Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vicces74

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasutaskritikus Sovány 2012.03.05 10:05:00
 Mostanra nagyjából minden gyártó kiadta már az újdonságlapjait, így nagyjából teljes képünk lehet már az idei magyar vonatkozású cuccokról. Lássuk csak, mik vannak?             Roco újdonságok: Y-kocsi ½…..
 Több mint egy hete volt már, de azért ejtek pár szót a legutóbbi kiállításról ahol voltam. Megemlítettem már, hogy ha sokat jár az ember modellkiállításra, óhatatlan, hogy előbb-utóbb ugyanazokat az asztalokat, modulokat többször is látnia kelljen. Ez egy idő után…..
A Bükkábrányi lignitbánya Sandvik kompakt marótárcsás kotrógépének  összeszerelése. Autódaruk egészen 400 tonnáig! Kéretik felismerni őket és kommentálni! A 7 millió éves ősfenyők is ebből a bányából származnak. Nézd meg itt! Ez köteles kotró, de…..
 Menő lett mostanában sztrájkolni meg tüntetni, mindenért. De főleg a kormány nyugdíjpolitikája miatt, kezdődött a rendőrökkel, hozzájuk verődött az összes egyenruhát viselő többi seggfej, meg is lepődtem volna, ha a vasutasok kimaradnak ebből. Szerencsére nem maradnak…..
 1. A borulás 2. Gém a tetőn Folytatásban a visszaállítás! 3. Visszaállítás két daruval   Képsorozat itt:  Shoreview News ..
 A hónap vicce: stratégiai együttműködési megállapodást kötött a MÁV és a China Railway Construction Corporation. A legjobb benne hogy ez nem is vicc.            Amint azt jólértesültek tudhatják, április 15. és 22.…..
vicces74 2011.05.23 22:19:23
Ma rakodták hajóba a gönyűi kikötőben a Jász-Vasút Kft. 40 62 002-3 pályaszámú (ex MÁV M62 150, régebben M62 049) 116,5 tonna tömegű mozdonyát és több pályaépítő gépét. A rakodás érdekessége a nagy tömegen kívül, hogy a vágányok nem érnek a rakpartig, így a…..
Vasutaskritikus Van még lejjebb? 2011.03.29 23:13:00
 Igen, valóban a Quablárol lesz szó, azt hiszem ez nem is lehet kérdés. Már vagy két hete megjelent egy írás Paksinuti weblapján, mely szerint összerúgta a port Börcs (Blabla) Lászlóval. Valószínűleg a kisszériás modellgyártást is megviselte a gazdasági válság, ha már…..
 A nagy tetszést kiváltó Tatra, Prága, LIAZ Miroslav Stacho modellek eredeti változatban. ČKD (és más) autódaruk Tatra alvázon. Multidaru képei...
Mobildaru Blog Daruk 2010.12.21 09:55:00
Sajnos karácsonyig kevés időm van foglalkozni a bloggal. Elnézést kérek a látogatóktól! Érdekes fényképek:   Kattints valamelyik képre és az albumban találod magad, ahol leírások is vannak...
Csővezeték beemelés Svédországban: Csővezeték beemelés Oroszországban:  ..
Mobildaru Blog Tehernyomaték 2010.12.15 10:30:00
A darukat minden gyártó a maximális teherbírásuk alapján csoportosítja. Ez sokkal egyszerűbb és marketing szempontból eladhatóbb, mint a gyakorlati felhasználás szempontjából sokkal fontosabb tehernyomaték. Utóbbi az emelt teher tömegének és a vízszintes távolságának a…..
Vasutaskritikus Meglepő fordulat 2010.12.11 12:25:00
 Tízmilliárdos kötvénykibocsátást tervez a Máv. Ez ugye egyszerűsítve hitelt jelent, csak így szebben hangzik, és amelyet pályafelújításokra óhajt költeni. Ennyire nincs már egy fillér sem a kasszában, hogy már ehhez is hitel kell? Na persze honnan is lenne pénz? Csak mert…..
