Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HRzsebet

11 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Smooth Criminal csellón. Ilyen nincs, és mégis van. Csak aztán el ne kurvuljanak, mint a finnek. ..
HRzsebet 2011.01.29 11:27:08
@portsider: köszi a linket, azóta csak őket hallgatom, istenien tolják!:)
Amikor először megláttam a reklámot, nagyon mulatságosnak tartottam a kis figurákat, amik mindenhová követik főhősünket:   A szám: Damien DeBoos (Nylon Studios) - Stop following me A számot kifejezetten ehhez a reklámhoz készítették, ezért ez nem egy letölthető valami. Aki…..
Sziasztok!Ha már jóképünk van, akkor már csak a kép helyéről kell gondoskodnunk.Az általam ajánlott megoldás az, hogy a képet az önéletrajzunk jobb felső sarkába illesztjük be. (Itt nem hiába "a" képről beszélek, hiszen egy darab képet töltsünk fel. Lehet, hogy ez…..
HRzsebet 2010.04.07 19:10:26
@Dragi: Ha nagyon jó a jelölt, és ha behívásra kerül, akkor jótanácsként megosztom vele az észrevételemet. De sajnos nincs arra kapacitásom, hogy minden "rosszul" megírt pályázatot kijavítsak. Pedig jó lenne, de én is csak emberből vagyok, és csak 24 órából áll a nap...:-)
HRzsebet 2010.04.13 10:39:18
@Dragi: Ha önéletrajz mellé motivációs levelet is csatoltok, akkor arra már nem szükséges kép, hiszen az önéletrajz már tartalmazza.
HRzsebet 2010.04.13 10:49:57
@döröBé: Köszönöm a kiigazítást. Látom sosem tudok olyat írni, amibe ne tudnál belekötni!;-)
 Sziasztok!Miután elhelyeztük a képet az önéletrajzon, most lássuk a további követelményeket az önéletrajz kinézetével kapcsolatban. A hiedelemmel ellentétben a kevesebb néha több: vagyis NE tegyük tele az önéletrajzunkat mindenféle "csicsa-micsával", hiszen ez…..
HRzsebet 2010.04.13 10:36:41
@Dragi: Elvileg végig kellene olvasni, de ha tegyük fel 200+ pályázat érkezik be egy pozícióra, akkor ember legyen a talpán, aki elolvassa mindegyiket. Ilyenkor csak átfutják a főbb állomásokat: cég-pozíció-tanulmányok-nyelvtudás, és próbálnak ez alapján szűrni. A pozíció, illetve a szakmai gyakorlat leírásánál csak a legfontosabb kulcsszavakat kell használni, mert az megragadja az HR szakember figyelmét. Ha tényleg 5 oldal lett, akkor próbáld meg ennek szellemében lerövidíteni, vagy küldd el nekem e-mailben, és segítek a rövidítésben! :-) (hr.zsebet@gmail.com)
 Szervusztok!Úgy döntöttem, hogy először saját kis sztorijaim közül szemezgetek.Íme: (a teljeskörű diszkréció ez esetben is természetes)"Tisztelt hirdető!Állást keresek és érdeklődök, hogy tudnak-e állást adni.Ha felvesznek dolgozni, akkor ajándékként 250g kávét…..
HRzsebet 2010.04.06 10:36:03
@Kókusz Dió: Alapvetően a tanács miatt posztoltam a sztorit. Mindenkinek joga van ezen nevetni, mérgelődni, vitázni, hiszen ezért van a blog! :-) A sztori nem kerek, ki van emelve a környezetéből, így az illető anyagi hátteréről és egyéb dolgairól nem nyilatkoztam. Épp ezért nem mondom, hogy helytálló a "megkenés", "zsarolás". Az is lehet, hogy pusztán poénból ír valaki ilyet, mert nincs jobb dolga. Ilyenről is hallottam már és lehet, hogy egy posztot majd az is megér!:-)
HRzsebet 2010.04.06 20:55:35
@döröBé: Kedves harcos lelkű döröBé! Egy héten legalább háromszor dolgozom együtt két kitűnő jogásszal, így joggal jelenthetem ki, hogy tudom mit szabad és mit nem. :-) (vagy ha én nem, ők biztos;-) Ami már megsértés határán lavírozik, azt igyekszünk együtt megvitatni, és ennek szellemében írni a posztokat.
