Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VeteranKabal

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fényképen már láthattunk korábban is, de élőben most, a Budapest Motor Fesztiválon volt hozzá szerencsénk először. Az eredeti, gyári Harley-Davidson Street 750 és az átépített motor egymástól kartávolságnyira volt a térben, de a látvány olyan messze volt a két gép…..
A szériagyártású elektromos kerékpárok kategóriájában több gyártó is akad a világon, amely azzal reklámozza magát, hogy biciklije képes a 100-as tempó áttörésére. Hiteles eredmények azonban nincsenek. Egy magyar cég lehet az első, amely megméretteti magát. Az áttörés…..
Nem vitás: történelmi időket élünk, és bizony a bérletpénznek: a havi, fejenként 4-10 ezer forintnak a családi költségvetésben sokkal jobb helye is lehet. Ennyi pénzből elvihetjük kedvesünket egy romantikus vacsorára a környéken, de a gyerekeket is elküldhetjük moziba, ha…..
VeteranKabal 2012.02.16 02:36:30
Megkérdezhetem, hogy mitől várja el a sok ingyenélő azt a magasabb szolgáltatási színvonalat, amit annyira hiányolnak? A jegybevételek (amit ugye nem is vesztek meg) az üzemeltetési költségek kb. 1/3-át se fedezik. Magyarul, minden harmadik buszt, metrót, stb. kellene csak járatni, ha pusztán a jegybevételek lennének. Ezek után természetes, hogy a maradék pénzt az önkormányzatnak kéne odatenni. De csak kéne, mert a megrendelt szolgáltatást a rendszerváltás óta még 1x sem fizették ki teljesen. Cserébe a Bkv vehetett fel hitelt működésre, önkormányzati garanciával. Ez, illetve a mindenféle kiszervezések kis kft-be vezetett oda, hogy mindig kurva nagy adósságot termel a cég. (a kft-re a pártkifizetések miatt van szükség) Visszatérve rátok, ingyenélőkre, ti minden adót, járulékot befizettek rendesen? Mert ha esetleg nem, akkor mi alapján várjátok el az önkormányzattól, államtól, hogy korrekt legyen? De azért nektek jár...

Egyébként szerintem a bkv-nak ingyenesnek kellene lennie, mert az össztársadalmi hasznát (ami még jelen körülmények közt is elvitathatatlanul van) nem a pénztárnál termeli meg. Valahol hallottam, hogy BP. Magyarország GDP-je 40%-át termeli meg. Ez viszont tömegközlekedés nélkül elképzelhetetlen lenne. Ezért én egy mozdulattal megoldanám a nyugdíjas vs dolgozó, bliccelő vs fizető közti problémákat és még ellenőrt meg jegyárust sem kéne fenntartani. Ingyen bkv-t állami pénzből!
Pilu Bagóháború 2011.03.10 17:23:00
Már nem is merek utánaszámolni, hogy hány éve szívom ezt a vackot. Büdös, iszonyatosan drága és rombol. Ráadásul felmenőim között többen érintettek daganatos betegségekben, így elmondhatom, hogy két kézzel fogom azt a fejszét, amivel magam alatt vágom a fát. A…..
VeteranKabal 2011.03.12 10:44:33
@hunyuan: Tudatlan! A belső égésű motorban a benzin-levegő (dízelnél gázolaj-levegő) keverék robban be akkor, amikor a dugattyú a felső holtpontjára ér. Ez a robbanás adja a meghajtáshoz szükséges energiát, aminek a nagy része hő és az erőátvitel során el is veszik. Csak valami töredéke hasznosul, alakul át mozgási energiává.
. WoW!.! 2010.07.20 00:45:00
Az "actions bar"on minden helyre szügség van. Egy igazi healer shaman mindenre felkészül :PEgy mount vagy mondhatom úgy is, hogy hátas a sok közül azt hiszem mára már bőven meghaladta a 100-at , ide tartozik a motor is :)  ..
. Én és a Bátyókám:D:D:D:D 2010.05.25 18:58:00
 ..
VeteranKabal 2010.06.07 14:27:18
. TALÁLKOZÓÓÓ 2010.05.31 22:23:00
Na, már viszonylag régen volt nagyszabású céhtalálkozó, ezért most hétvégére (2010.06.05) szombatra szervezünk egyet. A találkozás Budapesten lenne, a pontos helyszín még nem ismert. Feltenném a kérdést, ki jönne?  MEGSZÜLETETT A HELYSZÍN…..
. AtlanticBoy 2010.05.24 22:44:00
 Sziasztok! A becsületes nevem Kovács Dániel. 1995 február elsején születtem Pécsen. A barátaim kádé-nak ill. kéjdíí-nek szólítanak. A játékban AtlanticBoy neven ismertek már sokan :) A nevem onnan jön, hogy ebben az évben Atlantic City-ben (New Jersey) lakok…..