Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a templomi udvarnok

18 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Škultéty-Skultéty biztosan nem értené, miért vitáznak ma a magyar és a szlovák nacionalisták, akik egymással gyakran teljesen ellentmondó és egymást kizáró nyelvet beszélnek.  Igazi gyöngyszem a Škultéty sztori, különösen szórakoztató a magyar narratíva…..
a templomi udvarnok 2013.06.25 14:51:55
@ekszvájzed:

Van agya, nem is akármilyen. Ő egy nagyon intelligens egyén, aki pontosan tudja, mit miért csinál... Bár a kaput, amire ő igazából focizik, nem a Kárpát-medencében találod.
Félrefordítások Disznószemölcs 2012.11.11 19:09:13
Volt már hasonló probléma, most Dóra máshol találta: Megint egy tipikus, "nem nézett utána a fordító/szerkesztő" jellegű hiba: Joss Stirling: Lélektársak / Sky (Manó Könyvek Kiadó Kft., 2012). A magyar Harry Potter fordításban a boszorkány- és varázslóképző a Roxfort…..
A dal szinvonalát a metró mélységéhez igazították. De komolyan, a Várbazárt kivel fogják átadni? Sas Józsival? (Tipp: Sadia - kösz!) ..
a templomi udvarnok 2012.10.30 10:06:16
@yves larock:

A klipet a rapper srác fizette saját zsebből (rendezői költségek, operatőr, studiómunka) a biztonsági őr-fizetéséből. Az énekes hölgy álláskereső, lassan fél éve...A néptáncosok és a két háttértáncos pedig ingyen vállalták a dolgot.

A klip végén feltüntett szervek -azon kívül, hogy a helyszínt és a szerelvényt előzékenyen biztosították- egyetlen fillért se kértek/kaptak ezért a produkcióért. A csapat kapott egy időpontot és önerőből lezavarták a forgatást.

Lehet fikázni meg lehúzni a klipet, csak azt vegyük figyelembe, hogy ezek az emberek önerőből, saját zsebbő,a zene szeretete által csináltak valamit, amire nagyon büszkék, szerintem joggal. Az, hogy itt keletkezik mondjuk 50-60 cinikus hozzászólást...A kutyát se érdekli.

Ezt a bejegyzést se kérte senki, valakinek épp szúrta a szemét és felnyomta a bloggernek, hogy lehessen rá fröcsögni jó magyar módra...:-) Ez a szánalmas, szerintem...!
Bloggert terroristát fenyegetni manapság igen menő. Fúj az a bizonyos keleti szél, nagyon fúj. Igazából meglepő, hogy nem életveszélyes fenyegetésekről van szó. Legalábbis még. Szerencsére az ilyen rendszerekben mindig van elég a felbátorodott, vérostoba faszkalapból, aki…..
a templomi udvarnok 2012.06.24 14:29:52
@low service: Egy szerencsétlen romkocsmás ex-liberális melankóliájáról, aki kék madarakról és "szabadságról" álmodozik, majd felébredve a 2010 előtti ál-demokrácia szekfűs szürkeségét sírja vissza. Ez az Index...
Tamás bélszint rendelt az oktogoni Friday's-ben, de a második kísérletet is visszaküldette, annyira ehetetlen állaga volt. Ennek ellenére egy rövid veszekedés és rendőrséggel fenyegetőzés után kifizettették vele, amit nem fogyasztott el:Körülbelül két héttel ezelőtt, egy…..
a templomi udvarnok 2011.12.08 19:24:25
@fingerbangs: Ha a fele igaz, már az is éppen elég. Várakozni 14 évesen is ugyanannyi ideig tart, mintha 50 éves volnál, a cipőtalp húshoz se kell túl sok élettapasztalat. Ez egyszerűen prosztóság, nem hiszem hogy bőségesen megebédelő 6 fős asztaltársasággal úgy kéne bánni, mintha direkt szívatnák a személyzetet. Főleg nem manapság, amikor nem mindennap járnak a családok étterembe, 30ezrekért...

Ez az egyik leghasznosabb blog, én a fentiek okán tuti nem megyek erre a helyre, ahogyan a poszt alatti beszámolókban említett éttermekbe sem (Mongolian BBQ)...
Lassan, de biztosan gyűjtögetjük az érdekesebbnél érdekesebb népszokásokat Orkánságból. Ez alkalommal egy olvasói levél hívta fel a figyelmünket egy szokatlan hagyományra, amely az orkánsági esküvők előkészületeinek egyik velejárója. A házasságkötés - eltekintve…..
Orkánságban már évszázadok óta komoly károkat okoznak a frissen vetett szántóföldek, veteményesek rémei, a verebek (passer domesticus). A tájegységben ideális életkörülményekre lelő, rendre elszaporodó madárkák nagyon megkeserítik a gazdák életét,…..
Áldott, békés, szeretetben teljes Karácsonyi Ünnepeket kíván minden kedves Olvasónak az Orkán-blog szerkesztőcsapata:A csuhás, A böllér, Alsóorkánréti Könnyes Oszkár, Nevetlen Krónikás és a templomi udvarnok!Találkozunk 2011-ben is! Idei Karácsonyfa-szépségversenyünk…..
A közbiztonság, a falvak békés mindennapjainak szavatolása Orkánságban is kiemelt jelentőséggel bír. Kevesen tudják, hogy Orkánság nem tartozik az Országos Rendőrkapitányság hatáskörébe, a tájegységben ugyanis egy sajátos, szigorúan territoriális jellegű rendfenntartó…..
Egyik hű olvasónk értékes levelének hála, újabb orkánsági recept jutott el hozzánk. A búzásleves ma már kevésbé közkedvelt, bár kétségtelenül tradícionális fogása a tájegység főzéstudományának.Rákosi élt-halt a langyosan tálalt búzalevesért. Pártvezéri…..
Orkánsági látogatásaink és a helyi folklór kutatása közepette, egyre bizarrabb szokásokra bukkanunk. Egy augusztusi hétvégén Orkántöttösre vitt az utunk, ahol egy hamisítatlan orkánsági esküvő közepébe csöppentünk. A dínom-dánom hangulata minket is jócskán magával…..
Orkánság Mi ez? 2010.03.14 12:41:00
Orkánság egy fiktív magyar tájegység, minden jóval, amivel rendelkeznie kell egy ilyen körbehatárolható területnek. Van külön szokásvilága, végtelen sok hagyománya. Természetesen laknak itt katolikusok, reformátusok és kommunisták is. Orkánságban megtalálhatunk egy sváb…..
a templomi udvarnok 2010.09.16 21:16:43
@pimpalini:

