Regisztráció Blogot indítok
Adatok
holdkóros.

230 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
lehet-e egyáltalán a test aspektusairól beszélni, bízhatunk-e a test ítélőképességében, vagy bárminek is abbéli képességében, hogy megfelelő ítéletet alkothat a magán kívül álló világról az érzékelés nyomvonalán, tudja-e a test, hogy mit érez, vagy az elme tudja, ösztön-e tudni, figyelmen kívül…..
Szilánkosch tükör-huzat nearly. 2023.08.16 19:57:36
álmomban egy tehervagon sódert kell végigvonszolnom a Rub' al Khali-n, te meg krumplit kapálsz a kertben; és közben mindketten tudjuk, hogy nincs igazság...
Szilánkosch tükör-huzat so. 2023.08.02 12:26:35
folyhat vér is, legyen hitelre, meg legyen lírai...
nem remeg, csak dobálja a pixeleit; olyan, mint egy koraesti liezon az előszobában, lángoló pálmafákkal és leanderekkel, de már nincs az a szófordulat, már nincs megfelelője, sem vonásai, csak ez a loft-pokol; a hátramaradó, hatalmasra kopott terek rozsdával és semmivel, és hogy milyen gyenge minden…..
Szilánkosch tükör-huzat nearly. 2023.06.13 08:17:04
'visszafordíthatatlan jó éjszakát'; fácánok zabálnak egy elcsapott sünből. sima utunk van, kinyitod az esernyődet, és beszélni kezdesz az akciós padlizsánról. nehezen lehetne most bármi is ennél otthonabb...
persze igazából nem volt helyes válasz, mondjuk válasz sem, vagy bármi más, ami előremozdította volna a cselekményt, vagy legalább elviselhetővé tette volna a cselekmény teljes hiányát, meg most ezt, hogy semmi nem rezonál, csak lazacok szelik át a szobát, estére meg halomra döglenek a parkettán,…..
azt mondja, hogy ez valami okkult tudomány, a hormonok félresikerült, toxikus aktusa az agyban, de mit tud ő a félresikerülésről, azon kívül, hogy ha a tökéletesség eszménye, mint olyan, létezésre lenne optimalizálva, ez lehetne a maradéktalan megcsúfolása, egy ordító pontatlanság a téridőben, egy…..
Szilánkosch tükör-huzat nearly. 2022.10.25 22:43:00
hogy bent maradt, az összeakadt vállfák közt, mert a kabátokat ilyenkor az évelő illatok viselik, a gyűrődések közt meg hegymászók kerülgetik a holttesteket a csúcs felé, ez most az, hogy megadom magam az adalékanyagaidnak, meg az időjárási viszonyoknak, most igazából mindegy, ha kialszik az út, meg…..
az istenek nem szoktak mosolyogni...
Szilánkosch tükör-huzat nearly. 2022.05.19 11:58:27
mint az, amikor hivatkozol valakire az időszámításodban, hogy megvan az előtte, az utána, csak a köz halványodik, a köz nem meghatározó, a köz egy polaroidnyi homályos mosoly meg vicsorgás, ott csak pacsálsz a saját véredben, meg aktképeket festesz büfés szalvétákra, a vonatokon meg majd arra…..
Szilánkosch tükör-huzat nearly. 2022.04.23 22:27:37
persze, mert szerettem azt a napot, onnan jön a füst, a kisszobából, százkilencvenhét Churchill ül bent bársonyszékben, a többit már magadtól is tudod.sosem azzal az érezhető bizonyossággal és biztonsággal fixálta ide a vágy, ez másodrangú, molyból vannak a bútorok meg ürességből, és ott lenne a…..
Szilánkosch tükör-huzat nearly. 2022.01.01 02:43:01
mint leugrani májusba, szakad a nap, a sarkon kisbolt, a lakásban havazik. lassan kiköltözöm mindenből ami nyomaszt; sötétben hordalak le a konténerek mellé; festék és elhalt hámsejtek.krokodilok laknak a könnycsatornában.47 hektáron égő erdőtűz vagy. végtére is, rá lehet unni a dolgok…..
Szilánkosch tükör-huzat nearly. 2021.11.20 02:52:54
vagy hogy a szokottnál erősebb fényű izzót veszel, és meg akarsz nyugodni a bántó melegségében, ez talán hasonlít, mint amikor a napba nézel, aztán bármi másra meg hiába, csak valami trillázás a besült üvegtesten, meg a felismerés, hogy több hely kell a bölcsességfogaknak, ezt nemide. meg hogy…..
