Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Véraláfutás2

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fülkeforradalom óta a népszavazás intézménye vélhetően kényelmetlenné vált, inkább leveleket küldözgetnek Orbánék a Zembereknek. Most éppen alkotmányügyben, ezt a hétvégén tudtuk meg.Két héten belül tizenkét kérdésből álló kérdőívet küld ki a választópolgárok…..
Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerint az elfogadott médiatörvény "egyértelműen sérti az Európai Unió szerződéseinek szellemét és betűjét. Felveti a kérdést, hogy egy ilyen ország méltó-e az EU vezetésére." Meg még olyat is mondott, hogy "a…..
Véraláfutás2 2010.12.22 14:41:14
Vastagbőr Két tűz között 2010.11.09 13:41:00
Múlt héten nyilvánosságra hozták az új felsőoktatási törvény 52 oldalas tervezetét (pdf), megindítva ezzel a társadalmi vitát. Szimpatikus módon akár még a véleményünket is megírhatjuk a minisztériumnak: "A tervezetet az államtitkárság vitaanyagnak szánja, melyhez…..
Viszonylag régen írtunk már ingatlanbotrányról. Most itt egy. Fideszes. A Rogán Antal által vezetett budapesti Belvárosban nagyformátumú beruházás, mondhatni megaprojekt készül. Néhány hónapja átadták az Új Főutcát, nem sokkal később pedig napvilágot láttak az Új…..
Véraláfutás2 2010.11.08 20:50:25
@Kicsit Karcos:
Mert azok a szakemberek akik értenének ezeknek a restaurálásához, egyre kevesebben vannak. Ráadásul sok a kézműves munka, az meg a mai világban nem a sok kici olcó kategória. Egyszerübb hagyni lerohadni, majd bontani.
Véraláfutás2 2010.11.08 23:10:16
@Conv:
Szép, ez is azt bizonyítja számomra, hogy Brüsszel egy nagyobb vízfej az amúgy is nagy vízfej fölött.
A BKV-s bérletvásárlásra várva volt időm átolvasni a kiírtakat, és megakadt a szemem a "Díjmentesen utazhatnak" plakát egyik pontján: Ez a pont nemcsak a BKV-nál aktuális, hanem a MÁV-nál és a Volánnál is. Ezek szerint az 500 millió európai uniós állampolgárok…..
Véraláfutás2 2010.10.13 12:44:39
@Szekuriti Blogger:
és hova viszlát? :D:D:D
Groó Diána rendezőnő idáig két nagyjátékfilmet forgatott, 2004-ben a Csoda Krakkóbant, és idén a Vespát. Jó mókának tűnik ez a rendezősdi. Leszívjuk  nagyrészt az állami csecst, forgatunk valamit, ha bűnrossz, akkor rámondjuk, hogy "művészfilm", azt úgysem…..
Véraláfutás2 2010.09.29 14:55:46
@Arivistus:

Van pár "szakma", ahol szépen lehet mosni a pénzt ;) Főleg akkor, ha veszteséges a mű.
Szeptember 1-én indult a tanítás, és hamar meg is lett az első tanuló, akinek meglett az 50 igazolatlan óra. Ami ugye nem is olyann sok, napi 6 tanítási órával számolva 8 és fél nap alatt megvan az az 50 óra ... Nézzük, hogyan is változott a folyamat: "Ha egy diáknak…..
Véraláfutás2 2010.09.24 13:46:35
@Gunther:
A tudatlan, tanulatlan nem termel, ergo nem is fogyaszt, hanem bodzazik. Erre nem lehet epiteni egy tarsadalmat, es semmilyen vezetesnek nem lehet erdeke...
Józan paraszti ésszel úgy gondoltam, hogy a "felfüggesztett szabadságvesztés", mint büntetés, azt jelenti, hogy "hello, megszegted a törvényt, de most nem kell ezért börtönbe vonulnod, csak ha a következő X hónapban / évben újra törvénybe ütközőt…..
Minek nekünk Kétfarkú Kutya párt? Nem tudott olyan vicces-elképesztő programpontot kitalálni az ország összes Showder-klubbos bevonásával, mint amivel a valódi politikusok elő tudnak állni. Kétfarkú Kutya? Minek, mikor itt van nekünk Horváth Csaba és Schmuck Andor? Csaba…..
Véraláfutás2 2010.09.15 16:49:20
@Kicsit Karcos:

NA EZ KÁVÉ VOLT BA****MEG! Kövér acélsün az ilyen bírók seggébe!
Együtt ünnepelt a Népszabadság és "német politika": végül csak sikerült "kicsinálni" Thilo Sarrazin szociáldemokrata politikust, aki csütörtökön jelentette be, hogy lemond a Bundesbank elnökségében betöltött posztjáról. Jellemző Népszabis cím:…..
Véraláfutás2 2010.09.14 11:06:35
@Kicsit Karcos:
Na ja, miről is szólna a demokracia? :D
Tetszenek még emlékezni arra, amikor Pákót úgy megszívatta az RTL a Kész átverés című műsorban, hogy majdnem beszart az ijedségtől? Valami rendőrös, kokainos, üvöltözéses móka volt, ha jól emlékszem, a szerencsétlen pali szeme majd kifordult a helyéről rettegéstől,…..
Beharangozták, megcsinálták. Az Országgyűlés a 2010. július 22-i ülésnapján fogadta el a "2010. évi LXXXVI. törvény a közbiztonság javítása érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról" címet viselő alkotást, és az augusztus 11-i Közlönyben jelent meg. A…..
Véraláfutás2 2010.08.16 19:10:05
@anarcho78:
A félkatonai alatt mit értesz? Mert sokan keverik a szezont a fazonnal. Ennyi erővel az úttörők és a cserkészek is azok? :D

