Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moTom

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Kultúrsokk Kazanyban 2013.08.30 10:34:47
Ufából Tatárföldre érve sok minden megváltozott, és a változások többsége elég meglepő volt. Az első látható dolog, hogy a tatárok tényleg nem tévesztendők össze a mongolokkal - ha egy magyar városban látnánk ugyanezeket az arcokat, nem is tűnne fel a különbség. Jó, a…..
TComment Ha kocsival megy a bicikli 2012.05.10 06:10:00
Bringaszállítási kiskáté, főleg kezdőknek. Mennyivel szabad menni, mennyi bicajt bír el a kocsi és hasonló kérdések. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
moTom 2013.07.30 22:45:48
2 hete béreltem vonóhorogra szerelhető lógatós tartót. A megszokott útvonalon, a megszokott tempóban jöttem ki Németországba, az autó fogyasztásán nem vettem észre különbséget a puttony nélküli értékekhez képest. Szerintem megnyugtatóbb érzés a tükörből látni, hogy megvan a bringa, mint a fejem felett figyelni a zajokat. Nagyon zajosabbnak sem mondanám a hátul történő cipelést, de ez nyilván autó függő is, hogy mennyire szigetel az utastér, milyen a karosszéria formája, mennyire takarja a bringát...
Itt rendeltem egy nem lógatós változatot és a hétvégén mentem egy tesztkört vele. Sokkal kényelmesebb volt a felszerelése, mint a lógatós változatnak, illetve a bringa rögzítése is gyorsabb/egyszerűbb volt és nem kell - a lógatóssal ellentétben -, a lámpák és rendszámtartó küllőkhöz történő mókolásával bajlódni. A lógatósnál az sem tetszett, hogy a bicikli alját úgy kell odakötözni a tartóhoz, illetve a rögzítési pontok elcsúszhatnak és a bringa elérheti a fényezést.
A jogi oldalát nézve a dolognak arra jutottam, ha az ember úgy szeretne 3. rendszámot beszerezni, hogy bejelenti az eredeti eltűnését, hogy meglegyen a 3. rendszám, akkor ellenőrzéskor nagyobb büntetésre számíthat, mintha simán eltakarta volna a hátsó rendszámot és a tartón nincs semmi.
Hallottam filctollal felírt rendszámról, díszrendszám készíttetésről (ami nem dombornyomott), illetve a dekorossal készíttetett fajtáról. Én ezt választottam és annyit javasoltak, hogy valahol a grafikán közelről nézve legyen rajta a "másolat" felirat, így nem minősül hamisításnak, illetve ne legyen fényvisszaverős és domború.
Mivel a jó magyar jogalkotás remekül működik, így otthon egy ellenőrzés esetén csak a rendőrön múlik mennyire lesz kedved a randi után ülni, mert jelenleg Magyarországon nincs arra lehetőség, hogy az ember minden szabályt betartva az autó hátulján cipelje a kerékpárt.

Ez a piros-fehér fényvisszaverős matrica Németországban nekem új, pedig a hétvégén sok ilyen bringatartós autót láttam, de egyik sem volt így felmatricázva.

Aki gyakran ingázik, annak megéri egyet beszerezni, illetve nyaraláskor is jól jöhet, mert a tartó rögzítése a kocsira és a bringa felhelyezése kevesebb időt és gyötrelmet igényel, mint jelölgetni a beállításokat és szétszerelni a biciklit, a kocsit esetleg átalakítani, hogy utána az utastérben darabokban zötykölődjön. A bérléssel (akár tartót nyaraláshoz, akár biciklit a helyszínen) előbb utóbb elérjük azt az összeget, hogy előrelátó gondolkodással megérte volna venni egy tartót.

Amit még jó tudni az a csatlakozók pólusszáma. Ha nem passzol a szerelvényé a kocsihoz, akkor adapter kell 4-5000 Ft-os tétel, illetve ha csatlakoztatva van a tartó, akkor a hátsó parkradar kikapcsol, hogy tolatáskor ne vinnyogjon, viszont a megnövelt hátsó túlnyúlással csak óvatosan tolatni. Az újabb tartók 13 pólusúak, így van rajtuk tolatólámpa és köd zárófény is.
Az ominózus fotó. Felül, a radar által tévesen észlelt sebességAz eljárást lefolytatják, és az vezető, néhány hónapnyi hercehurca, illetve körülbelül százezer forint elköltése után úgy érezheti, sikerült bebizonyítania: a Rendőrség néha nem elég körültekintő, a…..
moTom 2011.09.27 08:26:24
Erről az esetről ez a reklám jutott az eszembe:
www.youtube.com/watch?v=vbCYr7aYJss

A rendőrség azért sem rostálja az ilyen eseteket, mert akkor a lehetőséget is megvonná attól, hogy a jogtalan bírságot valaki befizesse.

Másrészt belegondolni is rossz, hogy hány gyorshajtásra képes autó kap tévesen ilyen fotót és ő még csak nem is magyarázhatja ki magát.