Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vandorsolyom

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Orbán-rendszer egyik nem túl eredeti, de annál keményebb könyökű kitartottja a héten vicces pamfletben rontott neki az általa baloldalinak és liberálisnak vélt szervezetek „faszkodásainak”. A poszt igencsak silány érvanyagával nem foglalkoznék, viszont arra nagyon…..
„Elveszíti jogosultságát az állami nyugdíjra az, aki úgy dönt, hogy magánnyugdíj-pénztári tag marad" - ezzel a mondattal zsarolt meg 96.8 százaléknyi manyup tagot még 2010 novemberében Matolcsy György.  Zsarolás volt ez a javából, még akkor is, ha az úgynevezett…..
Vandorsolyom 2012.01.11 13:17:17
@gipszjakabreg: Semmilyen. Engedtek a "zsarolásnak", pedig lehetett nemet mondani. Akkor. A lenyúlt összeg a tanulópénz, kérdés hányan vonják le helyesen a tanulságot.
Vandorsolyom 2012.01.11 13:20:27
@parrre: Miért nem inkább így: a maradók jelenlegi befizetései mellett a megtakarításaikat is lenyúlják, és nem kapnak állami nyugdíjat sem? :)
Nem tudom van-e még olyan állam, ami átkúrja a palánkon, és a másik oldalon még le is szopatja a saját választópolgárainak 35%-át. Képzeljük el, hogy az USA-ban Obama megszívatna 70 millió amerikait a megválasztása után ... Csendes kis hír volt tegnap, és is majdnem…..
„Megalázva érzi magát? Miért, mit kellett volna csinálnom, hagyni tovább a kis játékukat? Vidéken ilyesmiért vasvilla jár mindkét félnek” – néha egy meglesett SMS csúnyán lebuktathatja életed párját. Levélírónk rajtakapta a feleségét a haverjával. Azt javasolja a barátnak, hogy ne kerüljön többet a…..
Még a haszonélvezők többsége is tiltakozik; a kormánypárt a kiskorúak szavazati jogának kérdését ugyanúgy vezette a közvélemény elé, ahogyan tette azt több más jó és/vagy szükséges ötletével - sehogy. Az elsőre valóban teljesen őrültnek tűnő gondolat mögé pedig…..
Vandorsolyom 2011.04.02 16:44:12
@frontember876:

Szerintem MI máris értelmesen vitázunk a felvetésről. :)

Az első pontban tökéletesen igazad van. A szülő úgy fog szavazni, ahogy eddig is tette. Hogy lesz-e, aki él a szavazatok megosztásának lehetőségével mellékes. Ugyanis, feltételezem, a szülők most is gondolnak a gyerekeikre, amikor szavaznak. Ha nem, akkor eleve szabhatjuk. Arról van szó, hogy nagyobb lesz a szavuk súlya, és talán nem a nyugdíjasokon fog múlni, ki kormányoz.

Abban is igazad van, hogy a politikusok a gyermekeket nevelőket "célba fogják venni". Ez baj? Szerintem tök jó. Azokat kell megnyerniük, akiknek legnagyobbrésze dolgozik, érdekli az is, mi lesz tíz év múlva, és valódi felelősséget vállal. Az olyan hívószavakkal, mint 14. havi nyugdíj, nem, hogy nem lehet őket mozgósítani, de egyből át lehet kergetni egy másik pártra szavazók közé.

A gyerekeket célba venni viszont nem sok értelme lenne. Először is, oktatási intézményekben kampányolni jelenleg is tilos. Másodszor, biztos vagyok benne, te nem az alapján szavaznál, hogy a gyereked kit tart szimpatikusnak? Más sem. Erről dönteni a nagyok dolga. Harmadszor, ha egy párt megpróbálna a gyerekeken keresztül manipulálni, a felháborodott szülőknek hála, gyorsabban esne a népszerűsége, mint a tőzsdeindexek 2008-ban.

Mi köze a szavazójognak az oktatásügyhöz? Hogy a véges erőforrásokból mire mennyit fordítunk, döntés kérdése. A politikusok azt választják, amelyik több szavazatot ér. Ezért nincsenek nálunk olyan nagyszerű szakemberek döntéshozói pozícióban, mint az általad említett németek. Még nincs rájuk igény. A választók beérik ezzel a sok hülyével is.

Ha megbolygatjuk a választójog kérdését, változtatunk a politikai keresleten is, az pedig életre hívja a kínálatot. Ezért van szerintem értelme átbeszélni a javaslatot.
Vandorsolyom 2011.04.01 15:23:17
@frontember876:

"A Fidesz egyetlen mögöttes gondolata, hogy ők jobban meg tudnák szólítani a kölyköket a lógó hasú, lógó pöcsű nyomorult szociknál, tehát ha a gyerek szavazhat, a fideszre fog." A szavazati jog a javaslat szerint nem azt jelenti, hogy a gyerek fog szavazni. Törvényes képviselője (szülője) fogja ezt a jogát érvényesíteni. Szóval ennek a mögöttes gondolatnak nem sok értelme lenne. Ahogy ettől fogva az indulatos kommented további részének sincs.

"...még ordít a jobbos seggnyalás az egész posztból,..." Nem értem miért mondod ezt? Nem ismerem a posztoló preferenciáit, de egy ötlet támogatása még nem jelenit, hogy valaki azonosul az ötletgazda bármely más gondolatával vagy véleményével.
Vandorsolyom 2011.04.01 18:50:39
@frontember876:

"vagy a posztírónak is megírod, hogy értelmetlen a gondolatmenete, vagy belátod, hogy hülyeséget írtál nekem..."