Szilánkosch tükör-huzat nearly. 2021.11.12 01:57:40
statisztikailag lehetséges, egész úton ez járt a fejemben, meg hogy hányszor lehet ugyanazon elbaszott módszer alapján szétszórt smaltira semmisülni valamiben anélkül, hogy tanulsága legyen, érted, az azonos eszköz, meg az ikermetódus jellemzően kirekeszti az eltérő végkifejleteket, akárhányszor is…..
Szilánkosch tükör-huzat . 2021.11.08 04:17:44
'láttál már annyira kínos előadást, aminek a végén inkább a vasfüggönyt engedték le?'..
holdkóros. 2021.11.08 11:21:25
Talán csak rossz helyen kerestél valamit. Ha az egész életed egy gondosan tervezett színjáték, sosem történik valódi kapcsolódás. Csak az illúziója. Mert akármennyire is vágysz rá, az emberek nem a valódi önmagadhoz fognak kapcsolódni, hiszen azt nem is igazán engeded látni, csak a karaktert, amit játszol. So paradox. Azt akarod, hogy önmagadért szeressenek, de közben félsz, hogy ha kiesel a szerepből, akár csak egy pillanatra, a valóság nem lesz szerethető azok számára, akikhez kapcsolódni akarsz. És ha esetleg megpróbálod. Talán az történik, hogy sértődötten hátat fordítanak, hogy ez most mi a fasz, ezt tökre nem akarták látni. Ami persze szar, de ez nem azt jelenti, hogy az aki valójában vagy, nem érdemes rá, hogy megismerjék, kedveljék, vagy szeressék. Egyszerűen csak annyit jelent, hogy baromi rossz helyen vagy, és baromi rosszul válogatod meg az embereket, akikhez kapcsolódni akarsz. És ha az ego-d egy dacos kis szarházi, kurvára nem akarja majd elfogadni a visszautasítást, hisztizik és görcsösen kapaszkodik tovább. Valamibe, amibe egy pillanatig sem volt érdemes, minden mást pedig szétver maga körül. Mer' az ego nem viseli el a vélt kudarcot, de tegyük hozzá, az ego rettenetesen vak és ostoba. Sosem fogja látni a lényeget. Sosem fogja látni azt, hogy miközben tombol és cseszettül sajnálja magát, elvágja azokat a szálakat, amik olyan kapcsolódási pontokhoz kötnék, amik nem igénylik a színjátékot, csak és kizárólag a valóságot. Azt, ami, azt, aki. Érzed mennyire logikátlan? A hülye ego nem azt mondja, hogy rendben, itt nem értékelnek, ide nem tudok önnön valómban kapcsolódni, tovább megyek oda, ahová tudok, ahol önmagam lehetek, neeem, hanem dühöng, és vagy azt választja, hogy dacból inkább nem kapcsolódik sehová, oda sem, ahová tudna, vagy teremt egy kirakatéletet, hogy legalább a kapcsolódás illúzióját fenntartsa. És ennek van egy sokkal rosszabb verziója is, amikor a zember egyáltalán nem is veszi a fáradtságot, hogy önálló, működő személyiséget alakítson ki, hanem egész egyszerűen ráhagyatkozik a társadalom által felkínált szerepekre, viselkedési mintákra, hozza az elvárt szintet, és éli az illúziót, a tartalom nélküli kapcsolatokat. És nincs is igénye a valódivá válásra. Ezt most bőven tudnám tovább árnyalni, de tökre nincs most hozzá kedvem. :D
Szilánkosch tükör-huzat #67. 2021.10.24 18:46:02
üres tér, a radiátoron macskával; ezt most be kéne keretezni, a zárt szélek egyértelműsítik a holt, csak a mit nem, ez örökzöld, mint egy reneszánsz festmény, amit nem akarsz a szalonban látni. ez olyan érzés lehet, mint határozatlan névelőnek lenni, hogy elméleti síkon nem vagy létező személy,…..
