Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meg.mondtam

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Dolgozz, hélóta! 2010.05.07 06:27:00
Megbűnhődte már e nép a múúltat s jövehendőőőt! Most szopjanak egy kicsit a görögök. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy csendben és fürgén elpakoljuk a nagyszobából a buli maradványait, mielőtt a szülők hazaérnek.    A görögök ugyanis tényleg orbitális…..
meg.mondtam 2010.05.07 18:14:17
@porthosz: ilyen hülyeséget több commentben is olvastam. Totális félreértés. Ezek az óriáshitelek _nem_ papírfecnire felírt üres számok. Itt valójában arról van szó, hogy olyan országok, akiknek _van_ hitele (pl. Németország)továbbadják ezt a hitelt azoknak, akiknek éppen nagyon súlyosan nincsen (pl. esetünkben Görögország) Ezért is persze felárat kell fizetni (naná, a kockázatnak azért mindig van ára), de még így is jóval kevesebbet, mint amennyit a piacon kellene (sok esetben ezek az országok a piacon reálisan már képtelenek is hitelt felvenni)

Valamint arról is le kéne szokni, hogy _úgy_általában_ ekézni kezdjük az országokat az államadósságért. Qrvára nem mindegy, hogy az államadósságot mire fordítják és milyen arányokban, hogy mekkora a termelékenység és a növekedési potenciál. És mellesleg qrvára nem mindegy, hogy belső vagy külső forrásból történik-e az eladósodás. Azért ezt tartsa mindenki szem előtt, maikor az USA, német stb adósságot kezdi a göröghöz hasonlítani.
meg.mondtam 2010.05.07 19:10:22
@Neo07: "Véleményem szerint ez az egész pénzügyi rendszer egy nagy piramisjáték, csak idő kérdése az összeomlás. Ezek nagyon érdekes dolgok, nem véletlen, hogy nem oktatják/reklámozzák széles körben..."

Hápersze... Csak elő kell venni egy _alapszintű_ közgazdaság-tankönyvet. Persze öszeesküvés-elméteket fabrikálni nyilván sokkal egyszerűbb...