Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Svajci_munkaado (törölt)

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szent János Kórházzal kapcsolatban igen felháborító esetet írnék le.2010. december 17. -én alkalmazottként, céges rendezvény keretében sí tanulásra mentünk Ausztriába (Pontosabban Murau -ba.) Életemben először "láttam síelést", viszont ahhoz képest igen gyorsan…..
Svajci_munkaado (törölt) 2011.01.31 14:57:22
@Mária: Képzeld tudom.:-D De ott éltem elég sokáig és láttam amit láttam. Ne oktass ki én sem tettem. :-D Ja, ha arra értetted itt mik vannak? Gyere ki, tapasztald meg, éld át.Meglepődnél.
Svajci_munkaado (törölt) 2011.01.31 15:02:01
@Mária: Nem ismersz, én nem ismerlek, nem is akarlak. Nincs min lebukni.Nehogy már leírjam a 60 évem élettörténetét, pláne neked. Ja és nem vagyok nő. Azért mert valaki Kende Pétert olvas, nem biztos hogy "nacsosasszony".
Svajci_munkaado (törölt) 2011.01.31 14:54:51
@Dr.laikus PhD: Biztos vannak lelkiismeretes orvosok, ápolók, asszisztensek, nem vitatom.

"A posztok túlnyomó része a tudatlanság, a túlzott elvárás, a nagy-nagy proletár öntudat szüleménye."

