Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moonchild

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A diákság nem akar semmit, csak balhét. A diákság mögött az ellenzék vigyorog és vicsorog, amely most véli megtalálni a fogást a kormányon, két év meddő küzdelme és hazudozása után. Ez a diákság alig egy hét alatt olyan lett, mint a ’68-as párizsi diáklázadások…..
".......Airport Hotel **** - ben jelentkeztem szakács állásra. Előre 1000 Ft nettó bért ígért az igazgató. Azt előre nem közölték, hogy nem jelentenek be rendesen, csak egyszerűsített munkaszerződéssel. Két nap után átlátva a hely sajátosságait ( !) jeleztem az…..
Már évek óta keres szakácsot, a "HavasHenrik" módján szemüveget rágó, világ fájdalmát vállán cipelő nagyképű seggfej.Ez a Hotel Veritas Zuglóban, 120.000,- indult, már startkártyást keres 80.000,- ért.REMÉLEM HAMARABB MEGY TELJES CSŐDBEN, MINT HOGY SZAKÁCSOT…..
 "..........Sziasztok!!Mára is lenne két szakácsot keresö hirdetöhelyröl infó.Egyik a Hotel Amadeus Zuglóba,a másik a Menta Terasz Budán.A hotelbe 2004-2005-be voltam séf, mikor eljöttem a volt segg nyaló séf helyettesem lett a séf a mai napig.Eléggé gyakran…..
  Hááát! Szépnek szép, de mire jó? De még az uniós zászló + magyar zászló + név + Executive Chef + étterem neve! Ezeknek nem marad hely, pedig ezek nélkül nem is tud főzni az ekszesztyuvi vagy mi...
Vastagbőr Fejér megye kipipálva 2012.04.26 11:01:00
"ezzel a programmal szemben mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, hogy ne mondjam "maffiacsaládok", spekuláns nagytőkés "oligarchák" és a volt TSz-eket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos "zöldbárók" koalíciója jött létre." - indokolta…..
Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a…..
moonchild 2012.04.20 16:09:57
@hopptarisznya:

Ja ez jó műkődne ahol nem a "minden állat egyenlő de egyesek egyenlőbbek" elv műkődne.
Ahol az ún. politikai elit nem kiváltságoltak és szellemi taknyok gyülekezete. Ahol látod és átlátod a közpénzek felhasználát. Ahol azt aki közpénzt sikkaszt felelötlenül kezel, kalandorpolitikát folytat a a köz í ellenségének minősül és tetteiért felelősségre vonják!
moonchild 2012.04.20 16:12:37
moonchild 2012.04.20 17:59:57
@kecskepapagáj: nem vetted észre hogy ez Mr. Vissarionovich bértroll?
Tényleg ezeknek mit fizethetnek? Bár a kreativitásból meg érvelésből továbbképzésre szorulnak!Esetleg ez, meg Vidéki és Enrico u.a ? Miként és mi után kapják a zsét ?
Ez tényleg érdekes. Megérne egy posztot
A törvényhozás mai ülésén - várhatóan kora este - módosítja az Országgyűlés munkájáról szóló törvényt és az ehhez szorosan kapcsolódó határozatot, amely a Házsszabály rendelkezéseit rögzíti. Utóbbi dokumentumból idézek: Az országgyűlési képviselőcsoportok A…..
moonchild 2012.04.16 15:13:04
@1bak:

Ott a pont! Nagyon jól látod a kérdést! Azonban úgy látom sokan még mindig bátor birkának szeretnek lenni, nem pedig gondolkodó embernek!
Vastagbőr De drága vagy, Gyuri! 2012.04.13 10:32:00
2012 első negyedévében 452,1 milliárd forintot költött kamatkiadásokra az állam.2011 első negyedévében 413,9 milliárd forintot költött kamatkiadásokra az állam.2006 első negyedévében 237,5 milliárd forintot költött kamatkiadásokra az állam.Csak kamatra. Egy negyedévben. 452…..
moonchild 2012.04.13 12:23:41
@abschattung:

Szépek , szépek az illuziók. Mármint, hogy Magyarország problémáit közgazdasági megközelítésben vizssgálva akár még értelmes konklúzióra juthatunk.
Azonban a kérdés ennél összetettebb. Sajnos már a 90-es évek elején látszot , hogy Magyarország iránya egyfajta latin-amerikai banánköztársaság irányában mutat. Igaz, ezt még az ú.n. gondolkodó, írástudó réteg jó része nem akarta, vagy nem szerette volna tudomásul venni. Viszont húsz ével később elmondhatjuk, hogy a prognózis helyes volt. Jelenleg Magyarország egy banánköztársaság ,
mínusz banán, mínusz trópusi klíma.
Tudom van aki értetlenkedik, de akkor tessék definiálni a banánköztársaság fogalamát! OK és akkor képben vagyunk.
Ennek kapcsán ne felejtsük a rabló privatizációt, műkődőképes szervződések szétverését, a szervezett bűnőzés beépülését az államhatalomba, a nepotizmust, populizmust és a valódi strukturális reformok teljes hiányát és nem utolsósorban a közpénzek felhasználásának teljes átláthatatlanságát, iletve annak intézményesített elsikkasztását.
Egyszóval, ez egy komplex probléma, mely már ez ókorban is egy igazi rébusznak számított. Jó kormányzás vs. közgazdasági problémák.
Azonban én úgy látom, hogy extrém helyzetek extrém megoldásokat kívánnak. Ebből adódik, hogy a jelenlegi helyzet drasztikus politikai változtatás nélkül nem megoldható. Sőt, úgy érzem, túl vagyunk azon a ponton, ahol értelmesen, konszenzusos módon lehett volna kezelni a problémákat.
Sajnálatos tény, de a magyar történelemben jó néhány példa bizonyítja, hogy erőszakos aktusoknak kellett bekövetkezniük ahhoz, hogy konszolidálódjon illetve normalizálódjon az ország állapotja. Mindehhez az is hozzájárul, hogy a XIX. század vége óta az magyar politikai réteg túlnyomó részére – pártállástól függetlenül- jellemző a doktríner merevség és a belátás teljes hiánya. ( OK. Ezt a kifejezés kontextust Diószegi Istvántól kölcsönöztem. Na ja, nem mindenki SP)
Summa summarum. Az hogy az egy ú.n. demokratikus berendezkedésű állam életképtelen és vegetál, az a benne élők hibája. Ebből adódóan, mivel extrém helyzetek , extrém megoldásokat kívánnak, a rossz, nem optimális döntést hozókat, illetve akik nem feladatnak hanem kiváltságnak tekintik státusukat és ebből adódóan saját érdekeiket a közösség elé helyezik, le kell cserélni . Nyerészkedésük gyümölcseit elkobozni és örökre kizárni őket a közügyeiből. Naivan hangzik? Talán. Azonban a modern demorácia (amennyiben a az ú.n. Felvilágosdás elveire hivatkozunk) azt jelenti hogyaz ÁLLAM MI VAGYUNK!
Végezetül: A Történelem ismeretének hiánya, nem mentesít következményeinek elviselése alól!
Varánusz Bullshit Bingó 2012.03.14 11:00:00
A közösségigények kielégítésére itt a tavaszi Bullshit Bingó. Kedves Vezetőnk megszólalása alkalmával várhatóan ismét próbára teszi rekeszizmainkat, ti pedig tegyétek próbára fantáziátokat: igyekezzetek megtippelni milyen mélyen nyúl a bullshit példatárba, és mit…..
moonchild 2012.03.14 13:00:19
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