Vagy egyetértek veled, vagy... egyetértek veled? :) Ügyes.

Nem írtam neked hülyeséget. Semmi baj a gondolatmeneteddel, azt leszámítva, hogy abból indult ki; a gyerekek fognak szavazni, és a politikusok majd az ő kegyeiket keresik. Mint már megírtam neked, ezt nem akarja SENKI. A szülők, mint törvényes képviselők, szavaznak.

A posztíró gondolatmenetében sincs szerintem hiba. A tények azt mutatják, hogy a fiatal generációk érdekeivel a politika nem törődik. Két példa:

1. Az oktatás fejlesztése sokkal kevésbé volt fontos az elmúlt 20 évben, mint a nyugdíjemelés, és egyéb jóléti kiadások. Meg is látszik a fiatalok felkészültségén.

2. Politikusaink a jövő generációk pénzén vásárolnak népszerűséget maguknak. Ezt hívjuk államadósságnak.

Vagyis a mai gyermekek életük nagy részében azért fognak robotolni, hogy visszafizessék a mostani választási győzelmek árát, miközben munkájuk kevesebbet fog érni versenytársaikénál, mert sem az állam, sem szüleik nem költöttek eleget a felkészítésükre. Előbbi nem akart, utóbbiak a magas közterhek miatt nem tudtak.

A gyermekek érdekeinek tehát nincs megfelelő képviselte. Természetesnek tűnik, hogy a döntéshozókat kell ezen érdekek figyelembevételére rávenni. Ennek legkézenfekvőbb módja pedig a választójog kiterjesztése.

Nem tudom, ez-e a legjobb megoldás, vagy egyáltalán jó megoldás-e, de abban biztos vagyok: egy higgadt, értelmes vitát megér. És teljesen felesleges bármilyen pártpolitikát belekeverni, mert ha bevezetnék, nagy kibaszás lenne VALAMENNYI politikussal. Sürgősen választ kellene találniuk az ország valódi problémáira.
Korábban sokszor leírtam: a FIDESZ maga alatt vágta a fát, amikor minden reformra lőtt, válogatás nélkül, nem a reform kivitelezését, hanem egyáltalán a szükségességét kritizálva, mert így a saját dolgát nehezíti meg, amikor majd neki kell ezeket bevezetnie. Egyik legjobb…..
 Életemben nem gondoltam volna, hogy egy platformra kerülök Lendvai Ildikóval. Szégyellem is magam rendesen, de hát annyi mindenkivel árultam már közös gyékényen, hogy ha mindig elbujdokoltam volna szégyenemben, már azt sem tudnám, merre keressem magam…  Jó…..
Vandorsolyom 2010.09.21 09:05:35
@is: a Gyurcsányellenességet a józan ész diktálja. Bár a tandíj és a több biztosító akár jól is működhettek volna, ennél akkor sokkal fontosabb volt a visszajelzés. Kár, hogy szükség volt rá. Az MSZP korábban is vehette volna a lapot.
Vandorsolyom 2010.09.21 09:06:25
Hát nem lesz idén adócsökkentés. Milyen szomorú. Pedig már megmondta a Viktor is. Akkor most a Viktor hazudott? Borzalom.Na igen. Ez a kampány, ez már csak ilyen. Hazudott a Fidesz, mint ahogy négy éve az MSZP is. De mondok durvábbat. Ha a Jobbik vagy az LMP jutott volna hatalomra,…..
Ha valakit megkérdeznek, hogy mi jut eszébe a galamb nevű szárnyasról, akkor esetleg a Velencei Szent Márk tér galambjaira gondolhat, vagy a pályaudvarok, nagyvárosi terek, parkok homeless szárnyasaira. (Esetleg asszociatíve a padon üldögélő nyugdíjas nénikre). A galamblelkűbbeknek…..
Állítólag százezrek vannak, akik még nem döntötték el, a Fideszre, vagy a Jobbikra adják voksukat április 11-én. Márpedig, ha az ember nem tudja, mit válasszon, érdemes egyszerű litát készítenie az előnyökről és a hátrányokról. Egyik rovatba írjuk a jó, másikba a rossz…..
Vandorsolyom 2010.03.18 16:47:02
@Thomas Rattler: Az a rossz a Jobbikban, hogy támogatóik rendszeresen "agymosottaknak" titulálják a velük egyet nem értőket.
Vandorsolyom 2010.03.18 16:48:51
@Tóth Ágas: Ki a f.szt (frászt) érdekel az MSZP? Ne térj el a témától légyszíves!
Szögezzük le az elején: a magyar egészségügy úgy szar, ahogy van.Áldatlan állapotok, elégtelen ellátás, alulfizetett személyzet, és sorolhatnánk hosszan, mi mindenen kellene változtatni. De engedtessék meg nekünk adófizetőknek, hogy elsősorban ne az orvosokat és a rezidenseket…..
Vandorsolyom 2010.03.11 16:19:59
@hááááát: szóval HIVATÁSUK van? És az elhivatottságukat azzal jutalmazzuk, hogy megalázó fizetésért, borzasztó körülmények között kell dolgozniuk?

Ez a hozzáállás legrosszabb ebben az országban. Ahova orvosaink menni akarnak, ott megbecsülik azt, akinek HIVATÁSA van. Nálunk ez egy érv arra, hogy akkor tűrjön csak, hiszen... MIÉRT IS? Hivatása van, akkor én ezt kihasználhatom, lenyelethetek vele akármit?