en.wikipedia.org/wiki/Paramilitary
Két éve írtunk először arról, hogy George "rókabőr" Lucas, a Star Wars-franchise-ból milliárdokat kiszedő, közepes képességű filmes tisztességes iparosnak is csak nagy jóindulattal nevezhető rendező nagyszerű meséjét élőszereplős tévésorozatban is meg akarja…..
A Fővárosi Közgyűlés június 3-ai ülésén döntött arról, hogy megtiltja az önkormányzat, illetve a BKV tulajdonában álló 72 aluljáróban a dohányzást. Nagyszerű. Mindenki képzeljen egy "átlagos életképet" a Nyugati vagy a Blaha aluljárókból, majd tegye hozzá…..
Véraláfutás2 2010.08.02 12:35:20
@Lone Wolf:
Osztrák határon túl ez már rég így van. Ha úgy tetszik, ezt már az Uniós csatlakozásnál be kellett volna vezetni.
Vastagbőr Kibaszott egy Balkán 2010.07.29 16:32:00
Szégyellem, hogy ebben a városban élek. Szégyellem, hogy megsértem a derék Balkánt, hogy hozzájuk hasonlítom ezt a várost. Szégyellem, a bennünk élő köcsög, lehúzós, átbaszós cigánymentalitást. Szégyellem a látványt a Keletiben, ami a szerencsétlen turistákat fogadja, akik…..
Nehéz eldönteni, hogy ki miatt, de a Ferihegyről EU-ba repülők mindenképp szívni fognak. Nagyjából 6-12 hétig. Szinte világít a homlokunkon a bélyeg: "unclear". Roppant megalázó. A hírek szerint a magyarok hibáztak: "A hét végén tájékoztatta a Budapest Airport…..
Véraláfutás2 2010.07.28 16:47:51
@Commandante Jayasuriya:
Ez mind szép és jó, de nem véletlen a társlégitársaságokkal való együttműködés. Pláne azt nem veszik sokszor figyelembe, hogy sokan nem turisták, hanem munkájukból adódóan utaznak. Tehát szimpla logisztikai kérdés, amit normális hozzáértéssel, a pár későnek is meg lehet oldani a problémát, és nem többször annyi utasnak okozni hasonlót....
2008 júniusában írtak először arról, hogy Erdélyi József megvesz, majd egy tatabányai panellakásba jelent át felszámolás előtt álló, általában köztartozásokat felhalmozó cégeket. Akkor épp 168-at vallott magáénak, de 2009-ben tovább nőtt a szám. " Erdélyi az…..
Pintér Sándor megpróbál rendet és közbiztonságot teremteni. Erre azért már elődugták a fejüket a jogvédők, liberálisok, ellenzők. A közbiztonság védelméről szóló törvényjavaslat lehetőséget adna a fiatalkorúak (14-18 év) elzárására szabálysértés esetén. Vagy…..
Drazséval nem távozott a pofátlanság a minisztériumból, csak most fideszes a faszi, és Kontrát Károlynak hívják. A képeket elnézve nem is lehet eldönteni, hogy ezek a képek tegnap készültek, vagy még tavaly. Ugyanazok az arcok, ugyanazok a rendőrök. Egyes honfitársaink…..
Véraláfutás2 2010.07.05 16:18:37
A Magyar Hírlap szenzációs és döbbenetes sztorival indítja ezt a hetet: "Orvoskorrupció: Gyűjtsön még pénzt!" Mikola István, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes elnökének levelet hozott a postás. Mikola István alig akarta elhinni, ami a levélben…..
Vastagbőr Gödör a Várban 2010.07.01 11:01:00
Elég sokat kellett visszalapozni, de csak megtaláltam: 2008. április 15.-én írtunk arról, hogy mélygarázst építenek a Várban, és az építkezés során egyszerűen elbontották a budai várfal egy részét, mindezt egy UNESCO világörökségi listáján szereplő helyen, a Kulturális…..
Véraláfutás2 2010.07.01 13:26:29
@El Topo (Sgt. Elias):
A mantrádat, mikor váltja fel az ima? :D
Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár a miskolci Auchan engedélyén kívül talált más furcsaságokat is: "Több milliárdos nagyságrendű szerződést kötött az utolsó hetekben a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium előző vezetése - mondta el a Krónikának…..
Véraláfutás2 2010.06.21 13:40:43
@eml:
Nem az intézménytől, hanem az emberektől függ, hogy mi miként működik, s ez igaz a versenyszférára is (ott is mennek tönkre cégek)...
Ígérem, most utoljára foglalkozunk az argentin meccsel, és holnaptól a görögverés lesz a téma, de ezt azért mégsem lehet szó nélkül hagyni. "Tökéletesen kielemezte a nigériai védők mozgását egy-egy szögletnél, és megfigyelte, az ötösön belülre sodródnak. Ezért…..
Véraláfutás2 2010.06.15 23:22:48
@szemtanú: Erre jó példa neked az NFL, ott jól működik és jó a szabálya is.