Regisztráció Blogot indítok
Adatok
4t3x

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendszerváltáskor kicsit megbicsaklott a magyar humor, a humoristák csak álltak ott zavartan a a színpadon, hogy az még rendben, hogy ezentúl nem kell Cenznének és urának hívni a cenzúrát, de azzal mégis mit lehet kezdeni, hogy már nincs is cenzúra és bárki bármit kimondhat. És…..
A Bors egészség oldalai eddig is nagy vidámságot okoztak a szerkesztőségben, de mai cikkükkel, mely a korpásodás és a depresszió viszonyát eddig soha nem látott módon feszegeti, sikerült felülmúlni önmagukat. Sajnos nem tudjuk, hogy ezeket az x-es anyagokat kapják-e a cégektől…..
A Russia Today tévécsatorna mindent eszközt megragad a tegnapi repülőtéri terrorakcióval kapcsolatban: egy műsorukban a Modern Warfare 2 emlékezetes "No Russian" pályáját hozták összefüggésbe a véres valósággal. Azoknak, akiknek első hallásra nem tiszta, hogy kerül…..
4t3x 2011.01.26 14:52:47
@DrODP:
"Ezzel csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy az utolsó félnótás hülye is képes kigondolni, hogy ezek terrorizmus szempontjából kitűnő célpontok." Azért mókás, hogy ezzel magadra utalsz, az első mondatodban pedig szerepel, hogy 5 éves korod óta játszol videojátékokkal. Mintha egy szakács mondaná, hogy hát rántottát minden hülye tud sütni, hiszen én is... :P
Ettől persze még nem lesz közvetlen összefüggés a játék és a terrortámadás között, de az az állítás igaz, hogy az egyre valósághűbb, egyre drámaibb, egyre brutálisabb játékok, filmek stb. valamilyen szinten érzéketlenebbé tesznek minket és csökkentik azt az ellenállást, ami valakikben egyedüli gát, hogy megtegyenek ilyeneket. Persze a "normálisabb" emberekben több gát is meghiúsítja, hogy ilyen tettekre egyáltalán gondoljunk, de ez is egy tényező, amit nem lehet szemellenzősen ignorálni.
Ma (tegnap) az EU Parlamentben Orbán Viktor bemutatta a magyar EU-elnökség programját. A programot magát nem sokan kritizálták, de Mindannyiunk Viktátora kemény támadásokat kapott a médiatörvény kapcsán. Az egyik leglátványosabb sortüzet Daniel Cohn-Bendit, az Európai Zöld…..
4t3x 2011.01.20 15:41:55
@KG2000: Gondjaid vannak a szövegértéssel. Csak arról van szó, hogy a vélemény jóformán sohasem kiegyensúlyozott, így irracionális egy műsortól ilyesmit várni... Márpedig a médiatörvény 12. paragrafusa ezt írja elő.
4t3x 2011.01.20 14:06:01
@bumbó: Értem, tehát, amikor Sólyom ellenvéleményt fogalmazott meg Gyurcsánnyal szemben, akkor Gyurcsánynak volt igaza, mert őt a nép hatalmazta fel... Vagy lehetséges, hogy a képviseleti kérdés nem azon múlik, hogy kik szavazták meg?
4t3x 2011.01.20 15:26:44
@bumbó: Én meg arról írtam, hogy ki kit képvisel. Ez nem keverendő össze azzal, ki választotta meg. Szerintem valakin keresztül csak azokat lehet megsérteni, akiket képvisel.
A magyar népet maximum annyiban sérthette a megnyilvánulás, hogy amennyiben az általa megválasztott vezető diktatórikus, akkor a nép hülye, hogy megválasztotta és eltűri. Azt viszont senki nem állította az EP-ben, hogy Orbán diktatórikus lenne, csak az, hogy ez a médiatörvény abba az irányba viheti, ha nem hajlandó változtatni az aggályos részeken...
Van még egy komoly adósságunk tavalyról: rátettük a kezünk egy Kinectre és kipróbáltuk, csak a karácsony előtti pörgésben valahogy nem volt időnk rendesen megírni a posztot. Pedig ha a Move-ról írtunk, akkor erről a kütyüről is illik – tanulságos lesz, hogy mennyire…..
Úgy tűnik van egy hely Európában, ahol nem a hivatalos sajtócikkekben, de az egyszerű emberek között pozitív fogadtatásban részesültek a jelenlegi magyar kormány döntései. Érdekes ellentmondást lehet észrevenni ugyanis a hivatalos cseh lapok Magyarországgal foglalkozó cikkeinek…..
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
4t3x 2011.01.10 11:59:51
@ChrisMela: Csak kiegészítésképpen, ha jól emlékszem a teljes cím Egyszer volt, hol nem volt... Az Élet, és akadnak belőle történelmet oktató (Az Ember) és még számos más területet felölelő részei.

