Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LakatosWinnetou

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gulyásdemokrácia Fico-Orbán 2010.05.13 12:24:19
Robert Fico egy népnemzetieskedő populista barom, és ezen a tényen nem változtat az sem, hogy egyébként Orbán Viktor is. Ez azonban önmagában még nem lenne baj, csak éppen tehetséges politikusok mind a ketten, akik tudják, mi kell ahhoz, hogy sokan szeressék őket a maguk…..
Egyszerűen nem hagyott nyugodni. Újra és újra elémkúszott az arca, ahogy enyhén dülledő szemmel, szenvedélyesen, teátrálisan magyaráz. Hallottam a hangját is, ahogy kioktató stílusban védi és ugyanakkor fényezi magát. Hogy milyen mocskos a fideszsajtó, képesek az ő életében…..
Szenzációs áremelésről szeretnélek tájékoztatni az ALDI szuper-hipermarket jóvoltából! Eddig 209 Ft-ért vásároltuk a burgonyapürét, most meglepetten láttam a reklámújságban, hogy levitték 219 Ft-ra!! Ott 309 Ft áll eredeti árként, ami, ugye, nem igaz, hiszen aznap, amikor a…..
LakatosWinnetou 2010.05.04 09:27:11
@Dariengo:
Hová sietsz? A krumpli se siet sehová! A táborban az a buli, hogy ülsz a tűz mellett, nemde? Tegnap főztem hagymás babot ala BudSpencer, bográcsban. Isteni lett! Még ma is kisért a "szelleme". ;)
@balatonocska:
Igazad lehet, sokan csak az árcímkét nézik meg. Gyakran előfordul egyébként, hogy egy-egy sajátmárkás termék olcsóbbnak tűnik, de a gramm/forint arányban már egy márkásabb termékkel kerül egy szintre.
LakatosWinnetou 2010.05.04 10:18:33
@Roan: 1x10Ft az 10Ft. De sokezerszer 10Ft az már pénz.

El tudom képzelni, én is kereskedek.
LakatosWinnetou 2010.05.04 10:21:00
@LakatosWinnetou: csak nálam egy-egy termék alapból olcsóbb mint a legtöbb hipermarketban. Én én kiskereskedő vagyok.
Mondjam-e, hogy akciós?
A Family Stuff című sorozat két kínai fotós munkájának gyümölcse. Huang Qingjun és My Hongjie több éves országjárás során állítottak emléket az ezredforduló kínai családjainak, illetve annak a szociális és gazdasági helyzetnek, amely az alsó rétegek életmódját…..
LakatosWinnetou 2010.05.04 08:34:58
Subba Szuperpuma: Robog 2010.04.30 09:00:00
A huszonkét éves David Morales Colón gyilkosság áldozata lett, és családja úgy döntött, hogy a hagyományos koporsó helyett egy motoron ülve rajolja át magát a túlvilágra.   ..
LakatosWinnetou 2010.04.30 13:11:35
@Asszúrbanapli:
"Highway to hell..."
Japán kétségkívül a világ egyik legdrágább országa, mégsem botlunk lépten-nyomon kesergő kis japán emberbe. Ők valahogy megvannak odaát, a glóbusz másik oldalán, saját szigeteiken. Pár napja kaptuk ezt a fotót, melyen lényegében semmi érdekes nincs, fotótechnikai…..
LakatosWinnetou 2010.04.30 09:05:02
@igazi hős:
Hja, a benzin árában azért annyi az adó, mert másból nem folyik be.

De ha az idióta kormányok meg mernék lépni azt, hogy kifizethető mértékűek lennének a jövedelmek után fizetendő járulékok, akkor lehet hogy többen fizetnének, nagyobb bevallott jövedelem után.

Egyes kereskedőknél, ahol nagyobb értékű áruk fordulnak meg, pl. simán több (sokkal) a befizetendő áfa, mint az árrés, a tiszta haszon meg ugye még egy nagyságrenddel kisebb.
Ilyenkor az ember elgondolkodik, hogy ugyan mi a fasznak dolgozik, mert az állam sokkal többet kaszál rajta, mint amiért ő dolgozik.

