Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A.M.

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kis humor a zöldekről, George Carlin módra (magyar felirattal). Habár nem értek egyet Carlin következtetésével, annyi tanulság levonható a dologból, hogy a megélhetési zöldek, a látványos ám hasztalan akciók tömege előbb-utóbb úgy járatja le a környezetvédelem ügyét,…..
A.M. 2010.04.03 00:09:50
@Oroján Sándor: Az öniróniának tényleg van helye, de ebben a videóban én hiába keresem magam...
Nem gondolom, hogy az említett problémákat érdemes lenne szembeállítani. Tapasztalataim alapján gyakorlatilag biztos vagyok benne, hogy épp azok teszik saját környezetükben is a legtöbbet, akik a bálnák értékét is látják. Ez a szembeállítás sokak számára arra érv, hogy a nagy távoli ügyekre ne próbáljanak hatni, de közben itthon sem tesznek többet. Az a mentalitás, amelyik engem különböző nemzetközi akciókban való részvételre ösztönöz, itthon is lépésekre sarkall. A körülöttem élő elkötelezett emberek többsége hasonlóan van ezzel.
Az a radikalizmus (gyökerekhez való visszanyúlás), mely a természetből meríti forrását sokkal mélyebbre nyúlik önnön eredetében, mint a nemzeti radikalizmusnak hívott gondolkodás. A nemzeti radikalizmust átmeneti megálló a forrásunkat kereső úton. A természeti…..
A.M. 2010.03.15 20:34:25
Egyetértek egy csomó mindennel, amit írsz, többek között azzal, hogy az "ökopolitika magában foglalja a nemzeti politikát", de éppen ezért nem értek egyet azzal, hogy "Egy öko ember nem azért vesz helyit, mert az magyar." Azért is veheti. :)
Az, hogy az öko világkép (aminek a természethez való kötődés az egyik legalapvetőbb része), magában foglalja a nemzethez tartozás jelentős aspektusait is (itt nőttek föl az őseink, ezeken a tájakon alakult ki a kultúránk stb.), nem jelenti azt, hogy egyes döntésekben nem a kisebb rendszer - a nemzethez tartozás - alapján hozunk döntést.
A nemzeti identitás egy olyan csoport összetartozásának a záloga, mely az együttműködést hivatott szolgálni. A magyarságtudatnak hatalmas szerepe lehet abban, hogy egymás értékeit felismerve segítsünk egymáson, mikor kell.
Természetesen nem ez a végső, minden helyzetben irányadó elv. Vannak olyan esetek, mikor a szűken vett magyar érdekek fölé kell helyezni globális érdekeket.
Sok nehéz helyzet van, mikor pozitív értékek ütköznek egymással. Hogy ki hol húzza meg a határt, kinek mi a végső mérce, nagyon fontos kérdés. Ebben mindig lesznek köztünk különbségek. Szerintem sokszor azzal erősíthetjük közösségeinket, ha a közös pontokra mutatunk rá, és nem vonjuk kétségbe azokat az értékeket, amik másokat vezérelnek. Ha egy nemzeti gondolkodású ember azért vesz helyi árut, mert magyar, jót tesz. Könnyen lehet, hogy a környezeti előnyöknek is örül, mint mondjuk én zöld alapokon a magyar termelő sikerének.