OK. Én is fan vagyok. Úgy értetem HLP eszzéit szellemiségét jóval kevesebben ismerik és értik. Nem véletlenül említettem Evolát akivel kortársak voltak, de nem ismerték egymást, ugynakkor világnézeti és szellemi kvalitásaikat tekintve igen hasonlóak voltak. HPL és Evola klasszikus, eredeti értelemben voltak konzervatívok.Ennek semmi köze ahhoz melyet manapság konzervativizmusnak csúfolnak.
A Stop.hu megszerezte a Millások NAV-os jegyzőkönyvét, igaz, sikerült teljesen olvashatatlan formában közzétenniük. Tegnapi hír, hogy a NAV beidézte az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalom két szervezőjét adóellenőrzésre, de a NAV-ot inkább az adományozó személyek…..
moonchild 2012.03.02 16:11:25
OK. szerény és nem túl gyakori jelenlevő vagyok.
Agymenéseim:

Pártfinanszírozások átláthatósága a Magyarországon mindig is vicc kategória volt.

Fortélyos félelem igazgat. (Értelmezzük!!)

A Fidesz elvesztett két választást, viszont az „árnyékkormányzásra” , rendszeres ellenzéki évértékelőre + provokátorotok és szervezet bajkeverők díjazására valahonnan elő kellett teremteni az összeget.

A Fidesz-KDNP választási győzelme után bizony ki kellet egyenlíteni a számlát.

Mindennek fényében nem lennék meglepve , ha napvilágra kerülne az a tény hogy az ú.n. Gazdasági szabadságharc ( EU,IMF nem diktál) csupán műbalhé volt és a forint illretve az állampapírok elleni intervencióval bizonyos befektetési alapok szép nyereségre tettek szert. Ráadásul egész véletlenül az se lenne meglepő , ha kiderülne hogy ezek a cégek egyes magyar vállalkozok és politikusok pénzének gondos gazdái.

Ráadásul a gonosz IMF EU , és pénzügyi konglomerátumok mohóságát és gonoszságára hivatkozva , elkezdődhet az alkotmányosság leépítése és megmagyarázható a nepotizmus és pártállami diktatúra kiépítése.

Összeesküvés elmélet? OK. Lehet. De gondoljuk tovább. Viszont szócsépléssel még nem soha nem nyertek sem csatát, sem háborút! Úgy vélem a helyzet túl haladt azon, hogy némely dolgot hűvős gentlemanként kezeljünk.

Minderhez annyit hogy ahhoz hogy tisztán lásunk az előző kurzus, sőt a rendszerváltás időszaka óta regnált valamennyi kormányt tetemre kellene hívni.

Mindez persze merő idealizmusnak tűnik. Viszont a józan, felelősségteljes és elszámoltató, valamint
tárgyilagos Alkotmányozó Nemzetgyűlés nélkül, csupán aszavakcséplése é s indulatlevezető acsarkodás mard , miközben beköszönt a Nagy Testvér.

El kéne gondolkodni azon, hogy a demokrácia lényege: AZ ÁLLAM MI VAGYUNK. !
Nem apolitikai elit nem apiac nagyágyúi hanem MI emberek akik közvetve és közvetlenül adózunk a közösség az állam műkődésért . Ebből adódóan, mint fenntartók hadd mi határrozzuk meg miként és hogyan műkődik az Állam képződménye. És ebből ered az az igény is hogy ne legyenek titkosított , vagy nem nyilvános szerződések, illetve az Állam választot képviselői és méltoságainak élete tevákenység nyitott könyv legyen választóik, illetve az állampolgárok számára. Ha ezek a kritériumok nem teljesülnek akkor nem demokráciról, hanem csupán annak silány csalóka utánzatáról beszélhetünk.
Vastagbőr Fantázia 2012.02.02 11:50:00
Engedjétek meg, hogy szokásomtól eltérően most egy személyes történetet mondjak el.Még 2010-ben, egy szép nyári nap fülledt estéjén történt, hogy életem párja reménykedő tekintettel megkérdezte tőlem, hogy: "Te is....?", én pedig szemérmes, ám leplezetlen örömmel…..
   A "Trendi"   "Tehát miért is tartunk itt.?" Domenique kérdése 1. rész   Igen "trendi" manapság éttermet nyítni"menő dolog"gondolják egyesek. Bejön a vendég"oszt dől a lé"ezt is sokan ílymód hiszik.…..
moonchild 2011.04.11 17:05:54
A felvetéshez azért érdekes adalék lehetne az a vállalkozói mentalitás, mely egy adott bizniszből csak kiszedni szereti a pénzt. Imígyen visszainvesztálást, illetve a fejlesztést nem igazán preferálják. Ugyanígy, hogy nem arra törekszik, hogy egy jó összeszokott anyagilag és erkölcsileg elismert gárdával dolgozzon együtt , hanem a pillanatnyi előnyöket tartja szem előtt. A magyar vállalkozók túlnyomórésze nem tud nem képes stratégiai módon gondolkodni. Nem így szocializálódtak, hanem a korrupciót ügyeskedést szokták meg. OK. ebben az országban az a biztos ami megtörtént. Azonban ezért kellene üzleti tervet és stratégiai elképzeléseket vázolni azelőtt, hogy de facto bármibe belevágnánk.

