterror sajnos nem ritka jelenség hazánkban sem. A verbális zaklatás súlyos következményekkel járhat: egyrészt megmérgezi a munkahelyi kapcsolatokat, másrészt az áldozatnál testi-lelki problémák egyaránt…..
mbazs 2020.10.06 14:39:15
@nincs1agy: "Ha kvázi kötelező elmenni a pride-ra"
Ez komoly, nálatok van? Akkor az nagyon nem oké.
Az alvási bénulás vagy alvásparalízis egy rövid ideig tartó, de ijesztő élmény, amely bárkinél előfordulhat. Mi ez és mi okozza? A rémálom (Henry Fuseli, 1781)..
Naplózoom Maszk háborúk 2020.09.21 19:46:33
Kedves Naplóm! A történetemet múlt hétről hozom. Annyit hozzátennék a történethez, hogy titokban villamost vezető tisztességes átlag polgár vagyok, vagyis közutakon vasúti járművet vezető személy, aki vagyok. A történet szeptember első felében zajlik, amikor a szigorítások újra elindultak Budapest…..
mbazs 2020.09.22 14:34:18
@Almandin:

Szerinted a következők

1) a kormányzattól folytonos hazugságáradat érkezik
2) a rakás TB-t fizesd, de még egy darab 200 Ft-os maszkot se kapsz
3) telefonos rendelés van, ha egyáltalán felveszik a telefont
4) lassan a tévés távgyógyítás szintjére jut az egész
5) a tesztek körüli tragikomédia (2 heteket vársz, nem fogadják el a külföldit stb)
6) nyunyóka néni és haverjai maszk nélkül ugat a maszkról

nem számítanak valahogy bele ebbe a szánalmas kutyakomédiába? Lehet azon csodálkozni, hogy egyre többen sz..nak az egészbe, miközben a családot el kéne valahogy tartani, ha éppen nem rúgtak még ki?
Az emberek gyakran beszélnek magukban, akár egyedül élnek, akár családban. Nem kell megijedni: ez teljesen normális dolog, nem az őrület jele – mondják a pszichológusok. Ha szóba kerül a téma, kiderül, hogy csaknem mindenki megteszi olyakor. Kommentálja a tv-műsort, memorizálja, hogy mit kell…..
mbazs 2020.07.24 11:18:26
@arthurthedent:

"A normálisak nem beszélnek magukban."

Mutass nekem egy 100%-ig normális embert.
Beszéljünk mégis Én marha 2020.07.02 09:48:32
Én marha. Én hülye. A Magyar Postával kezdtem. Történt ugyanis, hogy elhunyt valaki, akinek a családja felé nem lenne illendő csak úgy odavetni valamit a Facebookon, ezért a hagyományos gyásztáviratot részesítettük előnyben. Hogyan ad fel az ember táviratot? Elmegy a postára. Ez a jelen esetben…..
A mindennapi életünk része, hogy fizetjük a számláinkat. De ki gondolná, hogy egy olyan alapvető feladatot, mint a rezsi költségek kiegyenlítése is ennyi különböző módon oldunk meg...
mbazs 2020.06.26 12:16:05
@erol:

Én még találkozom olyan csekkel, amin nincs vonalkód és bezony nem tudod neten befizetni. OK nem közműcsekk volt, hanem asszem kocsirészletről szóló.
Patrick Bateman az Amerikai pszichóban vagy akár Joe Goldberg a You (Te) című sorozatban. Mindketten pszichopatákat testesítenek meg a filmvásznon. A pszichopata szó valójában nem egy klinikai kórkép, hiszen nem diagnosztizálhatunk valakit pszichopataként. Alapvetően a pszichopata megfelel az…..
Minden országban vannak olyan társadalmi szokások (ha úgy tetszik, tabuk), amiket nem illik megszegni, különben elég csúnyán fognak ránk nézni, vagy bunkónak tartanak majd. Esetleg mindkettő. Lássuk, mi a helyzet a dánoknál az italtól a születésnapokon át az udvariasságig!..
via GIPHY Judit az alza.hu-n vásárolt menő Krups kávovarja sajnos egy hét után vadný. Az ember joggal várja el egy ilyen géptől, hogy az atomvillanás után is rendes habot készítsen, és ha ez mégsem megy, irány a szerviz. Juditék így is tettek, újra és újra, pontosan háromszor. A visszaérkező rossz…..
Gimnázium második osztályában (ma már 10.-nek hívják) bukásra álltam kémiából. Nem csak én, hanem az egész drámapedagógiai csoport. 12-en voltunk, és 11-en álltunk bukásra. Ez azért az oktatás színvonalára is adott egy jelzőt.. de abban az időben a diákokat hibáztatták ezért, és nem a tanárt. Szóval…..
mbazs 2020.02.17 17:17:26
@Szarazinda: Öhh "ellenkezőlyét", izé.
1969.október 29-én kötötték össze egy hálózatba a Los Angeles-i és a Stanford egyetemet. Ezzel kezdetét vette az Arpa (Advanced Research Projects Agency) megvalósulása. A bárki által, bárhonnan konzultálható egyetemi könyvtár, az Intergalactic Computer Network terve Joseph Robnett Licklider…..
Egy hiánypótló írás következik arról, hogy mit hogyan szokás, illik, kell csinálni, ha pizzarendelésről van szó. Kitérünk az átvételre, a borravalóra és még sok más apróságra is! A  gördülékenyebb és problémamentes kiszállításáért te magad is sokat tehetsz! Akár a megrendelő vagy, akár a futár!..
Péter elküldte nekünk is a Volánbusznak feltett kérdéseit, amikre válaszolni nem tudunk, de a felvetés érdekes. A néhány kilométernyi plusz nem is mindig eredményez büntetést, ebben az esetben viszont 250 Ft helyett 8745 Ft-ba került a kis kitérő. Az üzletszabályzat szerint persze ez így van…..
mbazs 2019.11.29 15:11:12
@mbazs: *jav: Rozmárra
mbazs 2019.11.29 15:41:41
@Opportunista mikroba: A majmász itt a főnök :)
mbazs 2019.11.29 18:11:16
@Baluci:

Amikor minden kis zsákfaluba bemegy a bekötőutakon.
Mivel az ATM-et nem a bank üzemelteti, hanem egy külsős cég, a bank végignézi, ahogy az automata egymás után nyeli el az ügyfelek kártyáját. Ráadásul vissza se adja, így az ügyfél nem véletlenül lesz ennyire felzaklatva. Update: az ügy megnyugtatóan rendeződött, részletek a poszt végén. Tisztelt…..
mbazs 2019.11.28 18:50:36
@4tay:

Nem tudom, hogy megtörténhet-e, de ő mondta ezt, nem én találtam ki.
Reméljük nem igaz :)
mbazs 2019.11.28 23:24:09
@The Good Boy: +1

Amúgy én nem nagyon láttam még ilyen contactless ATM-et, mind hagyományos volt, ami szembejött.
mbazs 2019.11.29 15:05:31
@Club Sandwich: Ráadásul a legtöbb emeletes f@szság :D Szegénynek valószínűleg ez élete csúcsteljesítménye. Van ilyen.
Beszélgetünk tegnap délután Gézával a magas részvételi adatok hallatán és úgy érezzük, ebből bizony inkább fideszes taknyolás lesz. De azért elég nagy hátast dobunk, amikor megjelenik az eredmény.  Alapesetben egy városból, egy eredményből nem célszerű messzemenő következtetéseket levonni. Ami…..
Valahol szimbolikus, hogy még a Vár is beintett Viktornak - ez az egyik kerület, aminél a visszataszító mutyik ellenére a legkisebb esélyt adtam, hogy átfordulhat, mégis ez történt. Budapest mellett nagyon sok nagy és kisváros is elküldte a vérbe a Fideszt és a párt legzűrösebb, legkorruptabb arcai…..
mbazs 2019.10.14 16:36:32
@lenörd hofstadter: Ebben van valami, én is hallottam pár dolgot róla itt a 12-ben, nem akkora szent az, mint amekkorának be van állítva...
„Miért pofázol?!” „Azt a k…rva anyádat!”, „Szét…szlak!”, „Adjál már neki!” – ilyen és ehhez hasonló szavakat hallhatunk egy kocsmai ökölpárbajban vagy egy brutális tömegverekedésen. Ezen a héten nem részeg, hőzöngő vandálok hallatták ezeket a trágár szavakat, hanem egy budapesti szakközépiskola…..
Egyórányi ismeretlen filmanyag került elő a húszas évek Magyarországáról. Csaknem 100 éve francia operatőrök járták a magyar falvakat és városokat, hogy megörökítsék az ott élők mindennapi életét. A tekercseket a Budapesti Klasszikus Film Maraton szakmai programján mutatta be a holland…..
Mostanság már örülnek cégek, ha „elég jó” embert találnak, aki majd szakmailag oda fejlődik, ahová az állásban kell. De mellé nyílt egy – szerintem - kellemetlen irány a kiválasztásban, ha már szakmailag nem tökéletes, és fejlesztendő az az ember, akkor legalább a személyisége illeszkedjen. Elsőre…..
mbazs 2019.09.26 12:28:59
@Jankove: Maximálisan egyetértek mindkét kommenteddel, mást nem is tudok hozzáfűzni.
Valószínűleg mindenki belefutott már olyan szomszédba élete során, aki minden lében két kanál típusú volt és egyszerűen az ember agyára ment a folyamatos sürgölődésével. Nagyon fárasztó, bosszantó és idegőrlő tud lenni egy ilyen szomszéd, lássuk egyik olvasókat mivel terrorizálják...
mbazs 2019.09.19 18:39:17
@élhetetlen:

De vannak nem nyugdíjas hülyék is bőven, ez igaz. Viszont sokan eléggé meg tudnak buggyanni vénségükre (üldözési mánia, egyéb nyavalyák), már nem mai csirke az agy olyan korban. Valamint véleményem szerint még az unalom, ami arra készteti őket, hogy bőszen kavarják a szart. Egész életében csinált valamit, most meg csak otthon ül - hát ilyenkor milyen szórakoztató program belekötni az élő fába is. Vagy marad a Barátok Közt, de azt meg nem mindig adja a tévé.
mbazs 2019.09.19 22:02:46
@élhetetlen:

Személyeskedésből ötös. Valami komolyabb érv esetleg? Amúgy tapsolnom kéne, hogy egy ilyen demens figura rámtapad és folyton baszogat? Mert ez a nő ezt csinálta. Menjek le kutyába neki, csak mert ő pszichiátriai beteg és emiatt bármit megtehet? Köszönöm, nem. Nem haragszom rá, csak hagyjon békén.
Segítséget, tanácsok kérnek anélkül, hogy bármit is adnának cserébe az érzelmi kapcsolatban. Elszívják környezetük energiáit. Meg kell tanulni védekezni az érzelmi vámpírok ellen. Ilyenek sajnos a legfontosabb érzelmi kapcsolatban is előfordulnak, házastársak között, vagy szülő-gyermek…..
mbazs 2019.08.27 17:56:22
@kéki béla: Tudod ha nem élsz benne, akkor nem ismerheted az ilyet. Gondolom neked egyik családtagod se ilyen (bár még lehet). Kívülállók könnyen okoskodnak. Ha nagyon tudni akarod, nincs leszarva, mert relatíve gyakrabban találkozunk, csak néha nagyon nehéz elviselni úgy, hogy az embernek van még ezer más baja. Abban igazad van, hogy ő az anyám, csakhogy ettől még nem lesz a dolog egy örömteli fáklyásmenet. Mondjuk az is igaz, hogy ettől vannak ezerszer rosszabb esetek is, ezt aláírom.
Vajon válogathat a buszvezető, hogy kit visz el és kit nem? És ha tudják, hogy tele lesz a busz, miért nincs erről információ? Mi is tele vagyunk kérdéssel, a válaszokat még várjuk a Volántól. Egy kis Volán buszos storyt hoztam. Előzetesben annyit rólam, hogy évek óta ingázok minden nap Kecskemét…..
mbazs 2019.08.15 22:12:45
@élhetetlen:

Ami a Népligetben megy "sorbanállás" néven, az valami undorító. Mint a disznók a vályú körül, úgy megy a tülekedés, meg is utáltam miatta a buszozást.
„Képes egyszer úgy viselkedni, hogy elhiszem, élete értelme vagyok, máskor meg úgy, mint egy utolsó senkivel” - A kapcsolat 3 év után érzelmi hullámvasútazásba ment át, és a csaj most ott tart, hogy nem tudja eldönteni, maradjon, vagy adjon még időt neki. Amikor minden rendben van, irigylésre méltó…..
A pék legények 9 nap alatt győztek, de az eset jól mutatja milyen körülmények között élt a munkásréteg a 19. század végén. Forrás: Fortepan/ Adományozó: Tarbay Júlia..