Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ben73

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár most is tervezhetnék a Google Maps-szel a telefonomon az északiról a Déli-sarkra útvonalat, meg retúrt, de ebben a formájában a fizetős navigációs rendszerekkel ez az alkalmazás nem veszi fel a versenyt. Amerikában és kevés másik szerencsés országban viszont már működik a…..
Ha fekete van, fehér kell. Ha fehér van, akkor feketét akar a nép. A legújabb pletykák szerint az Apple akarna, de nem tud fekete színű MacBook Airt gyártani. A minőség nem éri el az elvártat. Egy névtelen Apple-dolgozó súgta ezt meg a Macroumorsnak, miután azon filóztak, hogy…..
Egy kiszivárgott és a Reuters tudomására jutott, április 13-án kelt Európai Bizottság-i tervezet az Internet-szolgáltatókra (ISP - Internet Service Provider) hárítaná a "kalózkodás elleni harc" ellenőrző szerepét. Vagyis a szolgáltatónak folyamatosan figyelnie (Erről mi is jut…..
Ben73 2011.05.26 00:13:58
Az a probléma, hogy már megint tiltanak, büntetnek. Mikor fognak végre gondolkodni a döntéshozók?

De leginkább mikor látják be a kiadók, művészek, és mindenki, aki a szellemi terméket előállítja, hogy amikor este megnézem élete fő művét, akkor az számomra csak egy kellemes elfoglaltság arra a két órára.
A két kezemen megtudom számolni, hogy a filmgyártás kezdete óta hány olyan film készült, ami valóban életre szóló élményt adott, ami esetleg feljogosítaná Őket arra, hogy fizessek érte (azért az 1 filmért) pár ezer forintot.
A 99,99% csak egy unaloműző tevékenység. És ebből az unaloműzésből baromi sokat fogyasztunk el életünk során (film, zene, stb.), de attól annak az értéke még nem éri el azt árszintet amit ők gondolnak.
Az előadók hajlamosak azt hinni, hogy a "rajongóik" csak az Ő műveit nézik, hallgatják, pedig ez nem igaz.

Így vagy úgy, de az emberek megszerzik a termékeiket, és nem fizetik meg azt az árat, amit Ők kérnek, így aztán nem kapnak semmit.
Talán ideje lenne egy kis önismeretnek, és elgondolkodni azon, hogy mennyit ér meg egy embernek mondjuk havonta a filmnézés, zenehallgatás, stb.
Ha egy ésszerű árat találnának ki pl. havi előfizetés formájában, és ezért lehetőséget adnának minden tartalom szabad eléréséhez, egészen biztosan sokan térnének a "jó" útra.

Ha a nézhetetlenül szar kábeltv-ért hajlandóak vagyunk havi 5rugót kifizetni, akkor azt lemondva simán fizetnénk ugyanennyiért egy weboldalon keresztül elérhető tartalomszolgáltatásért, ahol minden film és zene szabadon és korlátlanul nézhető, hallgatható.

Ráadásul a net korrekt módon mérhető, szóval ebből a pénzből annak arányában részesülhetnének az előadók, hogy kinek melyik művét mennyit nézték, hallgatták. Ha a kábeltv előfizetőknek csak a fele átmenne ide, akkor lenne bőven min osztozni.
A Kedves Vezető nem tétlenkedik a munka ünnepén sem, újabb postai küldeménnyel örvendezteti meg a választópolgárokat.Ha már kérdőívezés akkor egy-két kérdést még igazán felvehetne az ívre:Milyen programjuk volt választás előtt, ha ezt gyakorlatilag most szeretnék…..
Ben73 2011.05.02 22:07:33
Hogy lehet ilyen kérdést feltenni, hogy munkát vagy segélyt kapjon-e a munkanélküli? Persze hogy munkát. A becsületes embernek akit kibasztak, megalázó a segély, neki munka kell.

