Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mi-ért

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ártanak-e a Jobbiknak a támadások? – ezzel a címmel írtam március végén azokról a botrányokról, amelyeknek a célja egyértelműen a radikális párt hitelességének aláásása lehetett. A fagyi azonban ma visszanyalt… A kampány legnagyobb botránya – írja a…..
Mi-ért 2010.04.07 22:05:06
Akkor már egy késői első komment!

Kezdjük a nyilvánvaló ténnyel. Kubatov Gábor egy fasz. Nagyon komoly hibát csinált és káros, hogy még 2 hétig nem tudta befogni a száját. Még saját körben sem... Szóval ez több mint bűn, ez most hiba.

Másfelől a Fidesznek van információja a szimpatizánsairól. Ezt teljesen törvényesen gyűjtötték össze ilyen-olyan aláírások alkalmával, ahol az aláírással együtt ahhoz is sokan hozzájárultak, hogy az adatukat a párt megőrizze. Ez korrekt.

A szocikról szerintem semmiféle konkrét adat nincsen, max a következtetés, de az még nem törvényi tényállás.

A legroszabb viszont, hogy most az az MSZP kiabál a leghangosabban, aki a 2002-es választást a saját listáival és mozgosításával nyert. Ez mocsok módon hiteltelen és gusztustalan. Tegyük azt hozzá, hogy Szanyi képviselő úr már 2001-ben egy indexes politikai fórumos talin elmondta, hogy nekik részletes, országos listájuk van a szimpatizánsaikról.

Szóval nem akarom én most mentegetni a Fideszt, de ha a Fidesz bűnös, akkor az MSZP mégannyira, mert 2002-óta biztosan vezet saját listát.

Ami a dolog érdemi részét illeti:

Tanulni nem szégyen. És a Fidesz semmi mást nem csinált 2002-óta mint tanult a szociktól. Sőt. Mára már többszörösen lekőrözik őket és valójában ez fáj a szociknak.

Ami a dolognak nem érdemi része, csak mint érdekesség:

Ma eljutottunk oda, hogy Lendvai Ildikónak a Kuruc-info a hiteles hírforrás! Ez azért ad az egész ügynek egy kis pikantériát.

Amúgy felejtős az egész ügy. Indexen nem főcím. És még a Népszabadságnál sem. Holnapra max minuszos hír lesz a nagy TV-kben. A Fidesz semmitmondó nyilatkozatával altatni fogja az ügyet. 2 nap ehhez kevés. Hétfőn meg már a kutyát sem fogja érdekelni.
Mi-ért 2010.04.07 22:07:16
@Kelma: A Fidesznek a dolog altatása az érdeke. Akkor sem érdeke most hangosan asztalt verni, ha véletlen igaza lenne.
Mi-ért 2010.04.07 22:26:45
@Captain Tott: ÁÁÁÁ! Szerintem egyfelől késő van ehhez, másfelől meg védhető a történet. A Fidesz a mainál lényegibb válasz nem fog adni. 2 napot simán kibekkelnek.

Azon felül teljesen hiteltelen az MSZP kiabálása, mert ők 2002-ben már ezt csinálták.
Ezen a blogon általában tartózkodni szoktam attól – bár nem mindig sikerült elkerülnöm -, hogy a politika megértése helyett az események esztétikájáról beszéljek. Most mégis fontosnak tartom ezzel kezdeni: örülök annak, hogy az Országos Választási Bizottság zöld utat…..
Mi-ért 2010.03.26 20:09:06
Kivételesen semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy okosabbak legyünk, csak várni: mához három hétre sokkal többet tudunk majd a magyar politika jövőjéről. A parlamenti választás legfontosabb kérdései április 11-én eldőlnek: (1) kiderül, hogy van-e esélye a Fidesznek a kétharmadra,…..
Borzasztó érzés lehetett látni Gyurcsány Ferenc párton belüli riválisainak azt a baloldali rendezvényeken rendre hiányzó rajongást, szeretetet és érdeklődést, amely a volt kormányfő mai fellépését körülölelte. A döntően nyugdíjas korú és meglepően lelkes…..
Holnap végre végleg kiderül, ami azért már ma este is látszik: minden idők legkevesebb országos listát állítani képes pártja várhatja idén az áprilisi választást. A korábbi 12-15-12-8-10 után ezúttal minden bizonnyal csak 6 országos lista versenyezhet, ráadásul három…..
Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott…..
Mi-ért 2010.03.16 20:06:19
@Lucilius: Tévedsz. Pont arról van szó, hogy sok-sok Nokiás doboz után állt be a ballib sajtó az MSZP mögé. ;-)
Mi-ért 2010.03.16 20:10:40
@ubul2000: Ez eddig OK. ALap dolog. De Gábor valahol azt írta korábban, hogy ott ahol lista van, de nincs minden körzetben jelőlt, ott azokon a helyeken a listára is kevesebben szavaznak az átlagnál. És én ezt nem vágom miért...
Mi-ért 2010.03.16 20:12:22
@török gábor: Ergo ha lesz is mondjuk az MDF/LMP-nek listája, az még nem jelenti azt, hogy mindenhol meg is kapják azt a szavazat mennyiséget mint amennyit átlagban kéne kapniuk?
Tegnap este nem hittem a szememnek. Bokros Lajos, a magát gyakran konzervatívnak definiáló MDF miniszterelnök-jelöltje – a földönkívüliekkel rendszeresen randevúzó Pataky Attilát követően - a TV2 Frizbi című műsorának vendége volt. A korábbi szocialista…..
Mi-ért 2010.03.15 12:45:10
@ó jaj: BOcsánat! Én TÉNYEKET soroltam. Olyan dolgokat, amikkel a baloldal nem büszkélkedhet. Pl azzal, hogy Orbán hozzá mert nyúlni a nyugdíjkhoz, amikor nem volt rá fedezet. Be is szopta rendesen. Én állítom, hogy a 2002-es választást már 98 nyarán elvesztette pontosan emiatt a húzása miatt. De Ő meglépte, amit meg kellett lépni az ország érdekében. Érted??????????????????????
Ezért több Ő annál a Gyurcsánynél, aki 2004 után tovább trükközött, hazudozott és mellesleg termelt jó sok adósságot, mert felelős döntést nem volt hajlandó meglépni.