Új-Zélandban, Aucklandhoz közel  a Huruhuru folyón, a meglévő közúti híd mellé egy kerékpárút hídját építették.  2010. augusztus 5-én két oldalról emelték be a főtartókat (külön-külön, nem párban). Előzőleg a lejtős parton töltéseket építettek mindkét…..
Mobildaru Blog Favágók 2010.11.23 23:50:00
Nem mindenhol lehet a fákat ledönteni, ilyenkor egy daru segít a favágóknak.Kérdés: Milyen daruk szerepelnek a videón?..
Közvetlen a borulás utáni közeli képek,  a Tadano-Faun ATF 60-as tűzoltó darunak a Budai Várban történt balesetéről !!!  Sajnos a fülkére borult. A kezelő kimentése. Forrás: Mester Tibor (www.mesterfoto.blogspot.com)    Kifolyt a gázolaj.…..
Az Eurogru Amici S.r.l. egy családi vállalkozás az olaszországi Centoban. 1967 óta gyárt autódaru felépítményeket és részegységeket. Termelése évi 10-12 daru, amelyeket többnyire egyedi megrendelésre készítenek. Érdekes, hogy az alaptípusuk a 150 tonnás Eurogru Amici 150.35,…..
A cím jelentése: Egy Liebherr LTR 11200 (itt is látható) 1200 tonnás teleszkópgémes, lánctalpas daru felépítménye (a daru része), ráépítve a dán DBB cég Jack-Up Wind tengeri munkaplatform hajójára.   A dán cég elsősorban különleges tengeri daruzási és mentési…..
Nagyra becsülöm a tűzoltókat, hiszen gyakran az életüket kockáztatják értünk! Nagyra becsülöm a hozzáértő darus szakembereket, hiszen néha hihetetlennek tünő feladatokat oldanak meg. Magyarországon sok cég van megfelelő darukkal és felkészült szakemberekkel. …..
Olaszországban volt a magyar láncnélküli kerékpár világpremierje a hét végén. A Schwinn-Csepel a padovai bringavásáron mutatta be a Stringbike-ot, és az azonnal bekerült a világ műszaki sajtójába. A magyar találmány a merevlemez-meghajtók mechanikájától…..
vicces74 2010.09.22 20:56:05
 Ismét csak előkerült Keszthely. Pedig most egy lelkes látogató dicsekedett hogy mennyire tetszik neki, mégis azonnal előkerültek a kritikus vélemények. Eddig azt hittem csak én vagyok akkora szemét, hogy nem rajongok valamiért kötelességből csak mert magyar…A felmerült…..
 Ha már az előző posztom kommentjeiben előkerült a webzin, gondoltam megér pár szót az első modellvasutas „portálunk”. A portál szót nem tudom eléggé idézőjelbe tenni, mert szerény megítélésem szerint tisztességes vasútmodelles portál azóta sincs egy sem kis…..
 Amint arról korábban már megemlékeztem, a Máv-Start Zrt. pályázatot írt ki a kerékpárszállító vasúti járművekre kihelyezendő logóra, mely lezajlott, és az ismert eredményt hozta. A nyertes logót sokáig hiába keresem a kocsik oldalán, még a láthatóan frissen festett…..
 Kedves barátaim! Bekövetkezett amit magam sem feltételeztem! Még most is alig hiszem el, és örömkönnyektől fátyolos tekintettel pillogok monitoromra miközben e sorokat írom! Az új kormány megnyitja a vasútvonalakat amiket az a korrupt, szemét maszopos vezetés bezárt!! Van…..
Vasutaskritikus Csoda történt 2010.06.18 12:44:00
Nézegettem a Modellkit weboldalát, és nagy felfedezést tettem! A jobb oldali oszlopban, ahol a kapható és hamarosan érkező cuccok listája van, szép csendben feltűnt pár érdekes modell. Például a kisszériás Nohabok is új számokkal, ha esetleg valakinek nem lenne elég az…..