Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lgt99

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folyékony Kenyér Soproni IPA 2017 2017.04.07 09:13:00
Épp ideje volt, hogy ők is tegyenek valamit értünk. A Folyékony Kenyér, a Főzdefeszt, az Élesztő és a kisüzemi sörfőzdék évek óta a saját szakállukra terjesztik az igét a jó sörről, amivel 8 év alatt földindulást okoztak, hiszen eljutottunk odáig, hogy 20 éve tartó…..
Még csak túlzott leterheltségre sem panaszkodhat az a három, a horvát fővárosban ítélkező, notóriusan késő bíró akit megróttak, ugyanis átlagosan 200-al kevesebb folyamatban lévő üggyel foglalkoznak, mint kollégáik. Mégis sikerült e trojkának 143 ügyben vastagon túllépni…..
lgt99 2012.12.06 21:06:22
@Styxx: Nálunk ez nem így volt, a legfelsőbb bíróság gyakorlatilag mindenben igazat adott az első foknak, még akkor is ha az első fok nyilvánvalóan hülyeséget beszélt. A mi ügyünkben meghalt egy ember, állítólag széndioxidtól. Ehhez 10%-os töménység kell. Íme idézet: "Ugyanis, valóban nem lehetséges argumentumokkal megdönteni a következtetést, hogy a sértett és két állat balesetének helyén a széndioxid koncentrációjának, annyi kellett, hogy legyen, hogy halálos következménnyel járt, de hogy ennek a gáznak pontosan mennyi a koncentrációja nem döntő."
Megjegyzések:
1. Az orvosszakértő szerint az áldozat meghalhatott széndioxidtól is, de mástól is, tehát az orvosi jelentés nem bizonyított semmit. Az állatorvosok egyike sem mondta azt, hogy az ott elhullott kutya és kacsa széndioxidtól halt volna meg. Emellett a rendőrség "elhagyta" az áldozat gyomrából vett mintát, amit toxikológiai vizsgálatra küldtek Zágrábba.
2. Ahogy már írtam, egy 7-8%-os koncentráció nem halálos, maximum fejfájást okoz. 10% már az. tehát itt 1-2% eltérés nagyon sokat számít.
Radimir Čačić politikus, jelenleg a horvát kormány alelnöke. Magyarországon tavaly januárban közúti balesetet okozott, aminek következtében két ember meghalt. Nem volt ittas, az eljárás során ez fel sem merült. Nem sikerült megállapítani, hogy túllépte-e az autópályán a…..
lgt99 2012.07.01 02:18:08
@Qqriq: Egyetértek, nem kell Horvátorzságnak annyira tömjéneznie magát. Magyarként 5 éve és 4 hónapja nem tudom elhagyni Horvátországot, mert egy a cégünk mellett történt haláleset miatt (mivel én voltam a műszaki igazgató)elvették az útlevelemet és hamarosan elsőrendű vádlott lettem. + év tárgyalás után kaptam 3 évet (nem felfüggesztettet) és a 4 horvát kollégám is. Pedig máig nincs arra egyértelmű bizonyíték, hogy tőlünk halt meg szegény ember. 1 évig vártuk, hogy a bíró megírja az ítéletet (addig a horvátoknál nem lehet fellebbezni, ez jogállami norma?), újabb egy évig azt vártuk, hogy a legfelsőbb bíróság napirendre tűzze a fellebbezésünket, most meg arra várunk, hogy döntsön is valamit. És ez az 5 év nem számít be a büntetésbe!
Cacic még a baleset napján hazautazott, és két emberért 1 év 10 hónap felfüggesztettet kapott. Mi öten összesen 15 év letöltendőt egy ember haláláért.
lgt99 2012.07.07 00:23:11
@bikmakk: Van nevem. Amúgy meg az "Index.hu"-n megtalálod (ha érdekel)
A világon csak néhány olyan Zeppelin van, amelyik utasokat is szállít. A legnagyobb, a Boeing 747 típusú repülőgépnél is hosszabb Eureka Zeppelin az Egyesült Államokban repül és egyetlen női kapitánya Katharine Board. Katharine-t azért választották ki a számtalan…..
sajtoszabadsag.hr Kicsit harsány, szláv és és bulvár, de a miénk! 2011-ben a legjobb magyarországi belpolitikai napilap a zágrábi Jutarnji list. A megtisztelő cím elnyerését különösen a magyarországi nagyvállalatokat és vezetőit érintő, fajsúlyos nemzetgazdasági témák…..
lgt99 2011.12.28 16:42:03
A horvát média egyszerűen szenzációhajhász, mindent megír, ha az nagyot szól. Az sem áll távol tőle, hogy egy kicsit ferdítsen a dolgokon, ha kell.

