Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pakukk

9 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Oszama bin Laden pár nappal ezelőtti (?) likvidálása elképesztő indulatokat és közlési kényszert szabadított fel a magyar blogoszférában (is). Ha nem látom a saját szememmel, magam sem hiszem el, hogy a mai napon már a Velveten is nemzetközi jogról, különleges alakulatokról és terrorizmusról folyt…..
pakukk 2011.05.06 11:38:24
1.) Hosszú vita lesz, amiben nálam sokkal okosabbaknak sem lesz soha teljesen igaza, ha jól sejtem.

2.) Gondolom a kérdés, hogy hadban álló felekként értelmezhetőek-e OBL, illetve a szervezete és az USA. Erre nem tudom a választ. Viszont sejtem, hogy egy élve elfogott OBL milyen helyzetet eredményezne: minden valaha elfogott nyugati túszért őt (is) kérnék szabadon engedni, amit természetesen nem lehet megtenni. Az élő egyenesben lefejezések, lelövések és körömletépések reneszánsza kezdődne. Az évek óta cserealapnak életben tartott Salit tizedestől (jól emlékszem egyáltalán, hogy ő él még a palesztin vendégszeretetnek hála?) minden jövőben elkapott segélymunkás nővérkéig mindenkinek vége lenne gyakorlatilag azonnal, mert egy ekkora halat nem lehet elengedni senkiért cserébe, azon felül sem, hogy persze terroristákkal nem tárgyalunk. Szerintem ez az, amit vezetői szinten nem akartak kockáztatni. Ettől akár még életben is hagyhatták, csak persze kell a fedősztori. Operátor szinten el tudom képzelni, hogy a tradicionálisan ruha alatt hordott, szöges zacskókkal kipárnázott robbanóanyagot nem akarták kockáztatni. Egy ilyet azt hiszem, fel lehet kapni még annyi idő alatt is, amíg a legfittebb fóka három emeleten felér.

3.) Ez gyakorlatilag tényleg a csendőrség pincéje volt, a legjobb hely. Ahogy H.Efraim mondta már. Érdekes amit az origó írt a veszélyeztetett állatok élőhelyét térképezős módszerről, amivel amerikai diákok elég jól belőtték a veszélyeztetett szakállast.

4.) Nincs. Ez szerintem olyan, mint az ovis kinek az apukája erősebb és kinek a nagybátyja rendőr, amikor azok, akikkel mindjárt nagy verekedés lesz, erősebbnek tűnnek. Szar lehet kínvallatva lenni, gondolom könnyen mond az ember olyasmit, amit hallani akarnak tőle.