Nagyságrend: Pl. végy egy egymilliós műszaki cikket. Nem tehetsz rá bármekkora hasznot, mert ugye akkor nem nálad veszik meg, ha túl drága. Legyen akkor max. 10%.
Tehát akkor 800 a nettó, ebből van neked 80 ezer árrésed. 200 kapásból áfa, államé. A 80-ból pedig fizess rezsit, bért, járulékot, bérleti díjat, iparűzési adót, termékdíjat, kommunális adót, társasági adót, és a végén marad mondjuk 20, ha szabályosan csinálsz és fizetsz mindent. Tehát kb. 50 elmegy még az államnak (hiszen a rezsinek, mindennek megvan az áfája).

Összegezzünk: Én kapok 1 milla forgalom után 20-at tisztán, állambácsi 250-et. Jó biznisz, mi?
LakatosWinnetou 2010.04.30 09:37:04
@Ringlósztár:
És aki egyébként nem minimálbér után adózik, mert mondjuk szeretne valami nyugdíjat is kapni, nem csak méltányosságit?

Az duplán szív, fizeti a saját adóját, meg a másét is.
...néhány politikus illetve bizniszmen feje fölött. Van akinek már felfüggesztették, de van akinek az új kormány megalakulásával fogják felfüggeszteni a mentelmi jogát. Megkezdődött hát a visszaszámlálás. Május közepe után néhány exképviselőre, valószínű…..
Vastagbőr Kísért az MVM-es múlt 2010.04.28 09:31:00
Hahaha.... Tegnap írtam kommentben, hogy Mr. Istvan Kocsis hiába tetszeleg a BKV megmentőjének szerepében, ez nem feledteti senkivel az MVM-es ügyeket. De nem ám! Ma hozta le a Blikk az állami vállalat nemrégiben zajlott adóvizsgálatának részleteit (mondjuk elég necces adótitkot…..
Igazi "állatorvosi ló" ez a sztori: A zalaegerszegi ZalaSprint-M Kft. 24 ezer tonna mészkő és töltésföld felhasználásával készítették el az M7-es autópálya munkálatainak részét képező mezőgazdasági utakat. Nem kapták meg a teljes összeget, így a fennálló…..
Azt gondolom, ezt nevezik végső kétségbeesésnek. Mikor Lendvai Ildikó, Mesterházy Attila, Horváth Csaba, Burány Sándor és még páran kiállnak a Parlament elé 4 darab kirakati bábuval Orbánkirálytól rettegni, na az már párthangulat a javából. (fotó: NOL, Teknős Miklós) A…..
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette az öregségi nyugdíjasok ellátásainak összegét születési idő szerinti bontásban (pdf). Az öregségi nyugdíj a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott életkor elérése és…..
LakatosWinnetou 2010.04.24 08:43:58
@hoseman: Tegyék őket irodai állományba, vagy kiképzőnek, vagy más, kevésbé megterhelő feladatot adjanak nekik. Persze ne havi sokszáz rigóért. Egy vállalkozó, akinek hasonlóan veszélyes a munkája, annak szó se lehet korengedményes nyugdíjról.
Egy ápoló, pl. 62 évesen emelgesse a betegeket ugyanúgy? Érdekes.
A lengyelek tiszteletére tartott nemzeti gyásznapon sem pihent a szegedi MSZP, Botka László polgármester és Ujhelyi István államtitkár képviselőjelöltek átadták a REÖK-palota előtti teret, ami kiemelt uniós fejlesztésként újulhatott meg. Vagyis nem az MSZP-kormány érdeme, de…..
LakatosWinnetou 2010.04.23 16:28:47
@laspalmas:
Tudok ennél ügyesebb megoldást mutatni bicikliútra:
Gibárt és Encs között megcsinálták a kerékpárutat (sacc 2-3km), és az áthidalóknál szépen a bickiutat rávezetik vissza az útra. Bár némelyik kerékpárosnak mindegy, ha egy külön M7-est húznának neki, akkor is csak az autóúton halad. Pedig a KRESZ kimondja, hogy: "Ha az út mellett van kerékpárút, akkor csak itt szabad kerékpározni, kivéve, ha az úttesten kerékpáros nyom (piktogram) van felfestve, ugyanis ebben az esetben az úttesten is szabad kerékpározni. A megengedett sebesség kerékpárúton 30 km/h."
UFF.
Vastagbőr A Bukás 2010.04.23 13:01:00
“Tisztelt Szerkesztőség! A Cosmopolitan magazin szerkesztőségének hivatalos állásfoglalását adjuk ki. Ebben a Cosmopolitan szerkesztősége elhatárolódik az RTL Klub által készített, Szabó Patríciát a Szex és New York egyik szereplőjeként ábrázoló videótól, mert a…..
LakatosWinnetou 2010.04.23 14:55:59
Vastagbőr Szanyi színe a ZÖLD 2010.04.21 14:27:00
Ma reggel lőtte a fényképet egyik olvasónk: Vasárnapi este, az eredmények pörgetése között egyik szemünket Angyalföldre szegezzük: Szanyinak buknia kell. Itt most gyorsan idézném a demokrácia utolsó bástyájának, az MSZP elnökének szavait, aki mindenáron szeretné, ha ők…..
LakatosWinnetou 2010.04.21 21:13:15
LakatosWinnetou 2010.04.21 21:16:44
@LakatosWinnetou:
Én azért csak fosok egy kicsit ettől a kurvanagy jóléttől, ami ránk vár. Kövér mester megmondta, hogy már csak párat kell aludni, és eljön majd a Kánaán. Pár ezret. És akkor már biztos.
Meglepetést keltett Magyarországon, mikor Bajnai Gordon tavaly decemberben washingtoni látogatása alkalmával amerikai segítséget kért a roma integrációs programhoz. "A kormányfő azt kérte, utazzanak amerikai szakértők Magyarországra a roma integrációs program segítésére.…..
LakatosWinnetou 2010.04.19 15:20:16
NEM VAGYOK RASSZISTA. Ezt le kell szögeznem, mielőtt tovább olvasnád. DE:

Én nem vagyok hajlandó a továbbiakban pénzt áldozni rájuk. Van egy megoldandó probléma, oldják meg uniós forrásból, vagy amiből csak akarják, kivéve az én adómat. Annyi de annyi pénzt kidobtunk, kidobunk hónapról hónapra rájuk, hogy észveszejtő.

Egy átlag (szerencsés) család vidéken: mindkét szülő dolgzik, keresnek fejenként 70-120 nettó között, azaz a családnak van havonta 2 gyerekkel együtt olyan 160-250. Ebből - nagyon jól tudjuk - visítva lehet csak kijönni, vagy ha apuka-anyuka maszekol még valamit. Fizetik a rezsit, ruhát, kaját, menzát, telefont, mindent.

A múltkorában beszéltem egy ismerős cigányasszonnyal, aki munkanélkül kap 4 gyerek után havi 140-et, egyedül neveli őket. Egy másik cigányaszony, akinek a férje meghalt, havi 300-at kap árvaságival, mindennel 6 gyerek után. Éppenhogy csak elég. De ezért a pénzért ő egy percet nem dolgozott, a gyerekei ingyen esznek, ingyen kapnak ruhát, kapnak lakhatási támogatást, havonta igényelnek egyszeri szociális segélyt. Nem irigylem tőle, vagy nem azt mondom, hogy ne kapja. Itt az arányokkal van a baj. Amíg a cigány többet kap munka nélkül, mint egy teljes kereső család, és a megélhetése olcsóbb, addig van mit háborogni.

Az én adóm kell a szüleim nyugdíjára, az egészségügyi ellátásra, az iskolák, óvodák működtetésére. Más családokat én nem tudok eltartani, és nem is akarok.

Ajánlom a FIDESZnek, hogy kurva gyorsan tegyen rendet. Mindenki ezt várja tőlük, főleg, akik a Jobbik helyett rájuk szavaztak. Mert ha hagyják tovább mérgesedni a helyzetet, meg támogatják a megélhetési gyerekgyártást, akkor hamarosan (nagyon hamarosan) az egész országban olyan lesz a helyzet, mint pl. Ózdon.

Ajánlom a tisztelt politikusoknak, hogy nézzenek körül az országban, járják a vidéket. Megspórolják a sok-sok drága tanulmányt, amit frissen végzett egyetemisták csinálnak, akik azt sem tudják, milyen a szaga a cigánynak. Lássák és és érezzék, mi folyik az országban. Nem Pesten kell kormányozni, mert Pestnek megvan az önkormányzata.
LakatosWinnetou 2010.04.19 16:18:01
@TaTa86.: Szal azt mondod rasszista vagyok. Ok, kíváncsi vagyok, hogy a Budai család - jó barátaim - vagy a Galyas család (szomszéd) is így látja ezt, akikkel ugyanilyen nyíltan tudok beszélni a problémájukról. Ami bizony az ő problémájuk is, hiszen az összes mocsok, amit a putriban élő cigányok csinálnak, rajtuk (is) csattan, hiszen eljön az idő, ha nem változik semmi, hogy fellázad a magyar, és akkor itt csúnya világ lesz, és ezt ők is tudják. És ők is megszívják.