A gond csak az, hogy ebben az elbaszott országban az fog történni, hogy ha munkanélküli lettél, akkor a nép akaratának megfelelően nem kapsz segélyt. Munkát meg találj úgy ahogy akarsz. (Hogy áll az 1m. új munkahely?)A végeredmény az, hogy kibasznak az emberrel, nem pedig segítenek neki.

Orbánék teljesen úgy viselkednek, mintha ebben az országban óriási munkaerő hiány lenne, ezért a gazdasági felemelkedés érdekében mindenkit, aki él és mozog, vissza kell terelni a munkaerő piacra. De sajnos az a helyzet, hogy amíg az üres munkaerőpiacra terelik vissza a jónépet, addig csak a nyomort fokozzák, nem pedig a gazdaságot erősítik.

A fokozatosan növekvő munkaerőpiac először felszívná azokat, akik akarnak dolgozni. Majd amikor már ők elfogytak, akkor lehetne rákényszeríteni a dolgozni nem akarókat a munkára pl. segélymegvonással.

Nem értem, hogy mire gondol OV, hogy mit fog tenni az a sokezer ember, akit visszaterel a munka világába, amelyben nincs munka? Miből fognak ezek az ember élni? Szép csendben éhenhalnak?

Tévedés ne essék, a közmunka csak egy parasztvakítás, mert a közmunkás munkabérét ugyan abból az adóból fizetik, amiből a segélyeket. A különbség csak annyi, hogy ha mondjuk közmunkásokkal parkot éppítetnek, akkor az a cég is csődbe megy és kirúgja az embereit, aki eddig építette a parkokat. Így mégkevesebb adóból kell mégtöbb embert eltartani.
A napokban mindenki megkapta a januári bérét, amire már az Orbán-kormány új adórendszere vonatkozik. A havi bruttó 300ezer alatti keresetűek kevesebb nettót kapnak, mint eddig. Viszont minden drágább lett. Jópár forint megy rá pluszban az élelmiszerekre, 6% a villanyra, a többi…..
Akárhogy is nézzük, a svájci frank alapú lakáshitelek többségének a THM-je 6 és 8 százalék között mozog. Az euró hitelek THM-je valahol 8 százalék körül kezdődik, forintalapú piaci lakáshitel pedig nemigen létezik 10 százalékos TMH alatt, de még 11 százalék alatt is…..
Ben73 2010.08.10 23:19:14
@le73ex: Most nyílván nem adnám el, mert csak nagy bukóval lehetne kiszállni belőle.
Őszintén szólva épp a Pajszer Művek által írtak miatt aggódom egy kicsit, mivel 2 év múlva lesz 5 éves a hitelem, és akkor jár le a garantált kamat időszaka. És a bank ekkor fog változtatni a törlesztőrészleten, és hivatkozni lesz mire, :-) szóval valószínűleg borul majd az a táblázat, amelyben a hitel felvételekor demonstrálta a bank az állandó kamat mellett 25 éven át közel állandó törlesztőrészletet.
Szeintem ebből még lesz nagy flash a forintosoknak is, csak az nem egyszerre fog megjelenni ennyi embernél mint a frankos történet, mert ott mindenkinek máskor jár le a garantált időszak.
Ben73 2010.08.10 23:38:42
@le73ex: Ugyanennél a banknál volt személyi kölcsönöm, ami ugyan úgy a jegybanki alapkamat fügvénye volt, ugyan úgy forintos volt, mégis emelték a törlesztőjét 25%-al. Amikor bementem megkérdezni, hogy "dehát méé? méé?" emelték meg 25%-al, amikor folyamatosan csökken (akkor ez volt) a kamat, akkor mosolyogva azt mondták, hogy ez a kezelési költség miatt emelkedett meg. Ezért írtam azt, hogy hivatkozni lesz mire. És szerintem ez a nagy gond a bankokkal, hogy becstelenek.