Sajnálatos módon a hazai vendéglátásban még a vendéglátós végzettségűek és tapasztalatúak is erőteljesen hanyagolják. Amennyiben mégis történik ilyen jellegű tevékenység az esetben a az ú.n. managerek vagy ker. és vend. felsőfok végzettségűek olyan üzleti megoldásokat vagy elképzeléseket erőltetnek melyeket csupán bebifláztak, de nem képesek konstruktívan felhasználni.

Persze az egy külön téma lehetne , hogy a közép és felsőoktatásban tanulók java része bifláz , vizsgára készül de valójában nem emészti meg a tananyagot és nem integrálja szervesen sem gondolkodásába és ebből adódóan cselekedeteiben sem. Többek közt ez is az oka , hogy a papírlengetők de valós tudással nem rendelkezők országa vagyunk. (lásd például nyelvtudás) A szocializmusban oly természetes de mind máig viruló kontraszelekcióról már nem is beszélek.

Visszatérve a hozzászólásom lényegéhez. Úgy látom , hogy nem az a baj ha valaki vendéglátó üzleti formát csinál hanem sokkal inkább az hogy úgy véli hogy azok a „megoldások” „elképzelések „ és jövedelmezőségek úgy úgy működnek mint más területen, holott ez kissé más jellegű terület.
Egyébiránt én nem ragaszkodnék a papírhoz és végzettséghez hanem inkább a hozzáértéshez, eltökéltséghez és a az elhivatottsághoz aztán úgyis a vevő , illetve a piac dönt.
Igaz, ehhez értelmes nem toldott foldott törvények és a különféle kiváltságok felszámolása szükségeltetne. Vagyis egy normális élhető ország és nem egy ilyen félfeudális posztkommunista magyar ugar.
moonchild 2011.06.07 10:44:41
@halál megdöglesz kinyírunk:

Ezek szerint igen. Bizonára sokan igát húznak és így közelebb kerülnek a mielőbbi kiterüléshez. Legalább nem kell aggódni a nyögdíj miatt.
moonchild 2011.09.17 18:02:32
Tudom, a soronlevő Bűnbanda újabb intézkedéseit (Érds: Fidesz kúrmány) nehéz überelni,de ez tényleg mulatságos.

Az elkövető a City Bisztró és Bár termelőegység/öntöde.

Hozzáértő,tapasztalt min.3 év, kreatív, bisztró konyhát és nemzetközi trendeket ismerő és használnitudó fiatal (19-30 év) szakácsot keresünk meglévő második kerületi felsőkategóriás( ez nem azt jelenti hogy 30 milliós a konyha) magyaros Bisztró bárba!

