Regisztráció Blogot indítok
Adatok
skinheadbook

22 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Skinhead könyv Karlengetés 2015.05.11 18:18:17
 A karlengetés kezdetektől jelen van a hazai mozgalomban egészen Szőnyei Tamás Cock Sparrer koncert beszámolójáig, melyben leírja, hogy az énekes rászól a közönségre, ne "ne sieg heil-ezzetek, mi angolok vagyunk".Ennek cikknek az első hazai követője Bőr volt, aki 1987…..
 2000 után indult, 2004 körül erősödött fel és 2007-re csúcsosodott ki a hazai nagy skinhead újraegyesülés.  Ez egy természetes folyamat része is hiszen ekkora nőttek fel az első hazai skinhead generáció gyermekei, így újra szabaddá téve szüleiket, valamint ezt hozta…..
Skinhead könyv Hazai csoportok 2014.08.02 08:49:49
 A hazai skinhead szervezeteket bátran nevezhetjük csoportoknak, hiszen külföldi társaiktól eltérően egyik sem nőtte magát országos méretű tömegszervezetté, többsége megmaradt egy szűkebb barátikörnek. Amíg ezek a szervezetek külföldön igyekeznek mindenkit a zászlajuk alá…..
Skinhead könyv NS 2014.03.19 05:11:12
Mivel a második Bőrfejűek című könyvben az NSH-ról, mint egy bagatell csoportosulásocskáról írnak egy kicsit kiegészítem az ott olvashatóakat.A Hungaria Skins megalakulását követően jött létre az NSH azoknak az elkötelezett NS fiataloknak akik tenni kívánnak a hazájukért, a…..
Ez egy különleges bejegyzés lesz, több szempontból is. Elsőre műfajidegennek tűnhet az eddigi témák mellett, de csak azoknak, akik nem azt a zenei utat járták végig amit én. Akikről és akikhez szoktam írni, azokkal a jelenlegi zenei érdeklődésem kisebb-nagyobb…..
A Pannon Bulldog története,avagy az utolsó cikkBár a legelső magyar skinhead fanzine, a fénymásolással sokszorosított Power Of Oi! már 1988 elején megjelent, 1990-ben szinte egyszerre tűnt fel két magyar nyelvű bőrfejű kiadvány: a Németországban, Bielefeldben készült Kitartás…..
Skinhead könyv Könyv 2010.03.10 19:19:00
Lehet-e ma hiteles könyvet írni a skinheadekről? Egyértelműen nem. Miért? Mert nem lehet leírni amiket cselekedtünk, amiket gondoltunk részletesen és hitelesen. Nem lehet 30 év távlatából megmondani kik voltak az első skinheadek, még azt sem lehet tudni pontosan melyik volt az első…..
skinheadbook 2012.10.11 19:28:18
@oikor83: Gondolom szerinted a Mos-oi volt az első magyar skinhead zenekar, mások szerint a ZIL és néhány kelenföldi szerint a Millenniumi Falkon amiről én is csak tőlük hallottam... A Facebook bejegyzéseid alapján nem csak velem nem értesz egyet, de Czimmerrel sem, akkor látnád Mazu visszaemlékezéseit, csupa tagadás és mentegetőzés... Szóval amit ebben az előszónak szánt bejegyzésben írtam, igaz... Egyébként szívesen leközlöm a Te visszaemlékezésedet is, ha gondolod.
 Évek óta nem voltam/voltunk moziban. Illetve két évvel ezelőtt egy egri kirándulásunk alkalmával a moziba eljutottunk Angyalkámmal, de a filmet már nem néztük meg. Óriási sor állt jegyért - a büfé előtt, ugyan is ott árulták a tiketteket, két chips és egy kóla…..
 Perbeszéd egy ismerős házaspárnál:Asszony: Mi lesz, ha itt történik valami?Férj: Akkor mi lesz, ha itt nem történik semmi?..
 Az 1970-es években Kádár újabb átverést készített elő. Tudta, hogy hatalmát zavartalanul úgy tudja fent tartani, ha az embereket becsapva látszat jólétben, cirkuszt adva a népnek biztosítja mindennapjait. Ez csak a csillogó felszín volt. A karácsonyi lego, narancs, banán, a…..
Skinhead könyv Sovinizmus 2011.11.07 18:00:39
A magyar mozgalomra nem volt jellemző a sovinizmus, időnként fel-fel bukkant a szomszédos nemzetekkel kapcsolatban Trianon kapcsán, de ezek a fellángolások nem voltak tartósak. Az egyik ok amiért a sovinizmus nem talált erős táptalajt az a mozgalom nemzeti sokszínűsége, pusztán a…..
Fiatalabb koromban, ha egy lány akinek barátja van vagy férjes asszony ajánlatot kapott, akkor azt mondta: Na de kérem nem olyan vagyok.A napokban több olyan hölgy ismerőssel is összefutottam akik férjezettek és a munkahelyükön kaptak különböző ajánlatokat.A válaszaik:-Nekem nem…..
Skinhead könyv Politika 2011.06.18 11:09:00
Magyarországon a kezdetektől a szélsőjobboldali nézetek voltak az irányadóak, idegen gyűlölet, cigányellenesség, revizionizmus ezek mögött legtöbbször egyszerű élettapasztalat állt és nem pártok szervezetek iránymutatásai. Bár idősebb hungaristák már a kezdetektől…..
Drága Bloggerek!A 125 köbcentis robogók B kategóriás jogosítvánnyal történő vezethetősége 2010. augusztusában elbukott a parlament illetékes bizottságánál, pedig a nagyvárosi közlekedés érezhetően szellősebb lenne, ha mind többen robogóra ülnének autózás helyett. Ezért…..
 Már csak öt nap van hátra karácsonyig azért aki valami kellemes zenére gondolt a fa alá de még nem tett semmit az ügy érdekében annak szeretnék segíteni. Egy csokorba gyűjtöttem a szerintem legszebb karácsonyi dalokat hogy megkönnyítsem a választást.    …..
skinheadbook 2010.12.22 05:09:40
Nekem ez a kedvencem :D
www.youtube.com/watch?v=MntZ2oPDPnM