Külföldről dolgozni idejött embertől hallottam azt a választ arra a kérdésre, hogy nyitottál-e számlát itt, ha már itt dogozol, hogy végigjárta az összes bankot, de ezek rablók mind. Még azok is, akik otthol normálisak, itt eszméletlenül lehúzzák az embert.
Rendhagyó levelet kaptunk olvasónktól, aki szeretné levezetni ki miben hibázott.Megpróbálok rávilágítani néhány összefüggésre, remélem, hasznos lesz.Én eleve a blog címét sem értem: HitelkárosultakMagyarországon nincs egyetlen egy hitelkárosult sem, maximum súlyos lelki…..
Ben73 2010.07.30 23:13:32
Az a baj, hogy ezt a marketing kérdést ebben az országban totális félreértés övezi.
A marketing tevékenységeknek nem az a célja, hogy gyorsan mentől több embernek adjunk el a lehető legtöbbet.
Itt az eladó felelősége óriási.
Ebben az országban a sok faszkalap marketinges kitalált mindenféle idióta rábeszélő dolgot, hogy a lehető legtöbb embernek a lehető legtöbbet adja el. Mai napig azt sugalják az emberekbe, hogy hitelvillám, hogy gyorsan kapjál kölcsönt, mert neked most azonnal venned kell valamit.
A szolgáltatónak (jelen esetben a banknak) az lett volna a legjobb, ha egy életre magához csábítja az ügyfelet. Hogy egy életen át legyen a személyi bankára. Hogy ha bármi terve van az ügyfélnek, akkor keresse meg őt, hogy milyen módon lehetne finanszírozni a terveit.
Erre bank fasz módon az első adandó alkalommal rátett az ügyfélre egy akkora mértékű és kockázatú hitelt, amibe belebukik az ügyfél.
Ha ezt nem látta előre a bank, akkor hülye ahhoz, hogy bank legyen.
Most ez az ügyfél úgy megutálta a bankokat, hogy az életbe nem vesz fel több hitelt. Pedig lehet, hogy holnap lesz egy jó ötlete egy vállalkozásra, amit 1-2 millióval belehetne indítani, de nem mer rá hitelt felvenni, mert "hogy jártam a lakással is. geci bankok."

Amikor bement a valaki a bankba, hogy első lakásként venni akar egy 20 millás házat és van 5 milla önereje, kellene 15 milló hitel, akkor csak azt nézték, hogy megér-e a kégli annyit, meg rátudod-e venni anyádat, hogy Ő is jelzálogosítsa be a házát a 15 milláért.
Ha letudott igazolni egy fiatal pár 2kiló jövedelmet (összesen) már utalták is a pénzt.

Hány ilyen embernek adtak valódi pénzügyi tanácsot?
Kinek mondták azt, hogy gyerekek ez kemény lesz. Pik-Pak jönni fog 1-2 gyerek, ne kössétek le magatokat havi 80-100-ezer forinttal 25 évre.
Van 5 millátok, vegyetek egy 1+2 feles panelt 10-ért, arra a havi törlesztő csak 40 rugó. A maradék 60-ból meg kössetek valami előtakarékossági lófaszt, ha megszorultatok akkor még mindíg lemehet a 60ezer mondjuk 25-re. Nyomjátok így 5 évig, addigra gyűlik egy kis pénzetek, az állam is hozzárak, meg egy kis szocpol, és 5 év múlva nem 15 milla hitelt kell felvennetek, hanem mondjuk 7-et.
A számok hasraütés szerint jöttek, de valami hasonló konstrukció biztosan létezik.

Csak így a bank ügyintézője nem kapott volna annyi bónuszt. Ezért megint nem az ügyintéző a hibás, hanem a fasz bank, hogy arra sarkalja a dolgozóit, hogy basszon ki egy életre az ügyféllel a gyors haszonért, ahelyett, hogy egy életre megszerezte volna őt.