Itt tapintható ki a leginkább a két oldal közötti különbség.

A 14. habi nyugdíjjal kapcsolatban nincs mit magyarázni. Orbán szavai magukért beszélnek. Inkább menj el panaszra a ballib sajtóhoz, hogy Ők hogy torzították a beszédét. De van egy fogadásom rá, hogy te inkább továbbra is Orbánt kárhoztatot, mert egyenesen és korrektül beszélt.
Mi-ért 2010.03.15 12:48:16
@iii: Igazad van. Az igazán vájt fülüek tudták. A tömegek nem tudták. Nekik bőven elég volt Gyurcsány mondata, hogy a költségvetés köszöni szépen jól van.

Ezzel együtt tartom, hogy az egyik legnagyobb hiba, amit Gyurcsány elkövetett, az a 2006-os ROSSZ kiigazítás volt, ami csak bevételt növelt és a gazdaságot tovább lassította, majd megállította.

Inkább kellett volna az Orbán féle adócsökkentő és kiadáscsökkentő kiigazítás.

FŐleg, hogy mára a Bajnai-Oszkó tandem már mindent elvett, amit 2006-ban a Fidesz is elvehetett volna. Csak közben eltelt 3 év és halmoztuk magunk előtt az adósságot.
Célegyenesbe fordult a nulladik fordulós verseny: már alig egy hét áll a pártok rendelkezésére, hogy összegyűjtsék a szükséges számú ajánlószelvényeket. A hivatalos adatok szerint a Jobbik, az MSZP és a Fidesz mindenhol indulhat, az MDF és az LMP erősen küzd, a (még) kisebb…..
Mi-ért 2010.03.14 10:24:51
@theofil:

A dologban az e legszebb, hogy Gyurcsányék érdemben nem tudtak védekezni, csak az elévülés mentette meg őket. Ez azért beszédes...
Eddig csak egyszer foglalkoztam a közvélemény-kutatásokkal, s tulajdonképpen nem is terveztem, hogy ismét megteszem. Bár nem vagyok szakembere a kérdésnek – mindig meg is lep, amikor az egyes cégek részéről a mintavételhez és a statisztikai eljárásokhoz láthatóan (és…..
Mi-ért 2010.03.11 17:21:43
@ó jaj: Ehhez ezt szólom, hogy ez az igazi Jobbikos lózung. Ami jól hangzik, csak nincs mögötte megvalosítható tartalom.

Mert ez megvalósíthatatlan. Szimpla kettős mérce, hogy adot bűn elkövetéséért a kiszabott büntetés mértékét az illető szakmája befolyásolja.

A nácik a származással operáltak. A kommunisták a társadalmi osztály besorolással. Jobbikosok meg méltón a nagy elődökhöz, hasonló logika mentén az ember szakmája alapján differenciálna.

Nonsense!
A hivatalos adatok szerint az LMP benyújtotta nyolcadik budapesti jelöltjének ajánlószelvényeit is, ezáltal – ha a választási bizottság is zöld utat ad - eldőlt, hogy a pártnak lehet fővárosi listája. Egy újabb területi lista természetesen nem a világ, az MDF budapesti…..
Mi-ért 2010.03.11 00:03:51
@Idet: Nem erről van szó. Semmi bajom a másként gondolkodókkal. De nagyon zavarnak a csőlátású, személyeskedő és agressziv hozzászólók. Ilyenből hál' istennek itt relative kevés van. Sajnos ez az elmebeteg még itt rontja a kommentek amúgy magas szinvonalát. Ezért kértem csak szót.
Mi-ért 2010.03.11 00:14:20
@obligat: Te egy ARC vagy ;-)
Ennyi.