Tudom, hogy fogok fizetni, mint pengős malac. Eddig is azt tettem.
De már nagyon unom. Ezért mondom, a Fidesz változtasson. Itt van rá a nép adta felhatalmazás rá.

A legegyszerűbb lenne itthagyni ezt a fostengert, és kiírni, hogy az utolsó kapcsolja le a villanyt.

De az a baj, hogy ez a mi országunk, és nem nekünk kellene odébbálni, ha balhéznak, nekünk lesütni a szemünket, ha méregetnek. Eltűrni, hogy megverjék és kirabolják az iskolában a gyerekeinket, betörjenek, ellopják a házkörüli dolgainkat, kirabolják az idős szüleinket fényes nappal, vagy akár meg is öljék őket.

Egyet mondok: ha hozzám betörnének, vagy súlyosan bántalmaznák bármelyik családtagomat, az biztos, hogy másnap az a Tiszában úszna arccal lefelé. Ha ezer évet kapnék érte, akkor is.

Lehet okoskodni, meg a cinikus hozzászólásokat puffogtatni, leszólni a másikat. Gyere, költözz ide, északra. Kíváncsi vagyok, milyen lenne pár hét után a hozzáállásod.
Ó, Abszurdisztán, te csodálatos ... Több millió forintot költ a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság a költségvetéséből arra, hogy a 80-100 kilométeres távolságból ingázó rendőri vezetői bejussanak a munkahelyükre - tudta meg a HavariaPress. Minderre azt követően…..
Az OVB bearanyozta mind az elmúlt 8 évet, mind a unalmas kampányt. Köszönjük! Én azt hittem, ha már majdnem mindent elkúrtak ebben az országban, legalább a választási rendszerünk rendben működik. Nos, rohad ez is ... Szigeti Péter, az OVB elnöke természetesen nem tehet…..
LakatosWinnetou 2010.04.12 14:56:46
@Lone Wolf:
Meglátjuk, lesznek-e tettek a nagy szavak mögött. Eleddig a szavakkal is fukarkodtak.

Remélem arra használják majd a felhatalmazásukat, amire való, népképviseletre. Ajánlom nekik, mert csúnya világ lesz, ha visszaélnek vele.

Eddig a parlamenti képviselők nagy tévedésben voltak, amolyan kisbíróként, ispánként tekintettek magukra.
Pedig nekik az a dolguk, hogy a választókörzetük lakóinak érdekeit képviseljék a parlamentben, nem pedig a pártjuk elképzelését.
"54328 érvénytelen szavazat - Köszönjük!", harsogja a szavazfasszal.blog.hu, akik abban bíznak, mindenki ejakuláló pöcsökkel díszítette ki a szavazólapját. Nem akarjuk elrontani az örömüket, miszerint voltak, akik Eric Cartmenre és Döglégy Zolira szavaztak, inkább…..
LakatosWinnetou 2010.04.12 11:43:47
@pszicho pete:
Ismétlem, mindenki úgy szavaz, ahogy akar, alkotmányos joga. Senki nem kérdőjelezi meg. Oda és azt rajzolsz, amit akarsz. Karácsonyra kérjél kifestőkönyvet.

Gúnyt űzni a választásból nem poén. Kurvára nem éritek el vele azt, amiben egyébként részben igazatok van. A módszerrel van gondom, nem az eszmével.
"Külföldön működik." Modasz egy konkrét országot, ahol fasszal szavaztak? Vagy pinával? Vagy hasonló módon?

Ezzel azokat sértitek meg, akik komolyan veszik a népszavazás intézményét.

Tiltakozzatok, egyetértek. De ne így.
LakatosWinnetou 2010.04.12 12:47:51
@ingenium rusticus:
Konkrétan én, Kovács László, kurvára sértve érzem magam, de ezt jópárszáz konzervatív gondolkodású barátom is így látja, sőt, a liberálisak is, akik pl. az LMP-re szavaztak. Mindenki azt várja, hogy végre NORMÁLIS élet legyen már ebben az országban, és nem gondoljuk, hogy pont egy ilyen "jópofa" aktus hatására fog ez bekövetkezni, mint a faszrajzolgatás. De - mint már szintén mondtam - azt csinálsz bazdmeg amit akarsz.