Ezzel sajnos nem egészen értek egyet. Minden beteg tudatlan. Én is az vagyok. Nem orvosi szakszótárral megyek orvoshoz vagy éppen kórházba hanem azért hogy megtudjam mi a bajom és tudnak e kezelni. Túlzott elvárás? miért? ha fizetek érte jár az ellátás. De nem mindegy milyen ellátás. A megalázó, nemtörődöm, hozzáállást nem tudom elfogadni arra hivatkozva, hogy rosszul fizetett az egészségügy.Az orvosnak is vannak jogai, igen, persze, de a betegnek is. Hogy tagadhatja meg egy orvos a vizsgálatot? Miért orvos akkor? Miért bánnak úgy a betegekkel mint a kutyával? Miért nem kaphat ma egy beteg Magyarországon rendes ellátást? Vagy ha kap akkor azt miért csak hálapénz ellenében? Tudom az orvos is ember, de erre esküdött fel. Tudom nincsenek megbecsülve, vajon miért nem? megannyi kérdés, és talán nincs is rá válasz.
2010. október 8-án (pénteken) 18 óra után pár perccel, beszélgetés közben, váratlanul, minden előzmény nélkül rosszul lett a férjem, elvesztette az eszméletét. Azonnal hívtam az ügyeletes orvost, elmondtam a tüneteket és telefonálás előtt és után próbáltam újraéleszteni…..
Svajci_munkaado (törölt) 2011.01.27 16:29:13
@Bikli néni: Mert ez az igazság! Épp elég példát olvashatunk itt ezen a blogon.Ez nem hangulatkeltés, csak az én saját véleményem.
Svajci_munkaado (törölt) 2011.01.27 17:05:43
@Bikli néni: Köszönöm, hogy felvilágosítottál. :-D
Írtam egy rövid összefoglalót a legnagyobb különbségekről a magyar és a svéd rendszer között. Egész biztosan egy csomó minden kimaradt. Nincs olyan, hogy ez a jobb, vagy az a jobb, ezek helyett következzen a lista. Mindenki döntse el maga, érdemes-e, megéri-e a váltás. Nekem…..
Svajci_munkaado (törölt) 2011.01.17 21:49:52
@Babette_: hazaszeretet? Szeretem az országom, mert ott születtem, szeretem mert gyönyörű ország, de más szeretni való nincs benne.
Tisztelt Blog !   Három felháborító „élményem” volt az egészségügyben decemberben. Egyszerűen leírhatatlan, amit művelnek, legyen az orvos, nővér. Idősebb embereket úgy kezelnek, hogy elmondani nem tudom. 1. Háziorvos kimegy a 90 éves nénihez minden…..
54 éves vagyok, tele életkedvvel és tapasztalattal. 8 -azaz 8 db- államilag elismert iskolai végzettségem van, a legmagasabb OKJ-s felsőfokú, egyik sem diploma.....ja és nincs nyelvvizsgám. Annak idején mi az oroszt tanultuk, de....ugyan minek? Ezzel senki sem törődött, hogy ennek a…..
Az elmúlt két évtizedben divattá vált az, hogy külföldre rohangálnak bal-, és jobboldali újságírók, publicisták, azon megszentelt oknál fogva, hogy külföldi elítélő véleményekkel támasszák alá itthoni politikai kritikájukat. Hogy e veretes hagyomány mikor alakult ki,…..
Elöljáróban, orvos vagyok több mint 30 éves kórházi gyakorlattal,karácsonyi és minden elképzelhető más ügyeletekkel a hátam mögött, tehát nagyjából tudom mikor miért és mire mennyit kell várni, sokszor mi miért történik egy kórházban úgy, ahogy történik, ami talán egy…..
Svajci_munkaado (törölt) 2011.01.02 15:46:16
@DarthVader: Ebben teljesen igazad van, de Svájc, hála Istennek nem EU-s tehát itt kicsit másképp működik... és működik. Havonta befizetsz x összeget TB gyanánt. Nem 1 TB biztosító van, oda fizetsz amelyiket választod.Van egy u.n. önrészed.
Vegyünk 1 példát, mondjuk az én esetemet. Havi 325 Frank a TB-m. 300 az önrészem tehát ha az orvosi ellátás 300 alatt van azt én fizetem, 1 évben 1-szer. Ami e fölött van, pl egy vakbélműtét 2240 Frank akkor a TB kifizeti az orvosnak a fennmaradt 1940 Frankot. Mindenki elégedett, én is a doki is. Lehet hogy tényleg én nem értem az otthoni TB + hálapénz alkalmazását?
Svajci_munkaado (törölt) 2011.01.02 16:50:45
@Leroi: Nem vagyok svájci szemeteskocsi-sofőr és az, hogy lehet,hogy én vagy éppen más a te fizetésed 3 szorosát viszi haza, az nem szégyen.Más világ, és igazad van abban hogy Magyarországot kizsigerelték, eladták, szétlopták, azért tart ott ahol most. pláne ezzel a diktatúrával ami most van, de ez más téma. Itt is dolgozni kell a pénzért, de jobbak a lehetőségek,mások a jogszabályok, stb...Egy itteni fizetés természetesen sokszorosa az otthoninak, de itt 1 kiló hús, a legolcsóbb is kb. 5000 ft. Tehát az itteni fizetést itt költik el.Lehet én dramatizáltam túl a dolgot azzal, hogy szinte minden nap olvasom a Praxis blogot, és nem fér a fejembe ami ott megy. Persze biztos vannak kivételek. De fáj amikor olvasom a sok kiszolgáltatott beteg történetét, és amit ma a doktornő írt az kivágta nálam a biztosítékot.
Kedves Terror blog!   Örülök, hogy megtaláltalak titeket, remélem tudtok segíteni. 16 éves lány vagyok,gimnáziumba járok.   Első munkahelyemen töltöm az időmet idén nyáron diákmunka kertében. Persze már tavaly is dolgoztam, de csak kisegítettem egy rokonunknál, szóval…..
Pár napja kering a svájci emailezők között az alábbi kép. A svájciak a mai napig nem értik, hogy hogyan jutott ki a csapatuk a vb-re – vagy ahogy ott mondják, a WM-re. Ők már ezzel az eredménnyel is nagyon elégedettek, csalódás nem érheti őket, bárhogy is szerepel a Nati…..
Svajci_munkaado (törölt) 2010.06.09 08:52:44
Gábor tulajdonképpen olcsón megúszta, csak egy üveg parfüm tűnt el a feladott bőröndjéből, de bármennyire is megszokott, tökéletesen érthető és jogos a felháborodása. Kedves Homár, ha már a Budapest Airport válaszra sem méltat, akkor legalább szolgáljon tanulságul a…..
Svajci_munkaado (törölt) 2010.03.18 10:00:08
A Chatroulette az az új őrület, ami rendszer nélkül sorsolja ki, hogy éppen kivel beszélgethess a neten amennyiben van egy webkamerád. Most készült hozzá egy alkalmazás, ami azonnal felbassza a felhasználót egy térképre és láthatóvá válik, hogy éppen merre tartózkodik a…..
Svajci_munkaado (törölt) 2010.03.17 10:37:10