és gondoljunk azokra is akik a 24.-én nem a karácsonyt ünneplik, hanem a téli napfordulót:
www.youtube.com/watch?v=SZ7HV5fwhkw

Na meg azokra akik ilyenkor kerecsen(y)t ünneplik:
indavideo.hu/video/Solyom_szallj_le
Igencsak elhamarkodott volt a legutóbbi heti 3 bejegyzés kijelentésem... Ami azt illeti elég sok minden közbejött, de a legnagyobb akadály mégis az, hogy az utóbbi hetekben elég labilis a netem és amikor nekiálltam írni, mindig elment. (Még mindig keresek társszerkesztőt az ilyen…..
Skinhead könyv Életmód 2010.11.11 05:15:00
Akkor még nem volt SXE, söröztünk, verekedtünk és csajoztunk, persze a drogokat kerültük, de ez akkoriban még nem volt olyan nehéz, mert a ragasztón, gyógyszereken és füvön kívűl nem igen lehetett máshoz jutni. Kerültük a nyugati (amerikai) kultúrát, nem ettünk hamburgert, ha…..
Skinhead könyv Együttes képek 2010.10.19 06:46:00
A lexikonban található zenekarok, zenészek fotói. A képek egy részét zenekarok, zenészek bocsátották a rendelkezésemre még a lexikon nyomtatott kiadásához, a többi nyílvános helyen készült ezért semmilyen törvényi akadálya nincs a közzétételének, ennek ellenére ez…..
Skinhead könyv Együttesek 2010.10.15 18:05:00
24. Óra Rövid életű fővárosi zenekar volt. Tagjai: Thory, gitár 2yt4uFeldolgozásokat játszó Dunántúli együttes.88-as Csoport 1984-ben a CPG tagjaiból alakult szegedi Oi! együttes volt. 1989-től a megszűnéséig punk zenét játszott. Bőr 1988 végén szállt ki az együttesből. Tagjai: Nagy…..
Skinhead könyv Szubkultúrák 2010.03.13 23:50:00
A skinheadek szinte minden akkori szubkultúrával harcban álltak, ezért csak egy gyors áttekintést készítek azokról.Hippiek: A '80-as évekre eltűntek hazánkból, néhány kisebb csoportjuktól eltekintve akik többnyire Pest környékén laktak kisebb csoportokban. A verekedésekben csak…..
Milyen volt akkor skinheadnek lenni?  Nagyon jó, úgy éltünk ahogy a Mos-oi! Skinhead induló című számában meg van énekelve. Összetartottunk, vadidegen skinheadek is barátként üdvözölték egymást, ha összefutottak valahol. A nézeteltéréseket igyekeztünk békésen lerendezni…..
Skinhead könyv Csoportok 2010.03.12 22:14:00
Az első skinhead csoport a Pannon Skins volt 1988-ban alakult, többségében óbudai fiatalok voltak a tagjai. Jelvényük egy fekete szegéjű fehér pajzs rajta egy kettőskereszt. A tagság egyik elengedhetetlen feltétele, minimum szakközépiskolai végzettség. Rögtön ezután megalakult a…..
Skinhead könyv Öltözködés 2010.03.12 10:35:00
Abban az időben nem a ruha márkájától lett valaki bőrfejű, a kopaszok 90%-a magyar katonai bakancsot hordott melyről levágta a csattot és feketére festette, farmerből mindenki az anyagi lehetőségeihez illőt viselte, akkor még nem volt szokatlan a foltosra hypózott farmer sem.…..