Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SteveGabriel

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Kommunista, fn. 2010.03.14 21:30:00
Kedves emberek, szükségem lenne a "kommunista" kifejezés minél pontosabb, vagy legalább minél bőségesebb definíciójára. Szótárazni, sőt Márait olvasni én is tudok, leginkább az érdekel, hogy kábé mit, kit, kiket értünk "kommunista" alatt a mai…..
SteveGabriel 2010.03.15 18:04:02
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ateista Jézuskrisztus, akinek a neve az egyszerűség kedvéért a továbbiakban legyen Kunbéla.

Kunbéla nagyon utálta a gazdagokat, mert azoknak mindig sok pénzük és hatalmuk volt, holott nem dolgoztak semmit csak élvezték az életet. Ezzel szemben rajongásig szerette a szegényeket, mert azoknak soha nem volt semmijük habár minden munkát ők végeztek. Kunbéla elgondolkozván a dolgok ilyen állásán arra a megállapításra jutott, hogy ez így nem helyes és ezen változtatni kell.

Kunbéla a problémát az áiksznégyzet + béiksz + cé = nulla másodfokú egyenlet formájában, elvi síkon és úgynevezett világnézeti alapon oldotta meg. A megoldásról empirikus alapon feltételezte, hogy az eleget tesz az X1 = „Mindenki annyit kapjon a megtermelt földi javakból, amennyire szüksége van”, és az X2 = „Mindenki annyit dolgozzon, amennyire képes” megoldásoknak.

Az egyenletben volt néhány paraméter is, ami az alábbi kérdésekre kereste a választ: A = ”Ki fogja meghatározni, kinek mire van szüksége és mennyi munka elvégzésére képes?”, meg B = „Hogyan lehet mindezt megvalósítani?”, illetve C=„Mit szól mindehhez az atyaúristen?”

Kunbéla tovább gondolkodott. Ennek eredményeképp úgy látta, az lesz a legjobb, ha az A = „a kommunisták”, B = „a kommunisták által irányított proletárdiktatúrával”, C = „nincs is isten” paraméterekkel dolgozik tovább.

És így is történt, a probléma megoldása megindult a fenti egyenlet gyakorlati alkalmazásával. A két megoldás érvényességét az élet fényesen igazolta. Ha lett volna olyan, aki kevesebb ételt vagy italt kapott volna, mint amennyire szüksége van, vagy pedig többet dolgozott volna, mint amire képes, az automatikusan eliminálódott az egyenletből halált okozó éhezés, szomjazás vagy agyondolgoztatás által.

Kunbéla nagyon megörült, hogy ilyen szépen elrendezte a dolgokat.

Itt a vége, fuss el véle.