HRzsebet 2010.04.08 10:16:36
@döröBé: Vártam, hogy ezzel sem tudlak megállítani.:-) Tudod, manapság a tanácsadás elég általános dolog. Nem gond, ha valamit nem tud az ember, ha van kitől megkérdezni. De gondolom Neked erre nincs szükséged. Legalábbis oltogatásban biztos.;-)
 Sziasztok!Manapság a munkáltatók elvárják, hogy az önéletrajz fényképet is tartalmazzon. Felvetődik a kérdés, vajon milyen is a jó kép?Általában a "mellkép" tanácsos, de persze ezt NE szó szerint vegyétek, mint ahogy ezt az alábbi hölgy tette. Azért hívják…..
HRzsebet 2010.04.06 10:47:52
@Kókusz Dió: Köszönöm! :-)
HRzsebet 2010.04.06 10:30:24
@Kókusz Dió: Köszönöm, igyekszem használható tanácsokkal szolgálni. A java csak most jön!:-) Érdemes tehát visszajárni az újabb tanácsokért!:-)
 Szervusztok!Biztosra veszem, hogy mindenkinél előfordult már, hogy a munkahelyén egyszerűen nem volt munka, csak ugye bent kellett lenni fizikailag.Egyik kedves Olvasóm küldte el a következő linket, melyben humoros, munkahelyi unaloműzésre alkalmas játékok találhatóak.…..
 Sziasztok!Egy interjú kínos pillanatait szeretném most megosztani Veletek!Nem is olyan régen egy tipikusan férfiak által preferált pozícióra kerestem jelöltet. A 11 órási jelöltem rendben megérkezett a szokásos, elegáns öltözetben: öltöny+nyakkendő+elegáns cipő, szóval…..
 Szervusztok!Tegnap már említettem, hogy szaffancska több posztra elegendő nyersanyagot szolgáltat. Íme a második adag. (A helyesírási hibákat NEM javítottam ki, azonban pár konkrétumot kipontoztam, hisz első a diszkréció!:-))"T.Hírdető!Megpályázom hírdetését, kérem…..
Sziasztok!Egy közismert és szakemberek által elfogadott személyiségtesztet töltettem ki egyik jelöltemmel. A következő kukacoskodó számítást kaptam válaszul:"Üdvözlöm!Azt írják, hogy a teszt kb. 30-40 perc. Utána meg, hogy 20-30 másodpercnél többet ne gondolkozzunk per…..
HRzsebet 2010.03.30 12:57:39
@döröBé: Nem a számolással van gond. Magával a ténnyel és a stílussal, ahogy ezt tudtunkra adta.
Igen, kitöltötte, mert a megbízónk külön kérése volt a kitöltetése. Ez hozzátartozik a kiválasztási folyamathoz....és nem, nem tartott neki 100 percig!:-)
 Szervusztok!Ma délutánra ismét egy kis humor: jönnek a már beharangozott vicces e-mail címek.Nem régen kaptam egy pályázati anyagot, ami önmagában legalább három posztra elegendő anyagot szolgáltat majd. :-) De ne szaladjunk ennyire előre, most csak az e-mail címekre…..
HRzsebet 2010.03.30 11:17:44
@Málna és Mogyoró: Köszönöm a bíztatást!:-)
 Sziasztok, jó étvágyat az ebédhez! Remélem mindenkinek nyugisan telik a munka- és ebéd ideje, most biztos van időtök (net)csemegézni. Én épp csiri pörit eszem nokival és kovi ubival...Ne ijedjetek meg, ezt csak a mai poszt ráhangolásaképp írom ebben a "cuki"…..
Egy pohár 4 puttonyos Aszú társaságában úgy döntöttem, hogy kiadom magamból: EZT EGYSZERŰEN NEM BÍROM TOVÁBB!!! El sem hiszitek hova jutott a HR a 80-as évektől napjainkig.Hihetetlen, hogy milyen interjúkat kényszerülök tartani, milyen önéletrajzokat adnak ki az emberek a kezeik…..
HRzsebet 2010.03.27 22:11:03
@Dragi: Köszönöm a lelkesedést, ígérem hamarosan megosztok Veletek pár humoros címet, de elsőre nem lövöm el az sösszes puskaporomat;)