Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arbuckle

52 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint alább írtam, igen csak pórul jártam a 11.04 es Ubuntuval.Többnyire VGA problémáim vannak a mai napig is. Történtek azért előre lépések, szóval már nem katasztrofális a helyzet. Amit tettem az ügy érdekében, az az, hogy leszedtem a legújabb Catalyst drivert az ATI-tól és…..
Nemrégiben beszámoltam a munkahelyi gépemen történt disztribució frissítés utáni kálváriáról. Azóta sikerült helyreállítani a rendszert és nincs is semmi gond.Tegnap úgy döntöttem mivel elég idő telt el a 11 es Ubuntu megjelenése óta ahhoz, hogy annak gyerekbetegségeit…..
Mint utolsó bejegyzésemben írtam, a 11. es verzió update-je folyamatban van.Minden futott simán, semmivel ne akadt probléma, a rendszer teljesen stabilan, az emlegetett random lefagyások megszűntek.Nagy újításokat nem fedeztem fel egyelőre az új verzióban, azonban a reklámszövegben…..
 Jó régen nem írtam semmit, aminek valószínűleg az lehet az oka, hogy nincsenek különösebb problémáim a Linux-val, ami apróságok meg vannak, azokat megszoktam és együtt tudok velük élni.No de tegnap:)Frissítés kezelő szólt, hogy van új kernel jó lenne leszedni. Meg is…..
Az eheti Linux frissítések egy kicsit rosszul sikerültek.Először a munkahelyi 64 bites Ubuntuval szerelt gépemen jelentkeztek problémák. Csütörtökön bejött az aktuális frissítés, ami után a mysql szerver elérhetetlenné vált, amit csak jó idő forumozás után, a privilégiumok…..
Javában zajlik a nagy böngészőháború, aminek ma én is áldozatává váltam. Ugyan ez nem tartozik semmilyen téren a Linux témakörhöz de valahogy ez nagyon kikívánkozik belőlem.A munkán webfejlesztő. Aki ezen a területen dolgozik az tudja, hogy micsoda küzdelem van a…..
Elmúlt postjaimban van két dolog amihez írnék még egy két infót.A silverlight-os oldalakkal kapcsolatban, újabb Moonlight frissítések érkeztek az autoupdate-el, és azóta mennek a silverlight-os oldalak.A JasperReport shell scriptjével kapcsolatban, saját tapasztalat, hogy a WinSCP…..
Néhány hete vettem észre egy elég zavaró jelenséget az Eclipse használata során. Pontosabban mivel mivel az Eclipse megjelenítéshez SWT -t használ gondolom ennek lehet a problémája. Először a munkahelyi gépemen futottam bele, amin egy 64 bites Ubuntu fut, hogy ha az éppen…..
Mint eddigi bejegyzéseimből látszik, rendkívül kitartó ember vagyok. Igen sok órám ment már el arra, hogy wine -val elindítsak a Starcraft II-t. Ebben igazából az a vicces hogy nem is érdekel ez a játék, csak mivel erről bizton állították sok helyen, hogy tuti elindul Linux alatt,…..
A Skype napi használatáról szeretnék ma  értekezni Linux operációs rendszer alatt. Szeretném másokkal is megosztani milyen kényelmes és egyszerű dolog ezt az alkalmazást használni, Ubuntun.Szóval, ha tudom előre hogy én ma Skypolni szeretnék, akkor arra jó előre fel kel…..
Kezdjük a bosszantó dolgokkal.Tegnap szükségem volt az IReport nevű java-ban írt alkalmazásra, sajnos történeti okok miatt ebből nekem a 3.0 as verzióra van szükségem, ezért ezt töltöttem le. Nem tudom számít e, de tájékoztató jelleggel azért leírom, hogy ez az alkalmazés…..
Kicsit szokás szerint forumozgattam a lassulás ügyében ahol is a kövezkező megoldást találtam az ipv6 teljes tiltásására:Ezzel meg lehet tudni hogy jelenleg engedélyezve van e: ip a |grep inet6Majd a /etc/sysctl.conf file-ba a kövezkezőt kell beszúrni: #disable…..
