Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VágásiFeri

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felpofozta a 4-es villamos elé lépett nőt a vészfékkel még éppen megálló sofőr, miután kiszállva szóváltásba keveredett vele: Tegnap este 6 óra előtt két hölgy a kijelölt gyalogátkelőhelyen a Mechwart ligettől a Széna tér végállomás felé haladó 4-es villamos elé…..
Van a KRESZ, amit be kell tartani, pont. Ettől függetlenül nincs ember, aki rendszeresen vezet autót, gyalogol, kerékpározik, vagy bárhogy máshogy közlekedik és soha nem szeg szabályt akár véletlenül, akár tudatosan, mert az teljesen értelmetlen és életszerűtlen. Aztán van az,…..
VágásiFeri 2010.03.12 13:48:15
@"streetfighter":
Fasza a hozzáállásod. Derék ember vagy, országunk egyik büszkesége. Húzd is ki magad, hisz elmondhatod, hogy egyike vagy azon idiótáknak, akik miatt a béka segge alatt van a közlekedési morál.

Visszaolvastam, régebben írtad valahol, hogy 22 éve vezetsz. Rendben. Ez azt jelenti, hogy 40 körül lehetsz. Hát ne haragudj, de ennyi idősen is így gondolkodni... Azért ez elég egyszerű emberre utal...

Igen, ha száguldozol és megbasznak az csak rád tartozik. De ha kinyírsz valakit az már kurvára nem. Hiába vagy überfasza pilóta: műszaki hiba, defekt, kátyú, vad, egy másik autó váratlan manővere stb. egy sor olyan dolog van, ami miatt veszélybe sodorhatod nem csak magadat hanem másokat is. Lehet toppon a kocsid műszaki állapota, lehet defekttűrő gumid, de a szembejövőnek már közel sem biztos. Ha egy 2x1 sávos országúton valaki defekt miatt átsodródik a sávodba kibaszottul nem mindegy, hogy 90-el vagy 140-el mész neki. Vagy egy útkereszteződésnél megállás nélkül előtted áthajtó balféket se mindegy mennyivel kapod oldalba. Neked sem és neki sem.

Rutinosnak gondolod magad? Hát nem vagy az. Baleset történhet sokmillió kilómétert vezetett, tapasztalt, hivatásos sofőrökkel is - van rá példa - akikhez képest még te is egész életedben mazsola maradsz. Sőt még profi autóversenyzőkkel is. Nem tudom, mennyire vagy otthon autósport terén, de ott van pl Possum Bourne, Tim Bevan vagy Stan Fox, kiváló versenyzők voltak és mégis közúti balesetben haltak meg.

De veled ilyen nem eshet meg ugye.

Őszintén remélem, hogy ne történjen a száguldozásod miatt soha baleset, ha meg mégis akkor csak magadat nyírd ki.

Amúgy meg korlátozó táblákat nem csak balesetveszély miatt tesznek ki, ebben tévedsz. Hanem pl zajvédelem miatt, városon belül károsanyag-kibocsátás csökkentése és a forgalom optimalizálása miatt.

Most pedig lehet nekem rontani, hogy a k..vaanyámat, neszójjakbe, miközömhozzá, énsevagyokszent meg különbenis. De nem érdekel. Leírtad az álláspontod én meg az enyémet.
Szevasz.