5.) Ha már SEALs, hát "the only easy day was yesterday". Ugyanez pepitában, kicsit befolyásolva az arab világ forradalmainak kimenetelétől.
pakukk 2011.05.06 11:57:57
@molnibalage: www.hetek.hu/fokusz/200902/salit_tizedes_megmentese
Ezt találtam hirtelen róla, de nem tetszik, hogy ilyen régi. Lehet, hogy az ő helyzete már rég változott, és hülyeséget beszélek, ez esetben elnézést. De vannak fogságban rajta kívül is még jó páran, az ő neve a hosszan húzódás miatt ugrott be. A lényeg változatlan, az élő OBL olyan lehetetlen cserealap, ami nagyon sok túsz kivégzését hozta volna magával szerintem.
Hell & Back Again Kisbetűs rész 2010.08.31 01:07:00
 Az egész nagybetűs viccre legalább két hónap után lettem csak figyelmes. Már nem is emlékszem, hogy briefben vagy levélben láttam először, de nem sok kellett, hogy megfulladjak a reggeli kávém és a köhögés kombinálásától. Aztán úgy, hogy már figyeltem, elég hamar…..
 Ki ne szeretné, amikor négy oldalnyi jogi szöveget tesznek elé, hogy írja alá. Én egész megszerettem már a belső szerveimet például, jogászul viszont nem értek, úgyhogy a hideg kiver tőle.De hozza, akinek az a dolga, hogy ilyesmit hozzon. A fejléc szerint titoktartási-, vagy…..
 Az valahogy úgy normális, hogy amikor két hónap ott dolgozás után leülök valamit megcsinálni a Hell & Backben, hiszek benne, hogy nem csak üzleti szempontból lesz értelme annak a munkának. Minden huszonéves pályakezdő elhiszi, hogy az, amit csinál, hozzátesz a világhoz,…..
Hell & Back Again Munkahely 2010.08.10 06:13:00
Gondolom, minden reklámügynökség más. Nem tudom biztosan, én csak ezt az egyet láttam eddig. A Hell & Back Again minden reklámcégekről szóló híresztelésnek ellentmondva egész olyan, mint egy rendes munkahely. Jó, nem vagyunk könyvvizsgáló cég. Az internet összes viccét…..
 Két gond van azzal, amikor az ügyfél lerajzolja, hogy hogyan nézzen ki az óriásplakát, aztán beszkenneli, és elküldi a H&BA-ba, hogy na, ilyet akar. Az egyik egyértelmű: az alkotás bekerül a Sienai Szent Bernardin Ügyfélmúzeumba, és a sok vidám perc alatt, amit a…..
pakukk 2010.08.03 23:34:08
@blr, @Messzi Vetek: egyik első napomon találtam ezt: clientsfromhell.net/ sok csodálkozástól kímél meg azóta is, de amikor szembe jön, az egész más dimenzió.
pakukk 2010.08.04 09:25:20
@Yooha: a layout az összerakott terv egy-egy anyagra. nem a végleges, de az ez alapján készül (nálunk, van ahol kicsit mást értenek alatta).A senior az, aki már nagyon rég óta dolgozik a cégnél, és ezért nem ír blogot, mert nincs ami meglepje. Az account a csendes hős, aki bírja a hülyéket, meg, hogy ing van rajta, ezért az ő dolga, hogy napi kapcsolatot tartson az ügyfelekkel. Sok változat van, általában az egy ügyfél egy account, vagy account team a felállás, de ez is változik cégenként.
A kidolgozott ízlés mögötti munka jó esetben több év művészettörténet egy egyetemen, a trendek napi szintű követése és ismerete, és az a szakmai tapasztalat, amivel nem csak követni, hanem kreálni lehet az újdonságokat.
Hell & Back Again Off 2010.07.27 09:07:00
 Van olyan, amikor a legjobb szövegíró feje fölött is átcsap a hüvelygomba meg az alkoholmentes sör. A dózis, ami fölött már rossz nyitott szemmel meg füllel kimenni az utcára, mindenkinél más, de senkinél nincs megnyugtató távolságban.  Egy hónap után nálam…..
Hell & Back Again Ötletholokauszt 2010.07.20 01:23:00
 Az ötletholokauszt szürkés fémláda, a derekamig ér. A tetején keskeny, alig két centi széles rést vágtak rá dolgos kezek - gondolom - flexszel. A vágást bentről egy rugóval odanyomott kis fémlap elzárja. A nagy fémláda egyik alsó oldalán kerekek vannak, hogy arrébb…..
Hell & Back Again Reklámátok 2010.07.13 03:12:00
 Tíz körül adaptálni való szpot jön kopogó sarkú account cipőkön. Első munka. Ha nem is az aranykor, de legalább nem rizst aratok a kreatívigazgató Facebook farmján. Lelkesedés a tetőfoka felé, jobbnál jobb javaslatok - már amennyi ilyet a keretek engednek.…..
Hell & Back Again Egy 2010.07.06 08:01:00
Ez az elkurvulásom története. Az a feladata, hogy ne hagyjon elkurvulni. Ez nem fura. Most kezdem a pályámat. Magát boncolja előttem a reklámszakma. Hogy az milyen? Nem tudom. Illúzióim nincsenek. "Negyvenöttől kilencvenig, igen, az volt az aranykor" - lopom a sort, mert…..