Regisztráció Blogot indítok
Adatok
forgoszelkate

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Saját verseim Vörös 2011.06.25 15:57:00
Unalmas esték dúsítják atomjaimatCsíkot húz felettem a zuhanó napElfeledem régóta dédelgetett szép reményeimMint egy kígyó ahogy önmagába harapVisszahullanak a porba üszkösödő éveimSzavaim hiányaivalEldeformált személyiségemFeltörő részleteiben egészenIndulatom…..
Saját verseim Sine qua non 2011.06.13 11:44:00
Szürkülő szemek az alkonyodó éjEzüstfedelű borításán cikázva,Lassan kihunyó tüzes kerékFüstölögve réved a bozontos halálba.Fakó, fakó csillagok hullanakElmosódnak saját tükörképeikbenÓceánba nyargaló megvadult lovakÁlmosodnak, önmagukba roskadnakHamvaiba temeti őket a…..
Fásultság és félelem, félelem és fásultságbénít és tompít, zár magadba és köt gúzsba,hitetlen vagy és reménytelen, bár hitet ésreményt próbálsz magadra erőltetni, s olykuszák agyadban a gondolatok, hogy méga bajaid sem tudnád rendesen elsorolni, igaz,nem is fenyeget a…..
Távolban morajlik a tengerDe idáig már nem hallani elNem látni bronzba nyúló hullámaitA zuhanó vidéket hogyan lepi elBronz inverz lepel mely fölénk hajlikNem látom, csak tudom, hogy morajlik a tenger.Kerek erdő közepén fejem a térdeimre hajtomMadarak felrebbennek, faágak…..
Az emberiség már több ezer éve issza a szőlő erjesztett levét, és nem mindig válik hasznára – gondoljunk csak szegény Noéra, aki nem tudta, mikor kell abbahagyni. Az antikvitás borairól csupán korlátozott ismereteink vannak, de valószínű, hogy a későbbi korok…..
Saját verseim Áldozottan 2011.03.28 22:08:00
Mintha kemencében hevítenénekVagy ketté akarnának tépniFejemre nehezedő súlyos kezekÉs ha már úgyis el kell égniNem találhatnék ennél jobb helyetMintha lassú lángon pirítanánakAhol árnyékok vesznek körülTudom hogy félnem kelleneDe a nyugalom szigete virágzik…..
Saját verseim Oldozottan 2011.03.05 21:55:00
A bányákban a föld gyomra korogÜresen, gyermeknek látszanakMint egy csermely, mely ügyesen forogMessze a hegyek kéken játszanakElbóbiskoltam. Majd felriadtam.Világos szobám sötétségbe olvadt.Egy langyos délután, mikor emlékeimlassú vízként ringatták lomha partjaimA szürkeségbe…..
Saját verseim Öldözötten 2011.02.23 19:19:00
Vihar készül. Recsegnek a fák.Az Éj vizében fényem kavarogMint az óceán. Elmossa a világot.Sorban kihúnynak az útszéli lámpákElhalkuló mindenség. Kiürül a város.Szelek tépik szét a kirakatokat.Szívem kihűl. Rázáruló lakat.Rám támadó hangulat. Kezem véres.Repedések…..
Saját verseim Álmos part 2010.06.07 22:29:00
Tengerparton viszi a szél a kósza permetetHabzik a víz, gomolyognak odafenn a fellegekSűrű fényben csillognak a korallzátonyokDübörögnek a fehér homokban a lábnyomokSirályok köröznek az ég közepén fáradhatatlanulKisgyerek nagyapjától ócska szákkal halászni tanulMeglovagolják…..
Saját verseim Tükörkép 2008.09.11 19:14:00
Érintések égetik lelkemet Homályos, tört szavak Kaotikus, apokaliptikus jelek Virágszirmok hullanakNyikorgó hegedűszó Bennem robban a szél Hullámfodrokban árad a tó Kavarog, mint a vérŐrült táncot jár esőcseppek hadával Dübörögve roskad össze és kél Ellenállhatatlanul…..