holdkóros. 2021.10.27 18:22:57
Öregem, ami ennyire groteszk, azt nem lehet maradéktalanul komolyan venni. És nem is kell. Különben, őszintén szólva, szerencsés alkatnak tartom magam. Megvannak az életem szarságai, dehát faszom. Nagy dolog. Nem sajnálom magam érte. Olyan még sosem volt, hogy ne lett volna valahogy. Persze mocskosul tudok szenvedni meg önpusztítani, de néha arra is szükség van, hogy a dolgok kifájják magukat, így vagy úgy. De azért sokkal jobban szeretem jól érezni magam. Az könnyű, mer' alapvetően tudom ki vagyok, mi vagyok, tisztában vagyok az értékeimmel, a hiányosságaimmal, azzal, hogy mire vagyok képes, ha van miért. Azt is tudom mire vágyom, ezzel együtt azt is, hogy a büdös életben nem kapom meg, alright, részletkérdés, azt mondjuk nem tudom hová tatok, de nem is lényeges, csak élvezni szeretném az odavezető utat. Semmi retúr, csak a kibaszott időm. És néha állatira félek, kétségbeesek, elbizonytalanodom, vagy napi többször meghalok a kanapén, de egy istenverte csótány vagyok, semmi sem pusztít el, semmi sem tud összetörni úgy igazán. Mert kurvára szeretem magam. Az egyetlen dolog, ami visszafordíthatatlan károkat tud okozni az emberben, ami végérvényesen tönkre tudja baszni, az kizárólag saját maga. És klisé, de ez a lényeg. Szeretni magad, bármilyen elbaszott is vagy. Mert mind tökre elbaszottak vagyunk. Ha ki akarsz lábalni valamiből, hagyd fájni. Ha szétesel, ess szét, legyél gyenge, mi van akkor? Semmi. Az is a részed. Éld meg, fogadd el. Huh, mint egy szar könyv. Szenvedj, mint egy autópályán elcsapott kiskutya, nyalogasd a sebeidet, mert az kijár, és közben barizhatsz magaddal,hogy legyen értelme is, mer' lesz bőven közös témátok. Nem árt a so mély ismeretség, ha életed végéig össze vagy kötve valakivel. Meg fog, és meg fogod kedvelni, ha őszinte vagy vele. Érted, ki a faszommal lehetne annyira átfogóan őszinte azember, mint saját magával. Mondjuk jó lenne. Tényleg egy szar könyv vagyok.
a foltokat nézed, a szemhéj beázásait csütörtök délután. a csövekben pisztrángok úsznak, hallod a falon át, ahogy a rozsda és a sokmillió apró pikkely összeér; súrlódás egy meszesedő verőérben.most nem alkalmas, mondod magadnak, olyasmire gondolni, amit szeretsz, ezek csak süketnéma halak a falban,…..
Szilánkosch tükör-huzat #87. 2021.09.05 00:56:00
a fürdőszobában nyitva maradt a csap, merüljünk, öntse el a víz mindazt, ami otthont ad; a helyet, ahol tárgyak simogatják egymást egyre élettelenebbre. a színes tapéták túltelítettsége préseli ki a rohadó ablakkereteken a ház izzadtságszagát, a szobából a kiskertre látok, és néha tépek magamból,…..
Szilánkosch tükör-huzat so. 2021.08.22 19:15:12
nem baj, mert viaszból vannak kiöntve a csontjai, nem fogja meg, ha összemosod a pirosakkal ez majd lepereg, minden lepereg...
Szilánkosch tükör-huzat 6,23 2021.08.20 02:40:43
azt mondja lelkileg van összetörve, és én ezt valahogy mindig úgy képzelem, hogy habkarikák vannak a szervei közt darabokban, pár percig éli még a déli dackorszakát, feláll az asztaltól, tenyérrel nyomatékosítja a létezését, bele a lapba, hogy nem baj, lesz majd más, egy századik érzékcsalódás, mind…..
Szilánkosch tükör-huzat soft. 2021.08.03 12:53:44
most bent csend van és a koponya falain zümmög vissza mintha imitálni akarna magának langyos nyáresti neszeket és édesek a szájban a lövegek és a vénák kiterítve pihennek a parton térkép az álmaimhoz egy triázs nővér mosolyog az ablakban csonttörés elvitelre a férfi fűkaszával vágta le az ujjait nem…..
Szilánkosch tükör-huzat so. 2021.07.08 10:28:17
mint egy visszatérő álom arról, hogy sosem fogod látni az óceánt; és nem is lényeges, elég ha elhiszed, hogy nem fulladnál bele...
áporodott, akár egy rosszul tárolt emlék negatívja augusztusból.szeretem a bordaíveken sorjázó dunsztosüvegeket, fel sincsenek címkézve, mert már akkor romlott volt bennük minden, amikor el lettek téve az elkövetkezendő, el nem jövő teleinkre. mer' most sokáig csak ez lesz, ez a névtelen hosszú…..
Szilánkosch tükör-huzat so. 2021.06.23 04:05:26
nem azért, mert én voltam kevés, klimt csókja vagyok baszdmeg; hanem azért, mert sosem tudtam mi a faszt kéne kezdenem klee üres angyalaival; röhögés nélkül kibírni, hogy végül keresztre feszítik magukat egy másik, olcsóbb kliséért...
Szilánkosch tükör-huzat so. 2021.06.18 18:52:21
'kopogj be aztán fuss el vagy nem tudom.'..