 Mint legutóbbi bejegyzésemben írtam a Firefox  lassulását különböző beállításokkal orvosolnom sikerült. Ezen beállítások egyike volt az ipv6 tiltása. Ez a problémakör, most az ipv4 cím tartományok beteltekkor igen aktuálissá fog válni. Mi lesz ha várhatóan idén…..
Régebben, mikor még 64 bites Ubuntuval nyomultam, már készítettem egy bejegyzést ami szerint a netezes Firefox alatt megdöbbentően lassú.Akkor azt a megfigyelést tettem, hogy nem a net a lassú, mert más böngészők illetve más hálózati programok pattannak rögtön. A jelenség az…..
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Kicsit el voltam havazva. Ez tulajdonképpen dícséret a Linux számára, hiszen ez azt jelenti, hogy mindennapi munkám során hatákonyan tudom használni a rendszert, tehát kimondhatjuk, hogy alkalmas mindennapi használatra.Voltak azért kissebb nagyobb problémáim amiket itt most csak…..
Mivel a múltkori wine próbálkozásaimmal sikerült minimális előrelépést elérnem, ezért úgy döntöttem újra nekifutok.Kicsit fórumozgattam, és azt láttam mindenhol a playonlinux appot ajánlják az élet megkönnyebítésére. Fel is toltam gyorsan. Ahogy néztem, ez kábé arról…..
Tegnap nagyon egyszerű dolgot szerettem volna megvalósítani, amihez szükség volt némi grafikai munkára is. Na ez volt az amit aztán jó két óra kínlódás árán sem sikerült megvalósítanom:)Szükságem volt 3 ikonra az egyik készülő programomhoz. Mivel egyáltalán nem értek a…..
Mostanában egyre inkább azon szoktam aggódni, hogy meddig fogja bírni a 320Gb-s winyó a Linuxozást.Ezelőtt nekem egy 40Gb-s volt amit 7 év aktív Windows használat során sem tudtam betölteni, Igaz nem játszottam és nem torrenteztem.Valamelyik kezdeti postomban azon puffogtam, hogy…..
Kalandok a Linux világában Wine 2010.08.23 08:03:00
A hétvégén úgy döntöttem, nem szeretnék mégegyszer úgy járni a vendég gyerekekkel mint múltkor, történetesen, hogy nem tudok egy épkézláb játékot a kezükbe adni, ezért eldöntöttem, hogy beüzemelem a Wine-t ha törik ha szakad.Nem sikerült.Szenvedtem, agonizátam fórumoztam…..
Az elmúlt hétvégén vendéggyerekek voltak nálam, akik nagyon megörültek, hogy új gépem van nem pedig azt a 7 éves őskövületet nyüstölöm már. Már tervezgették is mivel fognak játszani. Én kicsit próbáltam hűteni a kedélyeket, hogy ez egy Linuxos gép, és azért ezen nem…..
Kettővel lejjebb azt írtam, hogy a RabbitVCS a nem lokális repositorykra kötött könyvtárakhoz felkiáltójelet rak.Ezt a megállapításomat szeretném koorigálni. Nem a fent vázolt okból van ott felkiáltó jel, hanem azért mert a mappa lokális módosításokat tartalmaz, amit…..
A napokban szép lassan, ahogy időm engedi, egy java programot fejlsztgetek amely Linuxos parancsokat szeretne használni.A következp problémák merültek fel:Java-ból a már megszokott módon Runtime on keresztül futattnám a parancsokat, azonban azoknak egy része látszólag lefut, azonban…..
Tegnap megváltoztattam a bejelentkezési jelszavamat. Súlyos hibának bizonyult. A bejelentkezéskor nem is volt semmi gond, azonban igen gyakran kaptam ezután a pofámba egy olyan promptot, hogy adjam meg a jelszavamat a kulcs menedzserhez, ugyanis az nem stimmel. Miért nem stimmel? Nem kellett…..
Az elmúlt időszakban nyaralni voltam, ezért nem sokat foglalkoztam a kis kedvencemmel.Hogy visszarázódjunk kicsit, megemlíteném, hogy tulajdonképpen amióta 32 bites Ubuntu van fent a gépemen, azóta szinte teljesen elégedett vagyok. Ismerőseim közül sokan kételkednek abban hogy…..