Saját verseim Munka 2009.02.22 16:59:00
Reggel 2 órán át ébredekAz órát sokszor lenyomomÉdes álmomból kitépveVilágfájdalma hátamonKések. Már mindenki benntvan.Gyorsan kezem megmosomEgy város szennye szárad rajtamZúgolódó lelkem elnyomomBekapcsolom a gépetTeszem amit tenni kellA percek örökkévalósággá érnekAhogy…..
Amerikai diákjaim, akiknek magyar nyelvet tanítok, legyenek bár fáradtak, éhesek, betegek, csakis jól, nagyon jól, remekül vannak, ha hogylétükről érdeklődöm. Újra és újra megbeszéljük ugyan, hogy nálunk a „Hogy vagy?” nem annak a barátságos hátbavágásnak felel…..
Ez egy nagyon egyszerű történet. Komolytalan szemvillanás, összekacsintás az első, utamba kerülő ismerőssel, akinek szemében az enyémhez hasonló meglepett kíváncsiság ül. Mi még mindig várunk valamire… valami csodára (ami természetesen szintén egyszerű)… mi, akik csak…..
Te aztán tényleg elmondhatod: mintvalami megbecsült munkadarabon,dolgozol a szenvedéseden; kivájoda szorongás redőit, csiszolod a kételygömbölyded kanyarulatait, ahol azönmarcangoló gondolat fordulatotvesz, és visszatér tompán a régi útra.Istentől kaptad szerszámaidat, vagymagad…..
Ne hidd,hogy halandzsa-bandzsa páré, nevetlen-nyeletlen kupramola, szeszélyesen ráhagyott visszapöndörületvagy más nyakatekert cirkalom a dalom, dehogy, csupán mulatni szeretne veled, s nem ám úgy általában,mert konkrét lüktetés, csakazértisörömre játszik:jössz-e sétafikálni…..
forgoszelkate 2011.01.24 19:36:21
Pablo Picasso | Guernica (részlet)Megérzi-e a természet az ember gyilkos tetteit? Megborzonganak-e a növények, a vizek, megremeg-e a talaj, a kő? Ha egy este ötezer embert mészárolnak le a mezőn üvöltések és hörgések közepette, reggel a letiport fű úgy üdvözli-e a hideg…..
Saját verseim Üldözötten 2011.01.09 19:06:00
Tanácstalan pislognak odafenn a csillagokKeresik lehullott, földrebukó társaikImbolygó fényük nélkül sötétebb az éjszakaAz ösvények felett kanyarog a vér szagaTáplálja a dzsungelláz fellobbanó lángjaitÉs előbújnak odujukból a holdszemű farkasokIlyenkor bennem lüktet némán…..
Saját verseim Stressz 2008.04.12 14:46:59
Narancsízű multitörténelemMacskaköves utaidon eltévedekMíg zongoráznak hangolatlan véremenSörsakkbarlangokban révedekA samponból gyümölcslevest főzökMert létrákon másznak miniszoknyábanJapán gimnazista lányok a  könyvtárbanés a földön uborkasziget pezsegFeloldódnak a…..
Saját verseim Bolt 2009.02.07 14:10:09
A bolt ahova járokKb egy megállóra vanDe gyakran csak lesétálokEgy hátizsákkal vállamonLegtöbbször kocsit bérelek10 vagy 100 ftos jó beleKosarat csak akkor cipelekHa nincs megfelelő apró velemMindig nagy lendülettel futokSorok között, hagy higyjék az emberekhogy dolgom van, fontos…..
Elrabolt a hétfejű sárkányÉs sötét tömlöcbe vetett(Mint gyerekkoromban a sok félelmetes árnyCsak szélbelógó szőlőlevelek)Elrabolt a tűzokádó sárkányÉs marcangolja lelkemet.A legkisebb királylányra várokSzabadítsd ki lelkemetEgy sötét árny, egy átok gúzsbaköt és…..
Saját verseim Monday Abend 2009.05.11 23:06:00
Verset írok, verset írok, mert az nekem jóSodor magával a világ, lángoló hajóNincsenek tüneteim, mégis lassan süllyedekA TV előtti fotelba ólomsúllyal süppedekIt's all crap, it's all crapThere is nothing ever oncan't move like I'm handicappedKept in darkness forever longEs gibt keinen…..
forgoszelkate 2011.01.08 16:43:34