Ami számomra még mindenképpen a közszolgálati csatornához kapcsolódik, az a Kultúrház, vagy hasonló tematikájú műsor és több színházi közvetítés.

A keresztény értékrend közvetítését én olyan mértékben fogadnám szívesen, ami mondjuk a bibliai történetek tanulságait taglalná. Tehát nem lenne túlzottan Isten-dicsőítő, magasztos, mint egy mise (mert attól a kevésbé vallásosok fejvesztve elkapcsolnak), hanem inkább gyakorlatiasabb, ami hétköznapi példákon keresztül mutatja be ezt az értékrendet. Lehetne ez egy beszélgetős műsor keretében, ahol hiteles személyek (történelem tanár, felvilágosult, nem bigott pap) beszélgetnének.

Valamint ezeken kívül valamilyen módon gondolkodásra ösztönző, elgondolkodtató műsorokat látnék szívesen, amik nem kész válaszokat adnak, hanem inkább felkeltik az érdeklődést.

Továbbá fontosnak tartanám, hogy szigorúan kulturált formában megjelenhessen valamiféle Különvélemény a közéleti, politikai történésekkel kapcsolatban. Kissé aggasztónak tartom, hogy a közszolgálati csatornáknak mennyire elbillent a kiegyensúlyozottsága. Ha lenne csak egy félórás műsor, amiben megjelenhetnek ellenkező álláspontok, máris kiegyensúlyozottabb lehetne a csatorna.
Liberatórium Csodagyerek 2011.01.03 07:00:00
Mostanság szóba került egy makacs mítosz, miszerint a Bokros-csomag számottevően visszavetette a gyermekvállalási kedvet, míg amit Fidesz-kormány hősiesen megállított.   Szeretném kicsit körüljárni a témát. Először is nézzük meg a születésszámokat és azok…..
4t3x 2011.01.03 16:58:51
@erdészpista: elfogadom, hogy nincs feltétlenül összefüggés, bár erről meggyőzni csak úgy tudnál, ha legalább egy olyan tényezőt tudsz mondani, ami még előidézhette ezt a drasztikus változást. Ha csak annyin múlik, kiegészítem a mondandómat úgy, hogy "nem feltétlenül szándékos politikai változással sikerült elérni ezt a csökkenést". Ha ez nem elég, akkor szívesen hallgatok még lehetőségeket, amikre nem gondoltam...
4t3x 2011.01.03 17:10:43
@teknős: Elég nagy baj lenne, ha csak azt ösztönözné, hogy az eredetileg tervezett gyerekek megszülethessenek. Hacsak nem arra gondolsz, amit még óvodában tervez Jancsi és Juliska. A probléma azzal (IS) van, hogy nagyon kevesen terveznek már eleve 2 gyereknél többet. Ha minden gyerek megszülethetne, akit eredetileg terveztek, az még mindig nem lenne elég (bár kezdetnek, belátom megteszi). A szülés utáni munka bizonytalansága viszont elég nagy visszatartó tényező lesz ezután is.