Ennyit a bankos marketingről.
Még a 20-as évek maffiózói is tisztában voltak vele, hogy ha valakit kirabolsz, akkor nem szabad azonnal az összes vérét kifolyatni, mert sokkal jobb, ha lassan szívod a vérét, mert akkor többet hoz.
Szerintem itt nem a bank felelőségéről van szó, hanem a hozzáállásáról, vagy az értelmi képességéről.
Kíváncsi lennék, hogy ezek a bankok ugyan ezt a stratégiát folytatják-e az anyaországban a saját népükkel, vagy csak itt művelik ezt velünk, mert mi csak pénzügyi gyarmat vagyunk.
Mellesleg a heréjénél fogva kellene felakasztani az összes politikosunkat is, amiért ezt hagyták.
Ha Ők is benne vannak akkor azért, ha nem, akkor meg azért mert nem odavalók.
A világ legrangosabb gazdasági hetilapjának, az Economistnak a hivatalos "Kelet-Európa blogja" kemény kritikákat fogalmazott meg. Először megjegyzi:Magyarország kormánya szerint az országban tavasszal forradalom volt. Márpedig általában, ha valahol forradalom van, azt észre…..
Ben73 2010.07.07 00:59:22
Ez hihetetlen! Tényleg ez megy ebben az országban? Van két párt, akik között az égvilágon semmi különbség nincs, és emberek az utolsó csepp vérükig melléállnak?
Az mszp a globalizációs elméleteivel szétbaszta ezt az országot. Odavetett mindent a tőkének, beáldozta szinte a teljes gazdaságot. A Fidesz próbálja a nemzeti vonalat vinni, de könyörgöm amikor ők voltak hatalmon kolbászból volt a kerítés? Ők nem rabolták szét ezt az országot?
Nem veszitek észre, hogy ezt az országot középszerű balxxxxok irányítják már vagy száz éve? Lenyomtunk vagy 40 év kommunizmust meghunyászkodva, utána Antal a megválasztása után 1 évvel a taxis sztrájkkor leakarta söpörni a hidakat. (faxxa kis demokrácia) Mikor kiderült, hogy beteg, ahelyett, hogy lemondott volna, a haláláig uralkodott. Úgy csinált mint a régi Orosz komcsi vezérek, a végén már szinte elemről ment, de akkor is hatalmon maradt, hogy privatizáljon. Utána jöttek vissza komcsik, csak már mint milliárdosok, utána jött a fidesz, az is jól megszedte magát.
Emberek ezek mind csóringer kölykök voltak, pár évvel a diploma után. A ciklusuk végén meg a legtöbbünknél 100-szor gazdagabbak lettek. Ezután jöttek megint a komcsik, most meg megint a macskajancsik. Ezek 4-8 évente váltják egymást, de mi mindig szarul járunk. Ez nem tünt még fel? Hogy vagytok képesek ennyire belebuzulni egyikbe másikba, hogy egymásnak estek, miközben bennetek sokkal több közös vonás van, mint köztetek és e-között az elbaxxott politikus gárda között. Annyira elvagytok vakulva, hogy a tények felett átsiklottok, és csak mszp-ben meg fideszben gondolkodtok. Megjelent egy blogban, hogy a fidesz fikázza az elmúlt 20 évet. Igaz? Igaz! megjelent, hogy pedig a fidesz is része ennek a 20 évnek. Igaz? Igaz! Ennyi az egész. Ez nem komcsi bérenckedés, hanem a rideg tények. Ébredjetek fel! Ez van, ilyen elbaxxott országban élünk. Egy valamit soha ne feledjetek! Mi emberek vagyunk az ország, és nem a politikusok. Ők jelentkeztek egy feladatra, mi megbíztuk őket ennek a feladatnak a teljesítésére. De a fontosak mi vagyunk, és azt ne engedjük már meg nekik, hogy összeugrasszanak bennünket.
Balatonszárszón nyaralok. Gondoltam ezt ne csak a posztok minőségén és ritkaságán érezzék a Nyájas Olvasók, most igyekszem a témaválasztást is ehhez igazítani. Brigi ugyanis felfedezett egy belvárosi kempinget! Legalábbis, ami a hely önmeghatározását illeti - bár az mint…..