Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anitakelemen

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága kis családom egy magyar zarándokcsoporttal együtt eljött, hogy megnézze, mitől felkelő ez a Nap országa.  Útvonal: Osaka-Nagoya-Takayama-Hiroshima-Kyoto-Nara-Hakone-Kamakura-Tokyo  Időtartam: mindössze tíz nap! Mindez nem jöhetett volna létre: ha nincs a…..
 Tegnapelőtt voltam először életemben profi kosárlabda mérkőzésen. Mit ne mondjak, nagyon tetszett. Ám sajnos a mindent analizáló fejemben az esemény a szokásosnál jobban pörgött. Miközben az agyam lefuttatta a főbb elemzési mappáimat, olyan kérdésekig jutottam el,…..
Annyira rendes Japántól, hogy az idén alacsony fokozatra tette a tájfunjainak számát. Szerencsére alig lehetett belőle valamit megtapasztalni. Nagy égszakadások és földindulások voltak ugyan, de azok a meleg szobából annyira nem tűntek ijesztőnek. Pedig rémisztgettek, hogy ha…..
Múlt hét vasárnap, azaz 11-dikén, két nagy esemény volt Japánban.Az egyik a választások. Érdekes módjai vannak a kampányolásnak: kis furgonokkal körbefurikáznak a városon, és hangszórón keresztül osztják az ígéreteket, miközben az ablakból csinos japán hölgyek…..
anitakelemen 2010.07.17 21:11:29
@anitakelemen: a "Rólad" után nyilván nem kérdőjelet akartam írni :D
Jelentem, hétfőn elkezdődött Japánban az esős időszak, az úgynevezett tsuyu, ami azt jelenti, hogy körülbelül két héten keresztül minden nap esni fog az eső. Gondolom ezzel nem mondtam olyan sok érdekességet, vagy meghökkentőt, mert mostanában Magyarországnak is volt bőven…..
BOGolás Japánban Szumó!! 2010.06.03 18:26:00
A sport, amihez, ha nem vagy elég duci, nem leszel elég menő...Valami nagyszerű érzés volt belépni a stadionba, teljesen magával ragadott a hangulat. Kezdve a szumósok édes, babahintőporra emlékeztető szagával, a mérkőzést törökülésben, vagy netán fekve szemlélő közönségen…..
BOGolás Japánban 2010.05.29 15:09:10
Egy kis szösszenet a munkakeresésről/vállalásról JapánbanHála annak, hogy nagyon szeretem bemutatni külföldieknek hazám kultúráját, sikerült egy nagyszerű munkalehetőséget találnom Tokióban. A "nincs mit veszítenem" elv alapján lelkesen jelentkeztem is rá. Vártam…..
BOGolás Japánban 三社祭 2010.05.21 08:49:00
Május Tokióban arról szól, hogy a fővárosiak megadják a tiszteletet az egyes kerületek nagyobb istenségeinek, hogy továbbra is vegyék védelmükbe a várost, ezzel a rítussal várják egyben a nyarat is. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy minden hétvégén más nagyobb…..
anitakelemen 2010.05.21 15:05:18
Kedvelem az öreg japán bácsikat. Ma is, mikor az egyetemre igyekeztem, elbicajozott mellettem egy, és ékes japános angolsággal szép napot kívánt. A múlt héten pedig épp a metrón utaztam, amikor felszállt egy bácsi, és le akart ülni egy megüresedett helyre, de…..
Egyetemi tudományos kutatásaim során, olyan sokszor hallottam ezt a csodás alliterációt, hogy gondoltam, ha már itt vagyok Japánban, megnézem, hogy milyen tenger partján termett ez a történelmi városka.Kamakura volt Japán központja a Kamakura korszakban (1185-1333) (micsoda…..
Egy vulkán micsoda kalamajkát tud okozni világszerte... A héten azt tanácsolták, hogy ne vegyek mérget plusz repülőjegyet augusztusra, mert nem biztos, hogy indítanak gépeket Európába. Gondoltam magamban, hogy ez micsoda nagy marhaság; egy hamufelhő csak eltűnik négy…..
BOGolás Japánban 2010.04.16 17:48:00
A minap egyetem után hazafelé menet, amikor át kellett volna szállnom egyik metróról a  másikra, véletlenül :))) egy áruházba tévedtem be. Nem tudtam, hogy miért megyek be, de amint megláttam a kötényes lánykákat, akik éppen az áruházban lévő főzőiskolát…..
Éljen a Húsvét! Éljenek még egy-két napig a cseresznyevirágok!Az ünnepre való tekintettel íme a haiku-hajtások:borús reggelen esőcseppek csillannak az aranyesőn /Riell/ A legjapánosabb Tornyon innen nyúl. Mint a serkenő rügy, zöld. Füle lekonyul. /Sándor/ A…..
Ohanami olyasmit jelent, hogy virágnézés, vagyis megnézni, hogyan nyílik a cseresznyefa virága. Hál' Istennek Magyaroszágon is vannak cseresznyefák szép számmal (halkan megjegyzem, hogy sajnos nem pont ugyanaz a fajta), ezért otton is elvégezhetjük ezt a gyakorlatot. Ehhez…..
BOGolás Japánban Sumida 2010.03.28 17:36:00
A Sumida folyó partján sétáltam és örültem...  Még mindig nem tudom, hogy milyen üzenetet hordozhat az Asahi sörgyár csodálmánya, de talán egy nap majd megvilágosodom.Hoppá!! Most mondják épp a háziak, hogy a sárga spermaszeűséget egy olasz cég tervezte, és elvileg…..
BOGolás Japánban 2010.03.25 11:02:00
Akkor most kedvezzünk egy kicsit azoknak, akik FŐZNI szeretnek.Ma  豚の角煮(ぶたのかくに)buta no kakunyi-t készített a háziasszonyom. ("Szögletesen elkészített disznó") Nagyon egyszerű elkészíteni: először is disznóhús kell hozzá (bocsi Fugi),…..