Köszönjük a hozzászólást, pompompali!

Ne keress se párhuzamot, se hasonlatot. Nem fogsz találni. Poénnak sovány? Mások szerint kövér.

Én is szeretnék gratulálni a roppant eredeti, funvideókkal teletűzdelt "offolós" bloghoz és a Haza Bölcsét is megszégyenítő polihisztorkodásodhoz ("Lehet jobb Magyarország?")!Pff. Így tovább...

A blogunknak értelme nincs, agyament értelmiségiek szerkesztgetik, mert nekik ez jó. Ennyi.
Blogunkban eddig méltatlanul kevés figyelmet szenteltünk az orkánsági konyhaművészetnek. Új bejegyzés-sorozatunkban a tájegység tipikusnak mondható fogásaival, azok történetével, jellegzetességeivel foglalkozunk. Kezdjük a malaclekvárral, a világ alighanem egyetlen, húsból…..
Orkánság Vers mindenkinek II. 2010.07.23 17:15:00
Blogunk hű olvasója és barátja, Ispotályos Julius újabb szellemi remekművel ajándékozott meg bennünket. Íme:"Babpálinka gonosz ital,aki issza hamar meghal,ha nem iszod is eltemetnek,akkor meg hát mér' ne idd meg?"..
Köszönjük a bejegyzést Ispotályos Julius-nak (Főkuruzslónak), a radiológusok és ultrahangosok gyöngyének.A Kockalabdázás az Orkánság legöregebb és tudomásunk szerint a világon egyedül itt űzött sportja. Eredete a középkorba nyúlik vissza, mikor a hagyomány szerint Mátyás…..
A nagy becsben tartott tárgyak, így például a családi ereklyének számító lóca vagy snódvájdling mellett az orkánsági idősek szíve-csücske a járást segítő sétabot, ismertebb nevén mengyonka.A mengyonka-használat széleskörű mivolta alighanem a 19. században oly'…..
A halál, az elmúlástól való félelem sajnos Orkánságban is a mindennapok része. A temetkezéssel és a gyásszal összefüggésbe hozható szokásvilág számos eltérést mutat egyéb tájegységek jellegzetességeitől. Orkánságban bevett szokásnak számít a temetéseket követő…..
Orkánság legnépesebb falva, egyben az orkánsági népszokások, folklór fellegvára Orkánvasvári. Falusi bája minden utazót elvarázsol, ezért következő írásunkban igyekszünk minél kivonatosabb képet adni a helybéliek életéről és szokásairól, valamint a falu…..
 Orkánnémedi és Heinrich Jacob Schwenk kapcsán már említettük a híres Neuerbacher-Schwenk családvitát, mely az Orkánságban meglehetősen gyakorinak számító családközi konfliktusok egyike.Történetünk főszereplője a híres költőfejedelem, Heinrich Jacob Schwenk és…..
Orkánság történelmének tanulmányozása során nem kerülhető meg Gróf Hetveny-Roehleder Lajos (1713-1780) személye. A hadművészetről alkotott teóriái, majd annak gyakorlati alkalmazása miatt az "Orkánság mészárosa" gúnynévvel illetett katonatiszt élete azóta is…..
"Bornak, méznek, levesnek: snódvájdlingot keressetek!"-tartja a híres orkánsági közmondás. A tájegységben egyetlen háztartás vagy kocsma sem képzelhető el snódvájdling nélkül.A snódvájdling a szó hétköznapi értelmében nem több, mint egy jókora kancsó vagy…..
Folytatjuk kedvenc tájegységünk híres-hírhedt személyiségeinek bemutatását. Szerkesztőségünk egyetértett abban, hogy Szájtóti Csipkés Frigyes mellett Heinrich Jacob Schwenk (1603-1703) is megérdemli, hogy elsők között kerüljön bemutatásra.Orkánnémedi barangolásunk…..
Orkánság üde színfoltja a mintegy 300 lelket számláló sváb falu, Orkánnémedi. E sorok írója, a blog hátizsákos utazó nagykövete ezúttal ide, az orkánsági sváb közösség otthonába látogatott el.Kellemes tavaszi időben vágok neki a mintegy 7 kacsaröppenőnyi…..