Egy Példa: Egy 2007-ben a karlovaci sörgyár mellett bekövetkezett baleset egyik bírósági tárgyalásán az ügyész azt kérdezte az orvosszakértőtől, hogy az áldozat nem eshetett-e kómába a sörgyárból kiszabadult ammóniától. A szakértő azt válaszolta, hogy ekkora töménység mellett a szem és az orr nyálkahártyája az ammónia maró hatása miatt véres lett volna, de semmilyen elváltozást nem tapasztaltak a nyálkahártyákon. A másnapi Jutarnji List (vagy Vecernji List, egykutya) ezzel a szalagcímmel jelent meg: "Az áldozat szeméből véres könnyek folytak, amikor kórházba szállították". Ugyan a tárgyalóteremben csak újságíró gyakornokok voltak, de nem hiszem, hogy ennyire ne értenék a horvát nyelvet, inkább a szenzációhajhászás okozta ezt a durva félreértelmezést.
Ugyanennek az ügynek az ítélethirdetésekor a Nova TV kivitte az özvegyet a férje sírjához, hogy könnyei között ott várja a híreket a bíróságról. Nagyon jól mutattak a felvételek az esti híradóban.
A szenzáció pártállástól független. Ettől lenne független egy médium?
Maguk a horvát igazságszolgáltatás szereplői mondták el 2007-ben a Javno internetes portálon, hogy a horvát média befolyásolja igazságszolgáltatást, egyes ügyekben a közhangulatot erősen befolyásolják, és bírák sokszor nem "mernek" a média által közvetített közhangulat ellen ítélni. Ha megteszik, a média könnyen kikezdheti őket.
Hogy ez ma mennyire más, nem tudom, de az igazságszolgáltatás működése inkább csak papíron közelít az EU-s normák felé. Egy bennfentes mondta nekem, hogy legalább 10 éve kell a rendszer megváltozásához: ennyi idő alatt cserélődne ki a mai bírósági és ügyészi felső vezetés.
Maga az INA ügy mindkét politikai oldal érdekeit szolgálhatta: Jadranka Kosor a korrupció ellenes kérlelhetetlen harc apostolaként próbált hatalmon maradni, míg a Kukuriku (az éterem nagyon jó, ajánlom mindenkinek, aki a Kvarner felé jár) koalíció az egész HDZ ellen hangolhatta a közvéleményt. Az utóbbiaknak jött be, Jadranka hiába juttatta börtönbe egykori mentorát, Sanadert.
Az alanti, jó hosszú történet, amiben egy magyar kislányt elüt egy autó Horvátországban, igen vicces lesz. No persze nem emiatt, még akkor sem, ha a kislány azóta jó úton halad a teljes gyógyulás felé. A sztoriban az a vicces, hogy Zolee teljesen jogos felháborodással idézi fel,…..
lgt99 2010.12.25 22:41:20
@SANYO1: Na neked nem kellene megszólalni! És ha akarsz maradj otthon! Én szívok eleget a horvát hatóságokkal, de van amit mi is tanulhatnánk tőlük.

Trianonhoz csak annyi: Horvátországgal "csak" perszonálunióban volt Magyarország, nagy része soha nem volt magyar.
lgt99 2010.12.25 22:49:05
@jox19: Azért ez egy kicsit durva. Felvidék jelentős része, Erdély, Vajdaság azért magyar volt, ha Dalmácia nem is. Egyébként Karlovacban is 14 magyar család élt 1900-ban, és két éve találkoztam egy´nagyon idős nénikével Bakarban (Fiume mellett), aki jól beszélt magyarul, és elmondta, hogy az apja magyar tengerész volt. A semennyi nem stimmel.
A Homár sem érti, miért kell a törvényben előírt 15 munkanapot várni egy hivatalos email válaszára. Nincs egy darab alkalmazott, aki ügyfélkapcsolattal foglalkozik? Erzsi szerint már az is öröm, ha egyáltalán reagálnak: Meg tudja valaki mondani, hogy az elektronikus levelekre…..
lgt99 2010.03.10 23:51:59
@iurko: A baj csak az, hogy vádlotti mivoltom miatt vették el az útlevelemet, a konzul(-ok) nem egy tárgyalásunkon ült a hátam mögött. Ilyenkor nincs ideiglenes útlevél hazatérésre :(

Ugyanakkor a mai technikai szint mellett pont a konzulátus tudná hitelesíteni, hogy én azonos vagyok magammal (ahogy ezt minden gond nélkül megtette, amikor felhatalmazást adtam rokonaimnak az új bankkártyám felvételére, vagy a bankszámlámhoz való hozzáférésre), majd diplomáciai postával eljuttathatná az elektronikus közhivatalok blablabla nevűekhez, és így veszélytelenül újra lehetne nyomtatni azokat a lapocskákat. A fénykép és aláírás az ügyintéző előtt nem nagyobb garancia az "önazonosságra". Esetemben az azonosítást az is megkönnyíti, hogy nincs olyan hülye, aki helyemben lenne a vádlottak padján (nincs is ilyen, forgószék van, legalábbis a zágrábi bíróságon)

Pont ilyen esetekben igazán működhetne a rendszer értelem, és nem szabályszerűen. Ilyen levelezések után érzem úgy, hogy a hivatalnokaink csak arra használják a szabályokat, hogy megmagyarázhassák, mit miért nem lehet. Soha nem felejtem el ahogy egy vidéki város okmányirodájának tök üres gépjármű osztályán 3 "hölgy" kávézgat, piszokul nincs dolguk, de a "szigorú sorszámozási rendszer miatt nem tudnak velem foglalkozni". Láthatóan mással se. A szomszéd város okmányirodájában, ahol nincs külön gépjármű csoport, szinte csak az előző városból átrándult, láthatóan felháborodott ügyfelek vártak a sorukra, és láss csodát, az ottani kis csapat gond nélkül megoldotta minkinek a gondját. Ők dolgoztakm a nagy szomszéd ötszörös létszámú csapata helyett.
Hála Istennek, azért még vannak hivatalnokok, akik a köz szolgáinak tartják magukat, remélem idővel még többen lesznek.