Önáló munkavégzés kreativitás nagyon fontos.Modern magyar és klasszikus magyar konyha ismeret kötelező!Versenyeken való részvétel a múltban vagy jelenben előny!A konyhánk nem nagyobb mint az 50'-60' évek michelin csillagos francia éttermei.Ha ez gond és csak nagy konyhában tud (Jót,jó ízűen) főzni kérem ne jeletkezzen és ne vesztegesse az időmet.

Kizárólag 19-30 év közötti urak vagy hölgyek jeletkezését kérem.

Akinek ez fáj előre is elnézést kérek.

Természetesen senkinek nem adok kezdésre a két szép szeméért havi 200 ezret.De ha bizonyított akkor idővel sokkal több is lehet!

Bizonyítás,tudás,alázat, szakma szeretet sok megelégedett vendég aki szereti a konyhánk ízeit... akkor igen.

A bisztró kb 70-80 fős.

Jelentkezni kizárólag fényképes szakmai önéletrajzzal lehet.

citybisztro@gmail.com

Csak az álltalunk kiválasztott és megfelelt jelentkezőknek válaszolunk vissza.Megértésüket köszönöm.Akit megsértettem attól elnézést kérek,ha magára ismer kérem jelentkezzen a szakács állásra.

Észrevétel:

1.Az adott "intézménynél" nem tellik valami értékelhetőbb normális honlapra.
honlapra . Faszbúk van.

2.A igényelt jelöltek paraméteri alapján, sokat kell melózni kevés pénzért. Az ígéret meg.... ismerjük.

3. Most mekkora a konyha? Valószínüleg kicsi és ergonómiailag, hagy maga után kívánnivalót. A felszereltég már sejthető...

4. A Faszbúkos ételfotók alapján nem értem a nyálverést.

5.Miért bistro? Mert a Pub nem divatos. pediglen régebben még City Cafe Pub néven futott.

Mosoly
 Kívánságra!www.wellnesshetvegeakcio.hu..
moonchild 2011.07.20 14:37:00
@Koch:

Egyetértek. Sajnos a "jó" vendéglátós korlátolt földöhözragadt és nem túl emelkedett szellemű. Persze van aki ezt még túl is teljesíti :-)) Egyébiránt én emlékszem, hogy úgy huszonvalahány évvel ezelőtt a szaktanárom, (aki elméletet és gyakorlatot is oktatott úgy, hogy volt némi szakmai tapasztalata) már akkoriban sem volt túl nagy véleménnyel egy két akkori " sztárszakács" szellemi és lelki nívójáról. Kimondatlanul is csőlátású
lelkiszegényeknek tartotta őket.
Egyébiránt ez most is így van. Végül is az a sikeres szakember bármely területen aki ilyen. Komolyan. Erre bizonyítékul elég végigböngészni pár
blogot.

Minden esetre sajnálom ezt blogot mert több lehetett volna belőle.
moonchild 2011.07.22 16:48:26
@chef65:
Nos, a kijelentésem fönntartom. Sajna ez van. Persze mindenkinek szíve-joga korlátoltnak és szellemileg igénytelennek lenni. Csak az a baj hogy a többség alapján általánosítanak , engem némelykor zavar, hogy lekezelően viszonyulnak hozzám jóval primcsibb emberek. Nem a szakemberségről van szó, hanem a szellemi lelki gazdagodásra való igényről.

Egyébiránt teljesen értem és átérzem a problémádat és teljesen egyetértek vele
Persze mindehhez hozzátenném, hogy a gasztronómiai kultúrához ahhoz hogy az elismert legyen előbb az is szükségeltetne, hogy az emberek túlnyomó része ne szeressen vacak tákolt hulladékot enni. ( különben kiszállított műanyagtálkás kaját enni ősi román szokás :-))
Magyarország meg soha nem volt gasztronómiai nagyhatalom, még az Oscar -díjas meg a fene se tudja milyen díjas mesterszakácsok ellenére sem. Máskülönben nem a pizza lenne a magyar "nemzeti eledelek" egyike.
Persze ahhoz, hogy változzanak a dolgok társadalmilag és gazdaságilag és nem utolsósorban mentális téren kéne változni pár dolognak, és akkor a valódi szakemberekre és nem a betanított munkásokra lenne igény.
moonchild 2011.08.11 11:12:05
@Alfonso001:

Teljesen jól látod a dolgot. Nagy Respect! :-)))))
 Megint meghalt egy "IKON"!Meghalt Amy Winehouse, élt 27 évet!"Az ötszörös Grammy-díjas énekesnőt holtan találták londoni lakásában - közölte a CNN."Amy! RIP!Nem sokat, de gondolom jól élte meg. Jól élte, mert nem tudta magáról (gondolom), amit mi tudtunk…..
 Az alábbi e-mail kering az éterben! Kérek mindenkit, hogy senki ne dőljön be nekik. Az aki pénzt kér előre azok a Te lehúzásodra szakosodtak!!!   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NE DŐLJ BE NEKIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…..
Egy kis vicces poszt, ami mégis nagyon komoly!A mai helyzetet jól tükröző ironikus hirdetés az expressz.hu honlapról!    "........30 éves szakács 40 év gyakorlattal állást keres! Tanulmányaimat külföldön végeztem kizárólag Michelin csillagos Séfek keze…..
moonchild 2011.03.30 16:14:36
@Domenique:

Engem az adott hirdetésben főként a "Főiskola, Vendéglátás szakterület" valamint,
"Szakács ill. Gyorséttermi és ételeladó szakmák elméleti tantárgyainak oktatása szakiskolai tanulók részére."
kitétel ragadott meg.
Csak nézzünk a szavak mögé. Papír köll azt kész és lehet okítani. Például hambuci eladást
moonchild 2011.03.31 19:51:37
@Domenique:

Én nem szeretném elfogadni, de ez van.
Medwe éttermi kritikái .... képbe van?
Talán archívban még fellehető a neten.
Mulatságos, de ugyanakkor nagyon szomorú.
Sajnos a magyar fogyasztási szokásokra még mindig mélyen igaz. A magyar élelmiszerek, alapanyagok mai minősége külön posztot érdemelne, de úgy vélem, hogy ezen a blogon bóklászók számára semmi újdonságot nem mondana.
Mennyiség és nem a minőség. Meg sznobizmus a köbön. Sajnos itt a magyar ugaron a focihoz, politikához, és a főzéshez mindenki ért.
Lásd baráti összeröffenés és pörkült főzés bográcsban. Mindenki szakért és a végeredmény 99% siralom.

Egyébiránt a Pizza Kinget "letesztelni" .. nos le a kalappal én nem voltam ilyen bátor. Sajnos bennem túlteng a bizalmatlanság vagy előítélet és az a bizonyos hatodik érzék is gyakorta meghatározó.
moonchild 2011.04.01 11:16:53
@alexchef:

Miért hagyta abba Passz.
Azért azt tegyük hozzá hogy gasztrónómiai szempontból nem igazán lehetett etelonnak, vagy valami hasonlónak tekinteni. Igaz, ő bevallottan nem profi étteremkritikusként állt hozzá a dolgokhoz.
  Kizárólag angol tudású szakácsot kereső szálloda kistestvére!   Az előbbi egy Continentál a másik pedig egy Butique hotel. 40 fős étterem, 2 négyzetméteres konyha, egy darab kétlapos 15cm. átmérőjű villanyrezsóval. Igazgató, beutaztatási…..
moonchild 2010.12.04 16:15:47
@moonchild:

OK most már tényleg nem ütök mellé. >>elfoglat<< elfoglalt helyett. Borzalom.
moonchild 2010.12.10 13:56:21
@Koch:

Igen.
moonchild 2011.01.08 15:03:50
@gabicka:

Azért ez megérne egy szélesebb körü nyilvánosságot. De ha esetleg valami retorziótól tartasz dobok egy mailt, akkor meg priviben.