Mostmár a pertuhoz csak a Te becsületes neved hiányzik. De ezt te úgysem fogod ideírni, ahhoz túl beszari vagy.
A szövegértéssel neked vannak problémáid, én nem azt írtam, hogy ide írja bárki is a nevét. Azt írtam, hogy név nélkül bátrak vagytok faszozni.

A választással kapcsolatos töketlenséggel kapcsolatban feljebb már leírtam a véleményem, számomra egyértelmű, kik a felelősek.

Viszont nem értem, mi ezzel számotokra probléma, ők így fejezik ki a nemtetszésüket, hogy szabotálják a szavazás menetét.
Ti meg az eredményességét.
LakatosWinnetou 2010.04.12 13:49:52
@mbaye:
Maybe not.
Kíváncsian várjuk mi lesz a kampányhajrá utolsó húzása, Forgács miniszter úr már jelezte, hogy rész kíván venni a versenyben ... Uramatyám, tegnap a Jobbik kampányzárón Vona Gábor azt mondta, hogy ő gárda-mellényben fog a parlament alakuló ülésén részt venni. Hogy milyen…..
LakatosWinnetou 2010.04.09 14:46:54
@Atrox:
A felfüggesztés magukkal kezdhetnék. De nem a mentelmi joguknál fogva, nyaknál inkább.
LakatosWinnetou 2010.04.09 15:07:18
@Phxmike:
Lendvai nem hülye. Annyira pofátlan, hogy bármit megmagyaráz, szemrebbenés nélkül. Hát istenem, nem egy számítástechnikai zseni, nem ismeri a CTRL+C - wordbe CTRL+V kombót.
Legalább lesz oka a Fideszeseknek felzúdulni: AHÁ!!! TUDTUK MI HOGY ÖSSZEJÁTSZANAK!
Attól még szeretjük, ugye?
LakatosWinnetou 2010.04.10 10:02:28
@Kicsit Karcos:
Én is kíváncsi volnék arra a btk. törvényhelyre, amely ezt a bűncselekményt tartalmazza, illetve büntetni rendeli. Én olyat ismerek hogy sikkasztás, az rövidebb, és lehet, hogy ugyanarról van szó.
Jut eszembe, mentelmi jog, az OVB döntéseit nem akarja/tudja felülvizsgálni senki? Lásd egymásnak ellentmondó, indoklás nélküli határozatok.
A hetes busszal mentem haza a munkából, erősen gondolkoztam a Kazinczy utcánál, hogy leszállják, és benézzek a Szentkirályi utcában, ahol a  Magyar Demokratikus Charta demonstrált a Fidesz-ellen. Erre a kampányra csak Kubatov Gabi jutott, sajnos ebben az utolsó 48 órában csak…..
LakatosWinnetou 2010.04.10 09:47:09
@órarugógerincű felpattanó:
Hétfőn a madöf olyan kussban lesz, hogy csak na. Vagy épp ellenkezőleg, választási csalással fognak vagdalkózni ezerrel, főleg, ha 4,5% körül lesznek.
Mozgalmunk egyik legkorábbi támogatója Kóka János volt. Ha gyengének éreztük magunkat, csak ránéztünk, és tekintete erőt adott. Ha nem tudtuk, hogyan tovább, ő irányt mutatott. Ha elő kellett adni céljainkat, nála jobb szónok nem volt. Mikor már mindenki rólunk beszélt, a…..
  Tegnap még csak annak örülhettünk, hogy Lendvai Ildikó kuruc.infós alapokon nyugvó nemzetközi sajtótájékoztatót tart a jól sikerült Kubatov-beszédről, de a fene gondolta volna, hogy ez ilyen látványos lesz. A Népszabadság fotóján nagyon szépen látható,…..
LakatosWinnetou 2010.04.09 15:01:29
@TuRuL_2k2:
Kérdés: ha - tegyük fel - a Fidesznek meg lesz a 2/3-ad, akkor a többi minek lesz ott? Lesz bármibe bármelyiküknek is beleszólása? Lesz BÁRKINEK aztán beleszólása? 8 évig a Fidesz egyszerű ellenzékben volt, és nem is nagyszámú hátrányban. Mégsem rúgott labdába. Nem volt senki, akivel együtt szavazhatott volna?